• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlim ve ailesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Musluk Suyu

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2013
9.491
37.853
548
Merhaba uzun süredir okuyucu olarak sizi takip ediyordum. Sizlere bir şey danışmak istiyorum. 4 ay önce biriyle görücü usulü tanıştım ve 1 ay önce nişanlandım. Nişanlim her şeyi kendi yapacağını ailesi yardım etmeyeceğini Ve evlenene kadar faturaları mutfak giderlerini karşılayacağını söyledi kabul ettim. Geçen cumartesi nişanlimla konuşurken babasının bir yere 400 lira borç açtığını öğrendim. Anladığım kadarıyla da her ay bir yerlere borç açıyor. Nişanlıma Evlendiğimizde ne olacak dediğimde O zaman ben kendi evime bakicam dedi. Ya gelip para isterlerse dedim. Isterlerse borç veririm dedi. Ama aileye borç verilmez biliyorsunuz ki. Şimdiden benim kafam karıştı. Hem kira verip hem kredi borcu ödeyip hem faturalarla savaşıp hem de nişalımın ailesine bakicaz görünen o.(nişanlımın 1900 lira maaşı var şuan 2 kredi ödemesi var 1480 lira her ay) Siz olsanız benim yerimde ne yaparsınız benim midem bulandı ve gözüm korktu. Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Uzun oldu okuduğunuz için teşekkürler.

Merhaba uzun süredir okuyucu olarak sizi takip ediyordum. Sizlere bir şey danışmak istiyorum. 4 ay önce biriyle görücü usulü tanıştım ve 1 ay önce nişanlandım. Nişanlim her şeyi kendi yapacağını ailesi yardım etmeyeceğini Ve evlenene kadar faturaları mutfak giderlerini karşılayacağını söyledi kabul ettim. Geçen cumartesi nişanlimla konuşurken babasının bir yere 500 lira borç açtığını öğrendim. Anladığım kadarıyla da her ay bir yerlere borç açıyor. Nişanlıma Evlendiğimizde ne olacak dediğimde O zaman ben kendi evime bakicam dedi. Ya gelip para isterlerse dedim. Isterlerse borç veririm dedi. Ama aileye borç verilmez biliyorsunuz ki. Şimdiden benim kafam karıştı. Hem kira verip hem kredi borcu ödeyip hem faturalarla savaşıp hem de nişalımın ailesine bakicaz görünen o.(nişanlımın 1900 lira maaşı var şuan 2 kredi ödemesi var 1480 lira her ay) Siz olsanız benim yerimde ne yaparsınız benim midem bulandı ve gözüm korktu. Fikirlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Uzun oldu okuduğunuz için teşekkürler.
bu hesapları başta yapmanız mantıklı ama inanın borcu olursa zaten ailesinede yediremez.....böyle bir endişeniz varsa diye söylüyorum......

Sonuçta ailesi arada ihtiyaç olduğunda verecek tabiki..siz daha şimdiden bu hesap kitap işlerini sorgulayıp nisanliniza bu konuda birşeyler soylerek yanlış yapıyorsunuz. .
Birakin kendi halletsin

siz arada bir ailesine vereceği 400-500 tl yi değil de,1900 tl alıp,1480 tl her ay kredi ödemesi yapınca nasıl geçineceğinizi düşünün bence
kalan para, faturalara bile yetmez.ev kira mı olacak?siz çalışıyor musunuz?bunlar önemi kriterler.

Babası borç yapmaya alışık olabilir ihtiyacıdır mecburdur,ama sürekli oğlundan istemeye de alışıksa işin zor.Ailesine tabi ki yardım edecek burada önemli olan ne için borç yapıyor.Ailesi içinse normal,gereksizse sıkıntı orda başlar.
Eğer bu konu şimdiden canını sıkıyorsa ilerisi daha iyi olmayacak.Ailesine vermezse arası bozulacak,verirse sen kötü olacaksın vs vs

bu şekilde o kadar çok konu varki. borç veririm demiş ama adam zaten her yere borç yapıyomuş sizinmkini ödücekmi. sen bu evliliği iyi düşün

Siz çalışmayı düşünmüyor musunuz?

1900 lirayla hem evlilik masraflarını hem kirayı hem ev giderlerini karşılayıp bir de geçinmek çok zor. Ailenin para istemesinden önce bunu düşünmelisiniz.

bu hesapları başta yapmanız mantıklı ama inanın borcu olursa zaten ailesinede yediremez.....böyle bir endişeniz varsa diye söylüyorum......
Derdim ailesine yedirmesi veya yedirmemesi değil tabi ki ailesi bu yaşa getirmiş tabi ki bakicak ama ben sıkıntı çekerken gidip bir borç daha açıp daha çok borca girmemiz.

Bir verir iki verir sonra bakar ki kendi durumu bozuluyor yok der 1900 lira maasla iki eve birden bakamaz

Bende öyle düşünüyorum ama karşı taraf biraz anlayışsız.

Sonuçta ailesi arada ihtiyaç olduğunda verecek tabiki..siz daha şimdiden bu hesap kitap işlerini sorgulayıp nisanliniza bu konuda birşeyler soylerek yanlış yapıyorsunuz. .
Birakin kendi halletsin

Tabi ki ailesi tabi ki versin ama biz borçla evlenicez. Borcumuz bittikten sonra istediği kadar versin. Benim korkum daha çok borca girmek.

Nışanlanmış bir adam hala ailesinin masraflarını karşılıyorsa kendi nasıl evlenecek ?
Bence yol yakınken vazgeçin bu işten..

Siz çalışmayı düşünmüyor musunuz?

1900 lirayla hem evlilik masraflarını hem kirayı hem ev giderlerini karşılayıp bir de geçinmek çok zor. Ailenin para istemesinden önce bunu düşünmelisiniz.
Atanmayi bekliyorum. Tabi ki çalışıcam..

Babası borç yapmaya alışık olabilir ihtiyacıdır mecburdur,ama sürekli oğlundan istemeye de alışıksa işin zor.Ailesine tabi ki yardım edecek burada önemli olan ne için borç yapıyor.Ailesi içinse normal,gereksizse sıkıntı orda başlar.
Eğer bu konu şimdiden canını sıkıyorsa ilerisi daha iyi olmayacak.Ailesine vermezse arası bozulacak,verirse sen kötü olacaksın vs vs

Aynen bende böyle düşünüyorum. Ve gereksiz borçlandigi düşünüyorum. Ailem de her ailede bu problem var. Bu olmazsa diğeri diyerek göz ardı etmemi istiyor. Ama annesi babası düşünmüyor bu adamı. Geleceğim için düşünüyorum.

çok kısa sürede tanışıp nişanlamışsın...

Görücü usulü olduğu için 3 ayı bile fazla görenler oldu. Ve bu 3 ay içinde hiç sorun yoktu. Şimdi başlıyor yavaş yavaş ve ben hangisiyle başediceğimi düşünüyorum.

Ailesinin evinde yasarken bazi giderleri karsilamasi dogal diye dusunuyorum. Esimde de oyleydi. Hem evin giderlerine yardim etti hem cogu seyi kendisi yapti.

Evlendikten sonra zaten bir sey isteyen olmadi, sadece kardesi istedi ona da ben anca geciniyorum kimseye veremem dedi alistirmamak icin. (Anca gecindigimiz falan yoktu esim her koyun kendi bacagindan asilir kafasinda. Borc da almaz borc da vermez)

Bence bosuna evhamlaniyor olabilirsin. Yani gozlemlemeye devam et, soyledigi lafin arkasinda ise problem yok.

Atanmayi bekliyorum. Tabi ki çalışıcam..

bulunduğunuz şehre mi atanacaksınız? yoksa çok uzak bir yer de olabilir mi?
bunların da masrafının eklenmesi gerekir, gidip gelmeler olacak farklı bir şehre tayin olursanız.

iki gönül bir olunca samanlık seyran olur diyenlerdenim ben.
ama görücü usulü olunca mantık daha önde oluyor elbette.
zor gibi nişanlınızın durumu.

Borcla evlenme sende. Borc bitene kadar bekle. Ama evlendikten sonrada ailesine yardim edecek belliki. Kaldiramayacaksan hic evlenme derim.

olacakları yazıyorum.evlenincede para vermeye devam edecek.yetmicek siznparayada göz dikecek beraber el ele verip ailesine yedireceksiniz.borçlar dağ olacak .net yani.

Borçları bitene kadar evlenmeyin.
Madem nişanlısınız hesap açın her ay oraya para atsın evlilik için birikim yapsın o parayı vadeliye bağlayın çekemesin.
Böylesi daha mantıklı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back