Nişanlım ve ailesi

dünürler arası böyle bir yakınlığı hiç uygun bulmuyorum ben. ama olan olmuş tabi yapacakda bişey yok borçlarını ödemelerini beklemekten başka.

nişanlının ailesinin kalkıp daha düğün bile yokken,henüz bi dünürlük durumu gerçekleşmemişken parasal mevzulara girmiş olmaları hiç de hoş bi durum değil....
ve ödememiş olmaları da çoook büyük bir ayıp...
bence nişanlında ne yapcaksa yapsın ve sni ailene karşı mahcup etmesin..

çok ayıp kız tarafından nasıl gelip para isteniyor anlamıyorum kim olursa olsun alışkınlar galiba sağdan soldan para istemeye geçmiş olsun canım ödenmesini bekleyeceksiniz mecburen ....

canım sen parayı beklersen ömrün gider ...
en güzeli at nişanı... nişanda takılan ne varsa yüzğü bile ver babana kapasın krediyi
bence evdeki herkese huzur gelir.... senin de omuzlarından yük kalkar....
uzaktan sölemesi kolay diyebilirsin .... sende bu yaşadıklarına bi uzaktan bak bakalım....
sonra vurma kafanı taşlara:1no2:

daha nişanlılık döneminde bu ne rahatlıktır anlamam. ortada bir resmiyet yokken ki olsa bile bir yanı hep eldir para konusu ne kolay açılmış. benim doktora gitmem gereken bir zamanda param yok diye ertelediğimde sevgilim babasına hissettirmeden halletti. bir hafta boyunca asla almam dedim babanın parasını ama ağırlaşınca kabul ettim. işyerimde geri ödememi yaptığı saat bende geri ödedim. bu kadar acil bir durumda bile defalarca düşündüm. bu aile nasılmış ki bir yıl geçmiş param yok diyebiliyor. kimbilir ne borçları vardıda kredi aldılar. düğün mü yapmak için alınmış para yoksa eşya içinmi hayır 2 yıllık bir nişan artık süresini aşmış görünüyor. Allah yardımcın olsun. babanın parasını gerekirse varsa nişandaki takılarla vs öde bitir. babanı bu yükten kurtar. kimse kimsenin borcunu taşımak zorunda değil.

Canımm buna benzer bir durum bizdede söz konusu ama ben senin nişanlını çok rahat sezimledim..
Bizim düğünümüz geçen sene ağustos ayında olacaktı.Herşeyimizi aldık düğün günümüz,yerimiz hepsi belli oldu mobilya bakıyorduk.Nişanlımın ailesininde durumu gayet iyiydi.Kayınpeder herşeyin en iyisini inşallah size alıcam derdi hep.Ama nitekim herşeyi nişanlım ödüyordu bunu nerde anladım nişan alışverişinde..
Neyse sonuçta tamam ailelerimizde bize destek olacak ama çokta yüklenmemek lazım diye üstelemedim.Neysee
Nisan ayında Nişanlımın abisi iflas etti..Herkese borç bıraktı.Nişanlımın kredi kartlarınıda kullanmış 25 milyar hiç yoktan borcu oldu..Düğün arifesi bu bizim için kabus gibi bişeydi.Daha biz mobilyalarımızı bile almadan borçlandı nişanlım..Neyse abisi baya bi eşe dosta herkese borçlandı..Eve haciz gelmesin diye..Abimdende para istemişler ağlamışlar falan filan abimde araba almıştı dayımdan 10 milyar borc almış onu dayıma ödeyebilmek için bankadan kredi çekmiş 10 milyar elinde bi o para varmış ağladıkları için abimde zor durumda olduklarını gördükleri için kayınpedere 10 milyarı vermiş.Bana hiç haber vermediler.Verdikten sonra haberim oldu.Keşke bana sorsaydınız nişanlımında kartına 25 milyar kullanmış ona yardımcı olurdun dedim.Ama iş işten geçmiştii..Ailemle konuştum babamda nişanlımı aldı karşısına babasından daha yakın bi şekilde konuştu..düğünü erteleyelim zaten seninde birsürü borcun oldu aldığın maaşla bunu asla kapatamazsın faizleri bile senin maaşını ikiye katlar dedi..Düğünü erteledik.Neyse..Nişanlım çok üzüldü ailesi üzgün varlıklıyken yokluğa düştüler bize karşı çok mahcup oldular hem düğün ertelendi hemde borçlandılar..Nişanlım zaten hep üzgündü o üzüldükçe bende çok üzülüyordum arkdaşından 5 milyar borç aldı kredi kartlarının 5 milyarını kapattık.Sonra ben nişan bileziklerimi bozduralım oda bi kısmını kapatsın faizleri çünkü çok gelmeye başladı.Asgarilerini bile zar zor ödüyordu.Bozdurmamı kabul etmedi onlar senin alamam dedi zaten abim babandan borç almış daha fazla mahcup olamam dedi.Bende biraz ona yardımcı oldum babam hep nişanlımın üzgün mahcup düşünceli olduğunu görünce hep teselli verdi.Oğlum üzülme düğün elbet olurr olmadı ben sizin eşyalarınızı alırım..Bi nikah olur halolur borcunuda yavaş yavaş kapatırsınız dedi..Ama sürekli faiz gelince babamda çok üzüldü 10 milyar verdi nişanlıma bunuda öde borcun hafiflesin bankalara faiz ödemektense bana borçlu ol hem faiz yeme ben bu parayı kızım için ayırdım mobilyalarını alacaktım ama sen borçlarını kapa dedi.neyse 10 milyarıda ödedik.10 milyar kaldı 6 milyarını abisinin şirketinde kalan malları sattılar onunla kapattık. 2 milyarıda iş yerinden fazladan çekti maaşından kesmeleri şartı ile öyle ödendi.2 milyarıda beraber ortaklaşa kapattık maaşlarımızla...

Şimdi nişanlım babama 20 milyar borcum var diyor.abisinin aldığınıda kendisi almış gibi görüyor..Babama dediki evlenince takıların hepsini sana verelim baba dedi.Benim borcum borç ben onu senden borç olarak aldım vericem dedi.Ben tüm eşyalarımı kendim alıyorum şuan iş yerinden ayrıldığım tazminatımla babamda o para sizindi zaten geri ödemenize gerek yok diyor.Ama nişanlım ısrarla düğün takılarını ne tutuyorsa babana vericez eksik kalırsada geri ödücemm dedi.

Anlatmak istediğim senin nişanlın 5000 TL yi bile ödeyemem para yok diyor.Peki çalışmıyormu her ay 200 TL artırsa yine öder o adamcağızında maaşından kesilmez.Bak benim nişanlımın 5 milyarda arkadaşına borcu var arkdaşı evlendi tv si yoktu.2 milyarlık tv aldı ona taksitlerini ödüyor.Geri kalan 3 milyarında her ay maaşından 100 TL artırıyor.Artı bide tüm mobilya taksitlerinide kendi ödüyor ailesi hiç yardımcı olmuyor.Aldığı maaşta 1100 TL 1000 TL borcu var 100 TL cebine kalan para ama o onu bile harcamıyor.

Çok uzun yazdım farkındayım ama nişanlın istese o parayı bal gibide öderr...Sözüne sadık değilmiş.Babam o parayı istemese vermezdi ama nişanlıma çok güveniyor ve onu çok seviyor..Evlenince düğünde takılanları hep sana veririz baba demesi bile babamı onurlandırdı kendi ailesi şuan zor durumda onları değilde borcunu düşündü diye...
Umarım ne demek istediğimi anlamışındır...Kendi durumumu burda anlattığım içinde özür dilerimm senağlama Evlilik bu hiç bişeye benzemez nişanlının bu kadar rahat olması beni rahatsız etti doğrusu yinede en doğru kararı sen vermelisin :teselli:
Demek istediğim böyle işte gözleriniizi yorduğum içinde özür dilerimm...

merhaba
ara bozucu gibi olacak ama dikkat et bence evliliği de bir kez daha gözden geçir şimdiden böyle birşey yapan evlenince neler yapar para mevzuları ince mevzulardır insanların karakterini ortaya koyar ortada bir sorumsuzluk var böyle biriyle evlenince nelerle karşılaşabileceğini bir gözden geçir bence

sonuna kadar katılıyorum nişanlıyken böle yapmışlar evlenince kesinlikle aileni bu para konularında uzak tut yoksa daha çok başın ağrır hayatım ve emin ol bu insanlar herzaman böyledirler alırken kolay alır vermeye yanaşmazlar bir tanede bende var böle o yüzden çok iyi anlıyorum bunların ruhunu ruhsuzlar.kötükedihüso

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…