• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım ve ailesi

Ne için istemişler bu parayı çok merak ettim...
5000 liralık kredi ve geri ödemesi 300 lira, nasıl olur da ödeyemez.. Çalışmıyor mu, her ay babanın maaşından kesilen 300 ü ödesin..
Naalım, para yok, düğünü de yapamıyoruz ne demek yaaa...
Bu ne yüzsüzlük...Bir insandA ÖNCE AR NAMUS EDEP OLMALI, MAALESEF SENıN NıŞANLINDA YOKMUŞ...
Paramız yok güzelim sen de biliyorsun, ama en kısa zamanda kapatıcam o borcu falan demek yerine yüzsüz yüzsüz param yok napiim demesi, ilerisi için seni ciddi anlamda düşündürmeli bence...
Belki de yol yakınken geri dönmelisin, zararın neresinden dönsen kardır.. Bugün 5000 liraya maloldu yarın hayatına malolabilir bu adam ve ailesinin rahatlığı ve yüzsüzlüğü...

hiç hoş bir durum değil gerçekten
öncelikle dünürler arasında böyle para/borç durumu hoş değil bunu sizden saklamaları da hiç hoş değil, bunu niye saklama gereği duyuyorlar, bu kadar hassaslar sizin duymanızı istemiyorlar ama borcu ödemek için bu hassasiyeti göstermiyorlar,
şuan şartlar zor kriz var sıkıntılı bir dönem gerçekten ama bu kredi olayı yeni değil 1 yıl önce olmuş ve hiç ödeme yapmamışlar anladığım kadarıyla
insan borç alırken nasıl ödeyeceğini hesap eder herşeyden önce ki borç aldığı kişi müstakbel kayınpederi
dediğim gibi sıkıntılı bir dönemdeyiz insanlık hali şuan ödeyemeyebilir nişanlınız ama bunu uygun bir dille söylemeliydi
bu durumda beklemek gerekiyor sanırım ama bu bekleme sürecinde bu kredinin niye alındığını, ne için kullanıldığını, niye siz yerine başka bir eş dost akrabadan yardım almadıklarını ve bu dönemde nişanlınız ve ailesinin size ve ailenize karşı olan tutum ve davranışlarını gözlemleyip değerlenidirin derim

Söyleyeceklerim biraz sert olabilir ama okurken sinirden yerimden zıpladım.
Ben olsam önce parayı tahsil eder sonra nişanı atardım. Ne kadar terbiyesiz insanlarmış nişanlın ve ailesi. İnsan yüzü kızarıp özür dileyeceğine ne yapalım para mı var demeye utanır.
Bu aileden sana hayır gelmez, bu tip insanlar her daim çevresine zarar verirler. Parayı tahsil etmenin bir yolunu bulman lazım, sonrada tekmeyi at. Böyle bir insanla bir ömür geçmez.
Kusura bakmada babanda parayı sokaktan toplamıyor değil mi?

Evlendiğinizi düşünüyorumda vayy senin babanın haline
Eşin olacak şahıs hiç sırtından inmez tahminimce
Para konusu bende çok hassastır
Borc istediniz tamam bir hataya düşünüz
Bari ödeyin zamanında
Şu gün dediysen o gün ödenecek
Bu ne böyle kaptı kaçtıya dönmüş
kaydirigubbakcemile4

hiç hoş olmamış. ailen iyi niyet etmiş yardımda bulunmuş.. onlarda bir güzel suistimal ediyorlar.

siz söyleyip hatırlatmışsınız. nişanda altın falan takmadılarmı bilezik? durum çok sıkışık ise ailesine teklifde bulunun bunları verelim diye.

hakikaten çok ayıp olmuş.
ama onların tutumuda çok yanlış yani paramız yok nasıl ödeyeyim demek ne demek.
çekmeseydin o zaman krediyi.
valla ayıp olmuş yaa

tamam belki tamamını kapatamadılar ama insan gerekirse kuru ekmek yer yine aylık 300 tl borcu öder ki oğlum ileride bu ailenin içine karışacak yüzü yere bakmasın diye
arkadaşlara katılıyorum sen yol yakınken dön bu nişandan sonrası daha beter gider daha nişanlıyken bunu yapıyorlarsa evlenince kim bilir neler olur
ha yok eğer ben vaz geçmem nişanlımdan diyorsan nişanda takılanları ver babana sonra da düğündeki altınları verirsin borca karşılık ailen muhtemelen onları senin için bir yerde saklar zaten bir güvencen olur bu adamla işin zor çünkü

çok ayıp etmişler..olmaması gereken birşey bu..ne demek canım sizden kredi çekmenizi istiyorlar..siz nişanlısınız,karı koca değilsiniz ki.neden kendileri çekmiyormuş..yada neden bir akrabalarına çektirmiyorlarmış..akraba şu anlamda sizden daha yakın onlara..bence babanda uygun bir dille reddetmeliydi ama asıl kabahat onlarda....elin adamında sennin ne haddine kredi istemek

arkadaslar bilmem farkindamisiniz ama resmen ayrilin diyorsunuz kiza bu hic dogru degil yorumlariniza saygi duyuyorum ama bence cok yanlis. belliki adamlar zor durumda tmm bastan hata yapip borc edinmisler ama yapacak birsey yok, ustune yatacak halleride yok sanirim odeyeceklerdir ara ara hatirlatin faydasi olur. nisanlina gelincede onun elinde birsey yok gerekirse tas tasisin yinede odesin diyorsunuz sanirim cocuk zaten calisiyor evimi gecindirsin borcumu odesin, oda simdi cok utaniyordur zaten , oyle olmazsa arkadasimiz nisanliligini zaten bitirirdi size ihtiyac duymadan yanlis akil vermeyin...

arkadaslar bilmem farkindamisiniz ama resmen ayrilin diyorsunuz kiza bu hic dogru degil yorumlariniza saygi duyuyorum ama bence cok yanlis. belliki adamlar zor durumda tmm bastan hata yapip borc edinmisler ama yapacak birsey yok, ustune yatacak halleride yok sanirim odeyeceklerdir ara ara hatirlatin faydasi olur. nisanlina gelincede onun elinde birsey yok gerekirse tas tasisin yinede odesin diyorsunuz sanirim cocuk zaten calisiyor evimi gecindirsin borcumu odesin, oda simdi cok utaniyordur zaten , oyle olmazsa arkadasimiz nisanliligini zaten bitirirdi size ihtiyac duymadan yanlis akil vermeyin...

konu dolayısıyla adamın da yanlıs olabılecegı sonucunu cıkardık
daha düğün parasını denklestıremıyor kendı akrabasından borc alıp bellı etmemek yerıne aşirkare kızın babasundan usteyıp bır de ödeyemıyoruz dıyor hem düğünü hem borcu gecıktırıyor
tamam krız var para sıkısılıklıgı var evet ama ayagını yogrnanına gore uzatması gerekmez mıydı bu durumda kıza nasıl bakacak babasının emeklı maasının gerı kalan kesılmeyen kısmıyla mı? :1closedeyes: bız kızı atese atmamaktan yanayız sadece göz göre göre de atese atılmaz kı

Böyle insanlarla evlilik yürümez.Evlendikten sonra pişman olacağına nişanlıyken ayrılması ayrıca nişanlıyken yapılanlar evlenince olacakların küçük bir yansınasıdır.
Sizce evliyken ayrılmak mı kötü nişanlıyken mi?
Utanan insan dünüründen borç istemez ve hesabı sorulunca da napalım para yok demez.

Son düzenleme:
Çok zor bir durum gerçekten, onların hiç mi yakını yoktu da sizden istemişler ki?

Ama yapacak bir şey yok sonuçta paramız yok diyorlarmış... İnşeallah öderler.

konu dolayısıyla adamın da yanlıs olabılecegı sonucunu cıkardık
daha düğün parasını denklestıremıyor kendı akrabasından borc alıp bellı etmemek yerıne aşirkare kızın babasundan usteyıp bır de ödeyemıyoruz dıyor hem düğünü hem borcu gecıktırıyor
tamam krız var para sıkısılıklıgı var evet ama ayagını yogrnanına gore uzatması gerekmez mıydı bu durumda kıza nasıl bakacak babasının emeklı maasının gerı kalan kesılmeyen kısmıyla mı? :1closedeyes: bız kızı atese atmamaktan yanayız sadece göz göre göre de atese atılmaz kı

potuborcum ama bide su var canim belki cocuk ta cok utaniyordur biz olayin icinde degiliz bize dusen su olmali dogru bildigini yap . neden boyle soyluyorum biliyormusun, tmm arkadasimiz demiski iste ne yapalim odeyemiyoruz demisler acaba onlarda tatli dille borclarinimi istemisler yoksa kizgincami soylemisler bunlari bilmiyoruz, iki tarafli dusunmel lazim, ama gercektende dedigi gibi umursamaz bir hal takiniyorlarsa cok ayip birsey, konuyu acan arkadasimizinda iyi dusunup evlilk hayatina oyle atilmasi gerekiyor a.s.

yahu onların düğün için para biriktirmeleri gereken yerde ve nişanlı olduğunuza göre belliki bi birikimleri varki kendilerine güvenmişlerki gelip sizi isteyip söz ve nişan takmışlar düğün için kollarını sıvicakları halde eşyalar alıcakları halde birde babacığından kızlarını aldıkları yetmiyormuş gibi niişanı yaptırdıkları yetmiyoruş gibi birde kredi çektiriyorlar..vede pişkin pişkin varmıki ödeyelim diye söylüyorlar pes vallahi.. kusura bakma tatlım ama sanırım onlar kız tarafı siz erkek tarafı olmuşssunuz rolleri değiştirmişsiniz.. Bir insanın üzerindende bukadar geçinilmezkii madem kendilerine güvenleri yoktu ne diye söz nişan taktı bunlar?? ve nişanlınızın ailesinin hiçmi akrabası yok amca enişte dayı vs gibi?? insan istemeye utanır çekinir dünüründen yahu...

Ne olursa olsun babası kredi çekmiş
O yükün altına girmiş
Sert veya tatlı dille ister, borç borçtur
Söyleyene değil söyletene bakmak lazım
Zamanında ödeyene kimse bişey demez...

bide su var arkadaslar daha yeni dikkatimi cekti neden kayin babasi degilde kayinvalidesi borc istiyor bence erkek dururken kadina dusmez, yoksa benmi abartiyorum

Back