• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım ve ailesi

Tamam kriz var, sartlar zorlastı artık ama bence aylık ödemelerınde kendı özel harcamalarına deıl babanızın cektıgı kredıye öncelık vererek gecınmeye calısmaları lazım..
Ayaklarını yorgana göre uzatcaklardı yani..
Ayıp etmısler canım kusura bakmada....
Aslında sorun 2-3 mlyar para deıl,mecburmussunuz gıbı emırvakı yapılarak hala sızın ödemek zorunda kalmanız..
Annenız mecbur deıl kı ayağına gıdıp konusmaya..
Nişanlının söylediği para varmı kı düğünüde yapalım demesıde cok cirkin..
Bir erkeğe nişanlısına karsı böle konusmayı yakıstıramadım..

Aslında konu pek anlatılmamış yani nişanlın ne için para istedi bu çok önemli. Eğer ikiniz için evlilik masrafları içinse normal. Adam kıznı veriyor parasını mı esirgicek? Ki öyle bile olsa birşekilde ödicem demesi gerekirdi nişanlının. Nişanlın para yok ne yapıyım derken mahçup muydu utanarak mı söyledi onu da belirtmemişsin. Bir de nişanlın önce sana söyleseydi sende babandan para isteseydin daha güzel olurdu. Anladığım kadarıyla nişanlının ailesiyle sizinkiler daha önceden tanışıyorlardı bir ahbaplıkları vardı sanırım yoksa nasıl para istesinler??? bence daha ayrıntılı anlat olayı.Ben zaten nişan olayının 6 ayı geçmemesi taraftarıyım aksi halde yüzgöz olunuyor.

nısanlın annesı babanla konusmaya gelıo senın haberın yok
hadı baban soylemez ama nısanlın da mı soylemedı ayrıca baskasından cekılen kredı oyle kolay kapanır mı tek sızı mı yakın gorduler onlardan daha varlıklısınız sanırım
ben kendımı dusunuyorum durumum cok ıyı degılken zengın sevgılım aracılıgıyla kredı ıstesem cekse ıyı bısey ama odemek güç, ayrıca o para uzun vadede gerı gelır soyleyeyım
pekı senle maddı durmunuz onlardan ıyı dıye mı nısanlanmıs hıc aklınıza gelmedı mı ne dıyelım pparayı yakın zamanda beklemeyın derım. düğün yapıp eve gecersenız ne ala.

+1 bravo al bendende o kadar insan(nişanlın için konuşuyorum) utanır kendi bile öder o parayı bence bırak bu çocuğu sana bakmaz bu sorumluluk denen bişey yok baksana

+1 bravo al bendende o kadar insan(nişanlın için konuşuyorum) utanır kendi bile öder o parayı bence bırak bu çocuğu sana bakmaz bu sorumluluk denen bişey yok baksana

ben arkadasıma acayıp katılıyorum bu adamda vede aılesınden sana asla hayır gelmez bunlarda sorumluluk vede unatma dıye bırsey yok sız onlarla konuşmaya gıtmeden gelır ınsan olan allah yardımcın olsun canım nedıyım baska

hadi diyelim ki para birşekilde alındı borç olarak.
bu bile yanlış ki; hadi oldu diyelim..
kayınvalide adayının da pişkinliğini koyduk bir kenara..

ama sorumluluk sahibi ve bir parça gururlu bir erkek gerekirse boğazından keser onu 3 kuruş bu ay, 5 kuruş bir sonraki ay ödemeye çalışır.
öder demiyorum ama en azından ödemeye çalışır.
biz düğün yapamıyoruz bahane değildir.
gerekirse 1 yıl daha nişanlı kalırsın ama o borcu ödersin bana göre..

bu arada konu sahibi bir ara uğrasa da soruları cevaplasa, aydınlatsa biraz keşke..

merhaba arkadaşlar
hemen konuya giriyorum

ben nişanlanalı 2 sene oldu kısaca konuya giriyorum hemen
babamla nişanlım ve kayınvalidem konuşmaya gelmişler bi gün 5.000 TL gerekliymiş bankadan kredi çekmeleri gerekiyormuş babamdan rica etmişler babamda arada ben varım diye kabul etmiş
kredi çekilmeden önce 2 veya 3 ay sonra kapatılacak diye de söz almış ( çünkü babam öyle şeylere sadık biridir )
kredi çekilmiş para kayınvalideme verilmiş olan olmuş biten bitmiş kısacası
ama 2 - 3 ay sonra kredi kapatılmamış
1 sene oldu kredi hala babamın emekli maaşından kesiliyo
kayınvalidemle annem konuşmaya gitti şuan da param yok napıyım nasıl ödiyim deyip duruyomuş
bende bunları yeni öğrendim
arada kaldım şimdi
nişanlıma söyledim o da bana nasıl ödeyelim para mı var düğünü bile yapamıyoruz diyo

lütfen bana yardımcı olun ben ne yapacağımı bilmiyorum
bir tarafta ailem bir tarafta da nişanlım var yardımınıza ihtiyacım var :a015:

birde anlamadığım olay şu,
babamla nişanlım ve kayınvalidem konuşmaya gelmişler bi gün 5.000 TL gerekliymiş bankadan kredi çekmeleri gerekiyormuş babamdan rica etmişler babamda arada ben varım diye kabul etmiş

Neden nişanlınızın tarafı gelip babanızdan kredi çekmesini istiyorlar. o kadar çok banka var. gitsinler kendileri çeksinler 5000 ytl yi.
neden başvurmamışlar.
anlaşılan bir sorun yaşamışlar ki bankalar onlara kredi vermemiş. bir iş var bunda.
yani kara listedeler mi,daha önce bir borçlarımı var ,ödeme sorunu yaşadıkları için mi ,çekememişler ve babanıza çektirmişler.
sormamış mı babanız,...neden ben...... siz neden başvuramıyorsunuz ve çekemiyorsunuz. nişanlınız yada babası neden çekemiyorlar bankalardan. bunuda merak etmedim değil..

arkadaslar bilmem farkindamisiniz ama resmen ayrilin diyorsunuz kiza bu hic dogru degil yorumlariniza saygi duyuyorum ama bence cok yanlis. belliki adamlar zor durumda tmm bastan hata yapip borc edinmisler ama yapacak birsey yok, ustune yatacak halleride yok sanirim odeyeceklerdir ara ara hatirlatin faydasi olur. nisanlina gelincede onun elinde birsey yok gerekirse tas tasisin yinede odesin diyorsunuz sanirim cocuk zaten calisiyor evimi gecindirsin borcumu odesin, oda simdi cok utaniyordur zaten , oyle olmazsa arkadasimiz nisanliligini zaten bitirirdi size ihtiyac duymadan yanlis akil vermeyin...

borçları olabilir ama bu kızın nişanlısı bir işte çalışmıyor mu? ssk sı yokmu? bordrosu yok mu? kendisi alsın krediyi..olduğu kadar artık..neden bu kızın babasından istiyor?
gelin ata binmiş ya nasip demiş
ne olursa olsun onlar nişanlı,evli değil...sanki akraba olmuş gibi herşeye de heee denmez,herşey istenmez..hele hele erkek tarafının bir ağırlığının olması lazım..sonuçta 1 yıl geçmiş.insan 300-500 falan damı ödeyemez..bence istenmemesi gerekirdi..birde bu parayı neden aldılar,onuda merak ettim?

Fisiltinin daha önce acmis, bir konusu

Sanirim bu sorulariniza cevap

Böyle biriyle asla evlenme fisilti, birak sevgiyi filan, sevgi ask biter canim sonra napcaksiniz birbirinizimi yiceksiniz??

fisiltidan alinti:

Yardımınıza çok ihtiyacım var. Derdimi hemen anlatmaya başlıyorum. Belki bileniniz vardır ben nişanlıyım. 1 seneden beri nişanlıyım. Benim nişanlımla sorunum şu ;
Üç senden beri beraberiz ve bir seneden beri nişanlıyız. Üç senden beri nişanlım doğru düzgün bir yerde çalışmadı şuanda da çalışmıyor. Bugüne kadarki derdim bu ve hala da devam ediyor. Ben adam olmasını bekliyorum ama o hala bugün yarın diye geçiştirip duruyor. Kötü tarafı da ben onu çok seviyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Bırakmak istedim ama yapamadım. Yakın davranıyorum olmuyor. Soğuk davranıyorum anlamıyor anlamıyor anlamıyor...
Daha ne yapmam gerekli bilemiyorum. Ailem, arkadaşlarım, iş arkadaşlarım kısacası çevremdeki herkes nişanı atmamı istiyorlar bende düşündüm ama yapamadım çünkü seviyorum.
Evlendiğimiz zaman (tabiki bu gidişle evlenebilirsek) hala çalışmazsa diye de çok korkuyorum. Onunla ilgili önümü göremiyorum. Ayrılmakla ayrılmamak arasında kaldım. Sevdiğim için ayrılamıyorum ama bu olan olaylar yüzünden de ayrılmak istiyorum.
Üç sene içinde toplam bir sene çalıştı yada çalışmadı. Çoğu zaman kendi kendime ağlıyorum, kimseyle konuşmuyorum, içime kapandıkça kapanıyorum. Lütfen bana yardım edin zor durumdayım.

Fisiltinin daha önce acmis, bir konusu

Sanirim bu sorulariniza cevap

Böyle biriyle asla evlenme fisilti, birak sevgiyi filan, sevgi ask biter canim sonra napcaksiniz birbirinizimi yiceksiniz??

fisiltidan alinti:

Yardımınıza çok ihtiyacım var. Derdimi hemen anlatmaya başlıyorum. Belki bileniniz vardır ben nişanlıyım. 1 seneden beri nişanlıyım. Benim nişanlımla sorunum şu ;
Üç senden beri beraberiz ve bir seneden beri nişanlıyız. Üç senden beri nişanlım doğru düzgün bir yerde çalışmadı şuanda da çalışmıyor. Bugüne kadarki derdim bu ve hala da devam ediyor. Ben adam olmasını bekliyorum ama o hala bugün yarın diye geçiştirip duruyor. Kötü tarafı da ben onu çok seviyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum. Bırakmak istedim ama yapamadım. Yakın davranıyorum olmuyor. Soğuk davranıyorum anlamıyor anlamıyor anlamıyor...
Daha ne yapmam gerekli bilemiyorum. Ailem, arkadaşlarım, iş arkadaşlarım kısacası çevremdeki herkes nişanı atmamı istiyorlar bende düşündüm ama yapamadım çünkü seviyorum.
Evlendiğimiz zaman (tabiki bu gidişle evlenebilirsek) hala çalışmazsa diye de çok korkuyorum. Onunla ilgili önümü göremiyorum. Ayrılmakla ayrılmamak arasında kaldım. Sevdiğim için ayrılamıyorum ama bu olan olaylar yüzünden de ayrılmak istiyorum.
Üç sene içinde toplam bir sene çalıştı yada çalışmadı. Çoğu zaman kendi kendime ağlıyorum, kimseyle konuşmuyorum, içime kapandıkça kapanıyorum. Lütfen bana yardım edin zor durumdayım.
vayyy. bu durumda o paranın üstüne bir bardak soğuk su içilecek ve o nişanlıyada yol verilecek..
bu ne demek. hem para al,hem kayınpederini resmen kandır,dolandır,ödeme krediyi,hemde tembel tembel otur.
oh ne ala...
biraz etrafı dinlerseniz iyi edersiniz..yol yakınken bu işi bitirin bence.............

bu parayı ödememek bi tarafta dursun sizin aracılığınızla almaları bile çoook yanlış çünkü henüz ewli bile deilsiniz.annesinde para yoksa bile nişanlının bu parayı azar azarda olsa babana ödemesi lazım ayda 300 veremiyorsa bile 100 tl falan verip uzun vadede bile borcu kapatmalı......

yarın bunula evlensen ne olacak ben söyliim mi sana sen çalışacaksın o evde yatacak sen faturalar ödenecek diyeceksin o öde napalım diyecek sorumluluk olmayan bi erkekle asla köpekler gibi seviyor olsam bile aslaaaaaaa evde oturup kadın parası yemek onun gücüne gitmez gibime geliyor nişanlısının babasına kredi çektirip ödemeyen bi adam için bu basit kalır zaten.....

Ben iki dünürün kesinlikle para alisverisi yapmamasi taraftariyim....ne olursa olsun borc istenilecek en son kisi dünür olmali...:delphin:

Lakin olmus artik...ve ciddende cok kötü bir durum....:1no2:

Fakat en kötüsüde nedir biliyormusun güzelim...Nisanlinin ne yapalim..dügünü bile yapamiyoruz paramiz yok demesi... cok ayip yani bir erkege böyle konusmayi ben hic yakistiramiyorum....aksine ödeyecegiz insallah suan durumumuz iyi degil..ama ilk firsatta babanin parasini vericez demesi ve bunun icin gece gündüz calismasi gerekir...:delphin:

Nasil babanin ve senin yüzüne bakiyor anlamiyorum...:kahve:

her kelimesine katılıyorum... bende nişanlıyım..
hadi para alınmış olan olmuş ama ondan sonrası daha beter. bana göre davranışları sana ve ailene saygısızlık... etrafımdan öğrendiğim hep şu oldu, evet eşin çok değerli olmalı ama asla ailenden önce gelmemeli..
Allah korusun ama benim nişanlım böyle bişey yapsa o yüzüğü çıkartır boynuna geçiririm onun.. sonra da kapıyı gösteririm.. :oklava:
bugün böyle yapan insanlar yarın bu yüzsüzlükle neler yapar aman yani..

3 senedir işini oturtamayan bir adam..
tecrübelerime dayanarak söylüyorum ki çok mutsuz olunacak bir evlilik olur..
bile bile lades diye buna denir..
o seviyorum, aşığım, onsuz yapamam hisleri faturalar birikmeye başladıkça yerini hırsa, sinire ve mutsuzluğa bırakır..
bazen başlamadan bitirmek herkes için iyidir... :kahve:

canım sakın hele nişanlın çalışmak taraftarı değilse sakın evlenme ben zaten insan kuru ekmek yer gene kayınpederine borcunu öder mantığındayım ki eğer çalışmamayı alışkanlık yaptıysa sonra da çalışmayacaktır benim bir amcam var da bu model allah tan evli değil ama iki tane iş kurdu iflas etti sonra maaşlı iş bulduk az bişi çalıştı hemen işi bıraktı uzun bir süre halam ve babaannemden harçlık alarak babaannemle yaşadı o vefat edince şimdi de halamla yaşıyor halen düzgün bir işi yok bir de her şeyin en pahalısını ister hiç bişi beğenmez ama gidip çalışmaz başkasının yanında çalışamazmış ama ne zaman iş kurulsa onu da batırdı
manevi ablamın eşi de flört döneminde de nişanlıyken de evliyken de adam gibi çalışmadı hep ablamdan para aldı tiyatro yapmak isttediği için asıl mesleği olan öğretmenliği de yapmıyor manevi ablam ve ablamın annesi (ki kadın 60 yaşında doktor emekli olduğu halde kızının evine bakmak için çalışıyor) çalışıp evlerine bakıyor
iş bulamaz çalışamaz anlarım ama keyfiliğe gidiyorsa bu durum sakın arkana bakmadan ayrıl derim çünkü mümkün değil düzelmez ben sorumluluğunu bilmeyen insan evlenmemeli kadın da olsa erkek de

terbiyesizliğinde bu kadarı. Ne biçim adam bu hiç mi utanması arlanması yok?
Hadi sendne geçtim, nasıl ailenin yüzüne bakabiliyor?
Allah kurtarsın canım böyle bir adamla ömür geçmez.

Ne zor bir durum öyle..
Bende kabul edemezdim..Herkes zor geçiniyor ne demek başkasına bu yükü verip sonrada hiçbir şey olmamış gibi yüzsüz bir şekilde sizinle konuşabiliyorlar..
Valla güzelim aileni asla ezdirme..
Söz ağızdan bir kere çıkar..
Ne biçim insanlık onlarınki..
Bence iyice düşünnn düğün olmadan..
Böyle insanlardan hayır geleceğini hiç sanmıyorum...

her kelimesine katılıyorum... bende nişanlıyım..
hadi para alınmış olan olmuş ama ondan sonrası daha beter. bana göre davranışları sana ve ailene saygısızlık... etrafımdan öğrendiğim hep şu oldu, evet eşin çok değerli olmalı ama asla ailenden önce gelmemeli..
Allah korusun ama benim nişanlım böyle bişey yapsa o yüzüğü çıkartır boynuna geçiririm onun.. sonra da kapıyı gösteririm.. :oklava:
bugün böyle yapan insanlar yarın bu yüzsüzlükle neler yapar aman yani..

Iste Allah (C.C.) bazen bize gelecege dair birseyler gösterir...lakin biz insanoglu onu görmezden geliriz...kendimizi kandiririz...yok canim öyle degilde böyle aslinda deriz...güzel konusuruz olayi...halbuki güzellikle alakasi kalmamistir...ama isimize öyle geliyor iste:delphin:

Dedigin gibi bugün böyle yapan ilerde ne yapar düsüncesi ile bende olsam bu isi bir daha düsünürdüm....Bir yandan böyle bir durumun olmasi belkide bu isin hayirsiz olacagina delalettir...:delphin:

Göre görede insan mutsuz olmak istemez muhtemelen...:kahve:

Iste Allah (C.C.) bazen bize gelecege dair birseyler gösterir...lakin biz insanoglu onu görmezden geliriz...kendimizi kandiririz...yok canim öyle degilde böyle aslinda deriz...güzel konusuruz olayi...halbuki güzellikle alakasi kalmamistir...ama isimize öyle geliyor iste:delphin:

Dedigin gibi bugün böyle yapan ilerde ne yapar düsüncesi ile bende olsam bu isi bir daha düsünürdüm....Bir yandan böyle bir durumun olmasi belkide bu isin hayirsiz olacagina delalettir...:delphin:

Göre görede insan mutsuz olmak istemez muhtemelen...:kahve:

bizimkiler buna "şevkat tokatı" der canım bilmem duymuşmusun hiç
hani Allah sevdiği kuluna yanlış yöne gidiyorsa uyarı anlamında musibet verirmiş gibi bişey oluyor sanırım CADIARZU

valla cevap yazan tüm arkadaşların yorumu bu insanın ve ailesinin "insan" olamiiicağı yönünde sanırım. konuyu açan da uğramamış bidaha :sm_confused:
Allah yardımcısı olsun :Saruboceq:

konuyu açanlar genelde hep öyle yapıyorlar.1 kere yazıyorlar tamam.ondan sonrası yok.sorulan sorulara bile cevap vermiyorlar.sonra burda iç savaş yaşanıyor.

nasıl sorulmuş bende bilemicem ama nişanlısının cevabı çok ilginç.ben olsam yerin dibine girerdim.hiçmi akıllarına gelmiyor kızın babasıyla konuşmak acaba.biz böyle dedik ama olmadı biraz daha idare et deseler adam canlarınımı alacak.belkide demişlerdir bilemem.evlilik konusunda bişey diyemicem.

Back