• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım ve ailesi

FxixSxixLTxixxixxix

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2007
98
0
86
Tekirdağ
merhaba arkadaşlar
hemen konuya giriyorum

ben nişanlanalı 2 sene oldu kısaca konuya giriyorum hemen
babamla nişanlım ve kayınvalidem konuşmaya gelmişler bi gün 5.000 TL gerekliymiş bankadan kredi çekmeleri gerekiyormuş babamdan rica etmişler babamda arada ben varım diye kabul etmiş
kredi çekilmeden önce 2 veya 3 ay sonra kapatılacak diye de söz almış ( çünkü babam öyle şeylere sadık biridir )
kredi çekilmiş para kayınvalideme verilmiş olan olmuş biten bitmiş kısacası
ama 2 - 3 ay sonra kredi kapatılmamış
1 sene oldu kredi hala babamın emekli maaşından kesiliyo
kayınvalidemle annem konuşmaya gitti şuan da param yok napıyım nasıl ödiyim deyip duruyomuş
bende bunları yeni öğrendim
arada kaldım şimdi
nişanlıma söyledim o da bana nasıl ödeyelim para mı var düğünü bile yapamıyoruz diyo

lütfen bana yardımcı olun ben ne yapacağımı bilmiyorum
bir tarafta ailem bir tarafta da nişanlım var yardımınıza ihtiyacım var :a015:

Olan olmuş artık,zor bir durum.Şu an aklıma hiçbir şey gelmiyor.Siz demişsiniz diyeceğinizi.Onlar da yok demiş.Bir şekilde öderler herhalde.fisfisfis

Valla güzelim o zamankiyle şimdiki ortam çok farklı malum kriz var...

Ama ne olursa olsun söz daha önemlidir ve ayağını yorganına göre uzatmak var...

Şimdi bu durum sana ve nişanlına yansıyacak doğal olarak arada sen kalacaksın keşke böyle bir hukuka hiç girilmeseydi ama olan olmuş artık...

Bence sen nişanlınla bir kez daha anlat durumun ciddiyetini babana yardımcı olmaları lazım....

Offff inanın çok kötü bir durum..
Yapacak hiç bir şey yok beklemekten başka maalesef..:delphin:

nısanlın annesı babanla konusmaya gelıo senın haberın yok
hadı baban soylemez ama nısanlın da mı soylemedı ayrıca baskasından cekılen kredı oyle kolay kapanır mı tek sızı mı yakın gorduler onlardan daha varlıklısınız sanırım
ben kendımı dusunuyorum durumum cok ıyı degılken zengın sevgılım aracılıgıyla kredı ıstesem cekse ıyı bısey ama odemek güç, ayrıca o para uzun vadede gerı gelır soyleyeyım
pekı senle maddı durmunuz onlardan ıyı dıye mı nısanlanmıs hıc aklınıza gelmedı mı ne dıyelım pparayı yakın zamanda beklemeyın derım. düğün yapıp eve gecersenız ne ala.

evet yapacak bişey yok biliyorum bununda farkındayım ama kızlar
en azından çalışıyo 300 TL ödemesi var bankaya tenezzül edipte bunu bile yapmıyolar babamın emekli maaşından kesiliyo :(

bu para mevzularindan hic hoslanmam cok gerer beni
nisanlinizin aileside fazla rahat geldi bana
napim param yok ne demek
insan utanir öyle demeye en azindan denklestirmeye calisiyorum mutlaka odeyecegiz falan desin
birde erkek tarafi olacaklar :dilcikar:

canım ya böle bi durumda nasıl arada kalmışsındır senn

baban ne dio peki?

ya en azından bi ay kesilsin maaştan bi ay kendileri ödesinler ödemedikleri aylar toplanır öderler

bu kadarda sıkıntıya girsinler sonuçta dünüre borçlu yani yapçak bişe yok ama öderler heralde

nişanlın bişe dio mu?

Ya kusura bakma dilim varmıyor ama böyle insanlardan uzak durmak lazım,mesele para değil de verilen sözün yerine getirilmemesi.Ben kabullenemezdim hele ki nasıl mahçup da olmamışlar şaşırdım valla.Para yok napalım denir mi ya?Borç yiğidin kamçısıdır derler,nişanlın sırtında taş taşıyıp yine de ödemeliydi,kendi boynu bükülmemişse bile seninkini bükmemeliydi.:(((((

al benden de sana bir abla nasihatı. nişanlına borçlarını ödemesi konusunda baskı yapacaksın. bir erkek nişanlısının babasına kredi çetirip sırt üstü yatıyor sonrada eee ne yapayım zaten düğünde yapamıyoruz diyecek kadar rahatsa bu kişilerden parayı alır almaz ayrılacaksın. çünkü birde evlendiğinizi düşün sene bu tip bir insan kendi evini geçindirmek için bile senin babanın maaşına gözünü dikmeyi kendinde hak görecek. valla kusura bakma ama insan ne yapar eder. az az da olsa borcunu öder. yazık değil mi senin babana. bu devirde emekli maaşıyla ev mi geçinir. birde üzerinde haciz varsa oh ne ala. sen bu işe kısa yoldan parayı kurtarana kadar devam et sonrada nişanlına babanın kapısını gösterde oradan çıksın gitsin. ilerde çocuğunda olur babandan mama parası istetirir sana nişanlın.

yanlış anlama burada ne ismin yazıyor ne de soyadın kişisel algılama yazdıklarımı olur mu canım.

çok çirkin bi durum olmuş.
nişanlınız size bu olayı en başından söylemeliydi.saklamakta ne demek?
hadi bi halt etmişler.ödeyemedikleri için sıkılıp bunalacaklarına naapalım ödeyemiyoruz diyor nişanlın...bu ne saygısızlık?
düğünde takılacak paralarla ödenir nasılsa diye düşünüyorlardır...
bu nişan işini ciddi ciddi düşün derim ben.
balık baştan kokmuş,nişanlın mantığını baştan belli etmiş.
bana göre düğünü ertelemek için yeterli bir sebep bu...

Bu kadar yeniyken sizden para istemeleri ne kadar aşağlayıcı aslında
Sizden başka kimseleri yokmuymuş
Daha yeni elin içine girmişler... ne hemen para mevzularına giriyorlar
Nasıl bir yanlış davranıştır bu, ben hiç bir mantık göremedim
Nişanlında biraz gurur eksikliğimi var? ben bunu sezdim
İnsan kendini kötü hisseder ya
Tamam kredi çekilir borc istenir ama
Bu siz olmamalıydınız...
:1no2:

Ben iki dünürün kesinlikle para alisverisi yapmamasi taraftariyim....ne olursa olsun borc istenilecek en son kisi dünür olmali...:delphin:

Lakin olmus artik...ve ciddende cok kötü bir durum....:1no2:

Fakat en kötüsüde nedir biliyormusun güzelim...Nisanlinin ne yapalim..dügünü bile yapamiyoruz paramiz yok demesi... cok ayip yani bir erkege böyle konusmayi ben hic yakistiramiyorum....aksine ödeyecegiz insallah suan durumumuz iyi degil..ama ilk firsatta babanin parasini vericez demesi ve bunun icin gece gündüz calismasi gerekir...:delphin:

Nasil babanin ve senin yüzüne bakiyor anlamiyorum...:kahve:

merhaba arkadaşlar
hemen konuya giriyorum

ben nişanlanalı 2 sene oldu kısaca konuya giriyorum hemen
babamla nişanlım ve kayınvalidem konuşmaya gelmişler bi gün 5.000 TL gerekliymiş bankadan kredi çekmeleri gerekiyormuş babamdan rica etmişler babamda arada ben varım diye kabul etmiş
kredi çekilmeden önce 2 veya 3 ay sonra kapatılacak diye de söz almış ( çünkü babam öyle şeylere sadık biridir )
kredi çekilmiş para kayınvalideme verilmiş olan olmuş biten bitmiş kısacası
ama 2 - 3 ay sonra kredi kapatılmamış
1 sene oldu kredi hala babamın emekli maaşından kesiliyo
kayınvalidemle annem konuşmaya gitti şuan da param yok napıyım nasıl ödiyim deyip duruyomuş
bende bunları yeni öğrendim
arada kaldım şimdi
nişanlıma söyledim o da bana nasıl ödeyelim para mı var düğünü bile yapamıyoruz diyo

lütfen bana yardımcı olun ben ne yapacağımı bilmiyorum
bir tarafta ailem bir tarafta da nişanlım var yardımınıza ihtiyacım var :a015:

yapılan çok ayıp bir şey... aileniz yerden göğe kadar haklı... o parayı nişanlınızın bir an evvel bulması lazım. babanızın maaşından kesiliyormuş. yazık . gerçekten. çok büyük terbiyesizlik. bu böyle olursa aileniz,o aileye nasıl bakar. ben olsam yüzlerine bakmazdım.
1 senedir ödememek ne demek....
insanların güven duygusunu böyle kişiler yok ediyor.
nişanlınıza baskı yapmalısınız. ne demek param yok... almasalardı o zaman.......

Bende arkadaşlara katılıyorum önce bu kişilerden paranızı kurtarın sonrada kendinizi yoksa bu olay bir kereyle kalmaz baksanıza yüzsüzlük diz boyuyasakkelime

canım kredi çeken ödeyeceğine güvenipte çekmeli..

heleki dünürlerden böyle bir istekte bulunan kayınvalide ve damat ne yapıp edip ödemeliydi..

hamallık yapar yine o taksiti çıkarır öderdi..

yok öyle yağma..

babanın 3 kuruş emekli aylığı gidemez böyle..

dikkat et güzelim..

sen kiminle nişanlandın? aylık 300 tl kredisini ödeyemeyen bir insanlamı?

evlenecek ve mutlu olabileceğini düşünebiliyormusun?

yol yakın.. allah sana uyarısını vermiş be güzelim..

ayrıca senden habersiz yapılmasıda düşündürücü:delphin:

demekki senin rahatsız olacağını nişanlın hissetti.. baban da sen üzülmeyesin diye söyleyemedi sana..

yazık..çok yazık..birşekilde baskı yap.. kesinlikle yap.. paranızı kurtarın.. kurtaramazsan da biran önce sen kendini kkurtar...:1no2:

Back