ailem bana evlilik oncesi araba aldi ve bahsettiginiz her kiz tarafinin yaptigi seyleri yapti ve taki yaptilar. “ben istemezken sizin istemeye hakkiniz yok,mutlulugumu yuvami kurmami engelliyorsunuz” diyorum her seferinde aileme. dedigim gibi bugun ailemle konusup ciddi bir adim atacagimOnlara siz benim bohçama ne koyuyorsunuz da bu kadar talebiniz var diye sorun sadece. Yatak odası takımı ile mutfak gereçleri alıyorlar diye memur adamdan evler arabalar isteme hakları yok.
tam olarak buna benzer bir konusma vardi aklimda,bu aksam ailemle konuyu sakince konusup gerekirse karsima alacagim.Net konuşulmayan her şey devam eder
Nişanlılık sürecini idare edecek aileleriniz değil siz ikinizsiniz mesela sadece sen de değilsin .
Ben nişanlımdan böyle şeyler istemiyorum bu devir de ev alabilen insan sayısı 3 falandır herhalde bu şekilde benim gelecek hayatımı etkiliyorsunuz günün birinde sizin yüzünüzden oldu diye başınızda konuşurur dururum kararınızı verin …
Diyeceksiniz ?
Siz araba aldıysanız karşıdaki de araba getirir bu makuldür. Araba hiçbir zaman evle kıyas edilmez. Piyasadan haberi yok ailenizin sanırım.ailem bana evlilik oncesi araba aldi ve bahsettiginiz her kiz tarafinin yaptigi seyleri yapti ve taki yaptilar. “ben istemezken sizin istemeye hakkiniz yok,mutlulugumu yuvami kurmami engelliyorsunuz” diyorum her seferinde aileme. dedigim gibi bugun ailemle konusup ciddi bir adim atacagim
oyle maalesef,aslinda o kadar basit seyler ki su yasadiklarimin sorun haline gelmesi bile kahrediyor beni.Siz araba aldıysanız karşıdaki de araba getirir bu makuldür. Araba hiçbir zaman evle kıyas edilmez. Piyasadan haberi yok ailenizin sanırım.
Yok yaa bazı aileler böyle oluyor çevremde gördümDaha seneniz dolmamış, ilk ilişkiniz, ne bu acele? Aileniz nişanlınızı beğenmediği için böyle isteklerde bulunuyor olabilir mi? Zamana bırakın acele etmeyin, ailenizi karşınıza almayın sakın. Hele kaçmak falan, çok pişman olursunuz.
Enerji çalışması nedir?
İyi yazmıssınız da, ilk paragrafdaki betimlemeniz size de cirkin gelmiyor mu? Kadın cinsini aşağılıyor bu cümleler, sadece belirli bir amaç için mi yuva kuruyor insanlar, bunu 4 ayaklı canlılar için bile kullanmaktan ar ederimLafım size değil, siz makul düşünüyorsunuz ama böyle her şeyi isteyen kız ve ailesinin, kızlarının malum bölge altın kaplama mı acaba?
Bizim gelinin biriside böyle, aileside aynı. Baba evinde çulda oturan kız, bizden ev, araba, altın, komple eşyanın en lüksünü istedi. Avanak kardeşim dur diyemedi, zavallı 75 yaşındaki babam, halen onların borcunu çalışarak ödüyor. Gelinde sadece kendini aldı geldi. Şu an ev de g*t büyütüyor, çalışmamak için hiç bir manisi yok.
Ben, ne eş ailesine, ne kendi aileme yük oldum. Her şeyi kendimiz yaptık. O zaman ekonomi bu kadar Allah bullak değildi, şimdiye oranla daha kolay atlattık, mal mülk sahibi olduk.
2 öğretmen maaşı ile borçsuz, kirada hele çocuk olursa ancak ortalama yaşarsınız, lüks bile değil. Buna ilave olarak düğün borcu vs. Olursa toplamanız çok zor.
Hayır yani gencecik öğretmen (insan) nasıl ev, araba sahibi olabilir bu devirde? Dolayısı ile aileniz, ailesinden talep ediyor. İnsanlar, evlenmeyi bilecek yetide olan bireyler için neden borçlansın?
Zaten gençlikleri, şimdiki hayatları için çabalamaktan geçmiş, geri kalan ömürlerini çocuk için tüketsinler. Hı eğitimdir vs. Harcasın eyvallahta, neymiş efendim paşa evlenecek, saraydan kız çıkacak ve bir de ona bakacaklar.
Aileniz çok düşüncesiz ve bencil bir aile. Nişanlınız çok haklı ve daha fazla bu aileye maruz kalmayın. Ya çok sert şekilde dur diyeceksiniz, ya da gidip nikah kıyacaksınız. Eğlence istersenizde makul bir eğlence yapın. Ailenize meydan verirseniz nişanlınızdan olursunuz.
bu kisma katilmiyorum. ben ailemle ayni goruste dusuncede degilim, yani ben ne altin icin evleniyorum ne ev ne araba. ben yalnizca nisanlimla yuva kurmak istiyorum,ayni cati altinda yasamaktan baska bir beklentim yok. bugun ailemle konusacagim,dedigim gibi gerekirse karsima alacagim.Nisanlinizdan eminseniz ciddi manada koca yetişkin insansanız ailenize rest cekebilirsiniz.Altin bosaninca alınıp baba evine geri donenlere sorarsanız hangisi daha önemli huzurlu sevgi dolu aile olunan bir ailemi eşyanın en güzelinin olduğu kavga kıyamet sonunda o eşyaların yarı yarıya bolusulup herkesin yoluna gittiğini bir evlilikmi.Ailenizin tavrını aşırı itici buldum.Genrlde aile yanlısı tavsiyeler veririm sevgili anneniz evlenirken kayinbabasi onun üstüne ev yapıp ağırlığınca altın vermismi.Hayir siz peri padişahının kizimisiniz giderken hanlar hamamlar mi gotureceksiniz.Yada sizin başka türlü bir hunerinizmi var kimsenin bilmediği Maddi denklik önemli sizin maliniz mülkünüz varsa karşı tarafın hiç yoksa farklı yorum yaparım Madem eşitlik diye konuşuyoruz isteklerde eşit olmalı Alttin sahibi olmak için evlenmeye gerek yok çok seven altını çalışır çabalar koluna boynuna takar zaten Evlilikte değeri altın belirlemez sevgi anlayış şefkat değer bilme anlaşma belirler.Aldatilan kadinada kocası hediye alır durur mesela alsinda oyalansin sussun diye.Bu değer vermek mıdır.O yüzden bence siz bir karar verin bu düşünce ile siz yoldal kalirsiniz yada umdugunuz mutluluğu hayat size o yoldan elde edemeyeceğiniz net gösterir.Herkese gösterir
tesekkur ederim,bana ithafen yazdiginizi dusundum. kesinlikle oyle, umarim daha fazla yipranmadan ailemide karsima almama gerek kalmadan cozulur bu durum ama gerekirse onuda yapacagim.Ben size demedim ailenizin dusuncesine yazdım aslında siz sonuçta çıkar yol arıyorsunuz bu işlerde kimse kırılmasın olmuyor eminseniz nisanlinizdan resti çekin diyorum benim fikrim bu .Sonra ailem haklıymış yapmasaydim olmasın aileyide nisanliyida tanıyan sizsiniz.İyi düşünüp bir karar alıp uygulayın hoca yada cakralarda değil iş sizin kararlı olup konusmanizda etkilenmeden duygusal ajitasyonlardan
sorun yalnizca maddi,nisanligimin bir bagimliligi yok cok sukur bu zamana kadar siddet acisindan tek bir hareketini agresifligini gormedim. zaten benimde zoruma giden kisim bu,ben bu kadar eminken ailemin maddiyattan dolayi onumuze tas koymasi. her sey birlikte yapilir,zamanla yavas yavas halledilir ama ben bir daha boyle bir sevgi yasayamam umarim bunu aileme artik kabul ettirebilirim.Aile eğer damat adayı sizi üzecek karakterde biriyse haklıdir evlilik erkense haklidir iki yetişkinin parası hiç yoksa haklıdır eğitim sürerken oluyorsa kötü aliskanliklar varsa şiddet eğilimi vs.Yads karşı aile çok uygun değilse vs yoksa iki kişi iş güç varsa ortada uyum sevgi karakter oturmuş durumda ise iki madfi şey için haklı değildir
Keşke insanlar, hayvanlar gibi olabilse. Burdaki kasıt, sonuçta diğer her bölgeyi görebiliyoruz ve bir orası kalıyor, hani bizden farklı mı acaba? Diye mecazi anlamda. Bizim uzuvlat etten, onlarınki altın mı ki bu kadar değerli anlamında.İyi yazmıssınız da, ilk paragrafdaki betimlemeniz size de cirkin gelmiyor mu? Kadın cinsini aşağılıyor bu cümleler, sadece belirli bir amaç için mi yuva kuruyor insanlar, bunu 4 ayaklı canlılar için bile kullanmaktan ar ederim
eger benim boyle bir talebim olsa evet tamam kurabilirsiniz bu cumleyide benim nisanlimdan ne bir taki ne ev gibi absurt isteklerim var boyle cirkin bir betimleme yapmanizi hakedecek bir davranisim oldugunu dusunmuyorumKeşke insanlar, hayvanlar gibi olabilse. Burdaki kasıt, sonuçta diğer her bölgeyi görebiliyoruz ve bir orası kalıyor, hani bizden farklı mı acaba? Diye mecazi anlamda. Bizim uzuvlat etten, onlarınki altın mı ki bu kadar değerli anlamında.