Haftaya cumartesi nikahımız olacak. Nikahtan sonra eğlence yaparız diye konuşmuştuk aylar öncesinden. Nişanlım sonradan pek sıcak bakmadığını söyledi ama ben direttim tamam dedi. Annem benden çok istiyor bu eğlenceyi. Evlenen ilk çocuğuyum. Düğün istemişti çok ama erkek tarafı yapmadığından nişanlımda tek başına altından kalkamayacağı için olmasın dedi. İçinde kaldığını biliyorum aslında.
Bugün fasıl yapan bir mekana gittik nişanlımla Bu arada da herkes kendi hesabını kendisi ödeyecek yani nişanlımdan sadece bizim yemek paramız çıkacak. Kişi başı yüksek bir rakam söyleyince o parayı herkes veremez diye düşündüm. Annem nişanlımla bana orduevine soralım dedi. Kabul ettik. Ben zaten sırf annemin gönlü olsun diye istiyorum yoksa benim içinde çok çok önemli değil olmasada olur.
Neyse gittik sivilleri içeri alamadıklarından yan tarafında tarihi bir binanın salonunu kiralamamız gerektiğini oranın kirasınında 500 tl olduğunu söylediler. Babamı aradık o kadar masraftaki annem babam sormayın gitsin. Babam 250 tl vereyim dedi. Annemde gitti çok yakın senelerdir dost olduğu bir arkadaşından borç aldı. Benimde çok sevdiğim manevi teyzem.
Daha sonra nişanlım aradı dedim böyle böyle. Valla annem borç aldı yapacak dedim. Ne dese beğenirsiniz banane ben zorla mı dedim. Ben zaten istemiyordum gibi bir şeyler geveledi. Ben orada annemle babamın fedakarlığını vurgulamak istemiştim. Sonuçta bizim için yapıyorlar. Bu sözlerine çok kırıldım. Zaten kendi tarafından kimse gelmeyecek benim ailem ve yakınlarımız olacağız.
Diğer bir olayda gelinlik mevzusu gelinliğimin kaporasını annem vermişti 300 tl. Nişanlımada benden olsun dedi. Ama annem çok sıkıştı kına gecesi için kuaför paralarınıda annem verecek çünkü kayınvalide vermiyor lafını bile etmedi gerçi sağolsun. Annemde çok sıkıştığından ki bunu nişanlımda biliyor. Kapora parasını verir mi bana diye sordu annem. Nişanlımda daha önceden veririm ben olmaz öyle demişti. Bende verir dedim. Pazartesi günü verir misin parayı dedim. Bana sinirli sinirli nereden bulayım dedi önce sonrada tamam tamam veririm dedi.
Ben anlamıyorum kendi ailesi sadece salon mobilyasını alıp çekildi o da binbir naz niyazla. Bu nankörlük değil mi ya? Ben nişanlıma acayip bozuldum. Bir şekilde bunu ona anlatabilmem lazım. Şu an sırası mı değil mi? Çünkü ikimizde şu sıra çok gerginiz. Şimdi konuşsam mı yoksa bekleyeyim mi konuşmak için? Kavgada etmek istemiyorum. Şuan işte çalışıyor telefon açıp söyleyeyim mi? Ne diyeyim? İçim içimi yedi bu laflarından benim. Moralim çok bozuldu.