• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım Moralimi Çok Bozdu

eşimin ailesi de beni istemedi ve destek olmadı. annem benim için ses etmedi. ancak düğüne bir hafta kala eşim eşya da alamam, annemin eskileriyle idare ederiz deyince annem çok sinirlendi.

ya dedi eşyalar alınır, ya da bu iş biter dedi. o hafta kredi çekti ve evim eksiksiz döşendi.
yani isteyince oluyor.

eşimin ailesi de beni istemedi ve destek olmadı. annem benim için ses etmedi. ancak düğüne bir hafta kala eşim eşya da alamam, annemin eskileriyle idare ederiz deyince annem çok sinirlendi.

ya dedi eşyalar alınır, ya da bu iş biter dedi. o hafta kredi çekti ve evim eksiksiz döşendi.
yani isteyince oluyor.

O krediyi evlenince siz ödeyeceksiniz değil mi? Yoksa krediyi ailesi mi çekti? Yani şimdi eşya almış mı oldu?!

O krediyi evlenince siz ödeyeceksiniz değil mi? Yoksa krediyi ailesi mi çekti? Yani şimdi eşya almış mı oldu?!

elbette eşim ödeyecek. neden annesinin eski eşyalarını kullanayım ki?

elbette eşim ödeyecek. neden annesinin eski eşyalarını kullanayım ki?

canım arkadaş zannımca şunu demek istiyo neticede eşinin kesesi senin kesen siz ödediniz sonuçta, ama eski eşyaları kullanmaya kıyasla daha iyi bir çözüm

Haftaya cumartesi nikahımız olacak. Nikahtan sonra eğlence yaparız diye konuşmuştuk aylar öncesinden. Nişanlım sonradan pek sıcak bakmadığını söyledi ama ben direttim tamam dedi. Annem benden çok istiyor bu eğlenceyi. Evlenen ilk çocuğuyum. Düğün istemişti çok ama erkek tarafı yapmadığından nişanlımda tek başına altından kalkamayacağı için olmasın dedi. İçinde kaldığını biliyorum aslında.

Bugün fasıl yapan bir mekana gittik nişanlımla Bu arada da herkes kendi hesabını kendisi ödeyecek yani nişanlımdan sadece bizim yemek paramız çıkacak. Kişi başı yüksek bir rakam söyleyince o parayı herkes veremez diye düşündüm. Annem nişanlımla bana orduevine soralım dedi. Kabul ettik. Ben zaten sırf annemin gönlü olsun diye istiyorum yoksa benim içinde çok çok önemli değil olmasada olur.

Neyse gittik sivilleri içeri alamadıklarından yan tarafında tarihi bir binanın salonunu kiralamamız gerektiğini oranın kirasınında 500 tl olduğunu söylediler. Babamı aradık o kadar masraftaki annem babam sormayın gitsin. Babam 250 tl vereyim dedi. Annemde gitti çok yakın senelerdir dost olduğu bir arkadaşından borç aldı. Benimde çok sevdiğim manevi teyzem.

Daha sonra nişanlım aradı dedim böyle böyle. Valla annem borç aldı yapacak dedim. Ne dese beğenirsiniz banane ben zorla mı dedim. Ben zaten istemiyordum gibi bir şeyler geveledi. Ben orada annemle babamın fedakarlığını vurgulamak istemiştim. Sonuçta bizim için yapıyorlar. Bu sözlerine çok kırıldım. Zaten kendi tarafından kimse gelmeyecek benim ailem ve yakınlarımız olacağız.

Diğer bir olayda gelinlik mevzusu gelinliğimin kaporasını annem vermişti 300 tl. Nişanlımada benden olsun dedi. Ama annem çok sıkıştı kına gecesi için kuaför paralarınıda annem verecek çünkü kayınvalide vermiyor lafını bile etmedi gerçi sağolsun. Annemde çok sıkıştığından ki bunu nişanlımda biliyor. Kapora parasını verir mi bana diye sordu annem. Nişanlımda daha önceden veririm ben olmaz öyle demişti. Bende verir dedim. Pazartesi günü verir misin parayı dedim. Bana sinirli sinirli nereden bulayım dedi önce sonrada tamam tamam veririm dedi.

Ben anlamıyorum kendi ailesi sadece salon mobilyasını alıp çekildi o da binbir naz niyazla. Bu nankörlük değil mi ya? Ben nişanlıma acayip bozuldum. Bir şekilde bunu ona anlatabilmem lazım. Şu an sırası mı değil mi? Çünkü ikimizde şu sıra çok gerginiz. Şimdi konuşsam mı yoksa bekleyeyim mi konuşmak için? Kavgada etmek istemiyorum. Şuan işte çalışıyor telefon açıp söyleyeyim mi? Ne diyeyim? İçim içimi yedi bu laflarından benim. Moralim çok bozuldu.:50:

canım benım ya çok uzuldum anneciğinin çabalarınada hayran kaldım işte anneler fedakardır... çok ayıp nişanlının ve aılesının yaptığı
böyle bır aıleye gelın gıdıyorsan gelecekte allah gostermesın ama maddı sıkıtnı cekersenız aılesını yok saymalısın sakın onlara guvenerek iş yapma yapmazsında zaten tanımışsın onları az çok
ama nişanlının tepkıleri hiç hoşuma gtmedı allah yardımcın olsun tatlım...umarım sorunsuz bır sekılde evlenıp yuvanı kurarsın belkıde kurmussundur:)

Esimle tanıştıgımda ikimizde calışıyorduk o ailesiyle ben yanlız yaşıyodum ilişkimizin3. Ayında evlilik planları yapmaya başladık.2 sene ıcınde yavş yavaş ev döşedik herşeyi aldık tabi ben bu eşyaları evlenene kadar bekar evimde kullandım dugunzamanı eşya ile ilgili hiçbi derdimiz yoktu.eşim bu sureçde bana takılacak altınları setleri gelinlik parası vs biriktirdi ve aldı.dugunzamanı eşimin ailesi sadece dugun yerinin parasını odedi.bu surecde ne onlar zorlandı ne biz yıprandık zamana yaya yaya içimize sinerek aldık herşeyi kimse bize hiç bi konuda karışamadı fikir bile beyan etmedi.
Biz bu sureci 2 seneye yayarak tamamlayabildik ama yapamasaydık bişeyler yetişmeseydi 3 senede olurdu 4 senede.
Demek ıstediğim kimseye guvenerek dugun evlilik işine girilmese bu sureçler daha mutlu atlatılır.ama biliyorumki maalesef benim gibi dusunen cok az kişi var
Sakın yanlıs anlamayın sizi eleştirmiyorum siz ailenize karşı buruk kalmışsınız bunu anlıyorum ama keşke bu yola daha onunu arkasını hesaplayarak çıksaydınız.

Benden abla tavsiyesi sana, karşında sorumsuz bir nişanlı bir teşşekkürü bile çok gören yapılanların kıymetini bilmeyen biri var ve yanındada evlenecek oğullarına yardım etmeyen ailesi var......Bunları düşün ve ileride evliliğinde bir sürü çatırdamalar olacak nişanlın şimdiden sorumsuz ve aileside öyle bu aileye gelin gitme daha yolun başındasın arkana bile bakmadan çek git.... Ben evliyim eşimin ailesini önceden böyle tanısaydım inan arkama bakmadan kaçardım ben ama iş işten geçti bende,senden geçmesin.... :25:

konu 1 ay oncesinin ama yinede yorum yapmak istedim.erkek tarafi karsi taraf degilde sizmissiniz sanki.nisanlinin ailesi kilini kipirdatmazken sen neden bu kadar yukleniyorsun ailene.cok yanlis ustelik nisanlinda pek rahat.tesekkur edecegine birde sizi suclar gibi konusmus.

:14:okurken bile moralim o kadar çok bozuldu ki canim benim yol yakinken dön bunlarin hepsi seninle gidicek ölene kadar pismanligini yaşama

Çok hata yapıyorsun canım çook.Nişanlında çokta masum sayılmaz bazı tepkilerine bakılırsa..
Bu kadar yük kız evine çok fazla sen ailenin tek evladı ilk göz agrısısın sizin nazlı olmanız gerek..Tabiki ailen senin mutluluğun için elinde ne var yok dökmüşler fakat düşünsene ailen hem seni veriyor birde üstüne para veriyor misali:50:
Yanlış anlama lütfen ama onlar öyle düşünüyor çok hevesli görüyor, zerre deger vermiyorlar.
Böyle insanlar iyi niyetten anlamaz şimdiden böyleyse ileride oturucagınız evide ailen mi alıcak kiranızıda ailen mi ödüycek :19: o insanların rahat etmeye hakkı yok mu :43:
Aynı şeyi ablam yaşadı başka bir konuda bahsetmiştim kirayı bile biz ödedik.
Ablam şuan merdiven yıkıyor perişan halde anlatabildim mi?
Anne babanı düşün hep akılları sende olucak kendilerinden kısıp ömürleri boyunca sana bakıcaklar öldüklerinde ne olucak?
Benim düşüncem, öyle koca evinde ailemin parasını o ''Koca'' sıfatını yakıştırdığımız insanlara yedirmektense hiç evlenmem anne babama bakarım ana baba duası alırım daha iyi. Sanki babalarımız zor şartlarda o iki kuruş için çalışırken bir yudum su mu vermişler ?
Anlamadığım nerden çıktı bu erkeklerde ve ailelerinde gelin prası yemek yenı moda oldu.
:20:
Ah canım ah senin adına çok üzüldüm aklını başına topla :26::43:

Acaba bunu bir konu olarak açsak mi.. ne dersin? Yapayim mi? Genc kizlara tavsiye diye :)
valla canım olabilir....bu şimdiki çalışan kızlar yeni model erkekleri pek bir şımarttılar...kız aileleri artık kız almıyor oğullarını veriyor...kızları okutup eline meslek verene kadar çekmediğimiz çile kalmıyor ayakları yere bassın kimseye muhtac olmasın diye... ama bir yerlerde bir yanlışlık yaptık demekki... kız anneleri olarak....damatların bir tepemize çıkmadıkları kaldı...eskiden düğünde yapılacaklar için erkek tarafının şerefi derdik... ne yaparsa kendine derdik... ama erkekler çalışan kız alınca erkek aileleri de pek bir saldı kendini...çift maaşlı diye artık neredeyse kendilerini baktıracak konuma geldiler...ne yapacağız bilmem...Allah hakkaniyetli insanlarla karşılaştırsın hepimizi.....

nlşanlının parası yok bu gerçeği ne sen nede annen idrak edememiş
bence gerçekci olmakta fayda var

Back