• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım Moralimi Çok Bozdu

ilk başta düğün olmamasını kabul ederek hata yapmışsınız zaten ailenizin içinde kalıcak bence sizinde nişanlınız bi kutlamayımı kabul edemiyor bu bencillikten başka birşey değil :ssz:

Yol yakkinken kurtul bence.. Annem ve anne tarafi hemen hemen aynisini yasadi, ve suan nekadar mutsuz bir bilsen :( Insanlik yapayim diyorsun, ama olmuyor be güzelim.. Anlamiyor kimse insanliktan.

Annem bana hep bir hikaye anlatiyor (annemden uzagim, ve cok ozluyorum ahh :( )
Dedi bizim eskiden köyümüzde bir kiz varmis, bir erkek onunla evlenmek istiyormus, ama pek parasi falan yokmus. Kizin aileside insanlik yapayim diyormus, ne baslik parasi, ne altin, hic birsey istememis. Demis, yeterki kizima iyi bakin. Ne ise, kizi goturmusler, bir kac ay geçmis. Kizi ailece dövmüsler, hic iyi davranmiyorlar. Kizda 2-3 ay dayanmis, sonra baba evinine kaçmis. Babasi demis, hayirdir, kizim, neden döndün.. Ne oldu? Kiz anlatmis iste. Babasi üzülmüs, demis tamam kizim sen dur. Bir kac gun geçmis, damat tarafi gelmis, demis biz gelinimizi almaya gelmissiz. Orda dur demis kizin babasi, önce bukadar para baslikparasi vereceksiniz, bukadar altin alacaksiniz, ve ayri ev yapacaksiniz, sonra gelip alirsiniz gelininizi. Bunlar sabah kadar diretmisler, ikna etmek icin. Ama nafile. Babasi kararindan cikmamis. Neyse, bir kac hafta, damat tarafi sartlari yerine getirmisler. Kizi almaya geliyorlar esekle almaya goturuyorlar. Yolda birbirlerine demislerki, aman dikkat edin, para vermissiz, düsmessin esekten.

Artik kendin düsün güzelim.. Hakkinda hayirli olsun, ve Allah yardimcin olsun.

Yol yakkinken kurtul bence.. Annem ve anne tarafi hemen hemen aynisini yasadi, ve suan nekadar mutsuz bir bilsen :( Insanlik yapayim diyorsun, ama olmuyor be güzelim.. Anlamiyor kimse insanliktan.

Dedi bizim eskiden köyümüzde bir kiz varmis, bir erkek onunla evlenmek istiyormus, ama pek parasi falan yokmus. Kizin aileside insanlik yapayim diyormus, ne baslik parasi, ne altin, hic birsey istememis. Demis, yeterki kizima iyi bakin. Ne ise, kizi goturmusler, bir kac ay geçmis. Kizi ailece dövmüsler, hic iyi davranmiyorlar. Kizda 2-3 ay dayanmis, sonra baba evinine kaçmis. Babasi demis, hayirdir, kizim, neden döndün.. Ne oldu? Kiz anlatmis iste. Babasi üzülmüs, demis tamam kizim sen dur. Bir kac gun geçmis, damat tarafi gelmis, demis biz gelinimizi almaya gelmissiz. Orda dur demis kizin babasi, önce bukadar para baslikparasi vereceksiniz, bukadar altin alacaksiniz, ve ayri ev yapacaksiniz, sonra gelip alirsiniz gelininizi. Bunlar sabah kadar diretmisler, ikna etmek icin. Ama nafile. Babasi kararindan cikmamis. Neyse, bir kac hafta, damat tarafi sartlari yerine getirmisler. Kizi almaya geliyorlar esekle almaya goturuyorlar. Yolda birbirlerine demislerki, aman dikkat edin, para vermissiz, düsmessin esekten.

ayy bayıldım....bunu anlatmam gereken kişiler var bu ara etrafımda:46:

nişanlının işi parası birikimi falan yok mu?
yoksa nasıl evlenmeye karar verdiniz?
varsa cimri insandan uzak durmak gerek..

buda çok acı bi durum ya geline değilde verdikleri parayamı üzülüyolar sanki çamaşır makinası götürüyolar aman düşerde bozulursa garanti tamir etmez dermiş gibi.

ama aslında hep olan bu. kız tarafı nezmanki dağmat tarafını borca boğuyo gelin kıymete biniyo. aslında en iyisi gelinin ve damadın ekonomik olarak kendini hazır hissetmesi ve kendine düşeni ödeyip evlenmesi. kimseninde söz hakkının olmaması. bunun içinde kızlarımızın okumuş ve çelışıyor olması şart tabi.

:52::52: Cok guzelmis, butun genc kizlara okutulmali

Nişanlımın işi var çok şükür. Hemde çok iyi bir işte çalışıyor. 26 aydır nişanlıyım. Bugüne kadar ailesinden destek görmediği gibi fatura paraları,kira,ev harcamaları gibi ailesi çok sömürdü nişanlımı. Hem bir şey yapmadılar hemde durmadan para aldılar. Allah biliyor ya bindallımı,nikah şekerlerini,davetiyeleri,gelinliğin kapora hariç diğer kısmını,beyaz eşyaların çoğunu hep kendi aldı. İstediğim bir şeyler olursa ev için ufak tefek onlarıda aldı. Daha önceden birikim yapmamış hatta bir süre işsiz kalmış bu yüzden önceden kalan borçlarıda vardı. Onlara ancak yetişebildi. Çünkü ailesinede hep maddi destek oldu.
Ailesiyle çok sorun yaşadı. Hatta birkaç kez param yok veremem deyince evden kovuldu. Bir ara ayrı ev tutmayı düşündü ben vazgeçirdim. Çünkü daha çok masraf olacaktı ve daha çok bekleyecektik. Ailesi beni kabullenemedi herhalde bilemiyorum. Ben düğünleri pek sevmiyorum sadece annem çok istediği için öncelerden biraz meylettim bende düğün olsun dedim nişanlıma. O da kabul etti yer falan baktık bir süre. Nişanlım çok bunaldı durmadan oraya para buraya para. Bazen çok sıkışıyordu telefonunu sattı bir keresinde.

Annem annesiyle konuştu kır düğünü falan olsa dedi isterim güzel olurdu dedi. Kadın hemen yapamayız demiş anneme. Akşamda nişanlıma senin işin zor nasıl yapacaksın demiş. Onuda nişanlımdan beklediler. Bende kıyamadım. Geceleri düşünmekten uykum kaçıyor diyordu bana nasıl yapacağız diye.

Bu arada ben önlisans mezunuyum. Normalde çalışma hayatım var. Birçok yerde çalıştım. Tekrar çalışmayı elbette düşünüyorum. Kendimi yetiştirmek amacıyla bu sene kurslara gittim. Nikahtan sonra bir ameliyat geçirmem gerekiyor ondan sonra iş bakmaya başlayacağım.

Ne olursa olsun anneme laf söylemesi beni çok gücendirmişti. İşte konuştuk öyle demek istemedim ben falan dedi ama bilemiyorum tabi ben alınınca belki çevir kazı yanmasın yapmıştır. İçinden ne geçiyor ne düşünüyor bilemem.

konuşayım mı bekleyeyim mi diyen kadınlara hayret ediyorum nasıl konuşmak için sabredebiliyorsunuz

ben hemen dan dan söylüyorumda vallahi bravo bu soğukkanlılığa

ayrıca nişanlınla konuşmak değil ayrılmalısın

çünkü hiçbir zaman kıymetin olmayacak.

bu adam yarın bir gün senı boşar.boşuna evlenme kusura bakma ama yeni geline bu kadar kötü muamele edilmez

ayrıca madem nişanlının çok iyi bir işi var nasıl düğün yapamıyor hayret kredi çeksin madem.

Nişanlımın işi var çok şükür. Hemde çok iyi bir işte çalışıyor. 26 aydır nişanlıyım. Bugüne kadar ailesinden destek görmediği gibi fatura paraları,kira,ev harcamaları gibi ailesi çok sömürdü nişanlımı. Hem bir şey yapmadılar hemde durmadan para aldılar. Allah biliyor ya bindallımı,nikah şekerlerini,davetiyeleri,gelinliğin kapora hariç diğer kısmını,beyaz eşyaların çoğunu hep kendi aldı. İstediğim bir şeyler olursa ev için ufak tefek onlarıda aldı. Daha önceden birikim yapmamış hatta bir süre işsiz kalmış bu yüzden önceden kalan borçlarıda vardı. Onlara ancak yetişebildi. Çünkü ailesinede hep maddi destek oldu.
Ailesiyle çok sorun yaşadı. Hatta birkaç kez param yok veremem deyince evden kovuldu. Bir ara ayrı ev tutmayı düşündü ben vazgeçirdim. Çünkü daha çok masraf olacaktı ve daha çok bekleyecektik. Ailesi beni kabullenemedi herhalde bilemiyorum. Ben düğünleri pek sevmiyorum sadece annem çok istediği için öncelerden biraz meylettim bende düğün olsun dedim nişanlıma. O da kabul etti yer falan baktık bir süre. Nişanlım çok bunaldı durmadan oraya para buraya para. Bazen çok sıkışıyordu telefonunu sattı bir keresinde.

Annem annesiyle konuştu kır düğünü falan olsa dedi isterim güzel olurdu dedi. Kadın hemen yapamayız demiş anneme. Akşamda nişanlıma senin işin zor nasıl yapacaksın demiş. Onuda nişanlımdan beklediler. Bende kıyamadım. Geceleri düşünmekten uykum kaçıyor diyordu bana nasıl yapacağız diye.

Bu arada ben önlisans mezunuyum. Normalde çalışma hayatım var. Birçok yerde çalıştım. Tekrar çalışmayı elbette düşünüyorum. Kendimi yetiştirmek amacıyla bu sene kurslara gittim. Nikahtan sonra bir ameliyat geçirmem gerekiyor ondan sonra iş bakmaya başlayacağım.

Ne olursa olsun anneme laf söylemesi beni çok gücendirmişti. İşte konuştuk öyle demek istemedim ben falan dedi ama bilemiyorum tabi ben alınınca belki çevir kazı yanmasın yapmıştır. İçinden ne geçiyor ne düşünüyor bilemem.

Canım nişanlın ailesini biliyordur sonuçta. Ona destek olacak kimse yoksa 26 ay boyunca evliliğinize dair yatırım yapmalıydı. Benim bir arkadaşım da eşinin ailesi destek olmadığı için altından kalkamayız diyerekten eğlence düğün falan istemedi ama 5 yıl oldu evleneni hala aklında ve seneye nikah tazelemeyi düşünüyor. Her düğünde üzülüyor.

Kına paralarını annene vereceğini de şimdiden söyle bence. Kına gecesi sorun yaşasanız daha kötü olur.

konuşayım mı bekleyeyim mi diyen kadınlara hayret ediyorum nasıl konuşmak için sabredebiliyorsunuz

ben hemen dan dan söylüyorumda vallahi bravo bu soğukkanlılığa

ayrıca nişanlınla konuşmak değil ayrılmalısın

çünkü hiçbir zaman kıymetin olmayacak.

bu adam yarın bir gün senı boşar.boşuna evlenme kusura bakma ama yeni geline bu kadar kötü muamele edilmez

kesinlikle katılıyorum. bu adamla ilerde mutsuz olacaksın, çünkü seni daha şimdiden hiçe sayıyor. daha evlenmeden bu tarz sorun yaşayan insanların hiçbiri evlendikten sonra mutlu olmadı. umarım kendin için en doğru kararı verirsin..

26 aydır neden para biriktirmemişler ailece.. Ki bunun nişanlılık öncesi de vardır diye düşünüyorum.. 3 senedir bu adam hayatında. Millet üç yılda krediye girip ev alıyor canım.

Ailen neden bu kadar yardımcı olmuş anlamadım.. Fazla iyiler..

Dagdan mi inmis bu insanlar? Dügün yapamayiz ne demek? Dügün olmasada nikahtan sonra bir yemek daveti verilir. Ayiptir.

Esimin ailesi bizim kendi gelinimize yapacagimiz seylerin yarisini bile yapmadilar. Ama ben önemsemedim cünkü insan olarak cok iyiler. Banada deger veririler sagolsunlar, o yüzden hic takmadim. Evliligimde bir kere huzursuz etmediler bizi. Allah razi olsun.
Ama nisanlinin ailesi gibi birileri olsaydi, kafam cok bozulurdu. Hem yardimci olmuyorlar, hemde nisanlini sömürüyorlar. Bu nasil bir mantik? Hadi sen el kizisin, bir insan kendi evladina hic mi deger vermez?

Senin ailen ayni benim ailem gibi cok fazla iyi niyetli. Bizimkilerde esim issiz kaldiginda hep para verirlerdi bize. Sonunda durun dedim yeter. Alistirmayin böyle. Gitsin calissin kazansin parasini. Böyle alistirirsaniz yarin birgün gelir kendi sizden para ister.

Sende nisanlini alistirma. Hep annenden bekler. Annen senin icin yapiyor onun icin yapmiyor tamam ama nisanlin su an ne kadar tenezzül etmem derse desin, sana yeminle sunu söyleyebilirim ki, eninde sonunda rahatliga alisacaktir.

Nisanlinda biraz aklini basina toplayip ailesine para yagdirmasin. Yuva kuracaginin farkinda degil mi bu adam?

hem nişanlım iyi kazanıyor diyorsun hem de düğün yok diyorsun. hadi düğün neyse madem de, ordu evi parası için ya da gelinlik kaporası için niye tantana yapıyor, 300 500 lira için tartışıyorsunuz en güzel zamanlarınzda. garip. ayrıca ne demek ailesi hiçbir şey yapmıyor. kusura bakma da bir senin annen mi enayi, kadın 3 kuruş için uğraşıyor yazık kızı için, öbür tarafın havasından geçilmiyor. büyük konuşmayayım da onların havasını söndürürüm valla işe bak

Yol yakinken don derim ben cunku bukdr masraf karsisinda sizi el ustunde tasimasi lazimdi tamam maddi durumu iyi olmayavilir eyvallah ama terviyesizlikte yaopamaz.sana tek dicegim ilerde cok uzuluceksin daha simdiden bujdr simarmis....annenede soyle geri cekilsin kadin okdr harcama yapiyor gelinligin kaporasini neden annen veriyorya sinirim bozuldu

Tamam dugun nisa stressi olur hersyi odersin yaparsin stressin olur .yangel yat millete trip at obh valla

Haftaya cumartesi nikahımız olacak. Nikahtan sonra eğlence yaparız diye konuşmuştuk aylar öncesinden. Nişanlım sonradan pek sıcak bakmadığını söyledi ama ben direttim tamam dedi. Annem benden çok istiyor bu eğlenceyi. Evlenen ilk çocuğuyum. Düğün istemişti çok ama erkek tarafı yapmadığından nişanlımda tek başına altından kalkamayacağı için olmasın dedi. İçinde kaldığını biliyorum aslında.

Bugün fasıl yapan bir mekana gittik nişanlımla Bu arada da herkes kendi hesabını kendisi ödeyecek yani nişanlımdan sadece bizim yemek paramız çıkacak. Kişi başı yüksek bir rakam söyleyince o parayı herkes veremez diye düşündüm. Annem nişanlımla bana orduevine soralım dedi. Kabul ettik. Ben zaten sırf annemin gönlü olsun diye istiyorum yoksa benim içinde çok çok önemli değil olmasada olur.

Neyse gittik sivilleri içeri alamadıklarından yan tarafında tarihi bir binanın salonunu kiralamamız gerektiğini oranın kirasınında 500 tl olduğunu söylediler. Babamı aradık o kadar masraftaki annem babam sormayın gitsin. Babam 250 tl vereyim dedi. Annemde gitti çok yakın senelerdir dost olduğu bir arkadaşından borç aldı. Benimde çok sevdiğim manevi teyzem.

Daha sonra nişanlım aradı dedim böyle böyle. Valla annem borç aldı yapacak dedim. Ne dese beğenirsiniz banane ben zorla mı dedim. Ben zaten istemiyordum gibi bir şeyler geveledi. Ben orada annemle babamın fedakarlığını vurgulamak istemiştim. Sonuçta bizim için yapıyorlar. Bu sözlerine çok kırıldım. Zaten kendi tarafından kimse gelmeyecek benim ailem ve yakınlarımız olacağız.

Diğer bir olayda gelinlik mevzusu gelinliğimin kaporasını annem vermişti 300 tl. Nişanlımada benden olsun dedi. Ama annem çok sıkıştı kına gecesi için kuaför paralarınıda annem verecek çünkü kayınvalide vermiyor lafını bile etmedi gerçi sağolsun. Annemde çok sıkıştığından ki bunu nişanlımda biliyor. Kapora parasını verir mi bana diye sordu annem. Nişanlımda daha önceden veririm ben olmaz öyle demişti. Bende verir dedim. Pazartesi günü verir misin parayı dedim. Bana sinirli sinirli nereden bulayım dedi önce sonrada tamam tamam veririm dedi.

Ben anlamıyorum kendi ailesi sadece salon mobilyasını alıp çekildi o da binbir naz niyazla. Bu nankörlük değil mi ya? Ben nişanlıma acayip bozuldum. Bir şekilde bunu ona anlatabilmem lazım. Şu an sırası mı değil mi? Çünkü ikimizde şu sıra çok gerginiz. Şimdi konuşsam mı yoksa bekleyeyim mi konuşmak için? Kavgada etmek istemiyorum. Şuan işte çalışıyor telefon açıp söyleyeyim mi? Ne diyeyim? İçim içimi yedi bu laflarından benim. Moralim çok bozuldu.:50:

nişanlınız hint kumaşı falanmı?? oldu olacak başlık parasıda verin yada iç güveysi falan alın.. yaptıklarınızı duyunca başka bişey gelmedi aklıma

ben nişanlınıza çok kızamadım..birçokşey aileniz ve nişanlınız tarafından yapılmış..aileniz ne kadar borç içindeysee aynı şekilde nişanlınızda borç içinde...etrafın katkıları büyük olursa evlilik daha kolay,sıkıntısız olur..yanlız aileniz ve nişanlınız üstleniyorsa elbette iki tarafta sıkıntı yaşayacak ve bazen bu sıkıntılar psikolojik olarak birbirinize yansıyacaktır..

tek kızdığım ailesi..bir yola çıkmaya evlatlarıyla karar verdileersee karşı tarafın ailesi kadar durumlarının el verdiğnce yapma sorumluluğu olacak insanlarda.. maalesef birçok kişide yumurta kapı olayı mevcuttur..arada istenmeyen masraflar çıkıyor,olmuyor,birikmiyor,yapılamıyor yumurta kapıyı tıktıklayınca hepsi biraraya sıkıştırılıyor..

Allah yeni ev-aile kuracaklara güç,kuvvet,mutluluk,huzur versin...ıslah olacaklarıda ıslah etsin..

ne ve kim olursa olsun ailene asla laf söyletmemeye devam et..tepkini koy...

Valla böyle bu şekilde evlenen bi tanıdığım var hala kızıda ailesinide sömürüyolar hiç bir şeye de karışmıyolar yazık yani...Sanki siz o evden kız alır gibisiniz erkek tarafı naza çekio kendini neden ama bi neden olması lazım ? sizi mi istemediler yoksa cidden maddi durumları mı kötü hadi diyelim maddi durum kötü ama o zamanda evliliğe girişilmez ki ya gelinliği bile siz alıosunuz düğünü siz yapıosunuz yani yemeğe damat bey ve aileside konuk sanatçı sanki ...

Bence iyi düşün taşın bu insanlar sizi hep sömürür hep isterler hep nasılsa yapıo derler ...Allah yardımcınız olsun

Back