ayy bayıldım....bunu anlatmam gereken kişiler var bu ara etrafımdaYol yakkinken kurtul bence.. Annem ve anne tarafi hemen hemen aynisini yasadi, ve suan nekadar mutsuz bir bilsenInsanlik yapayim diyorsun, ama olmuyor be güzelim.. Anlamiyor kimse insanliktan.
Annem bana hep bir hikaye anlatiyor (annemden uzagim, ve cok ozluyorum ahh)
Dedi bizim eskiden köyümüzde bir kiz varmis, bir erkek onunla evlenmek istiyormus, ama pek parasi falan yokmus. Kizin aileside insanlik yapayim diyormus, ne baslik parasi, ne altin, hic birsey istememis. Demis, yeterki kizima iyi bakin. Ne ise, kizi goturmusler, bir kac ay geçmis. Kizi ailece dövmüsler, hic iyi davranmiyorlar. Kizda 2-3 ay dayanmis, sonra baba evinine kaçmis. Babasi demis, hayirdir, kizim, neden döndün.. Ne oldu? Kiz anlatmis iste. Babasi üzülmüs, demis tamam kizim sen dur. Bir kac gun geçmis, damat tarafi gelmis, demis biz gelinimizi almaya gelmissiz. Orda dur demis kizin babasi, önce bukadar para baslikparasi vereceksiniz, bukadar altin alacaksiniz, ve ayri ev yapacaksiniz, sonra gelip alirsiniz gelininizi. Bunlar sabah kadar diretmisler, ikna etmek icin. Ama nafile. Babasi kararindan cikmamis. Neyse, bir kac hafta, damat tarafi sartlari yerine getirmisler. Kizi almaya geliyorlar esekle almaya goturuyorlar. Yolda birbirlerine demislerki, aman dikkat edin, para vermissiz, düsmessin esekten.
Artik kendin düsün güzelim.. Hakkinda hayirli olsun, ve Allah yardimcin olsun.
Yol yakkinken kurtul bence.. Annem ve anne tarafi hemen hemen aynisini yasadi, ve suan nekadar mutsuz bir bilsenInsanlik yapayim diyorsun, ama olmuyor be güzelim.. Anlamiyor kimse insanliktan.
Dedi bizim eskiden köyümüzde bir kiz varmis, bir erkek onunla evlenmek istiyormus, ama pek parasi falan yokmus. Kizin aileside insanlik yapayim diyormus, ne baslik parasi, ne altin, hic birsey istememis. Demis, yeterki kizima iyi bakin. Ne ise, kizi goturmusler, bir kac ay geçmis. Kizi ailece dövmüsler, hic iyi davranmiyorlar. Kizda 2-3 ay dayanmis, sonra baba evinine kaçmis. Babasi demis, hayirdir, kizim, neden döndün.. Ne oldu? Kiz anlatmis iste. Babasi üzülmüs, demis tamam kizim sen dur. Bir kac gun geçmis, damat tarafi gelmis, demis biz gelinimizi almaya gelmissiz. Orda dur demis kizin babasi, önce bukadar para baslikparasi vereceksiniz, bukadar altin alacaksiniz, ve ayri ev yapacaksiniz, sonra gelip alirsiniz gelininizi. Bunlar sabah kadar diretmisler, ikna etmek icin. Ama nafile. Babasi kararindan cikmamis. Neyse, bir kac hafta, damat tarafi sartlari yerine getirmisler. Kizi almaya geliyorlar esekle almaya goturuyorlar. Yolda birbirlerine demislerki, aman dikkat edin, para vermissiz, düsmessin esekten.
Yol yakkinken kurtul bence.. Annem ve anne tarafi hemen hemen aynisini yasadi, ve suan nekadar mutsuz bir bilsenInsanlik yapayim diyorsun, ama olmuyor be güzelim.. Anlamiyor kimse insanliktan.
Nişanlımın işi var çok şükür. Hemde çok iyi bir işte çalışıyor. 26 aydır nişanlıyım. Bugüne kadar ailesinden destek görmediği gibi fatura paraları,kira,ev harcamaları gibi ailesi çok sömürdü nişanlımı. Hem bir şey yapmadılar hemde durmadan para aldılar. Allah biliyor ya bindallımı,nikah şekerlerini,davetiyeleri,gelinliğin kapora hariç diğer kısmını,beyaz eşyaların çoğunu hep kendi aldı. İstediğim bir şeyler olursa ev için ufak tefek onlarıda aldı. Daha önceden birikim yapmamış hatta bir süre işsiz kalmış bu yüzden önceden kalan borçlarıda vardı. Onlara ancak yetişebildi. Çünkü ailesinede hep maddi destek oldu.
Ailesiyle çok sorun yaşadı. Hatta birkaç kez param yok veremem deyince evden kovuldu. Bir ara ayrı ev tutmayı düşündü ben vazgeçirdim. Çünkü daha çok masraf olacaktı ve daha çok bekleyecektik. Ailesi beni kabullenemedi herhalde bilemiyorum. Ben düğünleri pek sevmiyorum sadece annem çok istediği için öncelerden biraz meylettim bende düğün olsun dedim nişanlıma. O da kabul etti yer falan baktık bir süre. Nişanlım çok bunaldı durmadan oraya para buraya para. Bazen çok sıkışıyordu telefonunu sattı bir keresinde.
Annem annesiyle konuştu kır düğünü falan olsa dedi isterim güzel olurdu dedi. Kadın hemen yapamayız demiş anneme. Akşamda nişanlıma senin işin zor nasıl yapacaksın demiş. Onuda nişanlımdan beklediler. Bende kıyamadım. Geceleri düşünmekten uykum kaçıyor diyordu bana nasıl yapacağız diye.
Bu arada ben önlisans mezunuyum. Normalde çalışma hayatım var. Birçok yerde çalıştım. Tekrar çalışmayı elbette düşünüyorum. Kendimi yetiştirmek amacıyla bu sene kurslara gittim. Nikahtan sonra bir ameliyat geçirmem gerekiyor ondan sonra iş bakmaya başlayacağım.
Ne olursa olsun anneme laf söylemesi beni çok gücendirmişti. İşte konuştuk öyle demek istemedim ben falan dedi ama bilemiyorum tabi ben alınınca belki çevir kazı yanmasın yapmıştır. İçinden ne geçiyor ne düşünüyor bilemem.
konuşayım mı bekleyeyim mi diyen kadınlara hayret ediyorum nasıl konuşmak için sabredebiliyorsunuz
ben hemen dan dan söylüyorumda vallahi bravo bu soğukkanlılığa
ayrıca nişanlınla konuşmak değil ayrılmalısın
çünkü hiçbir zaman kıymetin olmayacak.
bu adam yarın bir gün senı boşar.boşuna evlenme kusura bakma ama yeni geline bu kadar kötü muamele edilmez
Haftaya cumartesi nikahımız olacak. Nikahtan sonra eğlence yaparız diye konuşmuştuk aylar öncesinden. Nişanlım sonradan pek sıcak bakmadığını söyledi ama ben direttim tamam dedi. Annem benden çok istiyor bu eğlenceyi. Evlenen ilk çocuğuyum. Düğün istemişti çok ama erkek tarafı yapmadığından nişanlımda tek başına altından kalkamayacağı için olmasın dedi. İçinde kaldığını biliyorum aslında.
Bugün fasıl yapan bir mekana gittik nişanlımla Bu arada da herkes kendi hesabını kendisi ödeyecek yani nişanlımdan sadece bizim yemek paramız çıkacak. Kişi başı yüksek bir rakam söyleyince o parayı herkes veremez diye düşündüm. Annem nişanlımla bana orduevine soralım dedi. Kabul ettik. Ben zaten sırf annemin gönlü olsun diye istiyorum yoksa benim içinde çok çok önemli değil olmasada olur.
Neyse gittik sivilleri içeri alamadıklarından yan tarafında tarihi bir binanın salonunu kiralamamız gerektiğini oranın kirasınında 500 tl olduğunu söylediler. Babamı aradık o kadar masraftaki annem babam sormayın gitsin. Babam 250 tl vereyim dedi. Annemde gitti çok yakın senelerdir dost olduğu bir arkadaşından borç aldı. Benimde çok sevdiğim manevi teyzem.
Daha sonra nişanlım aradı dedim böyle böyle. Valla annem borç aldı yapacak dedim. Ne dese beğenirsiniz banane ben zorla mı dedim. Ben zaten istemiyordum gibi bir şeyler geveledi. Ben orada annemle babamın fedakarlığını vurgulamak istemiştim. Sonuçta bizim için yapıyorlar. Bu sözlerine çok kırıldım. Zaten kendi tarafından kimse gelmeyecek benim ailem ve yakınlarımız olacağız.
Diğer bir olayda gelinlik mevzusu gelinliğimin kaporasını annem vermişti 300 tl. Nişanlımada benden olsun dedi. Ama annem çok sıkıştı kına gecesi için kuaför paralarınıda annem verecek çünkü kayınvalide vermiyor lafını bile etmedi gerçi sağolsun. Annemde çok sıkıştığından ki bunu nişanlımda biliyor. Kapora parasını verir mi bana diye sordu annem. Nişanlımda daha önceden veririm ben olmaz öyle demişti. Bende verir dedim. Pazartesi günü verir misin parayı dedim. Bana sinirli sinirli nereden bulayım dedi önce sonrada tamam tamam veririm dedi.
Ben anlamıyorum kendi ailesi sadece salon mobilyasını alıp çekildi o da binbir naz niyazla. Bu nankörlük değil mi ya? Ben nişanlıma acayip bozuldum. Bir şekilde bunu ona anlatabilmem lazım. Şu an sırası mı değil mi? Çünkü ikimizde şu sıra çok gerginiz. Şimdi konuşsam mı yoksa bekleyeyim mi konuşmak için? Kavgada etmek istemiyorum. Şuan işte çalışıyor telefon açıp söyleyeyim mi? Ne diyeyim? İçim içimi yedi bu laflarından benim. Moralim çok bozuldu.
ayy bayıldım....bunu anlatmam gereken kişiler var bu ara etrafımda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?