Haftaya cumartesi nikahımız olacak. Nikahtan sonra eğlence yaparız diye konuşmuştuk aylar öncesinden. Nişanlım sonradan pek sıcak bakmadığını söyledi ama ben direttim tamam dedi. Annem benden çok istiyor bu eğlenceyi. Evlenen ilk çocuğuyum. Düğün istemişti çok ama erkek tarafı yapmadığından nişanlımda tek başına altından kalkamayacağı için olmasın dedi. İçinde kaldığını biliyorum aslında.
Bugün fasıl yapan bir mekana gittik nişanlımla Bu arada da herkes kendi hesabını kendisi ödeyecek yani nişanlımdan sadece bizim yemek paramız çıkacak. Kişi başı yüksek bir rakam söyleyince o parayı herkes veremez diye düşündüm. Annem nişanlımla bana orduevine soralım dedi. Kabul ettik. Ben zaten sırf annemin gönlü olsun diye istiyorum yoksa benim içinde çok çok önemli değil olmasada olur.
Neyse gittik sivilleri içeri alamadıklarından yan tarafında tarihi bir binanın salonunu kiralamamız gerektiğini oranın kirasınında 500 tl olduğunu söylediler. Babamı aradık o kadar masraftaki annem babam sormayın gitsin. Babam 250 tl vereyim dedi. Annemde gitti çok yakın senelerdir dost olduğu bir arkadaşından borç aldı. Benimde çok sevdiğim manevi teyzem.
Daha sonra nişanlım aradı dedim böyle böyle. Valla annem borç aldı yapacak dedim. Ne dese beğenirsiniz banane ben zorla mı dedim. Ben zaten istemiyordum gibi bir şeyler geveledi. Ben orada annemle babamın fedakarlığını vurgulamak istemiştim. Sonuçta bizim için yapıyorlar. Bu sözlerine çok kırıldım. Zaten kendi tarafından kimse gelmeyecek benim ailem ve yakınlarımız olacağız.
Diğer bir olayda gelinlik mevzusu gelinliğimin kaporasını annem vermişti 300 tl. Nişanlımada benden olsun dedi. Ama annem çok sıkıştı kına gecesi için kuaför paralarınıda annem verecek çünkü kayınvalide vermiyor lafını bile etmedi gerçi sağolsun. Annemde çok sıkıştığından ki bunu nişanlımda biliyor. Kapora parasını verir mi bana diye sordu annem. Nişanlımda daha önceden veririm ben olmaz öyle demişti. Bende verir dedim. Pazartesi günü verir misin parayı dedim. Bana sinirli sinirli nereden bulayım dedi önce sonrada tamam tamam veririm dedi.
Ben anlamıyorum kendi ailesi sadece salon mobilyasını alıp çekildi o da binbir naz niyazla. Bu nankörlük değil mi ya? Ben nişanlıma acayip bozuldum. Bir şekilde bunu ona anlatabilmem lazım. Şu an sırası mı değil mi? Çünkü ikimizde şu sıra çok gerginiz. Şimdi konuşsam mı yoksa bekleyeyim mi konuşmak için? Kavgada etmek istemiyorum. Şuan işte çalışıyor telefon açıp söyleyeyim mi? Ne diyeyim? İçim içimi yedi bu laflarından benim. Moralim çok bozuldu.
şu sıra kendide sıkıştı bazı eşyaları da nişanlım almıştı.kira,depozito,emlakçı komisyonu derken o da bayağı bir harcadı para. Çünkü ailesinden doğru düzgün destek yok. Diğer şeyleride benim ailem yaptı. Biraz önce konuştuk. Neden böyle dedin. Ayıp değil mi? Biz sizden doğru dürüst hiçbir şey istemedik. O zaman bende bana ne bende düğün yapmazsanız evlenmem şu kadar altın takmazsanız olmaz deseydim dedim. Millet neler neler istiyor ben her şeyin ucuzuna kaçtım. Sırf sen sıkışma ailen yapmıyor diye. Alışverişe çıktık bende bilirdim özel tasarım gelin ayakkabısı istemeyi dedim. Gittim ucuzunu aldım dedim. Annem ben kızıma şunu isterim bunu isterim demedi anlayış gösterdi dedim.
Bana diyor ki ben öyle demek istemedim. Anneme demiş ki evden çıkmadan anne gerek yok masrafa girmeyin. Ben yapıyor borç aldı deyince o da demek istemiş ki annen parayı gözden çıkardıysa o zaman ben karışmam. İstiyorsa yapsın. Dedim ki ben anneme babama kızarım söylerim belki ama sen laf edemezsin. Bayağı bir konuştuk. Ben hiç öyle bir şey dermiyim sen beni tanımıyor musun falan dedi. Bilemiyorum inansam mı inanmasam mı? Zaten bu eğlenceyi hiç istemiyor sevmiyor böyle şeyleri. Annem konusunda hassasım çok. Laf söyleyince çok bozuldum.
Kına gecesinde takılan altınları ve paralarıda anneme vereceğim. Bakalım ne diyecek kızacak mı kızmayacak mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?