• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım Moralimi Çok Bozdu

gizzemksk

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
886
86
123
İzmir
Haftaya cumartesi nikahımız olacak. Nikahtan sonra eğlence yaparız diye konuşmuştuk aylar öncesinden. Nişanlım sonradan pek sıcak bakmadığını söyledi ama ben direttim tamam dedi. Annem benden çok istiyor bu eğlenceyi. Evlenen ilk çocuğuyum. Düğün istemişti çok ama erkek tarafı yapmadığından nişanlımda tek başına altından kalkamayacağı için olmasın dedi. İçinde kaldığını biliyorum aslında.

Bugün fasıl yapan bir mekana gittik nişanlımla Bu arada da herkes kendi hesabını kendisi ödeyecek yani nişanlımdan sadece bizim yemek paramız çıkacak. Kişi başı yüksek bir rakam söyleyince o parayı herkes veremez diye düşündüm. Annem nişanlımla bana orduevine soralım dedi. Kabul ettik. Ben zaten sırf annemin gönlü olsun diye istiyorum yoksa benim içinde çok çok önemli değil olmasada olur.

Neyse gittik sivilleri içeri alamadıklarından yan tarafında tarihi bir binanın salonunu kiralamamız gerektiğini oranın kirasınında 500 tl olduğunu söylediler. Babamı aradık o kadar masraftaki annem babam sormayın gitsin. Babam 250 tl vereyim dedi. Annemde gitti çok yakın senelerdir dost olduğu bir arkadaşından borç aldı. Benimde çok sevdiğim manevi teyzem.

Daha sonra nişanlım aradı dedim böyle böyle. Valla annem borç aldı yapacak dedim. Ne dese beğenirsiniz banane ben zorla mı dedim. Ben zaten istemiyordum gibi bir şeyler geveledi. Ben orada annemle babamın fedakarlığını vurgulamak istemiştim. Sonuçta bizim için yapıyorlar. Bu sözlerine çok kırıldım. Zaten kendi tarafından kimse gelmeyecek benim ailem ve yakınlarımız olacağız.

Diğer bir olayda gelinlik mevzusu gelinliğimin kaporasını annem vermişti 300 tl. Nişanlımada benden olsun dedi. Ama annem çok sıkıştı kına gecesi için kuaför paralarınıda annem verecek çünkü kayınvalide vermiyor lafını bile etmedi gerçi sağolsun. Annemde çok sıkıştığından ki bunu nişanlımda biliyor. Kapora parasını verir mi bana diye sordu annem. Nişanlımda daha önceden veririm ben olmaz öyle demişti. Bende verir dedim. Pazartesi günü verir misin parayı dedim. Bana sinirli sinirli nereden bulayım dedi önce sonrada tamam tamam veririm dedi.

Ben anlamıyorum kendi ailesi sadece salon mobilyasını alıp çekildi o da binbir naz niyazla. Bu nankörlük değil mi ya? Ben nişanlıma acayip bozuldum. Bir şekilde bunu ona anlatabilmem lazım. Şu an sırası mı değil mi? Çünkü ikimizde şu sıra çok gerginiz. Şimdi konuşsam mı yoksa bekleyeyim mi konuşmak için? Kavgada etmek istemiyorum. Şuan işte çalışıyor telefon açıp söyleyeyim mi? Ne diyeyim? İçim içimi yedi bu laflarından benim. Moralim çok bozuldu.:50:

Aileni ve kendini bu derece ezdirdiğin için ileride çok pişman olacaksın...İstersen düğüne 1 gün kalsın arkana bile bakmadan uzaklaş derim ben sana;) Yokluk başka,cimrilik başka şey. Erkek tarafı ciddi anlamda terbiyesizlik ediyor.Aman diyim amaaann! Olumlu yorum yapamadım kusura bakma :(

Son düzenleme:
konuyu okurken içimden geçen tek düşünce şu oldu;iyi ki annen-baban varmış yoksa siz nasıl evlenecekmişsiniz?

aileler birşey yapmak durumunda değil deriz ama bu kadar da olamaz..hadi ailesi yapmıyor nişanlın hem çok rahat hem kıyet bilmiyor.yazık..eğer birşeyleri yapamayacaksa elini taşın altına da koymayacaktı.

öncelikle erkek tarafının yapmak zorunda olduğu şeyleri bile senin ailen yapmış ki doğal olarak ailenin düğün istemesi çok normal.şahsen ailenin yaptıklarını onaylamıyorum çünkü çok fazla kullandırmışlar kendilerini tamam kızlarının mutluluğu için belki ama ya ailenin mutluluğu ne olacak.anlattıklarına bakılırsa nişanlının ailesi hiç bir konuda destek olmuyorlar bir tek salon takımı almışlar yazmışsın galiba.erkek tarafının tek görevi bu değil.gelinliğinin kaparosunu bile annen ödemiş yok böyle bir şey.gelinlik erkeğin alması gereken bir şey ayriyetten düğün yapmak zorundalar normal şartlarda.bilmiyorum canım ama siz aşırı taviz vermişsiniz karşı tarafa.ben senin yerinde olsam bu çocukla evlenmezdim çünkü daha şimdiden sana bakamayacağı belli ileride birde çocuğunuzun olduğunu düşünürsek olaylar dahada vahim bir hal alır.çünkü inanki hayat güllük gülistanlık değil.hayat pahalı ve para olmadan huzurda olmuyor maalesef mantıklı düşünürsek bu budur hiç bir şey eskisi gibi değil samanlık seyran olmaz bu zamanda kimseye.belki yorumumu okuyanlar bana hak vermeyecekler ama bu benim şahsi fikrim ben yol yakınken bu aileden ve oğullarından kurtul derim çünkü durum şimdi buysa ileride bundan daha kötüsü olacak ama iyisi olmayacak.nişanlandım ayrıldım demek var,evlendim bir çocuğum oldu ayrıldım demek var ve bu ikisi arasında dağlar kadar sorumluluk farkı var...hakkında hayırlısı olur inşallah...

Bende yapilan yorumlara katiliyorum. yol yakinken dön derim. Böyle insanla nasil bas edeceksin?
Dügünü erkek yapar kiz tarafi nisani yapar ve gereken mobilyayi alir. Damat tarafi daha fazla yapmali...
Kaynananla isin var...

benim düğün öncesinden de böyle şeyler çok çok fazla oldu
benim ailem bize destek çıktı hep
eşimin ailesi düğünümüze 2 gün kala geldiler
her şeyi tek başına yapmaya çalıştığı için eşim çok sıkıştı her sıkıştığında da annem girdi devreye
ama benim eşim hep teşekkür etti Allah razı olsun dedi
eğer yapılanın kıymetini bilmiyorsa ilerde seninde kıymetini bilmez bu insan
bence güzel güzel konuş anlat hala aynı tavırları sergiliyorsa evliliği bir daha düşün

Son düzenleme:
canım başlık parası da verseydiniz koç gibi oğlan alıyosunuz herhalde padişah soyundan bir aile nasıl layık olacağınızı düşünün bence ailece
tabi bu işin şakasıda harbiden neden bu kadar ödün veriyosun olmasada olur deme bi kere evleniyosun yarın bigün bi arkadaşının tam teşekküllü düğününe gidersin boğazına bi yumru oturur o zaman anlarsın
mekan tutmaya çalışıyosunuz herkes yediğini kendi ödeyecek bunu demek bile tuhaf bence akrabaların falan laf etmicekmi hepi topu 500 lirayı toplayıpta sana bi eğlence yapamıyosa valla yazıklar olsun nasıl geçineceksiniz işiniz yok mu, 500 lira çok az yani, ukalalık yapmak istemem ama düğün bu

ah ah ne görgüsüz insanlar daha göreceğiz biz.bunlar daha sonra öyle koyacak ki malesef.benim saf kocam da her şeyi yaparım deyince ailesi bi halt yemedi.şimdi ben borcun içindeyim ve hatırladıkça kendi aileme üzülüyorum annem bu oğlan bu kadar iyi olmasa ben onlara pul vermezdim der.ama senin nişanlında odunmuş.ne olur dikkat et ya...iş işten geçmeden.

Sen cok seviyosun galiba. Erkek ve tarafida bunun fqrkinda vazgecilmez goruyolar kendilerini gibi geldi. Tabi senkn anlattiklarina gore.... erkek evlatlari var az bi hazirlik yapalardi. Normalde onlarin cok mahcup olmasi gerekiyor. Canim ilrride yaptigin bu fedakarliklarin karsiligini goremeyince sen zaten kavga cikaracaksin. Yaptirdigini yaptir simdi. Uzerine para verinde alin oglani bari

erkek tarafının yapması gerekenlerı neden senın aılen yaptı ben anlamadım bu kadar yüz vermenize gerek yoktu herkes üstüne düşeni yapmalı.. ne demek gelinliğin parasını annem verdı eğlence yerini annem tuttu. çok şımarıyo bu damat ve aılesi bence annenlere söyle çok fazla elını tasın altına koymasın nısanlınada söyle üstüne düşeni yapsın nankörluk değil ayrıca olmasada olur diye bişey yok bikere evlenıyosun herşey olacak ben düğünümde o yere koyulup yanan şeylerden yaktırmadm diye bile üzülüyorum şimdi sen düşün içinde kalmasın hiç bişey :45:

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu zamanda artik erkekler gelin gidiyo.

Daha 4 ay önce arkadasim evlendi, kiz tarafi herseyi üstlendi, dügün, mobilya gelinligini bile kendi aldi.
Üstüne sanki kiymet biliyo damat. Kizi bizim yanimizda azarlamalar,bagarmalar. Kizda Hala bulutlarda..

Herkes kendi bilirde, gelinde gelinligini yasamali, dügünmüs gelinlikmis, en iyisi olmasin ama alinmali bence.
Anneninde hakki, cocugunun dügününü görmek.

Biri bana nikah sonrası eğlence olacak ama herkes kendi ücretini ödeyecek deseydi asla katılmazdım.

Parayı karşılayamayacak olduğumdan değil tarafıma yapılan saygısızlıktan dolayı. İnsanlar neden düğünde bir şeyler yedirip içirir?

Yeni kurulan yuva hayırlı olsun, bereketli olsun diye. Sadece insan değil kurt kuş yesin diye fazla fazla yapılır bizde yemek.:50:

Nişanlınızın tavrı çok yanlış onu da geçtim siz de yanlış pencereden bakıyorsunuz. Bunlar hayatta bir kere olan şeyler treni bir kere

kaçırırsanız dönüşü olmaz. İstediğiniz düğünü yapın, her güzel düğüne katıldığınızda boğazınızda bir yumru kalmaması için.:14:

Hadi ellerinde yoktur yapamazlar anlarim da,
bu kadar da vurdumduymazlik olmaz.

Ogullarini icguveysi gibi veriyorlar heralde size...

Nisanlina gelince ;
Bir insan ailesininin aynasidir cogu zaman ...
Nisanlin da onlar gibi vurdumduymaz davraniyor ,
olsun bitsin derdinde ...

Bence evlenmek icin bir kez daha dusun...

Haftaya cumartesi nikahımız olacak. Nikahtan sonra eğlence yaparız diye konuşmuştuk aylar öncesinden. Nişanlım sonradan pek sıcak bakmadığını söyledi ama ben direttim tamam dedi. Annem benden çok istiyor bu eğlenceyi. Evlenen ilk çocuğuyum. Düğün istemişti çok ama erkek tarafı yapmadığından nişanlımda tek başına altından kalkamayacağı için olmasın dedi. İçinde kaldığını biliyorum aslında.

Bugün fasıl yapan bir mekana gittik nişanlımla Bu arada da herkes kendi hesabını kendisi ödeyecek yani nişanlımdan sadece bizim yemek paramız çıkacak. Kişi başı yüksek bir rakam söyleyince o parayı herkes veremez diye düşündüm. Annem nişanlımla bana orduevine soralım dedi. Kabul ettik. Ben zaten sırf annemin gönlü olsun diye istiyorum yoksa benim içinde çok çok önemli değil olmasada olur.

Neyse gittik sivilleri içeri alamadıklarından yan tarafında tarihi bir binanın salonunu kiralamamız gerektiğini oranın kirasınında 500 tl olduğunu söylediler. Babamı aradık o kadar masraftaki annem babam sormayın gitsin. Babam 250 tl vereyim dedi. Annemde gitti çok yakın senelerdir dost olduğu bir arkadaşından borç aldı. Benimde çok sevdiğim manevi teyzem.

Daha sonra nişanlım aradı dedim böyle böyle. Valla annem borç aldı yapacak dedim. Ne dese beğenirsiniz banane ben zorla mı dedim. Ben zaten istemiyordum gibi bir şeyler geveledi. Ben orada annemle babamın fedakarlığını vurgulamak istemiştim. Sonuçta bizim için yapıyorlar. Bu sözlerine çok kırıldım. Zaten kendi tarafından kimse gelmeyecek benim ailem ve yakınlarımız olacağız.

Diğer bir olayda gelinlik mevzusu gelinliğimin kaporasını annem vermişti 300 tl. Nişanlımada benden olsun dedi. Ama annem çok sıkıştı kına gecesi için kuaför paralarınıda annem verecek çünkü kayınvalide vermiyor lafını bile etmedi gerçi sağolsun. Annemde çok sıkıştığından ki bunu nişanlımda biliyor. Kapora parasını verir mi bana diye sordu annem. Nişanlımda daha önceden veririm ben olmaz öyle demişti. Bende verir dedim. Pazartesi günü verir misin parayı dedim. Bana sinirli sinirli nereden bulayım dedi önce sonrada tamam tamam veririm dedi.

Ben anlamıyorum kendi ailesi sadece salon mobilyasını alıp çekildi o da binbir naz niyazla. Bu nankörlük değil mi ya? Ben nişanlıma acayip bozuldum. Bir şekilde bunu ona anlatabilmem lazım. Şu an sırası mı değil mi? Çünkü ikimizde şu sıra çok gerginiz. Şimdi konuşsam mı yoksa bekleyeyim mi konuşmak için? Kavgada etmek istemiyorum. Şuan işte çalışıyor telefon açıp söyleyeyim mi? Ne diyeyim? İçim içimi yedi bu laflarından benim. Moralim çok bozuldu.:50:

Nereden tutsan ofsayt durum.

Parası olmayan evlenmek için acele etmesin. İnsan ilk evliliği, ilk düğünü, ilk gelinliği vb ilkleri yaşamadıktan sonra inan içinde hep ukde kalıyor. Ben evleneli 9 yıl oldu, hala ah vah ettiğim şeyler vardır. İlerde utanmazsam 2. düğün yapacağım kendime :16:

Nişanlın ise kusura bakma ama yüzsüz. Resmen kendini fasulye gibi nimetten sanıyor. Sanıyor ki sen ve ailen ona mahkumsunuz, ondan başkası seni eş diye almaz. Kıçı tavana çıkmış, indirmek lazım.

Elbette evlilik iki kişilik ama ne olursa olsun sonuçta aileleriniz var ve ilerde mutlaka sorun çıkacaktır. Nişanlın senden tarafa duracak gibi görünmüyor. Bugün ailesinden uzak görünse de yarın onlara yanaşabilir.

Anne babanı düşürdüğün hale bak ve iyice düşün. Sen evladısın diye sana kıyamıyorlar ama yazık ya. Sen mutlu olacaksın diye kendilerini paspas etmişler. Yapma ailene bunu bir erkek için.

Farkında mısın sen ve nişanlın evleniyorsunuz.
Aileniz değil.
Neden aileniz bu kadar fedakarlık yapıyor?

Nişanlınızın durumu yoksa evlenmesin o zaman.
:19:

şu sıra kendide sıkıştı bazı eşyaları da nişanlım almıştı.kira,depozito,emlakçı komisyonu derken o da bayağı bir harcadı para. Çünkü ailesinden doğru düzgün destek yok. Diğer şeyleride benim ailem yaptı. Biraz önce konuştuk. Neden böyle dedin. Ayıp değil mi? Biz sizden doğru dürüst hiçbir şey istemedik. O zaman bende bana ne bende düğün yapmazsanız evlenmem şu kadar altın takmazsanız olmaz deseydim dedim. Millet neler neler istiyor ben her şeyin ucuzuna kaçtım. Sırf sen sıkışma ailen yapmıyor diye. Alışverişe çıktık bende bilirdim özel tasarım gelin ayakkabısı istemeyi dedim. Gittim ucuzunu aldım dedim. Annem ben kızıma şunu isterim bunu isterim demedi anlayış gösterdi dedim.

Bana diyor ki ben öyle demek istemedim. Anneme demiş ki evden çıkmadan anne gerek yok masrafa girmeyin. Ben yapıyor borç aldı deyince o da demek istemiş ki annen parayı gözden çıkardıysa o zaman ben karışmam. İstiyorsa yapsın. Dedim ki ben anneme babama kızarım söylerim belki ama sen laf edemezsin. Bayağı bir konuştuk. Ben hiç öyle bir şey dermiyim sen beni tanımıyor musun falan dedi. Bilemiyorum inansam mı inanmasam mı? Zaten bu eğlenceyi hiç istemiyor sevmiyor böyle şeyleri. Annem konusunda hassasım çok. Laf söyleyince çok bozuldum.

Kına gecesinde takılan altınları ve paralarıda anneme vereceğim. Bakalım ne diyecek kızacak mı kızmayacak mı?

canım yorumlardan anlayacağın gibi herkes bu çocuk ve ailesi için hemfikir sen hala paraları anneme vericem bakalım kızacakmı diyorsun.normalde kızmaya hakkı yok zaten herşeyi senin ailen yapmış baksana sana düğün yapacak parası bile yok sadece nikah yapacaksınız ve üstüne düğün yapmıyo zaten nikahtan sonra bir eğlence yapmaya bile sıcak bakmıyo.çok yazık yani sen harcıyosun kendini hatta kendinle beraber ailenide.bir erkek için değmez senin ve ailenin yaşadıkları.ben olsam kızım ne kadarda istese vermem yaa o çocuğa kızımı gerekirse 24 saat kızımın yanında kalırım kendine birşey yapmasın veya kaçmasın diye ama yinede vermem kızımı.çünkü ne oğlan nede ailesi haketmiyor sizi.biz ne desekte boş şu anda sen yaşayarak anlayacaksın birşeyleri biz sadece geç olmasın diye düşünmen için yardımcı olmak istiyoruz.her şey senin elinde ve hiç bir şey için geç değil vazgeçtim dersen kimse sana hesap soracak kadar vazifesini yapmış değil zaten.ailen zaten sevinecektir vazgeçtiğine kimbilir ne kadar üzülüyorlardır aslında ama kızımız istedi sevdi yeterki o mutlu olsun diye susup içlerine atıyorlar ve taviz veriyorlar.her şeyi anlayacaksın hatta evlendiğinde bu yazılan yorumların hepsi bir bir aklına gelecek ve herkes haklıymış diyeceksin.keşke dememek için bir daha düşün.umarım aklın başına gelir ve sağlıklı bir şekilde düşünerek doğru yolu bulursun...

Ya tamam evlenen iki kişi evini kendini kurmalı ama bu kadarı da çok fazla. Düğün zaten yapmıyorlar ki bu onların görevi onlarda oğullarının mürüvvetini görüyorlar hiç mi çevreleri yok akrabaları filan demeyecek mi düğün yapmadınız filan diye hiç mi durumları yok hiç mi kenarlarına oğulları iin para koymamışlar. Hadi onu geçtim ne münasebet gelinliğin kaporasını anneniz veriyor. Öyle şey olur mu gelnliği eşinizin alması lazım ne yapıp edip bu kadarda mı durumu yok ve kaynananız nasıl içine sindiriyor bunu yok etmiyor bir de eğlencenin yapılacağı yerin parasını da aileniz veriyor ee herşeyi aileniz yapıyor. Bir erkek bundan hiç mi rahatsız olmaz. Bulur buluşturur eder verir annene kabul edemem der sizin verecek misin parayı demenize ne hacet. Bence bir düşünün eş adayınızla da bunları konuşun. İleride param yok derse siz evi geçindirebilmek için ailenizden para almak zorunda kalırsanız. 300 tl si yoksa bir adamın evlenmesin yanii. Tamam hayat müşterek ama bu çok fazla.

ben heralde en çok şunun altında ezilirdim gelin olduğum gün
nikah sonrası eğlenceye çağırdığınız insanlara kim,nasıl diyecek
"herkes kendi yediğinin ücretini ödeyecek ona göre"

öğrenciyken bir arkadaşımızın doğum gününü dışarda eğlenceyle kutlarken ozaman söylenirdi
öğrenciydik çünkü, ama şimdi düşünemiyorum
böyle birşey görmedim

damat kadir kıymet bilmiyor belli
zira o annenin o babanın hakkı ödenmez bence

şu sıra kendide sıkıştı bazı eşyaları da nişanlım almıştı.kira,depozito,emlakçı komisyonu derken o da bayağı bir harcadı para. Çünkü ailesinden doğru düzgün destek yok. Diğer şeyleride benim ailem yaptı. Biraz önce konuştuk. Neden böyle dedin. Ayıp değil mi? Biz sizden doğru dürüst hiçbir şey istemedik. O zaman bende bana ne bende düğün yapmazsanız evlenmem şu kadar altın takmazsanız olmaz deseydim dedim. Millet neler neler istiyor ben her şeyin ucuzuna kaçtım. Sırf sen sıkışma ailen yapmıyor diye. Alışverişe çıktık bende bilirdim özel tasarım gelin ayakkabısı istemeyi dedim. Gittim ucuzunu aldım dedim. Annem ben kızıma şunu isterim bunu isterim demedi anlayış gösterdi dedim.

Bana diyor ki ben öyle demek istemedim. Anneme demiş ki evden çıkmadan anne gerek yok masrafa girmeyin. Ben yapıyor borç aldı deyince o da demek istemiş ki annen parayı gözden çıkardıysa o zaman ben karışmam. İstiyorsa yapsın. Dedim ki ben anneme babama kızarım söylerim belki ama sen laf edemezsin. Bayağı bir konuştuk. Ben hiç öyle bir şey dermiyim sen beni tanımıyor musun falan dedi. Bilemiyorum inansam mı inanmasam mı? Zaten bu eğlenceyi hiç istemiyor sevmiyor böyle şeyleri. Annem konusunda hassasım çok. Laf söyleyince çok bozuldum.

Kına gecesinde takılan altınları ve paralarıda anneme vereceğim. Bakalım ne diyecek kızacak mı kızmayacak mı?

valla yazmadan geçemedim sana şunu söyleyeyimki en başından hata yapıp aileni ezdirmişsin bu böyle ömür boyu devam eder gider sanma ki ailenin aldıkları ettikleri makbule geçecek hep kulp bulunacak bunu unutma
senin ailen yaptıklarından ötürü asla kendi ailesinden üstün olmayacak tam tersi daha kusur bulunacak
yol yakınken dön sonra çok çok pişman olursun herkes aynı fikirde
sen neden düğün istemiyorsun ki neden düğünün olmasın ki

Son düzenleme:
Back