Nisanlim kiraladigimiz evi anneme satin almak istiyor

esmeringunlugu

Evli, mutlu!
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Nisan 2016
912
628
Merhaba bayanlar, dert degil ancak amacim fikrinizi almak.
Kinamadan yargilamadan yorum almak istiyorum.
Belki az bucuk actigim konulardan bilirsiniz beni, 20 gun sonra hayatimin aski dedigim adamla evleniyorum. Manevi zorluklardan beni kurtaran, beni yeniden hayata donduren adamla. Maddi manevi destegini hic cekmedi uzerimizden. Onun sayesinde cok sey atlattim.

Annem babam ayri ben annemle oturuyorum, kendi evimizdeyiz ve evi sattik bir takim ihtiyaclardan oturu. Ardindan tamda gelin gidecegim evin iki yan binasinda anneme kiralik bir daire bulduk yarin tasiniyoruz. Annem babamdan, ben ve ablam babamdan cok cekti, kucukken ac kalip ondan para istedigimizde tas yiyin derdi bize.
Nisanlimin hali vakti yerinde, kendine ait bir restoranti var.
Yaklasik on gundur kiralik ev bakiyorduk. Sartlarinin anneme uygun olmasi gerekiyordu cunku ben zaten 20 gun kalacagim o evde sonrada evlenecegim.
Ev arayisimiz basladigindan beri nisanlimin bana soyledigi tek sey "ben annene ev alayim"
Evet benim bir babam olsada "olmadigi icin" neredeyse o benim babam oldu, maddi manevi. Ama bunu kabul edemezdim aynisini ona da acikladim ama o bos yere gurur yaptigimi, yillardir bir aile oldugumuzu ve annemin damadi degil oglu oldugunu soyledi. Kazandigim paralari bos yere harcamak yerine aileme harcayacagim elbette, yoksa ben neden para kazanayim neden calisip cabalayayim diyor.
Anneme henuz bu konudan bahsetmedim. Zaten dugun stresi ve anne evinden ayrilacak olmanin huzunu bastirmisken bu konuyu hep erteledim. Tuttugumuz ev sifir bir daire yeni yapilmis bir site, nisanlim kiraya veren insaat sirketinin sahibini taniyor ve isterse daha makul bir fiyata pazarlikla almak istedigini soyluyor. Ben hala hayir demekle mesgulum.
Tek amacinin yardim etmek ve annemi asla kimseye muhtac etmemek oldugunu biliyorum ve bu aklima geldikce babamdan her gecen gun daha da nefret ediyorum!
Siz soyleyin bayanlar, siz benim yerimde olsaniz ne yapardiniz?
Gercekten stres, stres ustune dert bitmiyor. Sadece kendinizi benim yerime koyup yadirgamadan yorum yapin.
Tesekkurler

Son düzenleme:
Öncelikle maşallah diyelim Allah nazarlardan korusun. Böyle insanların sayısı o kadar az ki. Hani eger annenize almasını istemiyorsanız nişanlınız kendi ustune alsın evi ama kira almasın annenizden. Aynı hesaba geliyor gibi.
Bu arada mutluluklar :)

Neden seni yargilayalim ki once sunu belirteyim ki onca sikintindan sonra biyle birine denk gelmis olmana cok sevindim Allah nazarlardan saklasin hep mutlu olun insallah

Ev mevzusuna gelecek olursak tedirginligini anliyorum ve hak veriyirum herkes omurluk evlilige niyet etsede ne yazık ki bazen istenmeyen nedenlerden sonlanabiliyor evlilikler

Ama ben derim ki esinin ailesinden yana bir sorun cikmayacaksa bence esin uygun girdugu evi alsin ama tapusu esinin ustune olsun annende otursun o surede imkani varsa belki birikim yapip ileride ev alma sansi olur

Yada bi miktar birikimi varsa onu size versin kalaninida imkani olunca versin seninde esininde gonlu olur

Hayir evi sattigimiz para lazimdi, oyuzden annem kiraya geciyor.
Direk kendisi almak istiyor daireyi, basina kakmaz oyle biri degil ama ben yinede almasini istemiyorum

Sizin yaşayacağınız evde size mi ait olacak? Bence nişanlınız çok ince fikirli taktir ettim . Eğer maddi olarakta yeterli biriyse neden olmasın .Ama yinede ileride başınıza kakmayacağını bilmek lazim . Peki anneniz tek yaşiyorsa neden tek bir ev alıp beraber yaşamıyorsunuz eşiniz de çok seviyor anladığım kadarıyla ..

Yok esimin ailesi masallah pirlanta gibiler ve onlarda onunla ayni fikirdeler

Evet bizim oturacagimiz ev de bize ait, ben annemle bizle yasamasini teklif ettim ama o bize rahatsizlik verecegini dusunuyor, bu konuda cok kavga ettim annemle ve geri donduremedim fikrinden

Evet bizim oturacagimiz ev de bize ait, ben annemle bizle yasamasini teklif ettim ama o bize rahatsizlik verecegini dusunuyor, bu konuda cok kavga ettim annemle ve geri donduremedim fikrinden
Ne kadar düşünceli bir anne ne kadar düşünceli bir eş ..Babanızdan çok çekmişsiniz ama Allah bir yerden alıp bir yerden vermiş Allah herkese sizinki gibi bir sanş versin inşallah :)) Annenizin de eşinizinde kıymetini bilin derim . Ama size rahatsızlık verceğini düşünen annenizin bu ev konusuna sıcak bakacağını düşünmüyorum kendi fikrimce .

Tesekkur ederim:)
Evet cevabim olumlu olursa bir de bunu anneme aciklamam gerekecek

böyle adamlar varmı yaaa

maşallah allah muhabbetinizi bozmasın.bence de evi kendi üstüne alsın anneniz otursun.
neden ısrarla annenizin üstüne almak istiyor ki,anlamadım?ayrıca daha önceki konularınız da eviniz satılana kadar çok sıkıntı çekmişsiniz,nişanlınızın ,ev alacak durumu varken,neden o zaman yardımcı olmadı?yani ev satılmadan,çevreye borçları kapatabilirdi,anneciğiniz de bu kadar üzülmemiş olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…