Nişanlım düğün yapmak istemiyor.

Sade nikah sonrası yemek daveti de olur ama ikinizde razıysanız olur. Sen düğün istiyorsun şimdiden içinde uhde kalacağı belliyken düğün yapın tabi.
Üstelik ailen de isteyecek kızlarının düğünün olmasını. Tek taraflı kararla olmaz bu işler. Nişanlın bencilce davranmasın konuş onunla izah et durumu.
Takı olayına gelince, aslında güzel bir yardımlaşma olayı. Tabi sömürenler oluyor. Şu da var düğün zamanı yaklaştıkça nişanlın kendiliğinden vazgeçebilir yemekli organizasyondan.
Çünkü maddi olarak da yemekli düğünle kafa kafaya gelir bir artısı olmaz.

Her genç kızın hayalidir telli duvaklı şahane bir düğün yapmak
mükemmel bir gelinlik giymek,muhteşem bir düğün salonu ve süslemesi
olağanüstü düğün pastası,müzikler vs...
İnsan böyle bir günü neden bu kadar sade geçirsin ki anlam veremedim hayatta bir kere yaşanan bir şey özel bir gün sonuçta
hem kadın hem erkek için unutulmucak bir gün olması gerekiyor.

Şöyle bir sorum olacak nişanlın Sofi mi sofi dediğim mevlüt tarzı bir şey den mi bahsediyorsun acaba?

bu ortak karala olur.o düğün istemiyorum diye diretiyosa sende yemek istemiyorum diye diret.
bnm asıl takıldığım nokta takı.insan neden istemezki takı takılmasını

nişanlın bencillik yapmasın sen de güzel bir dille net şekilde düğün hevesin olduğunu belli et ona. Seni ikna edebileceğini hissederse geri adım atmaz ve mecbur bırakır seni.

Kimse takı takmasın derken kendi ailesine de taktırmak istemiyor sanırım ona da kılıf uyduruyor yanlış mı anladım?

Bu konuları da sen yüzgöz olma sakın ailen nişan yapılırken onun ailesine konuşmalıydı. Bizim şöyle adetlerimiz var şöyle yaparız diye ik taraaf arasında ortak yl bulunmalıydı. Hala geç değil ailen arasın onun ailesi ile konuşsun bu çocukların düğününü nasıl yapalım ne zaman yapalım bizim şöyledir adetimiz diye ne varsa aklında açık açık kibarca konuşsunlar.

bazı zamanlarda bazı seylerde mantık aranmaz ılla canım oncelıkle bunu ızah et nısanlına yoksa kına gecemızde aldıgımız bındallı olsun veya evlenırken gıyecegımız gelınlıgımız olsun sadece 1 defa bırkac saat kullanıyoruz ama yınede alıyoruz degıl mı bunda mantık aranmaz kı boyle olması gerekıyorsa boyle olur hem hersey mantık hersey para degıl kı o zaman gelınlık gıymekde de mantık yok kuafore bır ton para dokup sac yaptırmakdada mantık yok e boyle gıdersen yasamakta mantık yok oysa ınsan yaratılısı geregı hep mutlulugu arar ve kendısını ımkan buldugu anda mutlu etmek ıster sızın konunuza gelınce nısanlınızın teklıf ettıgı seyı ben etrafımda cok gordum ama kırılmayın ne olur 2. evlılıgını yapan ınsanlar yapar bunu kadın sade beyaz bır elbıse gıyer falan fılan oysa sız tellı duvaklı belınızde kıpkırmızı kurdalenızle kapınızda davul calınırken o evden cıkmayı hakedıyorsunuz sakın bunu onun ınsıyatıfıne bırakmayın agırlıgınızı koyun sadece bır defa yasanacak ve sonrasında telafısı olmayacak bır durum bu eger dugun ıstıyorsanız dugun yapın ımkanım yoktu olsaydı bende ısterdım sızde ımkan da varken neden yapılmıyormus anlamadım ben

Sizin düğün istemek ne kadar hakkınız ise, istememekte karşı tarafın o kadar hakkı.
Ortada maddiyattan kaçan bir adam yok, belli ki düğün patırtı gürültü sevmiyor,
açıkçası ben de sevmem ve düğünde yapmadık.
Sizin isteklerinizde normal, bu durumda orta yolu bulmak lazım.
İlle de düğün isterim, olmazsa olmaz demeniz bence çözüm yolu değil.
100 kişilik bir yemek davetinde isteklerinizin en azından bir kısmını yerine getirebilirsiniz.
Müzikli olabilir, oyunda oynanabilir belki.
Ayrıca düğün yapmadan evlenenler o kadar zaman boşuna mı beklemiş oluyor ki,
herkes düğünle evlenmek durumunda değil yani.
Herkesin kendi tercihi, düğünle evlenende evleniyor, düğünsüz evlenende evleniyor,
her ikiside aynı değerde, aynı mutlulukta.
İki tarafında gönlüne göre olur herşey inş.

Söylediklerine bakılırsa nişanlın cimrilikten veya maddi imkansızlıktan değil, tamamen tarzından, kendi isteklerinden dolayı o şekilde sade bir kutlama istiyor.. öyle oynamalı dağıtmalı bir düğün yerine, daha sakin ve daha asil geçen bir yemek düşünüyor anladığım kadarıyla?

Bence orta noktada buluşun. maddi yönden de sıkıntı yoksa, daha iyi bir mekanda, yine aynı tarz klasik veya sakin geçen müziklerle hem senin isteğin, hem nişanlının isteğiyle paralel olabilecek bir düğün organizasyonu düşünün derim.

Nişanlının durumu varsa düğün yapabilecek (ki bence durumu olmasa da olduğu kadar standartın altında dahi olsa düğün bir kızın en doğal hakkı) bence kesinlikle yapmalı. Çok değil 1 yıla kalmaz pişmanlık nasıl acıtacak canını tahmin edebiliyorum. Çünkü düğün dediğin şey bir genç kız için en özel ve unutulmaz şeydir hayatında görüp görebileceği.. Öyle çok lüks olmasına gerek yok, gücü yettiğince o günü sonuna kadar yaşayın derim.. Bu konuda taviz verme hatta ailene söylemeden direkt ben istiyorum de, bu senin en en ama en doğal hakkın..

Aslında biz ne konuşsak ,fikir versek de boş her şey olacağına varır tabi ki böyle bir konu da ayrılmak gibi
bir durum söz konusu olmaması gerekir konuşularak anlaşılacak bir durum sonuçta çift taraflı seçilecek bir durum
bu.

Durumu yoksa, õyle bedava, kafasina göre iş yapamaz. Sanki dul kiz alıyor, onu burak, dul birisi bile düğün yapma haki var.
Madem durumu yok, işi neden bu kadar aceleye getirdi, gidip çalışsın, birikdirsin!

Yıllardır çalışıyorsa, ama aldığı mahiş yüzünden zor geciniyorsa, durum degişe bilir, fakat,
Evini evlenmeden önce kesinlikle döşetirmen gerekiyor. ! Yoksa oda yalan dolan olur. Herşeyi burnundan getirler. Yazdinmi bilmiyorum ama, aileninde ne düşündüğünü cok ciddiye al!

Hmm, madem çok heveslisin, güzel bir mekanda kına gecesi yap. Şimdi kına geceleri de düğün gibi oldu, kız-erkek karışıyor. Düğün niyetine de yemek verirsiniz.

Yani ben de hep sade evlenmeyi hayal ettim ama düşününce hayatımda horon tepebileceğim belki tek yer kendi düğünüm olacak, o yüzden ben de güzel bir mekanda kına gecesi tertip etmek isterim.

ne iyi düsünmüs , zevk meselesi tabi bende hafif müzik esliginde yemekli bi toplanti veya bir kokteyli tercih ederdim.

Bence bu , su an icin onun fikri

Ailelere acikladiginda elbet bir sekilde karari ona birakmayacaklar :)
O nedenle soyle isterim, boyle yapalim deme bence :) O zaman geldiginde eger hala diretirse bir sekilde orta yol bulunmali

Bana gore de gelinin gonlune birakilmali

Ayrica dugunun milleti doyurmak oldugunu dusunmek de ilginc...

Nisanlina dugunlere doymak icin mi gittigini sor bakalim
Cevap evetse soyle, bir zahmet dugunlere karnini doyurmaya gitmesin...
Bu nasil celiskili bir tutumdur?

Ne sekilde olursa olsun bu gunun anlamini boyle kucuk dusurmek de zihniyet meselesi demek ki ....

aynı felekten çalınacak gece böölede olabilir bence nişanlınla aranıza bööle küçük bi meseleyi sokmayın canım
evet mantıklı tarafından bakılınca nişanlın doğruyu sölüyo
zaten düğünlerde güya eğlenmesi gereken en başta gelin-damat ve ailelerdir
ama nedense bu kişilerin dışındakiler eğlenir evet güzel bi koşturmacadır bu ama
ağız tadıyla olsa herkes eğlense filan olmaz mı bu arada kalbende senin fikrin doğru..
peki nişanlını ikna edemezmisin tamam senin dediğin gibi yapalım ama bundada çalgı çengi olsun
bundada evden gelin çıkarma merasimi olsun diye..
zaten tüm bunlar giderilirse gelen sayısı yada konsept çok tuhaf kalmıcaktır..
ha bu arada bazı geleneklerimiz var işte malsef bu seferde
etraftakiler ya bak bizide bi düğüne çağırmadılar layığıyla olmadı saçmalığına düşebilir
ama emin ol canım düğüne gidip tepinen yiyip içen insanlar bile bi kulp buluyolar
o yüzden eğer etrafı takmıyosan nişanlınla bu durumu ortada buluşarak halledin derim
100kişinin olduğu bi yemekli küçük çaplı düğün olur
maksimum 100kişilik bi mekandada çalgınızın çenginizin olmamasına bi engel yok bence..
bu arada çok fikrini beyan edip sivrilme nasılsa aileler bu işi konuşup halledecek tek başına nişanlının sözüne uyacaklarını sanmıyorum en azından erkek tarafı kız tarafının yanlış anlayacağı düşüncesiyle düğünü yapma taraftarı olur diye düşünüyorum..en olmadı nişanlının sölediği bu yemeğin ardından gençlerin gideceği güzel bi eğlence yeri filan tertip edersiniz yaa..Allahım bi ömür mutlu etsin çok fazla yazdım ama devamlı bi alternatifler geliyo aklıma ondan

hepinizin değerli yorumlarını okudum. Çok teşekkür ederim. ilk işim ,orta yolu bulmak içim aileme en kısa zamanda mevzudan bahsedip, ortak bir karar almak olacak.

sanırım nişamlımın derdi herşeyin en iyisini yapmak istemesi. yani düğün olur gelenlerden biri beğenmez falan sonra sinirlenir :) sanırım çırağan sarayında düğün yapmak istiyorduda gücü yetmeyeceğinden düğün yapmak istemiyor.

şaka bir yana yardımcı olan herkese tekrar teşekkür ederim. gelişmelerden haberdar etmeye çalışıcam sizleri.

Benim anlamadığım şey
Bu adam masraf olmasın diye düğün yapmayalım diyor
Ama takı takılmasını da istemiyor

Çözemedim yani, düğün yapın senin de gönlün olsun takı takılmasını da reddetmesin takılarla düğün masrafını ödersiniz madem öyle

iyide nişanlıyım diosun nişansan sonra oturup düğünü konusmadınızmı ailecek ? daha yenimi aklınıza geliyor bu konular canım:)
bence kabuL etme. neyin masrafından kaçıyor durumuda varmış ayrıca. evet düşünnce biraz gereksiz ama her genç kızında hayali

Eğer ileride içinde ukte kalacaksa yapmak konusunda ısrarlı ol.
Bu kişiden kişiye değişir.
Kimi istemez, kimi insanında hayalidir.
Sonradan telafisi olmayacak bir durum bu. 100 kişiyi ağırlayan mekan değişikliği ve biraz daha sayıyı arttırarak sana istediğin düğünü yapabilir.
Ayrıca takı konusunda saçmalamış, takanın elini tutup yok biz istemiyoruz takmayın mı diyecek.
Ailesi mi kaçıyor takı olayından acaba.
Bu arada kimse düğünlere aç karnını doyurmaya gitmiyor ne alaka anlamadım.

Her ne kadar düğünü olacak sizler olsanız da bu konuyu aileler ile de görüşmeniz gerekiyor. . Her aile kızını telli duvaklı gelin etmek istiyor. .
Tüm sevdiklerini küçükten büyüğe yanında görmek ister. . 100 kişilik bir organizasyonda çevreniz çok genişse kimi çağıracağınız konusunda büyük sorunlar çıkar diye düşünüyorum. . nişanlınızla bu konu hakkındada görüşmenizi tavsiye ederim. . .Ayrıca 100 kişilik bir yemekte en az yemeksiz düğün kadar pahalıya patlar. .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…