Nişanlım düğün yapmak istemiyor.

anaaammm cimri biriyle evleneceğine evinde kal daha iyi..hayat geçmez cimri adamla..benden abla tavsiyesi tatlım

100 kişilik yemekli organizasyon daha masraflı olmuyor mu madem düğün istiyosun yemeksiz kokteyl tarzı bi düğün yapın hemen hemen aynı hesaba çıkar insan bi kere evleniyor neticede hem sonra oturup o düğünü izlemek ayrı keyif ama illa da olmaz diyorsa huzursuzluk çıkarıp en güzel günlerinizi heba etmeyin

söylemeyi unuttum. 100 kişilik bir yemekde oynama vs. olmasını istemiyor, klasik müzik eşliğinde yemekler yenilip dağılacakmış.
böyle evlenmemi olur yaaa ?

olur çok da güzel olur aslında ama istemediğin için itici geliyor sana şu anda..

benim de hayalim aynı böyle bir şeydi..güzel bir müzik eşliğinde yenilen bir yemek,bizim seçtiğimiz ve gerçekten orada bulunmasını istediğimiz insanlar..belki ufak bir takı merasimi.. çok istemiştim bunu ama ailelerimiz istemedi maalesef..

ayrıca eşiniz dostunuz akrabanız 100 kişiden mi ibaret sonra kalbi kırılan çok oluyor bu mevzularda söyleyim

adam haklı. düğün olsa ne olur, olmasa ne olur. önemli olan sonrası. milleti eğlendiricem, doyurucam diye para dökeceğinize minimum 5 sene kullanacağın beyaz eşyalara para vermek veya balayına harcamak çok daha mantıklı gerçekten..

çok kalabalık curcuna da güzel değil düğünde bence.Eşimin bir arkadaşının düğünün anlatayım.Önce salonda nikah kıyıldı ,takı takıldı.Sonra gelinin damadın arkadaşları otantik mekana gittik yöresel aparatif şeyler yendi.Damat elinde kamera tek tek bizi çekti.Sonra müzikli bir mekana gittik.Yemek yedik gelin aldı eline mikrofonu şarkı söyledi çılgınca oynadı gelinle damat biz de çok eğlendik.Şahsen benim düğünüm de öyle olsun isterdim kendi düğünümden daha çok eğlendim.

valla çok güzel düşünmüş tebrik ediyorum kendisini, diğer hayata dair konularda anlaşabiliyo musunuz merak ettim

Nişanlınız tam da benim hayal ettiğim gibi bir nikah planlamış.

Maksimum 100 kişilik klasik müzik eşliğinde yemek ve takısız bir nikah.

Çok iyi.

Lakin sizin hayal ettiğiniz düğün bu olmadığı için, ortak bir paydada buluşmanız gerekiyor.

Daha şimdiden düğün konusunda anlaşamazsanız, ilerisini düşünmek bile istemiyorum..

valla çok güzel düşünmüş tebrik ediyorum kendisini, diğer hayata dair konularda anlaşabiliyo musunuz merak ettim

başka konularda kafamız uyuşuyor, gayet güzel anlaşıyoruz ama bu meselede anlaşamıyoruz. hani işi abartıp kavga edip, birbirimizi kırmakda istemiyorum ama nasıl yapıcam onuda bilmiyorum. arada kaldım valla.

Ay bana göre de çok gereksiz düğün yapmak, ben anne-babamın 1. dereceden akrabaları dışında kimseyi yakından tanımam, çoğunun ismini cismini bile bilmem anca düğünden düğüne gördüğüm bi ton insan, damat tarafının akrabalarını hiç hiç tanımıcam, benim en özel günümde ne işi var ki onların? Ayıp olmasın deniliyorsa nikaha çağrılır, daha sonra bu gereksiz kalabalık kısmı elenip, yakın dost ve akrabalarla küçük çaplı ama daha kaliteli bir organizasyon yapılır. Ayrıca düğün havalarından, salonlarından zorla gelinle damadı oynatmaya çalışan insanlardan da hiç hazetmem, takı kuyruğunda dikilmek zorunda bırakılan gelinle damada çok üzülürüm her düğünde, en büyük korkum da düğün diye tutturan bir kayınvalideye denk gelmek.

Bir de bence kına geceni istediğin gibi büyük ve oynamalı düzenlersen hevesini alabilirsin düğün organizasyonundan. Böylece ikinizinde gönlü olmuş olur.

bu açıkçası size ve sosyal çevrenize bağlı. ben de bekarken nişanlın gibi düşünürdüm. ama nişan-düğün arefesine gelince fikirlerim değişti. ben de ailem yıllarca eşin dostun düğünlerine gittik, yemek-pasta yedik, oynayıp eğlendik, ağırlandık, takımızı taktık yakınlığımıza göre... benim annemle babam neden eş-dost-akrabayı ağırlamasın??? bu gururu yaşamaya ev sahipliği yapmaya hakları yok mu?? aynen bunları dedim ve güzel bir düğün yaptık Allaha çok şükür.

merhaba canım ben 6 aylık evliyim eşimle birlikte ortak kararımız sonucu bizde düğün yapmadık,harika bir balayı geçirdik mesela hiç masraftan kaçınmadık çok şükür tadımızda yerinde şuan.nişanlın düğün yemeği vermeyi düşünmüş bence mantıklı mekanı eğlenceli bir yer seçip orada da eğlenebilirsiniz mesela , bencede düğün çok gereksiz o kadar çok yoruluyorsun strese giriyorsun ki anlatamam , hem insanlara beğendirmek çok zor , mekanı beğenmezler , yok pastayı beğenmezler ona buna burun kıvırırlar sende haklısın tabi ama ben fikrimi söylemek istedim

Nişanlınızın söylediği her ne kadar mantıklı olsa da,
Gelinlikle beraber ve "TÜM" sevdiklerinizle beraber olmak sizin en doğal hakkınız.
Ve düğünler bizim geleneğimiz, her kızın çocukluğundan da hayalidir.
Yani bu şekilde sen de açık ve net olursan, tavrını kesinlikle belli edersen anlayışla karşılayabilir diye düşünüyorum.
Zaten takı töreni falan derken yemek işinden çok daha ucuza mal olacaktır ve sizin de gönlünüz hoş olur.
Halay çekersiniz, oynarsınız; düğün sizin düğününüz eğlenin gönlünüzce.
Şimdiden bir ömür boyu mutluluklar, hakkınızda hayırlısı; umarım bu tatlı sorunu da çabucak çözüme ulaştırırsınız.

karar ortak olduktan sonra ister düğün yapılır ister yapılmaz ama burda kız düğün istiyo yahu, 14 bin tl bayıldık düğüne zerre kadarda pişman değilim hep hayalimizdi kır düğünü yemekli çalgılı çengili bi düğün oldu annem babamda çok eğlendi misafirlerimizde çok mutluydu, başta o yüzden sordum maddiyat müsait mi diye

kişiye göre değişir ben düğünsüz olmaz diyen kısımdayım
düğünü de akrabalar gelsin yesin içsin oynasın göbek atsın takı taksın diye yapmadım

zaten oldum olası yemekli düğünleri sevmem yemekli değildi kendim için yaptım bütün gün oynadım eğlendim göbek attım
nikah dışında da hiç oturmadım

erkekler için çok önemli değildir ama senin içinden ne geçiyorsa onu yap bir kere olan birşey pişman olursan telafisi olmaz düğünün
maddi durumlar çerçevesinde uygun bi yerde de yapabilirsin illa deli paralar harcamaya gerek yok ki

Gereken maddi imkanlar varsa ben bu konuda gelinin istediğinin yapılması taraftarıyım. Allah aşkına hangi erkeğin düğün hayali damatlık hayali vardır ayy düğünümüz mutlaka kır düğünü olmalı sandalyelere pembe kurdeleler takılmalı, damatlığım mutlaka simokin olmalı ya da beyaz olmalı yıllardan beri hayalimdir diyen kaç tane erkek vardır ki ? Ama biz kadınlar öyle miyiz yıllardır gelinliğinin hayalini kuran kadın elbette vardır bunu düşünmek kulağa hiç saçma gelmiyor mesela. O yüzden heleki maddi durum da yerindeyse gelin de istiyorsa bence yapılmalı ha gelin hanımda o kafada olur istemez gerçekten ona da gereksiz gelir o zaman yine çift anlaşır isterse gider kot pantolonla nikah kıydırır kimseye de bir şey demek düşmez Ama şu da bir gerçek ki artık düğün yapmak da evlenmek de 10 kat zor çok değil bundan 10-15 yıl önce bir çok kişi düğün salonunda gayet de pastalı limonataları düğün yapardı bu da büyük bir bütçe gerektirmiyordu haliyle ama şimdi öyle mi yok kır düğünü, yok otelde düğün, yok balo salonunda düğün, yok sosyal tesiste düğün ondan sonra bunun yemeklisi var kokteyli var cidden büyük bir maddi külfet yani.

ortak karar oldukdan sonra farketmez nikah yada dugun
ama sizde ortak karar yok
istiyorsan diret bence dugun konusunda , insan hayali olan bi$eyi yapaamdimi omur boyu içinde kaliyor helekei dugun gibi telafisi olmayan bi konuda
ben dugunumde hiç gulmedim ,(ozel sebeplerden dolayi )
dugununde oynayip hiç oturmayan geline de bi ba$ka ozenle bakarim ..
sen her dugun davetiyesi aldiginda içine oturacak evlendikden sonra
o yuzden pes etme
ayrica taki niye istemiyor
millet yediginin parasini fazlalikla veriyor i$te konu paraysa :)
ni$anlinin derdi para deil bence kalabalik ortami sevmiyor hatta oynamakdan nefret ediyor olabilir :)

100 kişilik yemekli organizasyon nekadar ucuz olucakki hem kimsenin takı takmasını istemiyorum ne demek o takılar senin olucağı içinmi öyle söylüyor ne ayıp

Canım bizde ilk etapda nikah diyoduk fakat sonra ikimizinde kararı değişti.O güz sizin için özel bi gün ve bence bunu anlatmaya çalış zaten dolu para harcanacak.Biraz fazla olsunda düğün olsun.Senin nişanlının dediğini benim sözlümün abisi dedi fakat benimki ben istiyorum dedi.Yıllar sonra sana dünyalarıda bağışlasa sen o gelinliği giyip tekrar düğün yapamazsın.İstiyosan içinde kalmasın ikna et..Hem benim sözlüm yemek yemesini ve yedirmesini çok sever.Yemekli düğün araştırdık ayarladığı düğün salonunda en ucuz menünün kişi başı fiyatı 12 TL'ydi vazgeçtik yemekliden.Beyaz eşya için düğün yapmayan yemek falan organize etmez...

100 kişilik eğlenceli bi düğün benimde hayalim ama klasik müzik eşiliğinde değil tabi :) ben yıllardır söylüyorum düğün gelin günüdür diye böyle de duydum büyüklerden :) şu klasik müzik hariç 100 kişi bence de doğru bi seçim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…