• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım düğün yapmak istemiyor.

Benim anlamadığım şey
Bu adam masraf olmasın diye düğün yapmayalım diyor
Ama takı takılmasını da istemiyor

Çözemedim yani, düğün yapın senin de gönlün olsun takı takılmasını da reddetmesin takılarla düğün masrafını ödersiniz madem öyle

Benim anladığım da masraftan çok gürültüsünü patırtısını istemiyor.. biraz daha sade daha klas mı desem havalı mı.. klasik müzikli kokteyl tarzı bir düğün tercih ediyor.. Yoksa 100 kişilik bir organizasyon da hiç ucuz değil..

Ama bu takı konusunu ben de anlamadım.. Şeyden mi hoşlanmıyor acaba,gelin damat dikilir millet gelir göstere göstere takar falan belki o merasimden hoşlanmıyordur ama onun da çözümü var gelin damat masaları dolaşır hoş geldiniz der öper gelinin kesesine atarlar altını.. Kuzenimin öyle olmuştu..

Bizde de her tür düğün var :1:

Son düzenleme:
mutlaka yaptır..
ömrün boyunca içinde ukde kalır...
bunun için ayrılmaz heralde nişanlın senden..

öncelikle hayırlı olsun....nişanlın sen istiyorsan seni kırmamalı neticede herkesin bir hayal ettiği evlilik şekli vardır..fakat uzlaşıp orta yolu bulamıyorsanız fazla takma üstünde durma derim...sen kına geceni çalgılı yapar eğlenirsin...belliki nişanlın düğün dernekten fazla hoşlanmıyor kalabalığı sevmiyor gereksiz buluyor...biraz ısrar et baktın olmadı düğün için ilişkinizi daha en başta yıpratma derim... sonrasında çorap söküğü gibi problemler ardına ardına gelir...nacizane tavsiyem bu yönde...:34:

Ben de düğünsüz evlenenlerdenim :nazar:
Nikahım kıyıldı gelinlik giydim.
Biz içeri girerken bizim şarkımız çaldı :nazar:
Eşim alnımdan öperken de diğer şarkımız.
Sonra takı merasimi oldu.Takı merasiminde de gene bizim şarkımız çaldı :16:
Sonra salondan çıktık.
Bir de ne göreyim davul show :53:
Ben pek sevmem dambudu dumbudu davul sesini.Hiç hazetmem de.
Arabaya binene kadar o davulun sesini dinledik mecburen :27:
Sonra direk balayına gittik :nazar:

Konu sahibi kimi düğün dernek ister kimi ise sade bir törenle evlenmek ister.
Senin nişanlın oynamayı sevmiyor ondan bence.

Nikahınız kıyılsın.Sonra nişanlının dediği gibi yemekli bir organizasyon olur.
Sonra da akşam gece klubune gidersiniz en yakın arkadaş tayfanızla.
Coşup koparsınız :32:
Dımdtısdımtıs :32:

bizmki şöyle oldu, bizmki sade oldu bişey de olmadı vs diye herkes kendi düğününü anltmasın bence, önemli olan konu sahibinin ne isteidği, kimi sade nikah ister ki ben de öyleyim ama düğün oldu( doğu kültürü malum, düğün boyunca anlamadım ne olyo) kimi düğün ister, kızcağız da düğün istiyor. nişanlın da kabul etsn bi zahmet eğer ki çok istiyorsan. düğünün kötü geçerse ne balayından bişey anlarsın ne de ciicm aylarından ben sana diyiim.
inş. herşey gönlünce olur.

merhaba kk üyeleri. forumu uzun zamandan beri takip ediyorum, bir sıkıntımı sizle paylaşmak istiyorum.

kısmetse temmuz ayında evleniyoruz. Nişamlım ile bu aralar düğün vs. konularını konuşuyoruz ve kendisi düğün yapmak istemiyor. bense bunce sene kuru kuruya evlenmek için mi bekledim acaba ??
beyefendi düğünün gereksiz masraf olduğunu söylüyor. düğün yerine, sadece yakın arkadaşların ve 1. derece akrabaların katıldığı maksimum 100 kişilik bir yemek organizasyonunun daha iyi olacağını, düğüne vereceğimiz parayla daha kaliteli beyaz eşyalar alabileceğimizi üstüne üstlük kimseninde takı takmasını istemediğini söylüyor. ya kızlar benimde hakkım değil mi şöyle telli duvaklı , felekten bir gece çalıp evlenmek.

benim kardeşin eşi de istemedi.nikah için çok lüks bir yerden gün aldı.biz ne yaptık: gittik kına gecesi için düğün salonu tuttuk.güya kına gecesiydi ama düğünden farksız oldu.davetiyelerede özel olarak yazdık adresi.

damat ne yaptı dersin? önce afalladı, sonra pisten inmedi :32:

kardeşim çok mutlu oldu.ertesi gün nikah oldu.her şey çok guzel oldu ve iyiki de yapmışız dedik, deriz :32:

arkadaşım istediğinin yapılması için tatlı dilini, kadınlığını her bir şeyini kullan:34:
gerçekten söylüyorum. a kişisi de düğün istemiyomuş, b kişisi köy düğünü istiyomuş filan hiç kimseyi takma. sen nasıl bir düğün istiyorsun onu belirle, tamam iki kişi evleniyor ama düğünün, gelinliğin hayalini gelin kurar genelde. senin istediğine yakın bir düğün için nişanlını kırmadan onunla konuş. yani sen de bir adım atarsın, sana daha yakın olan bir yerde buluşursunuz. 100 kişilik bir organizasyonda da az bir masraf olmaz sonuçta. arkadaşın biri söylemiş hani ortada dikilip takı toplayacağınıza el öpersiniz, davul olmaz da cd çalar filan ama düğün istiyorsan da bir şekilde nişanlını ikna et, çünkü ömür boyu içinde kalacak. her düğünde o zamanlar inşallah kocan olacak nişanlının başının etini yiyeceksin.

haa ama durumları yoksa tabi ki anlayışlı olmak lazım.

Valla bizim çevremiz çok fazla, ikimizin akrabaları zaten 100 kişiyi kesin geçer. E bide iş çevremiz var, çağırmamak olmaz..
Benim hayalim de düğün yapmak, isterim yani eş dost kim varsa tanık olsunlar mutlu günümüze, erkeklere göre zaten git bir nikah kıy gel, düğüne çok fazla önem vereni görmedim daha.. :ssz:

Son düzenleme:
100 kişilik yemekli davet ile düğün salonu parası aynıki salonda pasta içecek dahil zaten 1000 kişide gelebilir ortalam salon ücretleri 3bin falan e yemekli organizelerde öyle niye istemiyor ki hem onlar takı takmamışları zamanında eşe dosta niye gelecek takıları engelliyor

canım benim eşimle karar verdik sevgiliyken dedikki düğün müğün yapmayalım güzel bi yemek yiyelim nikah kıyalım sonnada yurtdışında balayına gidelim hayalim italyaydı:) fakaaaaaaaaaaaaatttttt
gelgelelim iş geldi istenmeye nişana :))

bizim düğünümüz oldu otelin bahçesinde:))
biz kuul takılalım aman şöle diyen biz
romen havasında eşimle karşılıklı göbecikler attık artık düğünün sonunda benim ayakkabılarım ayagımdan çıkmıştı halay çekerken düştüm eşimde romen havasında oynarken ceketini beline bağladıkravatı kafasına çıktı o kadar diim:))))

eşime görede altın maltın takılsın istemiodu bunlar hikayeydi eski adetlerdi
ama düğünden bi gün sonna eşimi görsen himmet abi gibi çeyrek sayyodu:))))

nişanlınla konuş çok rahat ikna edersin konuşarak çözülebilcek şeyler bunlar
üstelik bizde ikna edilmesi gereken tek kişi eşimde diildi bizim ailelerimiz hem eşimi hem beni düğün yapmaya ikna ettiler:)
pişamnamıyım asla italyaya belki seneyede giderim ama düğünümü bidaha yaşayamam:)

canım benim eşimle karar verdik sevgiliyken dedikki düğün müğün yapmayalım güzel bi yemek yiyelim nikah kıyalım sonnada yurtdışında balayına gidelim hayalim italyaydı:) fakaaaaaaaaaaaaatttttt
gelgelelim iş geldi istenmeye nişana :))

bizim düğünümüz oldu otelin bahçesinde:))
biz kuul takılalım aman şöle diyen biz
romen havasında eşimle karşılıklı göbecikler attık artık düğünün sonunda benim ayakkabılarım ayagımdan çıkmıştı halay çekerken düştüm eşimde romen havasında oynarken ceketini beline bağladıkravatı kafasına çıktı o kadar diim:))))

eşime görede altın maltın takılsın istemiodu bunlar hikayeydi eski adetlerdi
ama düğünden bi gün sonna eşimi görsen himmet abi gibi çeyrek sayyodu:))))

nişanlınla konuş çok rahat ikna edersin konuşarak çözülebilcek şeyler bunlar
üstelik bizde ikna edilmesi gereken tek kişi eşimde diildi bizim ailelerimiz hem eşimi hem beni düğün yapmaya ikna ettiler:)
pişamnamıyım asla italyaya belki seneyede giderim ama düğünümü bidaha yaşayamam:)

Himmet abi gibi çeyrek sayıyordu lafınıza çok güldüm yav Allah da sizi güldürsün. :9: Bana da eskiden gereksiz filan gelirdi benim aklımdaki de nikaha çağırabildiğimiz kadar kişiyi çağıralım ondan sonra maksimum 100 kişilik sade bir düğün yapalım idi ama şu an evliliğe yaklaştıkça nedense düğün olsun diyorum ayrıca kimini nikaha çağır kimini sadece düğüne mutlaka alınan filan da olur en iyisi herkes düğüne gelsin diye düşünmeye başladım.

Malesef bende nişanlın gibi düşünüyorum yani çok yanlış bir düşünce değil iki açıdanda bakıldığında ikinizde haklısınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
iyi de 100 kişiye yemekli davet vermek de az para değil ki hatta nerdeyse düğün salonu parasına denk gelir sanırım yani maddi anlamda bir artınız olmayacak ayrıca takı takılsın niye istemiyor nişanlın anlamadım altının size ne zararı var ki hem buna beraber karar vermelisiniz kendi tek başına karar vermemeli:31:

merhaba kk üyeleri. forumu uzun zamandan beri takip ediyorum, bir sıkıntımı sizle paylaşmak istiyorum.

kısmetse temmuz ayında evleniyoruz. Nişamlım ile bu aralar düğün vs. konularını konuşuyoruz ve kendisi düğün yapmak istemiyor. bense bunce sene kuru kuruya evlenmek için mi bekledim acaba ??
beyefendi düğünün gereksiz masraf olduğunu söylüyor. düğün yerine, sadece yakın arkadaşların ve 1. derece akrabaların katıldığı maksimum 100 kişilik bir yemek organizasyonunun daha iyi olacağını, düğüne vereceğimiz parayla daha kaliteli beyaz eşyalar alabileceğimizi üstüne üstlük kimseninde takı takmasını istemediğini söylüyor. ya kızlar benimde hakkım değil mi şöyle telli duvaklı , felekten bir gece çalıp evlenmek.

Düğün yapmak istemiyor da 100 kişilik bir yemeğin maliyetini daha mı az olarak düşünüyor yoksa zamanla bundan da mı yan çizecek?
Yapacağınız yere göre değişir ama 5. Sınıf düğün salonunda bile yemekli olarak kişi başı 15 tl dir. Ya da başka bir alternatif yemekli küçük bir düğün olabilir daha modern bile olabilir hatta.

ben de düğünleri hiç sevmem, gitmem bile çok zorunlu olmadıkça. 9 ay önce evlendim, nikah yaptık, sonra aile-yakın akrabalarlar yemek yedik.Zaten anlıyorsun ki en önemli şey düğündü nikahtı değil, evlendikten sonrası..evliliğindeki huzur mutluluk:16:

Benım bır arkadasım da aılesınden bırının vefat etmesı nedenıyle sadece nıkah yaptı ama cok mutlu bır evlılıgı var, yınede sızın onunuzde boyle bır durum yoksa ve ıcınde kalacaksa neden olmasın, bence nısanlını ıkna et, yıllar sonra ıcınde ukde kalır uzulursun esının kafasına kakarsın belkı

Back