• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım Düğün İstemiyor

Başka şehre gelin gidenlerin genelde 2 düğünü olur yani heryerde görülmüş biiey
Ailesini getirmesin ? Zaten bi düğünde bulunacaklar 2 düğünde olmalarına gerek yok

Başka şehre gelin gidenlerin genelde 2 düğünü olur yani heryerde görülmüş biiey
Ailesini getirmesin ? Zaten bi düğünde bulunacaklar 2 düğünde olmalarına gerek yok

bence kayınvalidem gelir zaten de sorun damadı getirmekte.

ailesi gelmeden olur mu? bu çocuğun ailesi kızı istemiyor herhalde derler sonra.

bakınız güzel bir söz , " fedakarlık karşılıklı olduğunda fedakarlıktır , biri feda ederken diğeri kâr ediyorsa bunun adı ticarettir. " siz onların herşeyine koşmuşsunuz hem kendisinin hem de ailesinin, bu hayatta kimseye fazla yüz vermeyecen hemen kendini büyük görür vazgeçilmez sanır

bence kayınvalidem gelir zaten de sorun damadı getirmekte.

ailesi gelmeden olur mu? bu çocuğun ailesi kızı istemiyor herhalde derler sonra.

Yoo nie desinler ? Sonuçta düğünler yakın zamanlarda olmayacak mı ?
Ee bu kadınında misafiri telaşı olacak onlarla ilgilenmesi lazım

Adama bak hele terbiyesiz dingil..
Anası babası yorulacakmış bir zahmet yorulsunlar oğullarını evlendiriyorlar..
Ben yurt dışında yaşıyorum ve sevgilimin memleketiyle aramızda 30-32 saat var aşağa yukarı..
Ve sevgilim kendisi dedi sizden kimse gelemez bizim memlekete uzak sizin ordada düğün yaparız fln dedi de ben kendim iki düğün istemiyorum düğün gibi nişan yaparız bizim memlekette dedim..
Bakalım işte kısmet ne olacak dedik kapattık konuyu...

Nişanlınız çok terbiyesiz anlayışsız biriymiş..
Sizinde akrabalarınız dostlarınız var sizi gelinlikle telli duvaklı görmek istiyorlardır bu çok normal..
Ama eminim bu kafadaki bir insan çok istiyorlarsa bizim memleketteki düğüne gelsinler dicektir..
Çünkü böylelerinin birtek kendi anası babası yoruluyor diğer herkes taştan...

Yoo nie desinler ? Sonuçta düğünler yakın zamanlarda olmayacak mı ?
Ee bu kadınında misafiri telaşı olacak onlarla ilgilenmesi lazım

zorlama iş yapınca kimseye faydası olmuyor ki. kayınvalidem gelmesin, nişanlım gelip suratını assın. asrın düğünü olur.

neyse, ilk mesajımda dediğim gibi konu aslında düğün ve buradaki ince ayrıntılar da değil. konu yaklaşım.
nişanlım işler kendi istediklerine göre olmayınca geçinmesi zor bir insan. ben huyuna gittiğim sürece süperiz. bütün ömrü böyle mi geçireceğim, mutlu olacak mıyım. o ben tavrımı değiştirsem değişir mi... aslında düşünmem gereken konu bu.

bakınız güzel bir söz , " fedakarlık karşılıklı olduğunda fedakarlıktır , biri feda ederken diğeri kâr ediyorsa bunun adı ticarettir. " siz onların herşeyine koşmuşsunuz hem kendisinin hem de ailesinin, bu hayatta kimseye fazla yüz vermeyecen hemen kendini büyük görür vazgeçilmez sanır

Cok cok hos bir söz. Bu kk'deki cogu problemlerin o söz ile basliyor. Kadinlar sadece kendilerinden ve hemcinslerinden "fedakarlik" beklerler. Erkeklerden bunu asla beklemezler, adi erkek cünkü :KK14:

geçen hafta 2 arkadaşımın dügünü vardı
ikisininde 2 kere dügünü oldu
kimseyede bişey olmadı
yorulan gelin
seninki fazla öküzmüş
evlendikten sonra degişir evlenince degiştiririm diye düşünüyorsanda
yanılıyorsun arkadaşım

ben şöyle düşünüyorum. bana iyi davranılması için önce benim ters davranmam gerekiyorsa orda da sorun vardır. ters davranmak da yorar beni.
kendiliğinden iki tarafın da iyi olması lazım. böyle ilişki var mıdır bilemiyorum.

zorlama iş yapınca kimseye faydası olmuyor ki. kayınvalidem gelmesin, nişanlım gelip suratını assın. asrın düğünü olur.

neyse, ilk mesajımda dediğim gibi konu aslında düğün ve buradaki ince ayrıntılar da değil. konu yaklaşım.
nişanlım işler kendi istediklerine göre olmayınca geçinmesi zor bir insan. ben huyuna gittiğim sürece süperiz. bütün ömrü böyle mi geçireceğim, mutlu olacak mıyım. o ben tavrımı değiştirsem değişir mi... aslında düşünmem gereken konu bu.
Valla canım evlendikten sonra değişmez bu huyları artar
Çekerim diosan evlen

Merhaba

1 yıldır nişanlıyız, kasımda düğünümüz var. düğün onun ailesinin olduğu şehirde. benim ailem başka yerde iki şehrin arası 8 saat. biz de bir üçüncü şehirde yaşıyoruz.

benim annem babam heveslenmiş, onların şehrindeki düğüne bizden kimse gelemeyecek diye kendi oldukları yerde düğün yapmak istiyorlar. salon bakmışlar. maddi olarak babam karşılayacak her şeyi. sadece gidip katılacağız düğüne.

ne dersin böyle bir şey var deyince nişanlım bana kızdı. maddi manevi ben ailemi oraya getiremem. annem yorulur dedi. nerde görülmüş iki tane düğün dedi. ben gelmem, kendiniz yaparsınız düğününüzü dedi. illa inat edersen suratımı asıp oturmaya gelirim anca dedi. çok istiyorlarsa seni oradan biriyle evlendirsinler bile dedi.

benim annem babamın o kadar emeği var üstümüzde. tadilat yaptırdılar eşya aldılar hep destek oldular. bir istekleri düğün yani. ona da ettiği laflar bu.

herkesin maddi durumu iyi. maddi olarak bir gidip gelmek onun ailesi için konu bile değil. yorgunluk olarak da, benim aklıma gelmemişti ama kendisi getirdi tartışırken, sen şimdi tatile gidiyorlar buna niye gelmiyorlar bile dersin dedi. tatile gidiyorlar, gezmeye gidiyorlar.

ben ona ve onun ailesine maddi manevi çok emek harcadım, hep yanlarında oldum, her ihtiyaçları olduğunda atladım gittim, koşturdum, ve öyle bir iki defa da değil. hem de iki tane işte çalışıyorum, hiç vaktim olmamasına rağmen. o o zamanlar çalışmıyordu. işe yeni girdi daha.

şimdi o bir gün izin alıp da bizim oraya kendi düğününe gelemezmiş. ki izin almasa da olur cumartesi olacak.

ben de iyi ben evlenmek istemiyorum zaten dedim. sonra düğün istemiyorum diye düzelttim dedim. konu şimdilik kapandı ama daha ailemle konuşmadım.

konu düğün de değil zaten. ben düğün seven isteyen bir insan değilim. sadece nikah olsun diyordum. onlar istedi diye düğün yapacağız. ben istemediğim şeylere tamam diyorum onlar mutlu olsun diye.

benim düşündüğüm böyle bir ömür nasıl geçecek. benim ona ihtiyacım olunca yanımda olmuyor. bir şey istesem genelde ilk cevabı hep ben şimdi nasıl yapayım oluyor. ben de gerçekten düğün gibi ona ihtiyaç olan bir şey olmadıkça bir şey istemiyorum artık.

bence bu ilişkide mutlu olmak için benim beklentimi sıfırlamam lazım. anca böyle olacak.

sizler ne dersiniz bana ne tavsiye verirsiniz. kavga etmekten de yoruldum artık... biz bir yıldır beraber yaşıyoruz, eve ben bakıyordum, o daha yeni işe girdi. evli gibi olduk birbirimizi çok yıprattık. evlenmek için heveslenmem lazım benim şimdi. ama benim hiç enerjim isteğim yok.

Madem siz sadece nikah taraftarısınız, bence sadece nikah olsun diye diretin; olsun bitsin. Hem iki tarafa eşit muamele olur hem de sizin istediğiniz olur.

Merhaba

1 yıldır nişanlıyız, kasımda düğünümüz var. düğün onun ailesinin olduğu şehirde. benim ailem başka yerde iki şehrin arası 8 saat. biz de bir üçüncü şehirde yaşıyoruz.

benim annem babam heveslenmiş, onların şehrindeki düğüne bizden kimse gelemeyecek diye kendi oldukları yerde düğün yapmak istiyorlar. salon bakmışlar. maddi olarak babam karşılayacak her şeyi. sadece gidip katılacağız düğüne.

ne dersin böyle bir şey var deyince nişanlım bana kızdı. maddi manevi ben ailemi oraya getiremem. annem yorulur dedi. nerde görülmüş iki tane düğün dedi. ben gelmem, kendiniz yaparsınız düğününüzü dedi. illa inat edersen suratımı asıp oturmaya gelirim anca dedi. çok istiyorlarsa seni oradan biriyle evlendirsinler bile dedi.

benim annem babamın o kadar emeği var üstümüzde. tadilat yaptırdılar eşya aldılar hep destek oldular. bir istekleri düğün yani. ona da ettiği laflar bu.

herkesin maddi durumu iyi. maddi olarak bir gidip gelmek onun ailesi için konu bile değil. yorgunluk olarak da, benim aklıma gelmemişti ama kendisi getirdi tartışırken, sen şimdi tatile gidiyorlar buna niye gelmiyorlar bile dersin dedi. tatile gidiyorlar, gezmeye gidiyorlar.

ben ona ve onun ailesine maddi manevi çok emek harcadım, hep yanlarında oldum, her ihtiyaçları olduğunda atladım gittim, koşturdum, ve öyle bir iki defa da değil. hem de iki tane işte çalışıyorum, hiç vaktim olmamasına rağmen. o o zamanlar çalışmıyordu. işe yeni girdi daha.

şimdi o bir gün izin alıp da bizim oraya kendi düğününe gelemezmiş. ki izin almasa da olur cumartesi olacak.

ben de iyi ben evlenmek istemiyorum zaten dedim. sonra düğün istemiyorum diye düzelttim dedim. konu şimdilik kapandı ama daha ailemle konuşmadım.

konu düğün de değil zaten. ben düğün seven isteyen bir insan değilim. sadece nikah olsun diyordum. onlar istedi diye düğün yapacağız. ben istemediğim şeylere tamam diyorum onlar mutlu olsun diye.

benim düşündüğüm böyle bir ömür nasıl geçecek. benim ona ihtiyacım olunca yanımda olmuyor. bir şey istesem genelde ilk cevabı hep ben şimdi nasıl yapayım oluyor. ben de gerçekten düğün gibi ona ihtiyaç olan bir şey olmadıkça bir şey istemiyorum artık.

bence bu ilişkide mutlu olmak için benim beklentimi sıfırlamam lazım. anca böyle olacak.

sizler ne dersiniz bana ne tavsiye verirsiniz. kavga etmekten de yoruldum artık... biz bir yıldır beraber yaşıyoruz, eve ben bakıyordum, o daha yeni işe girdi. evli gibi olduk birbirimizi çok yıprattık. evlenmek için heveslenmem lazım benim şimdi. ama benim hiç enerjim isteğim yok.

Evlenme... Zararın neresinden dönülse kardır. Nişandan dönmek öyle çok zor bir şey değil ama boşanmak hakikaten yorucu, yıpratıcı ve zor. Bu adam baştan ne mal olduğunu belli etmiş. Bu ömür boyu böyle gidecek. Sana her isteğini kabul ettirecek senin her isteğini ise böyle zorbalıkla yok sayacak.

Her şeyi bir kenara bırak seni yetiştiren ana babaya biraz saygısı olsa bu şartlar altında kabul ederdi senin memleketinde düğün yapmayı. Ekstradan bir masrafı olmayacak. Ne demek kendi başına yap düğünü, gelmem gelirsem de surat asarım. Benim de iki düğünüm olacak. Biri ailemin ve bizim oturduğumuz şehirde, diğeri de nişanlımın memleketinde. Nişanlım bırak itiraz etmeyi, kendi ısrar etti burada da düğün yapmamız için. Senin de akrabaların, eşin dostun var, hepsi gelemezler yapmamız lazım dedi. Ha maddi imkanınız olmaz anlarım. Bırak iki düğünü bir düğün bile yapmaz nikahla çıkarsın evinden. Ama imkanınız da varmış. Herşeyden önce nişanlının tavrı çok yanlış, çok saygısız.

mutluyken çok mutluyuz. sorun yokken herşey harika.
kavga edince de tam tersi...

bir yandan çok benziyoruz huylarımız hayat görüşümüz vb.

ne kavgalar ne sebepler oldu da ayrılamadık bir türlü.
gönül isterki hep mutlu olun ama geriye dönüp baktığında bu adamın demiyorum bu ilişkinin artılarımı çok senin için eksilerimi... katlandığın durumların bilincindemi karşındaki... ikinizim sırtındaki yük eşitmi... bazen işi yokuşa sürmek geliyor insanın içinden... onlarda düğün yapmasın madem ... ama illa uyum sağlanacak ya...hep bir taraf fedakarlık yapıyor... o halde kendi aileniz düğün yapmak yerine akrabalarınızı toparlayıp ulaşım ihtiyacı için araç yada araçlar kiralayıp 2. düğüne yapacağı masrafı böyle harcasa...hep beraber eğlenseniz... söz konusu mutluluksa çare çoooooook ama niyet kötüyse ipe bile un serilir yeri gelince....
bu kadar katlanmaya değer mi ?

Zaten konu düğün değil bunu ifade etme biçimi ve laflari
-ailem yorulur, gelemez( senin ve ailenin ne istediği umrumda değil ben ailemi ve kendimi yoramam sizin için) ve bunu kendi dugunu için söyleyen bir adam.

İstediği olmayinca zor bir adam diyorsunuz da istedigi olunca her insan kolay olur. Farkinda misiniz bilmem ama siz nisanlinizin isteklerini yerine getirmek zorunda olan bir makine değilsiniz sizinde istekleriniz olması çok normal.

Ama siz yine nisanliniza tamam diyeceksiniz, kendinizi ve ailenizi göz ardi edip ve bir hayati bu şekilde yasayacaksiniz ne yazik ki..

saygı olmayan yerde mutlu olamazsın sorun düğün değil sorun nişanlının bencil bakış açısı.şimdi düğün mevzusu yarın senin ailene gitmem benim aileme gidilicek muhabbeti olucak. işin zor. ben bi kere daha düşün derim inan nişan atmak hiç bişey değil ama o insana katlanıcak olan sensin evliliği bitirmek hiç kolay olmuyo.

Bence bu beraber yasamak ile hic alakasi yok. Avrupada bircok cift beraber yasiyorlar, hatt cocuk olduktan sonra evlenenler var.

Anladigim kadar konu sahibi fazla verici, karakteri bu,ha beraber yasamis ha degil. Yani o konuda senin ile hemfikirim. Konu sahibi kaba olan nisanlisini ve ailesini fazla simartmis, basinin taci yapmis ve sonuclar böyle oluyor iste.

Bence nisanlinin yaptigi saygisizliktir. Insan kayin ailesinin ve nisanlisinin böyle basit mevzularda gönülünu almasini bilmeli. Bunuda konu sahibine hic deger vermiyir diye yapmiyor. Ne demek yardim istediginde öfflüo pöflüyo??

Evlenmek, sirtini dayicagin kisi ile bir ömür gecirmek, beraber sikintilara karsi gögüs gererek, ve beraber mutlu olmak icin yapilan bir eylem degil mi? Bunlarin hicbiri yoksa, o kisi ile ne beraber yasanilir, ne evlenilir
Avrupada öyle evet haklısın ama bizim toplumumuzda bu pek becerilen bir iş değil. çoğu erkek ( kkda da tecrübe ettim artık) beraber yaşadığı kadına baktırıyor kendini. o kadar çok konu okudum ki bu durumla ilgili. gerçekten bizim ülkemizde beraber yaşayıp insanca sonunu getirebilen insanlar fazla yok. acı ama gerçek

bende bunu anlamıyorum onlar üzülmesin diye vazgeçtim yok onun için yaptım.yapmayın güzelim taviz veriyosunuz veriyosunuz e noluyo kendinizden gidiyo
:KK34:

gönül isterki hep mutlu olun ama geriye dönüp baktığında bu adamın demiyorum bu ilişkinin artılarımı çok senin için eksilerimi... katlandığın durumların bilincindemi karşındaki... ikinizim sırtındaki yük eşitmi... bazen işi yokuşa sürmek geliyor insanın içinden... onlarda düğün yapmasın madem ... ama illa uyum sağlanacak ya...hep bir taraf fedakarlık yapıyor... o halde kendi aileniz düğün yapmak yerine akrabalarınızı toparlayıp ulaşım ihtiyacı için araç yada araçlar kiralayıp 2. düğüne yapacağı masrafı böyle harcasa...hep beraber eğlenseniz... söz konusu mutluluksa çare çoooooook ama niyet kötüyse ipe bile un serilir yeri gelince....
bu kadar katlanmaya değer mi ?

evet ulaşım aracını düşündük, büyük olasılıkla öyle yapılacak artık.

Avrupada öyle evet haklısın ama bizim toplumumuzda bu pek becerilen bir iş değil. çoğu erkek ( kkda da tecrübe ettim artık) beraber yaşadığı kadına baktırıyor kendini. o kadar çok konu okudum ki bu durumla ilgili. gerçekten bizim ülkemizde beraber yaşayıp insanca sonunu getirebilen insanlar fazla yok. acı ama gerçek

Kadın da bakmasın o zaman. Kadın bakmazsa, erkek kendine baktıramaz sonuçta.

Back