• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım Düğün İstemiyor

Yani iki düğün banada anlamsız gelir hep. Yorgunluk yorgunluk başka birşey değil. Ama şöyle yapılabilir. Sizin orda nikahınızı yapın kokteyl türü hani nikah salonlarının içinde kokteyl salonları oluyor. İnsanlar takısını taklavatını orda takar, düğünede davet edersiniz olur biter... Nişanlının memleketinde de düğünü yaparsınız.

bana da anlamsız geliyor. 1 düğün de anlamsız geliyor bana. herkes mutlu olsun diye yapıyoruz işte.

nikah için başvurular falan her şey hazır. onu artık değiştiremeyiz. zaten değiştirebilsek yine kabul etmezdi. atlayıp gelmek istemiyor çünkü.
nişanı evde aile içinde yaptık isteme nişan bir arada olmuştu. nişan için geldik işte 1 kere, yeter diye düşünüyor galiba.

Merhaba

1 yıldır nişanlıyız, kasımda düğünümüz var. düğün onun ailesinin olduğu şehirde. benim ailem başka yerde iki şehrin arası 8 saat. biz de bir üçüncü şehirde yaşıyoruz.

benim annem babam heveslenmiş, onların şehrindeki düğüne bizden kimse gelemeyecek diye kendi oldukları yerde düğün yapmak istiyorlar. salon bakmışlar. maddi olarak babam karşılayacak her şeyi. sadece gidip katılacağız düğüne.

ne dersin böyle bir şey var deyince nişanlım bana kızdı. maddi manevi ben ailemi oraya getiremem. annem yorulur dedi. nerde görülmüş iki tane düğün dedi. ben gelmem, kendiniz yaparsınız düğününüzü dedi. illa inat edersen suratımı asıp oturmaya gelirim anca dedi. çok istiyorlarsa seni oradan biriyle evlendirsinler bile dedi.

benim annem babamın o kadar emeği var üstümüzde. tadilat yaptırdılar eşya aldılar hep destek oldular. bir istekleri düğün yani. ona da ettiği laflar bu.

herkesin maddi durumu iyi. maddi olarak bir gidip gelmek onun ailesi için konu bile değil. yorgunluk olarak da, benim aklıma gelmemişti ama kendisi getirdi tartışırken, sen şimdi tatile gidiyorlar buna niye gelmiyorlar bile dersin dedi. tatile gidiyorlar, gezmeye gidiyorlar.

ben ona ve onun ailesine maddi manevi çok emek harcadım, hep yanlarında oldum, her ihtiyaçları olduğunda atladım gittim, koşturdum, ve öyle bir iki defa da değil. hem de iki tane işte çalışıyorum, hiç vaktim olmamasına rağmen. o o zamanlar çalışmıyordu. işe yeni girdi daha.

şimdi o bir gün izin alıp da bizim oraya kendi düğününe gelemezmiş. ki izin almasa da olur cumartesi olacak.

ben de iyi ben evlenmek istemiyorum zaten dedim. sonra düğün istemiyorum diye düzelttim dedim. konu şimdilik kapandı ama daha ailemle konuşmadım.

konu düğün de değil zaten. ben düğün seven isteyen bir insan değilim. sadece nikah olsun diyordum. onlar istedi diye düğün yapacağız. ben istemediğim şeylere tamam diyorum onlar mutlu olsun diye.

benim düşündüğüm böyle bir ömür nasıl geçecek. benim ona ihtiyacım olunca yanımda olmuyor. bir şey istesem genelde ilk cevabı hep ben şimdi nasıl yapayım oluyor. ben de gerçekten düğün gibi ona ihtiyaç olan bir şey olmadıkça bir şey istemiyorum artık.

bence bu ilişkide mutlu olmak için benim beklentimi sıfırlamam lazım. anca böyle olacak.

sizler ne dersiniz bana ne tavsiye verirsiniz. kavga etmekten de yoruldum artık... biz bir yıldır beraber yaşıyoruz, eve ben bakıyordum, o daha yeni işe girdi. evli gibi olduk birbirimizi çok yıprattık. evlenmek için heveslenmem lazım benim şimdi. ama benim hiç enerjim isteğim yok.
ben olsam böyle biriyle evlenmezdim. Çok istiyorsan sen git tek başına dugune demiş ayıptır yahu. Biran önce vazgeç bunu diyen ilerde neler demez ki bir duşun.

Ayıp etmiş...Ailenin istediği düğüne maddi bir beklentinizde yok...İyi düşünün bence tüm ilişkinizde böyleyse bundan sonra nasıl geçer bilmem... Düğüne gelmemek ne demek ya ailesinin yorgunluğunu sizi kırmaya mı değişiyor... Ayrıca bu düğün iki taraf da yorulacak böyle bir bahane saçma...Biraz kaba olacak ama odunluk var galiba nişanlınız da... Saygısızca davranmış

Merhaba

1 yıldır nişanlıyız, kasımda düğünümüz var. düğün onun ailesinin olduğu şehirde. benim ailem başka yerde iki şehrin arası 8 saat. biz de bir üçüncü şehirde yaşıyoruz.

benim annem babam heveslenmiş, onların şehrindeki düğüne bizden kimse gelemeyecek diye kendi oldukları yerde düğün yapmak istiyorlar. salon bakmışlar. maddi olarak babam karşılayacak her şeyi. sadece gidip katılacağız düğüne.

ne dersin böyle bir şey var deyince nişanlım bana kızdı. maddi manevi ben ailemi oraya getiremem. annem yorulur dedi. nerde görülmüş iki tane düğün dedi. ben gelmem, kendiniz yaparsınız düğününüzü dedi. illa inat edersen suratımı asıp oturmaya gelirim anca dedi. çok istiyorlarsa seni oradan biriyle evlendirsinler bile dedi.

benim annem babamın o kadar emeği var üstümüzde. tadilat yaptırdılar eşya aldılar hep destek oldular. bir istekleri düğün yani. ona da ettiği laflar bu.

herkesin maddi durumu iyi. maddi olarak bir gidip gelmek onun ailesi için konu bile değil. yorgunluk olarak da, benim aklıma gelmemişti ama kendisi getirdi tartışırken, sen şimdi tatile gidiyorlar buna niye gelmiyorlar bile dersin dedi. tatile gidiyorlar, gezmeye gidiyorlar.

ben ona ve onun ailesine maddi manevi çok emek harcadım, hep yanlarında oldum, her ihtiyaçları olduğunda atladım gittim, koşturdum, ve öyle bir iki defa da değil. hem de iki tane işte çalışıyorum, hiç vaktim olmamasına rağmen. o o zamanlar çalışmıyordu. işe yeni girdi daha.

şimdi o bir gün izin alıp da bizim oraya kendi düğününe gelemezmiş. ki izin almasa da olur cumartesi olacak.

ben de iyi ben evlenmek istemiyorum zaten dedim. sonra düğün istemiyorum diye düzelttim dedim. konu şimdilik kapandı ama daha ailemle konuşmadım.

konu düğün de değil zaten. ben düğün seven isteyen bir insan değilim. sadece nikah olsun diyordum. onlar istedi diye düğün yapacağız. ben istemediğim şeylere tamam diyorum onlar mutlu olsun diye.

benim düşündüğüm böyle bir ömür nasıl geçecek. benim ona ihtiyacım olunca yanımda olmuyor. bir şey istesem genelde ilk cevabı hep ben şimdi nasıl yapayım oluyor. ben de gerçekten düğün gibi ona ihtiyaç olan bir şey olmadıkça bir şey istemiyorum artık.

bence bu ilişkide mutlu olmak için benim beklentimi sıfırlamam lazım. anca böyle olacak.

sizler ne dersiniz bana ne tavsiye verirsiniz. kavga etmekten de yoruldum artık... biz bir yıldır beraber yaşıyoruz, eve ben bakıyordum, o daha yeni işe girdi. evli gibi olduk birbirimizi çok yıprattık. evlenmek için heveslenmem lazım benim şimdi. ama benim hiç enerjim isteğim yok.
işte bazen insanlar sinyalleri kaçırıyor... sinyal veriyor ...ben doğru adam olamayabilirim bana dikkat et diyor....
insanlar mutlu oldukları gibi yaşarlar... sizin ilişkiden beklentinizi evlilikten beklentinizi karşılayacak ve kriterlerinize uyan insanı seversiniz... başkalarının kriterleri doğrultusunda yaşamak zorunda kalınca 1- olur 2- olur haklıdır olabilir dersiniz ama sonrasında çekilmez hale gelir... hep işin içinden çıkmamak için bahneler arasınız... okadar masraf oldu-el alem ne der- bende mükemmel d eğilim ki-bu adamın huyu böyle- uyum sağlamak lazım-...sonra kendimi yıpratmışım ne çok katlanmışım dersiniz... gerçekten bahanemi arıyorsunuz yoksa haklımı karşınızdaki bu ayrımı zaten yapabiliyorsunuz...ama kopmak için yeterli sebep bulamıyorsunuz... kocaman bir boşluk... hayırlısıysa olsun...ama gelecekte çekeceğiniz varsa eğer bu insanla, inşallah kafanızı ve fikrinizi netleştirecek bir şeylerle bir olayla karşılaşırsınız
2. düğün fikri güzelmiş bir aileme danışayım diyeceğine direk annesinin yorulacağını öne sürmüş...kafadan bitirmiş mevzuyu....sorsaydı belki ailesininde hoşuna gider...kargadan başka kuş tanımayan insanlardan uzak durmak lazım...

damat dükkanı iyi yere açmış

şuna bak hem kel hem fodul

beyimiz hem elini cebine atmıcak

ekmek elden su gölden hazıra koncak

bide gelirsem surat yaparım dicek oldu paşam bulunmaz hint kumaşısın sen zaten

memlekette başka erkek mi kalma dı sanki defet gitsin arkadaşım sen bunu

Merhaba

Ohooo daha şimdiden babanızın karşılayacağı düğün için gelemeyiz annem yorulur diyor. Yok artık... Hem her genç kızın hayali değil mi... Şimdilerde çok kişi kız tarafında düğün+kına yapıyor, erkek memleketinde de düğün+nikah oluyor. Benim de aynı şekilde oldu, memleketimizde olanı babam karşıladı. İnsanlar memleket aşırı gelin getiriyor da gık ları çıkmıyor, nişanlınız çok abartmış ve sizin de bir aile olacağınızı henüz benimseyememiş. Düğünü için izin alıp almamayı bile problem haline getirmiş, evet doğru düşünüyorsun arkadaşım bu insanla ömür geçmez. Gencecik yaşında sen bir erkekle evlenmiyorsun resmen problemli bir çocukla uğraşıyorsun, ben ne yapayım nasıl yapayım demeler... Ömrünü yer senin. Elbette hepimiz beklentilerimizi %100 yerine getiren erkeklerle evli değiliz ancak siz şimdiden bezmişsiniz. Görünen köy kılavuz istemez. Yarın birgün ailenizin olduğu şehirde bir yakınınız evlense sizi düğüne davet etse nişanlınız ona da gitmez, tek gidersiniz. Yazık işten izin alamaz, yorulur... Kusura bakmayın ama çok sinirlendiğim için yazıyorum, aileniz heveslenmiş kızlarına düğün yapacak damat adayı düğüne gelmicek... Üstüne üstük ailen seni ordan biriyle evlendirsin demeler. Ben olsam kaldıramazdım. Hakkınızda hayırlısı olsun ne diyeyim...

bu nasıl bir adam ya
ne demek kendi kendinize yapın diye
ben olsam çıldırırım...
he bu arada annenizle olan son günleri iyi değerlendirin bu adam sizi annenizin yanına da yollamaz.
saygısız ...

nişanlın sana sinyali veriyor benle evlenme diyor tahminimce evleneceksin ve İNŞAALLAH yanılırım mutsuz olacaksın
niye dersen
çoğu kişi iki düğün yapmıştırki bizde yaptık
yapmak istemeyebilir ama
gerekçeleri çok saçma ailesini senden daha çok düşünüyor yorulurlarmış falan gelirse surat asarmış falan filan gerçi boşa yazıyorum ben olsam resti çekerdim ama hayırlısı olsun

işte bazen insanlar sinyalleri kaçırıyor... sinyal veriyor ...ben doğru adam olamayabilirim bana dikkat et diyor....
insanlar mutlu oldukları gibi yaşarlar... sizin ilişkiden beklentinizi evlilikten beklentinizi karşılayacak ve kriterlerinize uyan insanı seversiniz... başkalarının kriterleri doğrultusunda yaşamak zorunda kalınca 1- olur 2- olur haklıdır olabilir dersiniz ama sonrasında çekilmez hale gelir... hep işin içinden çıkmamak için bahneler arasınız... okadar masraf oldu-el alem ne der- bende mükemmel d eğilim ki-bu adamın huyu böyle- uyum sağlamak lazım-...sonra kendimi yıpratmışım ne çok katlanmışım dersiniz... gerçekten bahanemi arıyorsunuz yoksa haklımı karşınızdaki bu ayrımı zaten yapabiliyorsunuz...ama kopmak için yeterli sebep bulamıyorsunuz... kocaman bir boşluk... hayırlısıysa olsun...ama gelecekte çekeceğiniz varsa eğer bu insanla, inşallah kafanızı ve fikrinizi netleştirecek bir şeylerle bir olayla karşılaşırsınız
2. düğün fikri güzelmiş bir aileme danışayım diyeceğine direk annesinin yorulacağını öne sürmüş...kafadan bitirmiş mevzuyu....sorsaydı belki ailesininde hoşuna gider...kargadan başka kuş tanımayan insanlardan uzak durmak lazım...

mutluyken çok mutluyuz. sorun yokken herşey harika.
kavga edince de tam tersi...

bir yandan çok benziyoruz huylarımız hayat görüşümüz vb.

ne kavgalar ne sebepler oldu da ayrılamadık bir türlü.

bu tavır hiç hoş değil ve saygısızca millet iki yerde düğün yaptırıyor hemde erkek tarafı karşılıyor tüm masrafları kına gecesi de yaptırıyorlar ayrıca kaldı ki sizinkini babanız karşılayacakmış adam daha ne yapsın, benim bu yazdıklarınızdan anladığım nişanlınız ailenize ve düşüncelerine pek değer vermiyor ayrıca kendi ailesine de fazlasıyla düşkün , galiba çok da şımarmış (fazla yüz vermişsiniz) bi de tehdit ediyor gelirsemde yüzümü asarım diye kusura bakmayın ama buna terbiyesizlik denir

Merhaba

Farklı şehirlerden evlenen çoğu arkadaşımın iki düğünü oldu, tercih meselesi bu ve çokda yapan var. Nişanlında ailesini getirmesin madem. Tavırları hiç hoş değil.

mutluyken çok mutluyuz. sorun yokken herşey harika.
kavga edince de tam tersi...

bir yandan çok benziyoruz huylarımız hayat görüşümüz vb.

ne kavgalar ne sebepler oldu da ayrılamadık bir türlü.

Bu kavga her şeyin sinyali. Bende nişanlıyım, memlekette kına, bulunduğumuz şehirde düğün yapıcaz. İkisinde de giyerim gelinliğimi kime ne ki?

Nişanlımda bütçemize göre yaparız, nasıl istersen öyle olsun, zaten bir kere yapılıyor dedi. Olması gereken budur.

Bu kavga her şeyin sinyali. Bende nişanlıyım, memlekette kına, bulunduğumuz şehirde düğün yapıcaz. İkisinde de giyerim gelinliğimi kime ne ki?

Nişanlımda bütçemize göre yaparız, nasıl istersen öyle olsun, zaten bir kere yapılıyor dedi. Olması gereken budur.

ne güzel.
o da bana "her şeye evet diyen adam olmamı istiyorsun" dedi...

Kusura bakma ama maddi açıdan ailesi de iyi konumdaymış ne diye adamı evine alıp üstüne bir de bakıyorsun ki. adam alışmış rahatlığa seni de sindirmiş yeterince. işte bu yüzden evlilik öncesi beraber yaşamaya karşıyım. ne saygı kalıyor ne sevgi. adamın anneciği yorulurmuş pehhhh. ben olsam postayı çoktan koyardım. adam yiyicigillerden üstüne bide ana kuzusu...

Bence bu beraber yasamak ile hic alakasi yok. Avrupada bircok cift beraber yasiyorlar, hatt cocuk olduktan sonra evlenenler var.

Anladigim kadar konu sahibi fazla verici, karakteri bu,ha beraber yasamis ha degil. Yani o konuda senin ile hemfikirim. Konu sahibi kaba olan nisanlisini ve ailesini fazla simartmis, basinin taci yapmis ve sonuclar böyle oluyor iste.

Bence nisanlinin yaptigi saygisizliktir. Insan kayin ailesinin ve nisanlisinin böyle basit mevzularda gönülünu almasini bilmeli. Bunuda konu sahibine hic deger vermiyir diye yapmiyor. Ne demek yardim istediginde öfflüo pöflüyo??

Evlenmek, sirtini dayicagin kisi ile bir ömür gecirmek, beraber sikintilara karsi gögüs gererek, ve beraber mutlu olmak icin yapilan bir eylem degil mi? Bunlarin hicbiri yoksa, o kisi ile ne beraber yasanilir, ne evlenilir

8 saatlik yol uçakla 1 saat sürer mi sanki. bahane arıyor nankör birine benziyor gibi geldi.
bir de keşke her istediklerine evet demeseydin. seni biz ne istersek yapar modunda görüyor olabilirler.

ne güzel.
o da bana "her şeye evet diyen adam olmamı istiyorsun" dedi...

Valla benimki de her şeye evet demez. Hatta şöyle diyeyim sana, bazı konularda nettir, şansımı da zorlasam, ısrar da etsem, şirinlikte yapsam değiştiremem. Kavga da etsem, kızsam da, ağlasam da asla ödün vermez. Bunu iyi bir şey diye anlatmıyorum, benim hoşgörebileceğim konularda ki katı tutumundan rahatsız olmuyorum sadece. Elbette taviz vermeyeceklerim var, o konuda da söz hakkı bana aittir zaten, zorlamaz beni. Bunu baştan kendimi koruyarak ve bireyselliğime müdahale etmesine izin vermeyerek oluşturdum.

Kötü bir insan değildir belki nişanlın, ama bencil işte. Önemsiz bir şey gibi davranmış. Fedakarlık karşılıklıdır. Bu bencillikle bu iş olmaz. Sen çok pasif kalmışsın, o da tepene çıkmış. Neden izin veriyorsun? Aile olacağınızın, senin anne-babanında hayalleri olduğunu düşünecek kapasitesi yok mu yani? Sen ağaç kavuğundan mı çıktın? Kimsesiz misin, nedir bu aymazlık?

Baştan böyle başlamış, böyle de gider bu sen değişmezsen. Madem böyle söyledi sana, o zaman sende bu tavrından hoşlanmıyorum, madem benim isteklerim ve ailemin hevesleri senin umrunda değil, senin gibi düşünen bencil bir adamla hayatımı birleştirmek istemiyorum demeliydin. Seni kaybetmek istemiyorsa daha düğüne 2 ay var çekidüzen verirdi belki kendine. Evlenince de mesafeni korur, tavrını muhafaza ederdin, belki yola gelirdi. Ama sen yine istemiyorum tamam deyip, onun dediğini yapmışsın. Hatanın çoğu sende.

bana da anlamsız geliyor. 1 düğün de anlamsız geliyor bana. herkes mutlu olsun diye yapıyoruz işte.

nikah için başvurular falan her şey hazır. onu artık değiştiremeyiz. zaten değiştirebilsek yine kabul etmezdi. atlayıp gelmek istemiyor çünkü.
nişanı evde aile içinde yaptık isteme nişan bir arada olmuştu. nişan için geldik işte 1 kere, yeter diye düşünüyor galiba.

O zaman durum değişir. Ona gelme buna gelme.. nişanlında ayıp etmiş. Sizin tarafınız hep o şehirde sonuçta nikaha yada kokteyl tarzı bişeye gelecekler ki evlendiğin bilinsin. Takı illa karşılıklı değildir ama adet böyledir. Bi kutlama yapılmalı ki sizin tarafta katılsın. Nişanlının herşeye hayır demesi ailene karşıda saygısızlık. Sizin orda bişey mutlaka yapılmalı... baştan herşey evet dememelisiniz. Sonra evlilikte hasta olursunuz.

Back