How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

NİŞANLIM BENİ TERKETTİ, ÇOK ÜZGÜNÜM AİLESİ VE ONU ALLAHA HAVALE ETTİM

Beni bıraktı , terk etti mantığıyla yaklaşırsanız mutsuz olursunuz. Anlaşamadınız ve nişanı attınız; böyle bakın olur mu ?

:((
Ben de onu söylüyorum. 11 saat konuşmadılarsa, siz de karpuz değilsiniz ki mevsiminiz geçsin, siz de muhatap olmasaydınız. Bazen olayları akışına bırakmak gerekir.
Her olayda bizim için bir hayır vardır. Boş yere üzüyorsunuz kendinizi. İlerde bu olay aklınıza geldiğinde güleceksiniz bile. Siz bu olaydan çıkarmanız gereken dersi çıkarın ve yolunuza devam edin.
Bakın bebeğini düşüren annelere doktorlar şöyle derler: Düşerse üzülmeyin. Sağlıklı bebek düşmez çünkü.
Hayat böyle. Baştan sorunlu başlayan bir ilişki hep öyle sorunlu devam eder.
Şükredin. Başkalarını da boş verin ne diyeceğim diye düşünmeyin. Hayat sizin hayatınız, nasıl istiyorsanız öyle yaşayın. Başkaları için yaşamayın. Evlenmiş olmak için evlenmeyin. Merak etmeyin, elbet sizin de bir yerlerde bir kısmetiniz var ama daha zamanı değil demek ki karşınıza çıkmamış.
Ben evlendiğimde 30 yaşındaydım, hiç de geç kaldığımı düşünmedim. 12 yıl sonra da evliliğim bir gün onun sebepsiz terk etmesiyle bitti. Hayat devam ediyor. Biz oğlumla yeni bir yaşama başladık, çok da mutluyuz. Boş yere kendinizi heba ediyorsunuz.
Ne güzel yazmışsınız. :( İnsan neye odaklandıysa hayatının merkezi o konu oluyor .... :(((
ama öyle oldu ...

Kendimi pek iyi ifade edemedim, hakikaten acım çok :( yaram çok :( hayalkırkılğı içerisinde bütün güzel hayat yaşam sevincim gitti :((((

o zaman zaten baştan şüpheli yaklasmaliydiniz bence 40 yaşında adamın evlenmemesi ya da evlenememesine

Kremler ne alaka, yemek konusunda böyle olan adam siz istediniz diye krem mi aldı, yoksa "nişan bohçasıyla" mı geldi?
Bu arada adam aşırı pintiyse, hediye alması da şaşırtıcı da, neyse.

Esas konu ve sonraki yorumlar birleşince bu kadar iğreti duran olaylar zinciri de az vardır zaten. Bu gelenekçi yapıyla "nişanı kız tarafı yapar." düsturunundan haberdar olmamanız garip en başından beri.

Bu arada ahınız falan filan tutmayacak, kızkardeşinden çıkmayacak, annenize büyük geçmiş olsun ama siz ne kadar güçlü olursanız o da o oranda iyi olur. Kendiniz 3-5 aylık ilişkinin ardından bu denli derbeder olursanız, moralini daha çok etkilersiniz. Daha güçlü olun, daha az hasarla daha çabuk atlatın bu süreci.

Kremler ne alaka, yemek konusunda böyle olan adam siz istediniz diye krem mi aldı, yoksa "nişan bohçasıyla" mı geldi?
Bu arada adam aşırı pintiyse, hediye alması da şaşırtıcı da, neyse.

Esas konu ve sonraki yorumlar birleşince bu kadar iğreti duran olaylar zinciri de az vardır zaten. Bu gelenekçi yapıyla "nişanı kız tarafı yapar." düsturunundan haberdar olmamanız garip en başından beri.

Bu arada ahınız falan filan tutmayacak, kızkardeşinden çıkmayacak, annenize büyük geçmiş olsun ama siz ne kadar güçlü olursanız o da o oranda iyi olur. Kendiniz 3-5 aylık ilişkinin ardından bu denli derbeder olursanız, moralini daha çok etkilersiniz. Daha güçlü olun, daha az hasarla daha çabuk atlatın bu süreci.

Bir adet krem aldı (!) zaten vurguladığım o. nişanlı olarak sözlendikten sonra tek aldığı 10 tl ye bir adet krem. nişan bohçası hak getire. öyle birşey hiç olmadı. hediye yok yani anlıycağınız. nişanı tarafımızca yapılmasında bir sıkıntı olmadı zaten. Hani eşitlikçi arkadşaın yorumuna cevaben bu detayı söylemek durumunda kaldım. Ahımın tutması isteğim. Tutmayacak diyerek Allahın bildiği bişeye hüküm vermeyin bence. Neler yaşadığımızı biz biliyoruz. Kız kardeşi ortalığı karıştırıp tam evleneceğimiz an birden her ne hikmese araba alacağım diye tutturdu ... neyse ateş düştüğü yeri yakar vesselam siz anlamazsınız ...

Bir adet krem aldı (!) zaten vurguladığım o. nişanlı olarak sözlendikten sonra tek aldığı 10 tl ye bir adet krem. nişan bohçası hak getire. öyle birşey hiç olmadı. hediye yok yani anlıycağınız. nişanı tarafımızca yapılmasında bir sıkıntı olmadı zaten. Hani eşitlikçi arkadşaın yorumuna cevaben bu detayı söylemek durumunda kaldım. Ahımın tutması isteğim. Tutmayacak diyerek Allahın bildiği bişeye hüküm vermeyin bence. Neler yaşadığımızı biz biliyoruz. Kız kardeşi ortalığı karıştırıp tam evleneceğimiz an birden her ne hikmese araba alacağım diye tutturdu ... neyse ateş düştüğü yeri yakar vesselam siz anlamazsınız ...

Allahın bilmesi ayrı bir şey, kız kardeşinin istediği/aldırdığı arabaya binip gezecek olması ayrı bir şey, kaza geçirse oturup da akıllarına o kıza öyle davrandık da başımıza bunlar geldi diye düşünmeyecekler, kötü bir şey olursa ve sebebi siz olduğunu düşünürse zaten hiç geri dönmez değil mi? Kader diye bir şey var ama akıl ve mantık diye de bir şey var.

Başkaları eşitlikçiyse kendinizi ne olarak tanımladığınız da ayrı bir soru işareti. Adam için de soru işareti olmuş işte. Olayın sadece kendiniz için olan kısmına bakıyorsunuz, haklı olduğunuz yerler var ama ona göre aşırı hatalı olduğunuz yerler de var. Adama bugün sorsak kendince açıklamasını yapar kafası da vicdanı da rahattır. Uzun zamandır saygın bir yerde çalışan kadının "sen de beni aç bıraktın." karşılığına en az sizin kadar şaşırmıştır mesela. Başından beri siz de onun gibi kartlarınızı açık oynasaydınız bu sorunlar hiç yaşanmayacaktı bile ama dövünmenin faydası yok bundan sonra zaten mutlu olma şansınız her zaman mevcut, hatta şimdiden sonra olasılık daha fazla. Yaşadığınız tecrübe kötü olsa da artık daha bilinçlisiniz. Rol yaparak, size evlenene kadar iyi davranıp ondan sonra özüne dönenlerden olmamış.

Toplumda aldığınız yara falan da şaibeli, kendiniz zaten şimdiye kadar yer edinmişsinizdir, seveniniz zaten mutsuz bir evliliğe adım atmanızı istemez, sevmeyeninizin düşüncelerinin hiiiç umrunuzda olmaması lazım. Bir şeyleri anlamak için illa başımıza gelmiş olması lazım değil, çok daha basit sebepler yüzünden ilişki bitirdim ve pişman da değilim. Neden olayım ki? Kafa yapılarımız uyuşmuyordu karşılığını verdikten sonra dışarıyı susturmak çok kolay. İç muhasebem biraz daha uzun sürdü ama onun da çaresi var. Uyuşacağımız doğru insan illa ki bir yerlerde var diye umudunu kaybetmemek önemli, gerisi zaten hayatın günlük zorlukları.

Canım geri dönmesin böyle bir şey yaşayacağın varmış olmuş
Dengesiz biriyle evliliğini yürütebilecek miydin orasını da düşün
Annesinin lafına bakan insanla.
Üzülme artık
Yaşın çokta geç değil
Güzel ve mutlu bir yuvan olur inşallah :)

Allahın bilmesi ayrı bir şey, kız kardeşinin istediği/aldırdığı arabaya binip gezecek olması ayrı bir şey, kaza geçirse oturup da akıllarına o kıza öyle davrandık da başımıza bunlar geldi diye düşünmeyecekler, kötü bir şey olursa ve sebebi siz olduğunu düşünürse zaten hiç geri dönmez değil mi? Kader diye bir şey var ama akıl ve mantık diye de bir şey var.

Başkaları eşitlikçiyse kendinizi ne olarak tanımladığınız da ayrı bir soru işareti. Adam için de soru işareti olmuş işte. Olayın sadece kendiniz için olan kısmına bakıyorsunuz, haklı olduğunuz yerler var ama ona göre aşırı hatalı olduğunuz yerler de var. Adama bugün sorsak kendince açıklamasını yapar kafası da vicdanı da rahattır. Uzun zamandır saygın bir yerde çalışan kadının "sen de beni aç bıraktın." karşılığına en az sizin kadar şaşırmıştır mesela. Başından beri siz de onun gibi kartlarınızı açık oynasaydınız bu sorunlar hiç yaşanmayacaktı bile ama dövünmenin faydası yok bundan sonra zaten mutlu olma şansınız her zaman mevcut, hatta şimdiden sonra olasılık daha fazla. Yaşadığınız tecrübe kötü olsa da artık daha bilinçlisiniz. Rol yaparak, size evlenene kadar iyi davranıp ondan sonra özüne dönenlerden olmamış.

Toplumda aldığınız yara falan da şaibeli, kendiniz zaten şimdiye kadar yer edinmişsinizdir, seveniniz zaten mutsuz bir evliliğe adım atmanızı istemez, sevmeyeninizin düşüncelerinin hiiiç umrunuzda olmaması lazım. Bir şeyleri anlamak için illa başımıza gelmiş olması lazım değil, çok daha basit sebepler yüzünden ilişki bitirdim ve pişman da değilim. Neden olayım ki? Kafa yapılarımız uyuşmuyordu karşılığını verdikten sonra dışarıyı susturmak çok kolay. İç muhasebem biraz daha uzun sürdü ama onun da çaresi var. Uyuşacağımız doğru insan illa ki bir yerlerde var diye umudunu kaybetmemek önemli, gerisi zaten hayatın günlük zorlukları.

Vallahi açıklamanız çok yaralıyıcı...Sanırım meramım anlaşılmamış. Dediğim gibi ateş düştüğü yeri yakar ...

Canım geri dönmesin böyle bir şey yaşayacağın varmış olmuş
Dengesiz biriyle evliliğini yürütebilecek miydin orasını da düşün
Annesinin lafına bakan insanla.
Üzülme artık
Yaşın çokta geç değil
Güzel ve mutlu bir yuvan olur inşallah :)
Çok teşekkür ederim. 33 yaşına kadar birçok talibim oldu ama ailecek en onay verdiğim bu olmuştu. Bu da bu şekilde nişandan dönlerek sonlandı :(((içim çok dolu çok mutsuzum ...

Vallahi açıklamanız çok yaralıyıcı...Sanırım meramım anlaşılmamış. Dediğim gibi ateş düştüğü yeri yakar ...

O ateşin sizi ne kadar etkileyeceği size bağlı işte neden size kader kurbanıymışsınız gibi acıyarak teskin etmeye çalışayım, işinde gücünde, hayatta ne istediğini bilen birisiniz. Bundan sonra umarım en kısa zamanda mutlu ve huzurlu olursunuz.

Kendi öz fikrime göre zaten eğitim ve maddi durumu sizden daha düşük seviyede olan biriyle ilişki yürütmek denk seviyede biriyle ilişki yürütmekten çok daha zor. Kv nizin o alındığınız bakışı sonlanmayacakti ki örneğin, devamlı alttan almaya ne kadar dayanabilecektiniz? Onun yanında devamlı ev içi günlük kıyafetle mi duracaktınız allasen, görgünüz belli durumunuz belli.

canım yaa halamı acındırmaktasın kendini nasıl olur yaa. konuna girmeyeyim diyorum ama bu kadar kendini acındırmana dayanamıyorumm..

Çok haklısın :KK43:( aslında hep alttan aldım. Ve hoş karşıladım. HAni para harcamak istemiyor vs. diye.. Ama bir yemekten insan fakir olmaz. Aslında şu an konu yemek ısmarlamaması değil. vurgu yapmak istediğim geri dönmesini istemem. Sebebi basit bir nedeni bahane edip ayrılmış olması terketmesi, gururum kırık, ailecek zor günler geçiriyoruz :KK43:
nasıl zor günler bir söylermisinizz. ne olabilir yaa..

O ateşin sizi ne kadar etkileyeceği size bağlı işte neden size kader kurbanıymışsınız gibi acıyarak teskin etmeye çalışayım, işinde gücünde, hayatta ne istediğini bilen birisiniz. Bundan sonra umarım en kısa zamanda mutlu ve huzurlu olursunuz.

Kendi öz fikrime göre zaten eğitim ve maddi durumu sizden daha düşük seviyede olan biriyle ilişki yürütmek denk seviyede biriyle ilişki yürütmekten çok daha zor. Kv nizin o alındığınız bakışı sonlanmayacakti ki örneğin, devamlı alttan almaya ne kadar dayanabilecektiniz? Onun yanında devamlı ev içi günlük kıyafetle mi duracaktınız allasen, görgünüz belli durumunuz belli.

:((((teşekkür ederim yorumlarınız için. Ama ben keşke pişman olsa diyorum. gururum o kadar incindiki... :( kabule tmeyeceğim ama en azından ruhumun karanlığından kurtulurdum :((( ne bileyim çok güçsüzleştirdi bu durum beni :(((

Çok teşekkür ederim. 33 yaşına kadar birçok talibim oldu ama ailecek en onay verdiğim bu olmuştu. Bu da bu şekilde nişandan dönlerek sonlandı :KK43:((içim çok dolu çok mutsuzum ...

Rica ederim ama mutsuz olmayın
Kim bilir bunda sizin için ne hayır vardır
Nişandan dönmek çok kötü bişeyde değil ki hem
Birbirinizi tanımaya çalışıyorsunuz bu süreçte
Hakkınızda hayırlısı

ARKADAŞLAR SİZCE PİŞMAN OLUP GERİ GELECEKMİ :( ÇOK KARARLIYDI AYRILIRKEN :( BEN GERÇEKTEN AZ DA OLSA KIRILAN GURURUMUN ONARILMASI ADINA BUNU İSTİYORUM :(

Back