How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

NİŞANLIM BENİ TERKETTİ, ÇOK ÜZGÜNÜM AİLESİ VE ONU ALLAHA HAVALE ETTİM

Aslında bitmesi için sinyaller verilmiş ama insanın basireti bağlanıyor siz de bunu farkedememişsiniz. Nişan atmak dünyanın sonu değil. İnsanlar evlenip ayrılıyorlar. Dünkü çocuk değilsiniz ki, böyle bir adamla evlenip hayatınızı zindana çeviresiniz. Zamanla üzüntünüz geçecektir.

:( İnşallah geçer, hayallerim yıkıldı ... Keşke sözden sonra olsa idi. Üstüne nişan oldu ... Dediğiniz gibi sinyalleri verilmiş :( Ama ben pişman olmasını geri gelmesini çok istiyorum .... Çünkü çok çirkin bir şekilde bitirdi...

:KK43: İnşallah geçer, hayallerim yıkıldı ... Keşke sözden sonra olsa idi. Üstüne nişan oldu ... Dediğiniz gibi sinyalleri verilmiş :KK43: Ama ben pişman olmasını geri gelmesini çok istiyorum .... Çünkü çok çirkin bir şekilde bitirdi...

Hayalleriniz böyle bir adam için yıkılmasın. Hayal adı üstünde... Ya gerçek yola girseydiniz. Evi dayayıp döşeyip sorun yaşasaydınız, devam etseydi, düğün gününüz rezil olsaydı, burnunuzdan gelseydi, takılan takılar problem olsaydı, ailesi her işe burnunu soksaydı vs vs... Aslında normal olmayan ama bir çok kadının yaşadığı evlilik sorunlarını yaşasaydınız, hayalleriniz gerçekleşmiş olacaktı ama hesaba katmadığınız şeyler olacaktı... Şu saatten sonra dünyanın en pişman insanı da olsa olanlar değişmez, geri gelse aynı şeyleri bir daha yapmayacağına nasıl güveneceksiniz. Kendinizi buna şartlandırmayın. Kendi tercihi.

Canım benim değerli yorumların içimi rahatlattı, Rabbim mutluluğunu daim eylesin. Ne yazıkki yaşım geçti gözüyle bakılıp nasıl olsa herşekilde kabul eder diye düşünüldü sanırım :KK43:(( Çok mutsuzum ve umutsuz. Dua ediyorum. Namaz kılıyorum ama bir yere kadar buna devam edebiliyorum ... Ne yapacağım nasıl geçecek bilmiyorum .((( Lütfen namazlarında bana da dua et. Hayırlı bir insan çıksın :KK43:(((( ümitlerim de yıkıldı hayallerimle birlikte ...

Yaşım geçti gözüyle baktılar diyorsun ya....Bu düşüncelere sahip olmaları senin suçun bence......
Sen dik dursaydın karşılarında....Canım isteseydi istediğim kişiyle, daha erken yaşlarda evlenirdim düşüncesini karşı tarafa yansıtsaydın....Herşeyin kader olduğunu....Yalnız kader anlayışının da insanların istekleriyle sekillendiğini gösterseydin karşı tarafa....Kaderimde sen varsın diyebilseydin karşı tarafa.....

Ha bunları dedin, ya da demedin....Hiç farketmez....Hayat senin için bitmedi...Daha çok güçlendin...İnsanları daha net gördün....

Yani yine sen kazandın.....

Sana tavsiyem Allah'a teslim olman.....Herşeyini Allah'tan istemen....

İçime öyle bir his geldi ki, çok mutlu olacaksın, Allahın izniyle.....

Yeterki hayattan bezme...Yorulma....Mutlu ol....Mutlu görün....

Sevgiler...... (Lütfen arama...)

Niye ki? Kizlar abartip erkekleri tavuk gibi yolmaya calistigi icin mi :confused:

Evlenirken tavuk gibi yolunur. Sonra kısa sürede boşanılır, bir de boşanırken tavuk gibi yolunur... Hele bir de bunu sözüm ona eşitlikçiler yapar ve destekler ya çok gülerim buna.

Ama asıl bahsettigim bir zihniyet. Bahsettigim şu; oglun varsa bireysel yetiştirmek lazım bu devirde... her ne kadar karşı olsam da... Yani oglunu erkek gibi yetiştirmeyeceksin, pamuk prens gibi yetiştireceksin, hatta pamuk prenses gibi. ''kendin için çalış, kendin için kazan, kendin için başar, kendin için yaşa, tek önemli olan sensin'' diye diye büyüteceksin. Yoksa bu düzende ezilir, tavuk gibi yolunur.

Gerçi ben desem de demesem de mecburi gidiş bu yönde olacak. Kimse evlenmemeye başlayacak hatta karşı olacaklar, özellikle de erkekler. Bunca zaman forumda yazdıklarımın hepsi olacak yani. Çünkü olmak zorunda. Mantıksal mecburiyet bunlar.

Mesela konu sahibinin falına bakarım; bu zihniyette ise evlendiginde kısa sürede boşanacak. Ben diyim 1 sen de 2 yıl. Dediydi dersiniz.

Ya sözüm ona kadınlar erkeklerle eşit(!) ya böyle adetlerle erkeklere haksızlık oluyormuş. Yersen. Ama evlendikten sonra 2 tarafın da çalışmasına rağmen yemek ve temizlik ve çocuk bakımını tek kadının sırtlanmasını nedense göz ardı ediyor arkadaş. Erkekler ne zaman hayatın müşterek olduğuna inanır yukarıda saydığım işleri yaparlar o zaman kadınların da altın isteği biter. Türk kadınları paragöz, çünkü bir evlilikten elde edecekleri yegane kazanç para ve ziynet oluyor çoğu zaman.

Konu sahibinin taziye başlıgını patlatmak istemiyorum o yüzden kısa kesecegim :KK53: Bahsettigim para meselesi degil sadece. Bireysellikten bahsediyorum ben. O bireyselligin içinde kendi bulaşıgını yıkamak, evin temizliginden ortak sorumlu olmak da var yani.

Ha bu arada dedigin gibi erkekler ev işine başlarsa topyekün, o gün de degişen bir şey olmayacak. Biyolojiye karşı gelemezsin :KK70:

Çok doğru diyorsun :KK43:(( ama yapamıyorum. Herşeyimizle uyumlu idik, annesi 2 parçacık yüzüğü kıskandı :KK43:(((

Ben konunun başından beri gelen bu herşeyimizle uyumlu bir çifttik sanrısını anlayamıyorum. Yani siz sabahtan akşama kadar gezip de gel eve aç geldiğiniz adamla tamamen uyumlusunuz?

Canim yuzukler atildi aradan30 gungecti oncesinde de 20 gun gorusmedik sence bitmedimi :KK43: ayrica ona gore 45 binlik dugun istemedim, onun hesabibu idi ;(
hayır kimse bittiğini bilmesine gerek yok ki onu diyorum. başkasının ne düşündüğünü boşver. şu sitetede evlenip mutsuz olup ne insanlar var. geç olsun güç olmaın canım

Vallahi canım kardeşim bana 2 tanecik yüzük aldı. Zaten de benim de talebim olmadı. durumları da iyiydi ... Ne bileyim gururum çok kırıldı.. Ben bişey talep etmedim. Neticede gelinim elbet taleplerim olucak bu çok normal ...
Talebiniz elbette olacak ama makul ölçüde... Eşimin ailesinden pırlanta 2 Yüzük istesem almazlardı eminim eşim aldı ama borcunu biz ödedik
Tavsiyem naçizane düğünde ne olursa olsun olmayan eksik kalsın evlendikten sonra herşey imkanlar ölçüsünde oluyor

Yaşım geçti gözüyle baktılar diyorsun ya....Bu düşüncelere sahip olmaları senin suçun bence......
Sen dik dursaydın karşılarında....Canım isteseydi istediğim kişiyle, daha erken yaşlarda evlenirdim düşüncesini karşı tarafa yansıtsaydın....Herşeyin kader olduğunu....Yalnız kader anlayışının da insanların istekleriyle sekillendiğini gösterseydin karşı tarafa....Kaderimde sen varsın diyebilseydin karşı tarafa.....

Ha bunları dedin, ya da demedin....Hiç farketmez....Hayat senin için bitmedi...Daha çok güçlendin...İnsanları daha net gördün....

Canım Allah razı olsun. Çok teşekkür ederim. İnşallah hislerin olduğu gibi çıkar. Tahsil sahibi ve iyi bir yerde çalışıyorum. Zaten evlenmek arzusunda olsa idim çoktan evlenebileceğimi kendisi de biliyordu. :( Zira nişandan sonra ne olduysa bana değersizmişim gibi hissterildi. Kendimi çok güçsüz hissediyorum. Bitmiş ve tükenmiş.... Allaha yavlarıyorum ancak sonra yoruluyorum ... Sanki pollyannacılık oynuyormuşum gibi hissediyorum :((( Ben o kişinin pişman olmasını çok istiyorum. En azından bunu bilmek ve rahatlamak adın :( gerçekten çok üzgünüm ....

Ben konunun başından beri gelen bu herşeyimizle uyumlu bir çifttik sanrısını anlayamıyorum. Yani siz sabahtan akşama kadar gezip de gel eve aç geldiğiniz adamla tamamen uyumlusunuz?
:((( Haklısınız... Çok pinti ... Aslında o da benden beklemiş. Ben bu mantığı anlayamadım zaten. Kadın ve erkek çalışıyorsa ısmarlama konusunda eşitmiş :( YAni benim bildiğim ne olursa olsun erkek varsa yanında bu görev onundur ... Benden böyle bir beklenti içerisinde olması ... Ne bileyim ...Ben beni mumla arasın istiyorum. Beni çok yaraladı.:(duygularım hüznüm tarifsiz...

hayır kimse bittiğini bilmesine gerek yok ki onu diyorum. başkasının ne düşündüğünü boşver. şu sitetede evlenip mutsuz olup ne insanlar var. geç olsun güç olmaın canım
Canım benim insanlar o kadar acımasızki ... Parmağımda yüzük görmedikleri halde bile bile senin nişanlandığını duymuştuk hyırlı olsun düğün ne zaman diye soranlar oluyor ... O anki hüznümü ve yaşadığım duyguları anlatamam.... :((((

Talebiniz elbette olacak ama makul ölçüde... Eşimin ailesinden pırlanta 2 Yüzük istesem almazlardı eminim eşim aldı ama borcunu biz ödedik
Tavsiyem naçizane düğünde ne olursa olsun olmayan eksik kalsın evlendikten sonra herşey imkanlar ölçüsünde oluyor
Canım benim zaten düğünden de vazgeçtim.Sevdiğimi herşekilde belli ettim. Sade nikah olsun dedim. Yine de bitirdi....

Yok aramadım :(( Zaten bitirdi ...

1) seni gezdirip de yemek bile yedirmeyecek kadar pinti bir adamla ömür geçmez. sadece bu cimriliği bile onu terketmek için çok geçerli bir sebepti. ama sen hoşgörmüşsün.

2) pırlanta takılara karşıyım. pırlantalar çıkarılırken çocuk işçi çalıştırılıyor. kanlı elmas belgeselini izleyin. bu aptal taşa bizim kezbanlarımız neden bu kadar bayılıyor anlamıyorum. resmen çocuk işçilerin sömürülmesine çanak tutuyor görmemiş türk kızları.

satsan para etmez, bir halta yaramaz. ama kadınlar kulübü kitlesinin %99,9'unun parmağında vardır. o nedenle bana katılmazlar. (bu kadar çok kişide olması bile, pırlantanın aslında hiç özel bir şey olmadığını ispatlıyor. herkeste var. ayağa düşmüş bişiy)

:KK43:(( Haklısınız... Çok pinti ... Aslında o da benden beklemiş. Ben bu mantığı anlayamadım zaten. Kadın ve erkek çalışıyorsa ısmarlama konusunda eşitmiş :KK43: YAni benim bildiğim ne olursa olsun erkek varsa yanında bu görev onundur ... Benden böyle bir beklenti içerisinde olması ... Ne bileyim ...Ben beni mumla arasın istiyorum. Beni çok yaraladı.:KK43:duygularım hüznüm tarifsiz...

Bu konuda ben nişanlınıza hak veriyorum. Eşitlikçi bir insanım. Hesap bölüşülür ya da bir gün biri bir gün diğeri ısmarlar. İki kişi de çalışıyorsa tük yükü erkeğe yüklemek neden? Düğün de ortak yapılabilir, nişan da. Her şeyi kaşı tarafa yıkmak olmaz ki.

1) seni gezdirip de yemek bile yedirmeyecek kadar pinti bir adamla ömür geçmez. sadece bu cimriliği bile onu terketmek için çok geçerli bir sebepti. ama sen hoşgörmüşsün.

2) pırlanta takılara karşıyım. pırlantalar çıkarılırken çocuk işçi çalıştırılıyor. kanlı elmas belgeselini izleyin. bu aptal taşa bizim kezbanlarımız neden bu kadar bayılıyor anlamıyorum. resmen çocuk işçilerin sömürülmesine çanak tutuyor görmemiş türk kızları.

satsan para etmez, bir halta yaramaz. ama kadınlar kulübü kitlesinin %99,9'unun parmağında vardır. o nedenle bana katılmazlar. (bu kadar çok kişide olması bile, pırlantanın aslında hiç özel bir şey olmadığını ispatlıyor. herkeste var. ayağa düşmüş bişiy)

Canım çok haklısın. Ben gerçekten basiretim bağlandığı için sustummu ne :( bilemiyorum kafam çok karışık. Hoşgörü ile yaklaştım... Bana yarım ağız bişey yermisin diye sorup ama yedirmeyen bir tip.... Ben de çekindiğim için hayır diyordum.. Oysa emri vaki yapıp öyle şey olmaz 10 sattir beraberiz demesi gerekirdi ...

Bir çok ülkede pırlanta evlilik ile ilişkilendirilmiştir. Bilinen bütün ünlülerin parmağında bilmem kaç karatlık pırlantalar vardır. Bu durumda bunu bizim kezbanlara(!) indirgemek biraz haksızlık oluyor bence.

Bu konuda ben nişanlınıza hak veriyorum. Eşitlikçi bir insanım. Hesap bölüşülür ya da bir gün biri bir gün diğeri ısmarlar. İki kişi de çalışıyorsa tük yükü erkeğe yüklemek neden? Düğün de ortak yapılabilir, nişan da. Her şeyi kaşı tarafa yıkmak olmaz ki.
Yük falan yok. Nişan kıyafetlerim söz kıyafetlerim nişan fotoğrafçısı ve pastası nişan harcamaları epsi aile tarafından karşılandı. bu mu eşitçilik? Yemek ısmarlamaya gelince eşir, nişana vs merasime gelince tektarafa yıkmak ? nasıl oluyo bu iş...

Bir çok ülkede pırlanta evlilik ile ilişkilendirilmiştir. Bilinen bütün ünlülerin parmağında bilmem kaç karatlık pırlantalar vardır. Bu durumda bunu bizim kezbanlara(!) indirgemek biraz haksızlık oluyor bence.
Pırlanta takmayı istemek bir kabahat değil, bu masum bir hayal talep ...

Nişanı siz yapmadınız mı kız tarafı olarak ?

Geri dönmesini beklemeyin. Böyle istikrarsız bir adamla evlilik olmaz. Ayrılması bile adam gibi değilmiş. İnsan olmuyor diyebilir fakat böyle değil.
Bu kalbinizdeki acı geçecek biliyorsunuz değil mi ?

Back