• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım beni herkesten uzaklaştırdı... Çok mu büyütüyorum sizce?

Nisanliyken cevrenden koparmis. Ya evlenince ailendende koparirsa hatta tum kisiligini de biraktirirsa sana. Suan mutsuzsun birde evli cocuklu dusun kendini. Secim senin canim Allah yardimcin olsun.

Kesin ve net ol canım, lafı dolandırmadan direkt rahatsızlıklarını tüm samimiyetinle dile getir. Ayrıca bugündü yarındı derken bu konuşmayı erteleme, yarın öbür gün düğün tarihi alınır o zaman bu iş daha da zorlaşır. Ben ne kadar konuşsanda nişanlının değişmeyeceği kanaatindeyim bu huyların törpülenmesi mümkün müdür bilemiyorum. Seni şimdiden bu kadar karamsarlığa itmiş, ya evlenirseniz ve eşin ailene gitmene müsade etmezse, akrabalarından seni kıskanırsa o zaman ne yaparsın? Ki markete bile tek başına gitmeni istemeyen adam, evlenince seni tek başına ailenin yanına göndermez bence canım. İyi düşün, hakkında hayırlısı olsun, inşallah vereceğin karardan pişman olmazsın.

Yazdıklarınızı şimdi gördüm kusura bakmayın, hepinize teşekkür ederim yorumlarınız için. Herşeyden önemlisi derdime ortak oldunuz, bana fikirler verdiniz... Birine içimi dökmeyeli, derdimi anlatmayalı, derman bulamayalı çok uzun zaman olmuştu... Yazdıklarınızı defalarca okudum, söylediğiniz şeyler bana o kadar iyi geldi ki, birinin elimden tutup "hadi" demesini bekliyormuşum resmen. Bu saatten sonra ilişkimi oluruna bırakacağım, kendimi garantiye alacak şekilde yolumu çizeceğim. Bu arada kendi ailemide karşıma alıp sorunumu anlattım. Onlarında yaptığı yorumlarla kuş gibi hafifledim resmen, uzun zaman sonra ilk defa kendimi kararlı ve huzurlu hissediyorum. Allah hepimizin hakkında hayırlısını nasip etsin.

Son düzenleme:
Sonuc ne olursa olsun daha huzurlu bir yasama baslayacaginiz garanti... Hayirlisi olur insallah, cevremizde o kadar cok insan varki bu sekilde yasayan. İki insanin birlikte paylastigi bir payda varsa; evlilik,nisanlilik belkide anne kiz iliskisi karsilikli guven cercevesinde ilerlemeli. Eger karsinizdaki insan senin kararlarina guveniyorum cumlesini kuramiyorsa iliskide bir problem aramalisiniz. Arkadas sevgili es degisebilir ama ailenizden baska yaniniza kalan olmayacaktir. Ailemle konusunca hafifledim diyorsunuz bence ailenizle aldiginiz kararlar dogrultusunda hayatiniza yon verin aileniz okulunuzu tamamlamanizi istiyormus mesela bu sizin icin bir baslangic noktasi olsun.
Allah yardimciniz olsun

Yaşadığım ev hapsinden başka hiçbirşey değil, söyledikleriniz çok doğru ama belki evlenince değişir diye hep bi umut var içimde...

bütün bayanlar aynı hatayı yapıyor. daha dün yazdım. yine yazacağım.

evlenince erkek değişmez... sen değişirsin. katlanmayı öğrenirsin. uyum sağlarsın. ne yaparsa yapsın "ama seviyorum" dersin.

burada "evlenince değişir umudu" ile yapılmış evlilikler ve sorunları hakkında hiç konu okumadın mı? okuduysan lütfen kendine bir ders çıkar... (sert olduysa üzgünüm, kendini çürütmeye hazır bir gençkız daha diye düşünerek yazdım.)

Canım sen napmışsın yapma allahını seversen hayat böyle geçermi insanın en mutlu eden şey özgürlüğüdür tam maganda tipi kusura bakma sana güvenmiyor sanırım resmen ev hapsi kimse için değmez olan sana oluyor isterse ailesi dünyanın eniyi insanı en zengini olsunlar oda iyi biri olabilir ama bu yetmez bence konuş şartlerını söyle ve bak aylar geçsin napıcak mesala konuşmadan sonra izin verebilir ama ses tonu veya yüzü değişirse o zaman vazgeç çünkü evlendikten sonra eskisi gibi olur yaaa zaten sen en başında böyle davrandığında bitiricektin çünkü konuşursun tama derler evlenirsin cicim ayları bittimi değişirler adam da öyle birşey olucak korkucak çocuğun bile olsa onu bırakabileceğini çünkü onlar kendi beyinlerinde çocuk oldumu gidemez diye düşünüyorlar canım hakkında hayırlısı

ergen değilsinin 24 yaşındasın. evlenirisn boşanırsın veya ev hapsinde yaşarsın bu buradaki hiç kimseyi ilgilendirmez ve etkilemez. biz sadece fikirlerimizi söyleriz. gerisi senin.
ama bir düşün yaşadıgın türkiyenin halini..okumak için evden kaçıyor kızlar..kaçı ilkokula bile gitmemiş.okur yazar oranı kaç? bu ülkede insanlar cocgunu okutamıyor belki parası yok diye.ve sen okulu bırakmışsın.harcını mı ödeyemiyorsun?coluk cocuk var brakamıyor musun?tarlada mı çalışıyorsun?yoksa nişanlın brak mı dedi?yoksa düğün hazırlıkların mı var.bir yerlerde 14 15 yaşınaki kızlar da okumuyor düğünleri var die.sen eğitimini tamamlayacak mısın arkadaşım?şanslı bir insanı ben bu şansı degerlendreceğim deyecek misin?

hayatınızı kendi ellerinizle bitirmişsiniz resmen..
şimdi böyle bu daha evlenmemiş haliniz ya evlenince nolucak ? herkes diyor sevdim evlendim diye sonuç ? senin yapman gereken okulunu bitirip kendine bi meslek edinmekti..
eğitim yok, çevre yok, gezme yok..
ee ben bu hayattan ne anladım?
sevgi bu mu ? sevgilinin hayatını karartmakmı? eğitim gitmiş çevre gitmiş herşeyi alıp götürmüş senden
malesefki canım herzaman sevgi karın doyurmuyor..

Bu tür erkekler maalesef hic arkadasi olmayan, asosyal erkeklerdir.
Kendilerinin sosyal bir hayata ihtiyaci olmadigi icin partnerlerinide sosyal hayattan koparmakta
herhangi bir sakinca görmezler. Misafir sevmezler, seminer, konferans, kültür sanat faaliyeti vb.
onlara göre degildir. Eger evlenirseniz, hayatinin büyük bir bölümünü, is- ev- koltuk üclüsü arasinda
kanal degistirerek geciren bir eşe hazırlıklı olmalısınız.
Bol bol sıkılabilir, anlaşılmadığınızı hissedebilirsiniz, zira ne ortak bir hobiniz nede ziyarete gidecek
ortak arkadaşlarınız olmaz.
Yaşınız gençken bir nebze irade edebilirsiniz belki, ama belli bir yastan sonra bir sohbet arkadasiniza,
hayati tatli tatli paylasacak birine daha cok ihtiyaciniz olacaktir.
Bunlar başınıza gelmesi muhtemel olanlar.
Karar sizin.

Ne dusunurlerse dusunsunler sonuc ne olursa olsun okulunu bitir meslegini eline al hayintin boyunca kendin icin yapacagin en buyuk zenginlik ve fedakarlik bu olucaktir... sen bu karari aldiginda onlarin tepkisini goruceksin ve insaallah senin guclu bir birey olrak degilde kocasinin emrinden cikmayan birisi olmani istediklerini gorebilirsin aileninde destegini almissin gerisini bosver :))

benim nişanlım da kıskanç, o yüzden seni çok iyi anlıyorum.. ama ben '' acaba '' demiyorum.. mutluyum onunla, inşallah ömür boyu da böyle sürer.. ve sen de kafandaki soru işaretlerinden kurtulur, mutlu olursun inşallah..

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar, bu siteye yeni kayıt oldum bu ilk mesajım... Arkadaşlığınız dayanışmalarınız çok güzel... Umarım benide aranıza alırsınız.. Benim sizinle paylaşmak istediğim bi konu var, 24 yaşındayım 5 yıllık bi ilişkim var ve geçen yaz nişanlandık.. Nişanlımın ailesiyle kendi ailemden daha yakınım, onların gösterdiği ilgiyi kendi ailemden bile görmedim bugüne kadar. Yalnız şöyle bi sorunum var ki nişanlım çalışmamı istemiyor ve çok ama çok kıskanç birisi... Yalnız başıma markete bile gidemiyorum gerisini siz düşünün... İlişkimizin ilk zamanlarında ipler tamamen benim elimdeydi, bana karışmasına hiçbi şekilde izin vermiyordum... O da zaten benim bu kadar zor olmama aşık olmuş kendiside hep anlatırdı... Yalnız zaman geçtikçe beni öyle bi duruma soktu ki yakın arkadaşlarımdan koptum onun yüzünden, eğitimime devam edecektim edemedim yine onun yüzünden... Şimdiyse 4 ay önce yeni bi işe başladı, işi dolayısıyla gecesi gündüzü belli olmuyor... Ben tam 4 aydır evdeyim, ne çalışıyorum ne de arkadaşlarımla görüşüyorum... Zaten az önce de söylediğim gibi inanın mecazi anlamda kullanmıyorum, "hiç arkadaşım" kalmadı. Herkesten uzaklaştırdı beni... Nişanlımla gece de olsa işten döndüğünde yine görüşüyoruz, veya bazen erken çıkıyor o zamanlarda da görüşüyoruz. Haftanın hemen hemen hergünü az da olsa görüyorum onu. Onunlayken herşeyi unutuyorum, ailesinide onuda çok seviyorum ama o işteyken benim hergün hergün evde oturmam canıma tak etti artık... Ne yapacağımı hiç bilmiyorum. Nişanlımın ailesi ve nişanlımdan başka görüştüğüm hiçkimsem kalmadı artık... Benim ailem okulumu tamamen bitirip eğitimimi tamamlayıp o şekilde evlenmemi istiyor fakat onun ailesi artık düğün hazırlıklarına başlayalım diyorlar... Sanki kız tarafı onlar, oğullarını evlendirmek için can atıyorlar.. Onlar böyle yaptıkça ben daralıyorum, zaman yaklaştıkça yavaş yavaş şüpheye düşüyorum... Ben böyle biriyle bi evlilik yaparsam çok mutsuz olurmuşum gibi geliyor... Onun için kendimden, çevremden, kariyerimden vazgeçtim... Yaptığımın aptallık olduğunu biliyorum ama yine de ne yapayım işte, gönül ferman dinlemiyor... Kafam çok karışık çooook... Yol yakınken dönmeli miyim sizce? Ya kendimi kurtaracağım ya da bu şekilde mutlu olmak için çabalayacağım... Tavsiyelerinize, görüşlerinize çok ihtiyacım var...

inanırmısın kendi hikayemi anlattın sanki beni ve beni içten di,nlemeni istiyorum..malesefki herkez böle olacak diye bişey yok ama hayatın acı gereçkleri bunlar...benim eşimde aynene senin nişanlın gibi cook severek evlendim..basta ipler benm elimdeyken o ipleri zamanla çok güzel eline aldı eşim yasadıklarımı anlatsam zman yetmez inan ama şuan tek basıma hiçbiyere gidemiyorum sadee anneme gidebiliyorum cok ayrılmaya kalktık ama işte kızımız için bikez daha denedik hep.. neyse ben hayata güzel bakmaya calısıyorum belki ama içinde bulundugum gerçk bu cnım benim...basımda manyaklık derecesinde kıskanc..beni hiçbiyere yollamayan evden adım attıgımda mesaj atmamaı isteyen bi kocam var okadar paranoyak olgunda bi insan ama insanoglu neyse o değişmiyor..şuan 5 yıllık evliyim 4 yasındada kızım var eger hayatımı geri alabilseydim...değil eşimle evlenmek kaçarak uzaklaşırdım galiba:52: gülüyorum halime ama ne yapayım bana sorarsan asla devam ettirme hayatını böle bi insanla çok pişamn olursun :50:

bu arada geçmiş konularıma şöyle bir bakarsan ne yaşadığımı anlarsın canım :43:

Canım benimkiside aynıydı camdan bile baktırmaya izin vermezdi. Ananemi doktora götürmeme izin vermezdi. Bakkalmı? Kıyamet kopardı.
Bitirdim valla oyle erkekten hayır gelmez. Güvensizliktir bu.
Sana güvenecek başta.
24 yaşındasın çocukmusunki markete gidemiyorsun evlenince çok daralırsın söyleyeyim. Böyle insanların psikolojik problemleri oluyor.
Nişanlın yanında olduğunda farketmezsin ama sonunda üzülürsün daralırsın bitersin yıpranırsın. Ama beyfendiler izin vermezler kendileri her haltı yaparlar :47:

Ya bu konuyu konuş (pek işe yarayacağını sanmıyorum)
Ya da bitir ne diyiyim.
Hayat yaşanmaz hiç kıskanmasın demiyoruzda benim ki banyoya girdiğimde 30 dk izin veriyordu . Telefonu açmasam evi aratıyordu.
Şimdi düşünüyorumda kendi kendime diyorumki "nasıl çekmişim ya !!"

Okudukça farkettim tatlım, bir arkadaşımla -artık değil- aynı durumdasın. Onun da aşırı kıskanç bir sevgilisi vardı, işini bıraktırmaya uğraşıyordu, telefonlarını dinletiyordu(hakim olunca onun için çocuk oyuncağı), alyans takmam diyordu. Biz de 9 senelik arkadaştık, sürekli uyarıyordum, bak sende takmam de mutlaka taksın alyanssız olmaz falan diye. Sonra adam allem etti kullem etti görüştürmedi bir daha. Kızcağız da evlendi. Şimdi ne yapıyorlar bilmiyorum ama iyiye gittiğini düşünmüyorum.
Yarın aranızda bir sorun olduğunda danışabilecek, dertleşecek bir arkadaş bırakmayan bir adam kelimenin tam anlamıyla bencildir. Ne yaparsan yap ama okulunu mutlaka bitir, ipleri elinden al.:31:

Back