Nişanlım, ailesi ve babam meselesi.... sizin tavriniz ne olurdu?

İyi günler hepinize hanımlar.

Nereden başlasam... Babam hep güvenebileceği, biraz da olsa tanıdığı bildiği biriyle evlenmemi istiyordu. Ama böyle olmadı tabii, aynı şehirden bir aracı vasıtasıyla tanıştığım biriyle, 2 yıllık sevgililik dönemi sonrasında , babamı biraz güçlükle de olsa ikna ettim ve 1,5 ay önce nişanlandım. Nişanlım asker , yıllık izin sürecinde artik adını koyalım dedik ve bir sürece girdik . Onun ailesi, aileme ters görünen bir yapiya sahip. Görünen diye bilerek diyorum, bazı konularda zıtlıklar var. (Tesettür vs olarak) o yüzden de babam önyargılı yaklaştı en basindan beri. Yine de olumsuzluklara ragmen çıt çıkarmadı, Tanışma ve isteme/söz ikiser hafta arayla oldu bir sekilde.

Hemen sonrasında da nisanlimin ailesi taşınma sürecine girdiler, hazır oğulları izne gelmiş diyerekten ondan da destek almak için... Malum tasınma halleri derken bizi evlerine davet edemediler ve babamin halı hazirdaki onyargisi biraz daha katlandı ve "evlerine bile davet etmiyorlar, birkaç aya görürüm biter bu is" demeye başladı. "Seni kandırıyorlar bunlar" vs bile dedi. bense nişanlım ve ailesinin samimiyeti konusunda zerre şüphe duymuyorum. Hakikaten öyle insanlar değiller, tanıma imkanı olan herkes aynı şeyi söylüyor hatta.

Neyse nişanlım ailesinin evinin taşınmasında edebildiği kadar yardım etti, izni bitince de doğu görevine geri döndü.

Ama işte sorunlar bitmedi, taşındıkları evin (zemin kat) giderleri tıkanmış evi su basmış vs derken daha tam yerleşemeden bir de bu sorunlar çıkmış. Annesi her gün nişanlımı arayıp da dert yanınca, olay artık nişanlımın kendi birikimleriyle aldığı eve geldi.
Nişanlım haklı olarak ailesini düşünüp "senin de fikrin önemli ama ben düşündüm ki, doğu görevindeyken ailem benim evimde dursunlar, biz de eşya almakla ugraşmayalım (mobilya vs alıp onun evine koyacaktık normalde, ileriki dönemlerde zamlanır her şey diyerekten), zaten doğuya eşya mı götürülür, eşyalı ev tutacağız buradan, onlar da evimize güzel bakar hem bizim yokluğumuzda, eşyaları da doğu görevi sonrası alırız" diyor.

Diyor demesine ama bu eşya almayalım teklifini babama götürdüğü an evde kopacak kıyameti biliyorum. Babam hali hazırda önyargılıyken, üzerine eşya da almayalım denilince bana gelip "haklı çıktım seni enayi yerine koyuyorlar, bir eşya bile almayacaklar" diyecek ve belki olay ayrılığa bile gidecek.

Ki bir de ek olarak: ailesinin evine ayda 3 maaş giriyor, kiradan çıkıp başka yere kiraya girebilme durumları var aslında. Ama nişanlımdan medet umar gibiler :/ Bakın ben malda mülkte değilim ama babamı haklı çıkarmış olacaklar diye endişeliyim. Babamın bu tavrından haberleri bile yok. Ben söylemek istemedim. Babam hiç tanımadığı ve kafasına uymayan bir aileyi kabul edip oluruna gitmeye çalıştı ama bu kez bunu yapamaz eminim. Tolere edemez diye düşünüyorum.

Çok fena arada kaldım anlayacağınız, siz olsanız ne yapardınız? Nişanlınıza şeffaf olup her şeyi böylece anlatır mıydınız?
Evi konusunda, ben ileride batıya gelecek olursak ailesini çıkaramayacağını da düşünüyorum. nasıl desin çıkın diye mesela?
emeklilik+2 asgari ücret giriyor eve maaş olarak, küçük bir şehirde başka bir eve kiraya çıkamazlar mı ki mantıken? (5-6 bine ev bulunabiliyor) :/

Bana yardımcı olun nolur ne yapsam bilemiyorum :KK43:
Simdi net konusacagim.olacaklari babanizdan once ben soyleyeyeyim hatta uyarayim.sirnakta iki polis arkadasim gorec yapiyor tokide gayet guzel evde sifir esyalarla evlenerek gittiler. Diyarbakir ve urfada gorev yaptik evlerimiz muazzam satafatli kocaman sitede guvenlikli havuzlu evlerdi. Suan en kotusunu diyeyim hakkaride arkadasim okul muduru yine tokide gayet guzel bir evde oturuyor. Esya goturulmez diye birseu yok onu net soyleleyim.yeni evlenen cift imkani varsa eski esyaya gelin gitmemeli. Nedem soyluyorum biraz hevesiniz olacak evinize yeni evleniyorsunuz. İmkaniniz var iciniz açilsin ne demek esyalo ev tutalim? Askerlere nakliyat yardimi yapiliyor Tsk dan.kaldiki sirnaktaki arkadasimiz mobilyalari aldigi yer direk sirnaga gonderdi esyalari. Ve orda maaslari cok iyi askerlerin.( Asker esiyim)
Bastan sakin boyle alistirma.geneli cimri oluyor simdi anlamassin.birde bizimkilerin aileleri evlendikten sonra kiymete cok biniyor.geldikleri zaman aylarca kaliyorlar.baban aslinda o kadar hakli ki. Bildigim herseyi anlattim.ama beni dinle evide esyalarida kabul etme.ayni hataya dustum esyalarim hor kullanilmis doguda perdeleri acik birakmislar yepyeni koltuklarimin renhgi solmustu dogu sıcağında.halilarim pertti. Sehpalarim cizilmisti. İcim karariyordu. Kavga gurultu esyalari degistirrridim oda yari parasini kendim vererek. Adam yarisinin parasini verecekti cimriliginide orda ilk anlamistim zaten.hem kendileri mahvetmisti esyalarimi hemde yeniden esya almak zorunda kalmistim.bazi seyleri dinle derim ezdirirsen kendini degerin bilinmiyor.bir polis arkadasin esi pandemide evlendiler cocugun ailesi sizde kalalim biz dagbasindayiz sıkılıoruz demisti. Kiz asla olmaz surekli gelip gidemessiniz dedi bastan tavrini koydu ve suan kizin agzina bakiyorlar. Bende saf salak gec anladim ama akillandim

Şu an krediler de sıkıntılı ama, son çare olarak aile kredi çekip ev alsın. 4 yıl sonunda kendi evlerine geçsinler. Diğer türlü, evden çıkacaklarını düşünmüyorum.

Ama bu süreçte de siz para vermeyin.

Annesine çok kızdım.
Ne diye her gün ağlıyor oğluna anlamıyorum.
O da orada yalnızlık psikolojisine ek olarak, annesi de ağlayınca haliyle çözüm bulma derdinde.
Babam haklı çıkacak endişem yavaş yavaş gerçeğe dönüyor zaten benim de . Acı ama gerçek.

Ay ağlayan kayınvalide çok zor. Yemin ederim insanın sıtkı sıyrılıyor. Birşey söylüyosun ağlıyor, seviniyor ağlıyor, üzülüyor ağlıyor. Herşeye ağlıyor. Aman yarabbim evlerden ırak.

Off benim de korkum bu, babamı haklı çıkaracaklar.
Ben tavrımı net koyayım değil mi?

Net olun. Olabilecekleri realist bir sekilde konusmak lazim. Ailesine yardim etmek istemesini normal karsiliyorum. Hepimiz yapariz. Ama siz evlenmeyi planliyorsunuz. Nisanliniz annesine babasina evden cikin demez. Tamam siz kiraya cikarsiniz, ama ona göre de düzeninizi kurun.

Öncelikle biraz ağır konuşabilirim şimdiden kırarsam özür dilerim ama lütfen siz ve nişanlınız henüz evlenmesin. Daha çocuksunuz biriniz babasının ağzına diğeriniz annesinin ağzına bakıyor. Bu evlilik ikinizin arasında olacak daha net ne istediğinizi birbirinize söyleyemiyorsunuz bile. Kaçak dövüş sonrasında başınızı çok ağrıtır. Ne varsa herkes eteğindeki taşları dökmezse sonra döküldüğünde çok acıtır. Şimdiden söyleyeyim.
Ben eşi tayinci olan biri olarak o evde belkide hiç oturmayacağınızı söyleyeyim şimdiden. Bizimde bir evimiz var ve hep kirada bizde şehir şehir dolaşıp kirada oturuyoruz. Doğuya eşya götürmek sorun oluyor ama olmuyorda yani kişiye göre değişir bu durum tek diyebileceğim eşyalarda sizinle beraber dolaşıyor ne kadar az dolaşırsa o kadar iyi. Ben ilk etapta ucuz eşyalarla 4 sene doğuda kaldım. Sonra batıya gelince onları orda satıp tekrar aldım. Ama bizim zamanımızda eşyalar ucuzdu şimdiki gibi değil. Ailem hiç birine karışmadı karışamazdı da zaten ne münasebet benim yaşayacağım eşyalar onlara ne. Evide eşimin memleketinde aldırmadım malum aynı sorun her ailede olabilicek şeyler. Demem o ki kiraya verin eşyalarınızı kendi yaşantınıza göre ne yapmak istiyorsanız o şekilde yapın ve kimseyi karıştırmayın. Çünkü ev ve eşyalar sizin ,hayatta sizin hayatınız.

Estağfurullah kırılmak yerine mantığımın sesini duydum sanki.
Ben birebir nişanlımla muhatap olmak istiyorum, öncesinde de sonrasında da, her şekilde planlarımıza uygun ilerlemek kafasındayım ama görüyorum ki iki taraflı manipülasyona uğruyoruz, tavrımızın net olması gerçekten önemli.

Eşya ve ev konusunda da haklısınız, oradan oraya gezeceğiz belli bir şey bu, ama bir evimizin olması fikri bana sıcak geliyordu, dayayıp döşeriz izinlerde kapımız olur diye düşünüyordum.

Kafam allak bullak şu durumda.

Simdi net konusacagim.olacaklari babanizdan once ben soyleyeyeyim hatta uyarayim.sirnakta iki polis arkadasim gorec yapiyor tokide gayet guzel evde sifir esyalarla evlenerek gittiler. Diyarbakir ve urfada gorev yaptik evlerimiz muazzam satafatli kocaman sitede guvenlikli havuzlu evlerdi. Suan en kotusunu diyeyim hakkaride arkadasim okul muduru yine tokide gayet guzel bir evde oturuyor. Esya goturulmez diye birseu yok onu net soyleleyim.yeni evlenen cift imkani varsa eski esyaya gelin gitmemeli. Nedem soyluyorum biraz hevesiniz olacak evinize yeni evleniyorsunuz. İmkaniniz var iciniz açilsin ne demek esyalo ev tutalim? Askerlere nakliyat yardimi yapiliyor Tsk dan.kaldiki sirnaktaki arkadasimiz mobilyalari aldigi yer direk sirnaga gonderdi esyalari. Ve orda maaslari cok iyi askerlerin.( Asker esiyim)
Bastan sakin boyle alistirma.geneli cimri oluyor simdi anlamassin.birde bizimkilerin aileleri evlendikten sonra kiymete cok biniyor.geldikleri zaman aylarca kaliyorlar.baban aslinda o kadar hakli ki. Bildigim herseyi anlattim.ama beni dinle evide esyalarida kabul etme.ayni hataya dustum esyalarim hor kullanilmis doguda perdeleri acik birakmislar yepyeni koltuklarimin renhgi solmustu dogu sıcağında.halilarim pertti. Sehpalarim cizilmisti. İcim karariyordu. Kavga gurultu esyalari degistirrridim oda yari parasini kendim vererek. Adam yarisinin parasini verecekti cimriliginide orda ilk anlamistim zaten.hem kendileri mahvetmisti esyalarimi hemde yeniden esya almak zorunda kalmistim.bazi seyleri dinle derim ezdirirsen kendini degerin bilinmiyor.bir polis arkadasin esi pandemide evlendiler cocugun ailesi sizde kalalim biz dagbasindayiz sıkılıoruz demisti. Kiz asla olmaz surekli gelip gidemessiniz dedi bastan tavrini koydu ve suan kizin agzina bakiyorlar. Bende saf salak gec anladim ama akillandim

Siz doğu görevindeyken yeni aldığınız eşyalarla sizin evinizde mi kaldılar?

İyi günler hepinize hanımlar.

Nereden başlasam... Babam hep güvenebileceği, biraz da olsa tanıdığı bildiği biriyle evlenmemi istiyordu. Ama böyle olmadı tabii, aynı şehirden bir aracı vasıtasıyla tanıştığım biriyle, 2 yıllık sevgililik dönemi sonrasında , babamı biraz güçlükle de olsa ikna ettim ve 1,5 ay önce nişanlandım. Nişanlım asker , yıllık izin sürecinde artik adını koyalım dedik ve bir sürece girdik . Onun ailesi, aileme ters görünen bir yapiya sahip. Görünen diye bilerek diyorum, bazı konularda zıtlıklar var. (Tesettür vs olarak) o yüzden de babam önyargılı yaklaştı en basindan beri. Yine de olumsuzluklara ragmen çıt çıkarmadı, Tanışma ve isteme/söz ikiser hafta arayla oldu bir sekilde.
AdChoices
ADVERTISING​

Hemen sonrasında da nisanlimin ailesi taşınma sürecine girdiler, hazır oğulları izne gelmiş diyerekten ondan da destek almak için... Malum tasınma halleri derken bizi evlerine davet edemediler ve babamin halı hazirdaki onyargisi biraz daha katlandı ve "evlerine bile davet etmiyorlar, birkaç aya görürüm biter bu is" demeye başladı. "Seni kandırıyorlar bunlar" vs bile dedi. bense nişanlım ve ailesinin samimiyeti konusunda zerre şüphe duymuyorum. Hakikaten öyle insanlar değiller, tanıma imkanı olan herkes aynı şeyi söylüyor hatta.

Neyse nişanlım ailesinin evinin taşınmasında edebildiği kadar yardım etti, izni bitince de doğu görevine geri döndü.

Ama işte sorunlar bitmedi, taşındıkları evin (zemin kat) giderleri tıkanmış evi su basmış vs derken daha tam yerleşemeden bir de bu sorunlar çıkmış. Annesi her gün nişanlımı arayıp da dert yanınca, olay artık nişanlımın kendi birikimleriyle aldığı eve geldi.
Nişanlım haklı olarak ailesini düşünüp "senin de fikrin önemli ama ben düşündüm ki, doğu görevindeyken ailem benim evimde dursunlar, biz de eşya almakla ugraşmayalım (mobilya vs alıp onun evine koyacaktık normalde, ileriki dönemlerde zamlanır her şey diyerekten), zaten doğuya eşya mı götürülür, eşyalı ev tutacağız buradan, onlar da evimize güzel bakar hem bizim yokluğumuzda, eşyaları da doğu görevi sonrası alırız" diyor.

Diyor demesine ama bu eşya almayalım teklifini babama götürdüğü an evde kopacak kıyameti biliyorum. Babam hali hazırda önyargılıyken, üzerine eşya da almayalım denilince bana gelip "haklı çıktım seni enayi yerine koyuyorlar, bir eşya bile almayacaklar" diyecek ve belki olay ayrılığa bile gidecek.

Ki bir de ek olarak: ailesinin evine ayda 3 maaş giriyor, kiradan çıkıp başka yere kiraya girebilme durumları var aslında. Ama nişanlımdan medet umar gibiler :/ Bakın ben malda mülkte değilim ama babamı haklı çıkarmış olacaklar diye endişeliyim. Babamın bu tavrından haberleri bile yok. Ben söylemek istemedim. Babam hiç tanımadığı ve kafasına uymayan bir aileyi kabul edip oluruna gitmeye çalıştı ama bu kez bunu yapamaz eminim. Tolere edemez diye düşünüyorum.

Çok fena arada kaldım anlayacağınız, siz olsanız ne yapardınız? Nişanlınıza şeffaf olup her şeyi böylece anlatır mıydınız?
Evi konusunda, ben ileride batıya gelecek olursak ailesini çıkaramayacağını da düşünüyorum. nasıl desin çıkın diye mesela?
emeklilik+2 asgari ücret giriyor eve maaş olarak, küçük bir şehirde başka bir eve kiraya çıkamazlar mı ki mantıken? (5-6 bine ev bulunabiliyor) :/

Bana yardımcı olun nolur ne yapsam bilemiyorum :KK43:
Bastan sakin boyle alistirma.geneli cimri oluyor simdi anlamassin.birde bizimkilerin aileleri evlendikten sonra kiymete cok biniyor.geldikleri zaman aylarca kaliyorlar.baban aslinda o kadar hakli ki. Bildigim herseyi anlattim.ama beni dinle evide esyalarida kabul etme.ayni hataya dustum esyalarim hor kullanilmis doguda perdeleri acik birakmislar yepyeni koltuklarimin renhgi solmustu dogu sıcağında.halilarim pertti. Sehpalarim cizilmisti. İcim karariyordu. Kavga gurultu esyalari degistirrridim oda yari parasini kendim vererek. Adam yarisinin parasini verecekti cimriliginide orda ilk anlamistim zaten.hem kendileri mahvetmisti esyalarimi hemde yeniden esya almak zorunda kalmistim.bazi seyleri dinle derim ezdirirsen kendini degerin bilinmiyor.bir polis arkadasin esi pandemide evlendiler cocugun ailesi sizde kalalim biz dagbasindayiz sikiliyoruz demisti. Kiz asla olmaz surekli gelip gidemessiniz dedi bastan tavrini koydu ve suan kizin agzina bakiyorlar. Bende saf salak
Sizin eviniz olsaydı,aileniz kiraya çıkardı ve sizin eviniz boş boş durur muydu mesela?
Bence öyle yapmazdınız.
Evleniyor diye insan ailesini ikinci plana atmaz. Onların kiraya çıkması ikinci plana atılmasını gerektiriyor maalesef. Bu bir taviz değil. İnsanlıktır bana kalırsa.
4 seneye köprünün altından çoook sular akar. Eşya alıp koyacaksanız evin bir odasını kapatır koyarsınız yine. Yapmaya gönlü olan her şekilde yapar.
O eve girerlerse asla cikmayacaklar.yaziyorum buraya. Kirada asla vermezler. Askerlerin doguda maasi yuksek anne baba bunun bilincindeler. Ben gormedimki askerlerin aileleri cocuklarina para gondersin.rutbelilerin cogu cicim aylari bittikten sonra ailelerine calisiyor. (11 seneye yakindir) askerlerin icindeym.

Siz doğu görevindeyken yeni aldığınız eşyalarla sizin evinizde mi kaldılar?
Evet dediki ailem zor durumda ne olur evi onceden tutayim ara ara gelip kalsinlar hem esyalarada sahip cikarlar dedi🤭 tabiki bitanem yazik sen cagir gelsinler dedim.sonra bize yerlestiler. Evlendim braber oturduk bide😀 sonra bigun cinnet gecirdim hastanelik oldum oyle gittiler. Dedilerki biz yine geliriz haftaya sen iyilesince. Dedim eger gelirlerse intihar edip sorumlusu sizi tutacagim ailecek. Simdi yine geliyorlar ama 2 ay kalip donuyorlar

Estağfurullah kırılmak yerine mantığımın sesini duydum sanki.
Ben birebir nişanlımla muhatap olmak istiyorum, öncesinde de sonrasında da, her şekilde planlarımıza uygun ilerlemek kafasındayım ama görüyorum ki iki taraflı manipülasyona uğruyoruz, tavrımızın net olması gerçekten önemli.

Eşya ve ev konusunda da haklısınız, oradan oraya gezeceğiz belli bir şey bu, ama bir evimizin olması fikri bana sıcak geliyordu, dayayıp döşeriz izinlerde kapımız olur diye düşünüyordum.

Kafam allak bullak şu durumda.

Nişanlınızla açık açık konuşun ve ondan da açık olmasını isteyin. Hayatınızıda bunun üstüne kurun. Yani kıvırmalar, yalanlar, oyalamalar bir yerde patlar. Birbirinizden çok diğerlerine beraber yapabilirsiniz bunu. Hem ilişkinizde de bir olursunuz bu sayede.
İnşallah hakkınızda en hayırlı olan şey olur ama size şimdiden tecrübeyle sabit birşey daha diyeyim en tehlikeli kaynana çeşidi iyi olup(!) ağlayarak istediği herşeyi yaptırandır şimdiden gardınızı alın. Ben yandım siz yanmayın 😂

Bu ev nişanlınızın kendi aldığı ev sanırım .
Bu yüzden sizin fazla müdahil olmamanızı öneririm . Fikrinizi belirtip çekilin , çünkü adam “Kendim çalıştım aldım , ailem oturacak .” da diyebilir .

Eşya konusuna gelince de İsteyen alıp götürüyor ya da direk oraya da getiren firmalar var . Eşyalı ev tutan da çok . O isteğe bağlı , nasıl isterseniz öyle yapın.

Kesinlikle ona yansıtmadan çözmedikleri için canım sıkkın zaten benim de.
Her ailenin bir enayisi ,yük taşıyanı vardır üzgünüm kısa çöpü siz çektiniz.Yine tekrar edeyim nisanliniz bu duruma müsade etmeseydi onu böyle darlayamazlardı.Diger çocuklarından yardım isterlerdi.Elini cebine atan (eminim taşınma masraflarını o karsilamiştir)evini emirlerine sunan bir evlat var tabi ki sömürülen hep o olur.Baska üyeler var sizin gibi eşlerinden sikayetçi. Ailesinin her işine koşan eşini evini çocuğunu hep arka plana atan,duygu. sömürüsü yapıp eşine ne yapayım onlar benim ailem diyen sonra cirkeflesip" beni anamdan,babamdan ayırmaya çalışıyorsun bencilsin "diyen .

Babaniz hakli. Nisanlinizla acik acik konusun olmayacagini bilsin hala diretirse ya da sizi dinlemezse evlenme kararinizi bir kez daha gozden gecirin.

Bu ev nişanlınızın kendi aldığı ev sanırım .
Bu yüzden sizin fazla müdahil olmamanızı öneririm . Fikrinizi belirtip çekilin , çünkü adam “Kendim çalıştım aldım , ailem oturacak .” da diyebilir .

Eşya konusuna gelince de İsteyen alıp götürüyor ya da direk oraya da getiren firmalar var . Eşyalı ev tutan da çok . O isteğe bağlı , nasıl isterseniz öyle yapın.
O zamam evlenmemesi mantikli.evim var dememeli el kizina. Kimse evi icin evlenmiuor. Ama is ciddiye bindikten sonra once evim var diyip sonrada ailem benim evde otursun nasilsa o evi ben aldim sen karisamassin diyemez. Bunu diyecek adam bilinki ilerde hicbir mali kendi ustune bile yapmaz karisiyla ortak olmasin diye. Ben bunlarin cigerlerini biliyorum siz bunlsrla alakali herseyi bana sorun ben bilirim😀 ben ilk uc seneden sonra oyle bir akillandimki yakasina yapisa yapisa para aldim eve esya alinacaksa kavga gurultu aldirabiliyorsun omrun gidiyor. E bazilarinin bosanma durumuda olamiyor. Ben cozumu buldum kendimce.Allahtan benim tek sorunum cimriligiydi hallettim onu. Yani asker ve polis eslerinin gozu acik olmasi lazim ciddiyim bakin yoksa cok eziliyorlar. Bir abla vardi esinin abisi 400 bin tl borca girmis odeyememis ailesi demiski sen askersin abine yardim edeceksin hakkimizi helal etmeyiz. Bildiğin kredi cektirip adama odettiler. Kadinda uc cocuk yapmis babaevinede donemedi. Senelerce cocuklarindan evinden kıstı o adam borcu odeyebilmek icin.daha ne ornekler var

Evet dediki ailem zor durumda ne olur evi onceden tutayim ara ara gelip kalsinlar hem esyalarada sahip cikarlar dedi🤭 tabiki bitanem yazik sen cagir gelsinler dedim.sonra bize yerlestiler. Evlendim braber oturduk bide😀 sonra bigun cinnet gecirdim hastanelik oldum oyle gittiler. Dedilerki biz yine geliriz haftaya sen iyilesince. Dedim eger gelirlerse intihar edip sorumlusu sizi tutacagim ailecek. Simdi yine geliyorlar ama 2 ay kalip donuyorlar

Ay siz konu açında gömelim şunları. Böyle bu kadar hakeden aile nadirdir oda size denk gelmiş. Nasıl sinir oldumm.. burda konu sahibinin konusunu baltalamak istemiyorum ama oha bu ne biçim bir yüzsüzlük seviyesi 😨

Ay siz konu açında gömelim şunları. Böyle bu kadar hakeden aile nadirdir oda size denk gelmiş. Nasıl sinir oldumm.. burda konu sahibinin konusunu baltalamak istemiyorum ama oha bu ne biçim bir yüzsüzlük seviyesi 😨
Daha neler varda bisey yapamiyosunki. Bazi insanlardan ayrilmak kolay olmuyor. Aslinda esimi yontmak bir kac senemi aldi ama ben tavrimi koymasaydim suan coktan delirmistim.seneler once burda cok sevdigim bie uye sey demisti akasya hersey bir kucuk cinnete bakiyor demisti. Dinledim ve cozdum. Gercekten anladimki bazi seyler konusularak ve iyi niyetle cozumlenmiyor. Bazende orman kanunlarini uygulamak gerek. Ben asker ve polis eslerinin her zaman bir kere daha dusunmesini soyluyorum.ornek cok. Neler anlatasim varda. Yengemin kardesi havali havali astsubay esi olacagim diye sulaleye nasil hava atiyodu birde guzel sorma.dediki aaaa bana ne paralar harcıyor kaynanama bayiliyorum ne desem yapiyorlar🤭 evliliginin ucuncu senesi suan aralarinda iki bina var. Cocuk gorev donusu annesini gorup kahvaltisini edip oyle eve geliyomus. Kiz kaynanasıni eve sokmuyomus. Cocuk disarda ictigi kolanin pipetini yikayip eve getiriyormus atilmasin gunah diye 😂😂😂😂

Aşkın rüzgarına kapılıp ailenizin sözlerini kulak ardı etmeyin derim.
Babanızı dinleyin.
Çoğu zaman haklı çıkıyor büyüklerimiz sadece biz görmek istemiyoruz.
Psikolojik sorunları olmayan, toksik yapısı bulunmayan tüm ebeveynler evlatlarının iyiliğini ister.

Ben kararsız kaldım 50% vermeyin evi sonra çıkmazlar diyorum diğer 50% de 4 yıl yani az bir süre değil😵‍💫

Beton sonuçta bugün var yarın yok bi depreme bakar.Kendi ailem olsa boş evim dururken kiralarda 4 yıl sürünmelerine gönlüm razı gelmezdi.

Nişanlımla konuşurdum tek şartım biz batıya gelmeden 1 yıl öncesi evi boşaltma şartıyla neden olmasın ailen evimizde kalabilir diye.

Ya ben her açıdan düşünmeye çabalıyorum ama babamı haklı çıkarmak istemiyorum aynı zamanda.
Nişanlım güzel bir düşünce içerisinde fakat bunun kullanılmaya gitmesi gibi bir ihtimali kenara atmam imkansız.
Babanız haklı çıkacaksa bir şekilde çıkar zaten. İlla bu ev eşya meselesinden değil.

O eve girerlerse asla cikmayacaklar.yaziyorum buraya. Kirada asla vermezler. Askerlerin doguda maasi yuksek anne baba bunun bilincindeler. Ben gormedimki askerlerin aileleri cocuklarina para gondersin.rutbelilerin cogu cicim aylari bittikten sonra ailelerine calisiyor. (11 seneye yakindir) askerlerin icindeym
O da o rütbelilerin mallığı ama.
Asker olsun olmasın,kendi ailesi ile eşi arasında dengeyi kuramayan net maldır. Bu illa ev meselesinde anlaşılmaz veya illa ev meselesinde ortaya çıkmaz ki. Konu sahibi evlensin,evi aileye vermesinler,eşyaları alıp dizsinler boş ev beklesin bunları,ama ileride eşinin aileci olmasından problem çıkarsa yine çıkar. Burada okuduğumuz aileci insanların hepsi ailelerine ev tahsis etti diye problem yaşamıyorlar netice,bin tane farklı faktör ve sebep var.

Burada biraz aile yapısına bakıyor olay. Benim o kadar uzun süre oturamayacağım bir evim olsa anne babama geçin oturun derdim. Babam da kesinlikle beni mağdur etmez gittiğim yerdeki kiramı öderdi.Benim ailem de eşimin ailesi de bizden birşeyler koparma peşinde olmadı hiçbir zaman. Biz kendimiz düşünüp birşeyler yapmaya çalışırız elimizden geldiğince.
Evi eşiniz evlenmeden almış. Anladığım kadarıyla sizin bir katkınız yok eve. Bu durumda hem hukuken hem mantıken size de pek söz hakkı düşmüyor gibi.
Eşya bile almayacaklar, seni kandırıyorlar falan bu bakış açıları da çok ters geliyor bana. Doğuda tanıdığım çoğu kişi eşya almadı kardeşim de dahil. Daha yerleşik bir hayata geçince almayı planlıyorlar. Almak isteyen o zaman da alır. Bu insanlar size eşya almak istemiyorsa 'şu an nasıl olsa evli değiliz, aldırırız, almazlarsa sorun çıkarırız' doğru bi yaklaşım değil. Elbette ki aileler destek olsa hediye alsa iyi olur. Ama yapmak istemeyen, içinden gelmeyene de baskı yapmazdım ben.

X