nişanlım aileme karşı hala çekingen arada kaldım

biz farklı şehirlerde olunca arada bir buçuk saatlik mesafe var o kadr gelicek çocuk o yolu geri gitmesin istiyor yorulmasın diyor ondan kalsın istiyor
demek ki gitmekten gocunmuyor

yıllar sonra eşiniz size bişey için kızdığında
"siz zaten bayağı geniş laçka bir ailesiniz babandan da belliydi bu.. Nişanlıyken bile beni evde yatırmaya çalışıyordu" vs
derse o zaman görürüm sizi

bunlar bile karşıdaki kişiye koz vermek
ve ilk defa böyle bir kız babası duydum :)

biraz şey gibi birde sanki
kendi tarafımıza çekelim sevdirelim bize bağlı olsun gibi
hani vardır ya ailelerde bize gelen bizim olsun

düşünün konu sahibi kv niz böyle yapsa hoşunuza gider mi
bence kesinlikle hayır :)

Kayinvalideler gelinleri icin sürekli arasın gelsin gitsin deyince gelinler nasıl sıkılıyor yeter artık nisanliyim evliyim diye sürekli arayıp sormam gidip gelmem mi lazım diyorlar ya hah aynı şey bu da iste. Sürekli gel gel gel insan daralır. Okurken beni bile sıkıldım.
Buarada bu çekingenlik değil, nişanliniz sürekli görüşmek istemiyor

Ben de nişanlıyken eşim uzaktaydı geldiğinde kalırdı bizde. Ama ailem ısrar etmezdi hiç. Teklif ederdi. Eşim de çok hoşlanırdı. Akşam yemek yer sonra babamla tavla oynardı ya da uno vs oynardık. Hem sohbet ederdik hem de birbirimizi yakından tanımış olduk. Hatta sabah namazına kadar uyumazdık filan. Eğer bir erkek baban zaten beni eve alıyordu derse emin olun kendi çiğliği ve bunu söyleyecek olan insan her türlü laf eder. Ama dediğim gibi benim ailem teklif eder kararı eşime bırakırdı. Israr filan çok toksik hareketler, siz de “anamdır, yaşlı kadın kalbi kırılmaz, kızı gibi ol biraz” diyen eşler gibisiniz. Madem babanızla yakınsınız bunu rahatça konuşmanız lazım aslında.

Eşim hep der mesele benim de damadım olursa evimizde kalır, birbirlerini iyice tanırlar hem biz de kaynaşmış oluruz vs diye. Nişanlınız sıkılıyorsa anlarım ama eğer bunu ahlaksızlık gibi gördüğünden gelmiyorsa bence o da hoş değil. Sizi de biliyor kendini de biliyor sonuçta.

Nişanlınız neden gelip her hafta sizde kalsın? O kadar haklı ki nişanlınız, bir insan bu kadar haklı olur yani... Babanız tuhaf geldi bana, ayrıca kız babası biraz ağır olsun, ne demek gel hep bizde kal.

Ben kadın olduğum halde böyle bişey yapmazdım ilerde eşin ve ailesi söyler durur artık baban daha evlenmeden bizde kal deyip druyordu diye . Babanizla konuşun cagirmasin koskoca adam çocuk değil ki gelip sizde kalsın sürekli

Baban cok tuhaf ve itici birisi neden surekli gelsin kalsin zaten uzaktan seni gormeye geliyor neden babanla oturup cay icsin iftar yapsin sende bi garipsin yani ailecek cocugu darliyosunuz evlenince dusunemiyorum ailenin beklentilerinden cocuk bunalir sen bari mantikli dusun seni gormeye gelince ailenle gorusturme her zaman ne munasebet bide daha bir ay olmus bi durun yani

nişanlınızın ağır oturaklı bi duruşu var bunun çekingenlikte ilgisi yok bence. bence çok ısrarcı olmayın bazı konularda

malesef nişanlımın annesi yok bu yüzden üstüne fazla düşüp ilgileniyorlar nişanlımla sahipleniyorlwr kendi çocukları gibi

Babanız asırı saçmalıyor. Evlenince bile her hafta yatiya kalmaz kimse nisanlıyken hic kalmaz. Babanız nisanlinizi salsin az baba gibi olsun ne o öyle vıcık vıcık

Babanız normal degil. Cağirmasın. Anneniz aklibasında biri degil mi babanizı uyarsın

malesef nişanlımın annesi yok bu yüzden üstüne fazla düşüp ilgileniyorlar nişanlımla sahipleniyorlwr kendi çocukları gibi
Ama belli ki nişanlınız bundan hoşlanmıyor. Ben “evladım gibi yaklaşıyorum” adı altında beklentiler içerisinde olmayı yanlış buluyorum. Nişanlınızın değil ailenizin tavrını değiştirmeye çalışın.

Son olarak kayınvalideniz yok diye empati kurma ihtiyacı bile hissetmiyorsunuz belli ki. Ama eşinizin babası, kardeşleri ya da teyzeleri/halaları sizle sürekli görüşmek isterler ve eşiniz de sizden bu beklentide olursa anlarsınız.

gidip kalınabiliyor bizde öyle günlerce değil ama hani keyfe göre nişanlısınız artık adı belli gibisinden düşünüldüğünden sanırım

Nişanlınız sizde yatıya kaldığında; kendisine ayrı bir oda veriyor musunuz yoksa aynı odada kalın ne olacak mı diyor babanız ?

Ailenizin, nişanlı çiftlere dini tören yapma adeti de var mı ?

Nişanlınız sizde yatıya kaldığında; kendisine ayrı bir oda veriyor musunuz yoksa aynı odada kalın ne olacak mı diyor babanız ?

Ailenizin, nişanlı çiftlere dini tören yapma adeti de var mı ?
ayrı bir odada kalıyor tabiki , dini tören de nikahtan önce falan yapılıyor

Babaniz arayi iyi/yakın tutmak istiyor galiba, ama dogru olan nisanlinizin tavri. Hem kendi acidan hemde sizin acidan. Allah korusun birsey olur dügün iptal olur "Nisanlisi da devamli gidip evlerinde kaliyor du" yavsak yavsak konusanlar olur. Babaniz hakkinda ileri geri konusulur. Fazla hizli samimiyet hizli ayrilik getirebilir. Bir cok acidan su anda böyle birseyi beklemek yalnis. Babaniz ne kadar iyi niyetliyse bile yalnis. Ayni sekilde erkek tarafi böyle bir beklentiye girse yalnis olur.

Nişanlıyken gelip kalma olayı sizde olabiliyormuş ama nişanlınızda olamıyor demek ki. Bize önerdiğiniz şeyi kendiniz yapıp bunu göz önünde bulundursanız keşke. Arada kalmanızı gerektirecek bir durum yok. Babanız yanlış yapıyor. Düşünmüş çağırmış bitti gerisi sizi doldurmak sadece. Ailenizle eşiniz arasında mesafeyi ayarlayamacaksanız evlenmeyin. Bu kadın erkek herkes için geçerli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…