Merhabalar. Ben ve kiz kardesim evliyiz. Babam benim esimin ailesini sevmez. Ablamin esinin ailesine bayilir. Olabilir. Yapacak birsey yok. Bu arada olumsuz hicbirsey yasanmadi iki ailede de.
Uzun olacak biraz kusuruma bakmayin.
Esimin ailesi biz ablamlar ve babam ayni sehirde yasiyoruz. Esimin ailesi bayramlarda babama ziyarete gider. Babam birisinde bizim dememizle giderse birisinde gitmez. Ayda yilda bir bizde karsilasmazlarsa gorusme olmaz. Esimim ailesi ramazanda iftara davet eder bazen. O kadar.
Simdi ablamin esinin ailesi baska sehirde yasiyor. Ne zaman ablamlara gelseler babam siz de gelin der hatta tavir yapar. Hatta siz de davet etseniz der. Hatta ve hatta babam kendi evine davet etmisti onlari gecen sene oglen gidip yemeklerini ben yapip evime donmustum. Ablam da aksam esi ve ailesiyle gitmisti babama.
Gecen yilbasinda ablamlar sehir disindalardi. Ben de babam yalniz kalmasin diye bize cagiralim dedim. Evimize de yeni tasinmistik. Dedim ki esime de haksizlik olmasin. Yeni yil yeni ev kutlama gibi olsun ailelerimizi cagiralim yemek yiyelim. Babami aradim soyledim. Memnun olmayarak kabul etti. On dk sonra aradi. Ben gelmeyim. Baska yere sozu var de. Siz esinin ailesini cagirin. Ne konusuyum onlarla ben gelmeyim dedi. Tamam sen gelmeyeceksen onlari da cagirmam aileler birarada olsun diye cagiracaktik dedim.
Sonuc olarak kimseyi cagirmadik. Evde esimle oturuyoruz. Saat dokuz gibi babam aradi. Evde misiniz tek basima sikildim size geliyorum diye. Geldi bir iki saat oturup gitti.
Simdi bu sene ablamlar yine yok. Biz muhtemelen yine evdeyiz. Siz soyleyin ben ne yapiyim. Bu arada daha onceki sene ablamin esinin ailesi gelmisti. Cagirmisti ablam. Yilbasini orda gecirmisti babam.
Bariz bir ayrimcilik var bana gore. Ama vicdanim da rahat degil.
Ne zaman biraraya gelinse hep ablamin esinin ailesinden anilardan konusulur. Babam benim esime onlari anlatir gibi seyler de var. Esim simdiye kadar bana hicbirsey soylemedi bu konuda. Babami da cok sever.
Ben kararsiz kaldim. Ne yapmaliyim ve haksizlik var mi sizce.
Anlatacak o kadar cok sey var ki. Aklima geliyor surekli. Ben nisanliyken nisanlimla simdiki esimle kisitli zamanlarda gorusurduk. Babam surekli gitmemi istemezdi. Ev alisverisi yapacagiz desem birlikte yapariz derdi. Yani sikintilar cekmistim. Ablam nisanliyken nisanlisi babamin evinde kaldi evlenene kadar. Ablam babam nisanlisi nisanlisinin ailesi birlikte tatile bile gittiler.