• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nişanlım aileme karşı hala çekingen arada kaldım

biz farklı şehirlerde olunca arada bir buçuk saatlik mesafe var o kadr gelicek çocuk o yolu geri gitmesin istiyor yorulmasın diyor ondan kalsın istiyor
Benim nişanlımla aramda 12 saat var.Gittigimizde geldiğinde pansiyonlarda kaldık.En son nişanlımın annesi bizi evinde ağırladı.Kadinlar biryerde erkekler bir yerde uyudu.Ama bu nisanlandiktan sonra düğüne yakın zamanda.

Finlandiya mı orası? Avrupa'nın hangi medeni köşesi? 😄

Şaka bir yana, bu hoş bir durum değil. Benim kuzenim de böyle evlenmeden önce, kız arkadaşının ailesinde kalıyordu, öğrenince çok kızmıştık, senin orda ne işin var diye.

Baban için müstakbel damadını evde misafir etmek normal, sıradan bir şey olabilir. Ama herkes aynı şeyi düşünmez. Pek hoş karşılanır bir şey değil. Nişanlında bu kadar sık görüşmek istememekte haklı. İstemiyor olması yeterli, buna çekingen vs diye bahane bulmaya gerek yok. Babanla nişanlın arasındaki dengeyi de senin kurman gerekir. Nişanlının kalmak ve görüşmek istememesine saygı gösterip sen orta yol bul.
Yarın laf söz olur.Aynen erkekler etkilenmez.Sen etkilenirsin.

zaten bizim baba kız ilişkimiz biraz farklı biz arkadaş gibiyizdir ama nişanlım öyle yetişmemiş doğal olarak haklı sürekli gelmek istememekte dediğiniz gibi

kesinlikle sevinir havalara bile uçar 😄😄
Bu simdi size sempatik geliyor olabilir ama aslinda babanizla aranizda sinir cizmekte ne kadar sorunlu oldugunuzun gostergesi. Lutfen biraz arastirin, okuyun, kendinizi bu konuda gelistirmeye calisin.

Burada babasinin prensesi olarak evlenmis tek kiz cocugu siz degilsiniz ama fatkindaysaniz pek cogumu yadirgadik bu durumu. Ben de babamin prensesiydim, esimi de cok severdi, ama nerede durmasi gerektigini/saygi kurallarini bilirdi. Babanizin esinize bu sekilde oglu gibi davranmasi normal degil. Bu ileride siz aile kurunca ya babanizin herseyin icind eolmasi ya da sizden uzaklasmasi ile sonuclar. Ikisi de sizin icin yikici olur. Ne olur isler ilerlemeden sinirlarinizi dogru cizin, iliskilerinizi dogru duzenleyin.

biz nişanlanalı yeni bir ay oldu. babamla aramız çok iyi olduğundan babam beni kısıtlamazdı hala da öyle. ailem nişanlımıda çok sevdi gayet iyiler. ama bir sorunum var. babam nişanlandıktan sonra nişanlıma sürekli gel kal bizde bak sürekli gel istersen her hafta gel diyor. nişanlımda biraz ciddi ve çekingen bir yapıya sahip öyle kalma durumuna sıcak bakmıyor pek bir kere kaldı o da benim zorumla birde farklı şehirlerdeyiz ve nişanlım vardiyalı çalışıyor çok da müsait olamıyor o yüzden babamın çağırdığı her dakika gelemiyor malum benzin fiyatları da aldı başını gidiyor. babamda çağırıyorum sürekli zoraki geliyor yada gelmiyor ben olsam koşarak gelirdim demeye başladı bozuluyor bu duruma. nişanlım ilk gelip kaldığında yolcu ederken babam yine her hafta gel istersen demişti ama nişanlımda sadece bakıp kafa sallamıştı bu da biraz babamın zoruna gitti galiba.

nişanlıma üstü kapalı bu konuyu açtım ben rahat olamıyorum evlenince çok farklı ama şuan evlenene kadar rahat davranamıyorum öyle geniş olamıyorum çekiniyorum tabiki ailenden diyor ona hak veriyorum ki zaten nişanlımda arkadaş ortamında rahat ama aile ortamlarında ciddi ve saygılı bir yapıdadır. öyle boş muhabbeti laubali olmayı sevmez.

ben kendimi arada kalmış hissediyorum, sizce ne yapmalıyım. zaman geçtikçe alışır mı sizlerde de böyle durumlar varmıydı evlenene kadar daha alışılır mı bana bir fikir verin noluur :KK43:(
İyide arada kalacak bir durum yokki, adam sizde kalmak zorunda değil.
Babanızda tuhaf, adam size söylemiş rahat edemediğini bu ısrar niye?
Ben olsam bende kalmak istemezdim, mesafe iyidir

biz farklı şehirlerde olunca arada bir buçuk saatlik mesafe var o kadr gelicek çocuk o yolu geri gitmesin istiyor yorulmasın diyor ondan kalsın istiyor
Babanız gayet iyi niyetli
Nişanlınızda haklı kalmak istemeyebilir
Babanıza durumu izah edin ama nişanlınızında çok sırtını sıvazlamayın arada bir kal babamın gönlü olsun deyin, baştan böyle alışsın, babam işte yaa tavrına girmeyin evlilikten sonra aleyhinize döner o durum.

Büyük şehir de yaşamıyorsunuz sanırım.
Şehir içinde bir yere gitmek bukadar saat sürüyor çok abartılacak uzun yolculuk degil ki illa kal demeye gerek yok .
Gelsin görüşün evine dönsün

kayınpeder is the new kaynana.

bizde her iki tarafın annesi mülayim babalar cins ahahahhahah.

benim nişanlım da böyle, babam da sürekli konuşmak istiyor gel diyor. emekli adam canı sıkılıyor erkek kardeşim de şehir dışında konuşacak kimsesi yok pek. nişanlım daha mesafeli biri. zorlamıyorum ben. nişanlımın babasını getiriyorum eve hadron çarpıştırıcısı gibi oluyorlar aşırı çok konuşuyorlar. konuşma enerjilerini atıyorlar.

zaten bizim baba kız ilişkimiz biraz farklı biz arkadaş gibiyizdir ama nişanlım öyle yetişmemiş doğal olarak haklı sürekli gelmek istememekte dediğiniz gibi
sınır çizmeyi öğrenin ana kuzu erkek nasıl kötüyse babasının piremsesi kız da kötü. baban artık ikincil ailen olacak. kocanı her zaman öncele.

biz nişanlanalı yeni bir ay oldu. babamla aramız çok iyi olduğundan babam beni kısıtlamazdı hala da öyle. ailem nişanlımıda çok sevdi gayet iyiler. ama bir sorunum var. babam nişanlandıktan sonra nişanlıma sürekli gel kal bizde bak sürekli gel istersen her hafta gel diyor. nişanlımda biraz ciddi ve çekingen bir yapıya sahip öyle kalma durumuna sıcak bakmıyor pek bir kere kaldı o da benim zorumla birde farklı şehirlerdeyiz ve nişanlım vardiyalı çalışıyor çok da müsait olamıyor o yüzden babamın çağırdığı her dakika gelemiyor malum benzin fiyatları da aldı başını gidiyor. babamda çağırıyorum sürekli zoraki geliyor yada gelmiyor ben olsam koşarak gelirdim demeye başladı bozuluyor bu duruma. nişanlım ilk gelip kaldığında yolcu ederken babam yine her hafta gel istersen demişti ama nişanlımda sadece bakıp kafa sallamıştı bu da biraz babamın zoruna gitti galiba.

nişanlıma üstü kapalı bu konuyu açtım ben rahat olamıyorum evlenince çok farklı ama şuan evlenene kadar rahat davranamıyorum öyle geniş olamıyorum çekiniyorum tabiki ailenden diyor ona hak veriyorum ki zaten nişanlımda arkadaş ortamında rahat ama aile ortamlarında ciddi ve saygılı bir yapıdadır. öyle boş muhabbeti laubali olmayı sevmez.

ben kendimi arada kalmış hissediyorum, sizce ne yapmalıyım. zaman geçtikçe alışır mı sizlerde de böyle durumlar varmıydı evlenene kadar daha alışılır mı bana bir fikir verin noluur :KK43:(
aynı şeyin başına geldiğini düşün Allah aşkına ya..
Evlendikten sonra bile olsa aynı baskıyı yediğini düşün...
Ailen de düşünsün lütfen..
Biraz empati..

Ben şöyle bir yorum yaptım..Baba kızının bu işinin bozulmasını kesinlikle istemiyor...Hatta bir an önce imzalar atılmalı...
Gözden ırak gönülden ırak diyor... Damat gelsin gitsin ki ara soğumasın diyor....
Kendi çapında bu şekilde düşündüğünü düşüyorum. Yoksa standart Türk babaları bu kadar maydanoz olmaz bu işe.

gayet iyi saygılı özel günlerde arayıp sorar saygıda kusur etmez o yönden bir sıkıntı yok hiç zaten babamın bu tavrını ona yansıtmıyorum ben şuan teklif ediyorum babam çağırıyor bak gel kal istersen diyorum ona bırakıyorum kararı bütün lafı ben yiyorum arada dengeyi sağlamak için :)
Babanın ısrarı ve alınganlığı çok anlamsız.

Nişanlı neden sizde kalıp dursun ya 🙄 ne gereksiz

Nişanlıyken kimse kimsenin evinde kalmasın yüz göz olmasın rahat olmasın arada hep bi mesafe hep bi sınır kalsın . Çocuğu da zorlamayın yahu rahat edemediği yere gelmek istememesi gayet normal . Sizi zorlasalar hoşunuza gider mi ? Ben bazen mecburiyetten bir şey yaptığım zaman sinir oluyorum böyle ısrar bana gelir ..

ama sadece kalma mevzusu değil iftara çağırıyor yemeğe çay kahveye çağırıyor vakit geçirmek istiyor onunla

E tamam nişanlınız istemiyor demek ki. Gencecik adam sürekli ne konuşabilir 60 yaşındaki adamla?
Babanız her istediğini elde edemeyeceğini öğrenmiştir bu yaşa kadar. Atlatır yani üzülmeyin.
Kimse biriyle evlenmeye karar verdi diye her çağırıldığında koşa koşa gidip bütün ailesini eğlemek zorunda değil.

Babanız saçmalıyor üzgünüm ama.. nişanlım sıcak bakmıyor ciddi mizaçlı biri deyip geçin bu kadar büyütüp arada kalacak ne var.

zorlamıyoruz ama babam bizlere evde o kadar çağırıyorum gelmiyor kız babası olmama rağmen çağırıyorum diyor damat olarak değil evladı olarak görüp değer veriyor ondan üzülüyor sanırım bende anlatmaya çalışıyorım yapısı gereğinden olsuğunu ama işte
"Kız babası olmama rağmen çağırıyorum" dediğine göre babanız da yaptığı ısrarın anormal olduğunun farkında . O yüzden lütfen sorun nişanlınızdaymış gibi düşünmeyin. Bunda arada kalacak bir şey yok tam tersine nişanlınızın tarafında olup ailenize ciddi bir uyarıda bulunmalısınız . Değer vermek ile ısrarcı olup bunaltmak arasında da bariz farklar var. Aileniz nişanlınıza gerçekten değer veriyorsa bunu onun istek ve düşüncelerine saygı duyup , böyle konulara boş yere üzülmeleri durdurarak göstermeli.

Ayy okurken fenalık bastı. Benim ailemde bana çok düşkün beni rahat yetiştirdi kalmaya gelmeye gitmeye laf etmezler ama sürekli kimseye kal baskısıda yapmazlar. Kendimi nişanlınızın yerine koydum çok bunaldım. Adam haklı nişanlısınız daha ne diye ikidebir sizde kalsın rahat edemez anlayışlı olması gereken taraf sizsiniz.

Babanızın gelini darlayan kayınvalidelerden sizin de sınır çizmeyen kocalardan bir farkınız yok bana göre.

Adam mecbur mu her hafta kalmaya. Eşiniz annesinin iyi niyetli olduğunu düşünerek sizi sürekli gidip kalmaya zorlasa mutlu olur muydunuz?

Back