- 15 Eylül 2022
- 4.011
- 16.901
- 123
- Konu Sahibi loveofmylove
-
ama sadece kalma mevzusu değil iftara çağırıyor yemeğe çay kahveye çağırıyor vakit geçirmek istiyor onunla
gidip kalınabiliyor bizde öyle günlerce değil ama hani keyfe göre nişanlısınız artık adı belli gibisinden düşünüldüğünden sanırım
evet gerçekten öyle ben zorlamıyorum zaten nişanlımı ama böyle konuşma geçince üzülüp arada kalmış hissettim kendimiBenim babamda nisanliyken ne çok geliyor demişti
Erkek olsun kadin olsun aileleri memnun etmek için yapılmamalı evlilikler. Gel kal git gel bu diretmeler yıpratıyor usandiriyor tecrübeyle sabit
Aynen öyle ailem yüzünden esime cok patladııgım zamanlar oldu icten ice dolduruyorlardı beni ben de sorgular oldum bi zaman sonra niye yapmadı niye etmesi vs vs diye umarım bu süreci hasarsız atlatırsınaynen öyle zorunda değil ki bende herkes sizin istediğiniz gibi olamaz her insanıj yapısı farklıdır dedim o öyle zamanla alışır böyle bir yapısı var dedim ama işte bazen ailelerimiz kendi bildiklerini doğru kabul edip bizim söylediklerimize kulaklarını tıkıyorlar
Peki siz nişanlınızın ailesine gidip kalıyor musunuzbiz nişanlanalı yeni bir ay oldu. babamla aramız çok iyi olduğundan babam beni kısıtlamazdı hala da öyle. ailem nişanlımıda çok sevdi gayet iyiler. ama bir sorunum var. babam nişanlandıktan sonra nişanlıma sürekli gel kal bizde bak sürekli gel istersen her hafta gel diyor. nişanlımda biraz ciddi ve çekingen bir yapıya sahip öyle kalma durumuna sıcak bakmıyor pek bir kere kaldı o da benim zorumla birde farklı şehirlerdeyiz ve nişanlım vardiyalı çalışıyor çok da müsait olamıyor o yüzden babamın çağırdığı her dakika gelemiyor malum benzin fiyatları da aldı başını gidiyor. babamda çağırıyorum sürekli zoraki geliyor yada gelmiyor ben olsam koşarak gelirdim demeye başladı bozuluyor bu duruma. nişanlım ilk gelip kaldığında yolcu ederken babam yine her hafta gel istersen demişti ama nişanlımda sadece bakıp kafa sallamıştı bu da biraz babamın zoruna gitti galiba.
nişanlıma üstü kapalı bu konuyu açtım ben rahat olamıyorum evlenince çok farklı ama şuan evlenene kadar rahat davranamıyorum öyle geniş olamıyorum çekiniyorum tabiki ailenden diyor ona hak veriyorum ki zaten nişanlımda arkadaş ortamında rahat ama aile ortamlarında ciddi ve saygılı bir yapıdadır. öyle boş muhabbeti laubali olmayı sevmez.
ben kendimi arada kalmış hissediyorum, sizce ne yapmalıyım. zaman geçtikçe alışır mı sizlerde de böyle durumlar varmıydı evlenene kadar daha alışılır mı bana bir fikir verin noluur(
zaten bizim baba kız ilişkimiz biraz farklı biz arkadaş gibiyizdir ama nişanlım öyle yetişmemiş doğal olarak haklı sürekli gelmek istememekte dediğiniz gibiFinlandiya mı orası? Avrupa'nın hangi medeni köşesi?
Şaka bir yana, bu hoş bir durum değil. Benim kuzenim de böyle evlenmeden önce, kız arkadaşının ailesinde kalıyordu, öğrenince çok kızmıştık, senin orda ne işin var diye.
Baban için müstakbel damadını evde misafir etmek normal, sıradan bir şey olabilir. Ama herkes aynı şeyi düşünmez. Pek hoş karşılanır bir şey değil. Nişanlında bu kadar sık görüşmek istememekte haklı. İstemiyor olması yeterli, buna çekingen vs diye bahane bulmaya gerek yok. Babanla nişanlın arasındaki dengeyi de senin kurman gerekir. Nişanlının kalmak ve görüşmek istememesine saygı gösterip sen orta yol bul.
Kız kaynana bile böyle yapmaz.Kaynana tadında bir babanız var.
umarım gerçektenAynen öyle ailem yüzünden esime cok patladııgım zamanlar oldu icten ice dolduruyorlardı beni ben de sorgular oldum bi zaman sonra niye yapmadı niye etmesi vs vs diye umarım bu süreci hasarsız atlatırsın
daha hiç gitmedim ama nişanlanmadan önce nişanlım sürekli gel ablamda kalıesın teyzemlerde kalırsın diyordu annesi vefat ettiğinden ben dah sevgili olduğumuzdan ailem izin vermiyordu ama şimdi bahsi geçtiğinde bir şey demiyorlarPeki siz nişanlınızın ailesine gidip kalıyor musunuz
Muhtemelen nişanlınız ailenizin güvenini kazanmış. Çok şanslısınız ömür boyu mutluluklar dilerim sizeumarım gerçekten
daha hiç gitmedim ama nişanlanmadan önce nişanlım sürekli gel ablamda kalıesın teyzemlerde kalırsın diyordu annesi vefat ettiğinden ben dah sevgili olduğumuzdan ailem izin vermiyordu ama şimdi bahsi geçtiğinde bir şey demiyorlar
zorlamıyoruz ama babam bizlere evde o kadar çağırıyorum gelmiyor kız babası olmama rağmen çağırıyorum diyor damat olarak değil evladı olarak görüp değer veriyor ondan üzülüyor sanırım bende anlatmaya çalışıyorım yapısı gereğinden olsuğunu ama işte
evet çok şükür öyle çok teşekkür ederimMuhtemelen nişanlınız ailenizin güvenini kazanmış. Çok şanslısınız ömür boyu mutluluklar dilerim size
gayet iyi saygılı özel günlerde arayıp sorar saygıda kusur etmez o yönden bir sıkıntı yok hiç zaten babamın bu tavrını ona yansıtmıyorum ben şuan teklif ediyorum babam çağırıyor bak gel kal istersen diyorum ona bırakıyorum kararı bütün lafı ben yiyorum arada dengeyi sağlamak için :)Babanın ısrarı yüzünden nişanlını darlayıp aranızı bozma.
Ailene karşı normalde tavrı nasıl, görüşmelerde oturmalarda nasıl davranıyor?
aynen öyle yapcağım çok teşekkür ederim fikriniz için :)Babanız kötü niyetli değildir elbette ama bu konuda nişanlınıza destek olmalısınız. Gerekirse ailenize karşı kötü görünen siz olun ama nişanlınızı bu işten bir şekilde kurtarın. Babanız sizi affeder ama onu affedemez neticede. Ben gelmesini istemiyorum ne gerek var vs. diyip itiraz edebilirsiniz. Evli olsanız mutlaka daha rahat olur ama nişanlılıkta bunun gibi olaylardan edinilen ön yargı sürekli kalır.
Ailelerimiz bizim canımız ciğerimiz geçmişimiz ama eşimiz de geleceğimiz. Ailemi mutlu edeceğim diye onun mutsuzluğunu görmezden gelmeyin. Kendinizi onun yerine koyun.
evet zamanla o aileme ailem ona alışacak aslında bende böyle düşünüyorum tam olarak ama gelin görün ki aileme laf geçirebilmek zor alttan alıp güzellikle söylüyorum her seferinde elbet alışacaklar ve anlayacaklar inşallah :)Babanız samimi bir insan bu güzel bir şey, ama karşı taraf açısından düşündüğümüzde zor. O size alışkın, ailenize yavaş yavaş alışacak. Ben en samimi olduğum birinci dereceden akrabalarımda kaldığımda bile rahat edemiyorum. Nisanlinizin rahat edememesi çok normal
İcguveysi gelse babaniz hayir demez gibi, sevinebilir hattaevet zamanla o aileme ailem ona alışacak aslında bende böyle düşünüyorum tam olarak ama gelin görün ki aileme laf geçirebilmek zor alttan alıp güzellikle söylüyorum her seferinde elbet alışacaklar ve anlayacaklar inşallah :)
kesinlikle sevinir havalara bile uçarİcguveysi gelse babaniz hayir demez gibi, sevinebilir hatta
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?