Nişanlılıktan beri hiç huzurum yok

bu gece bana destek olan herkese teşekkürler...

balsuyumla ilgilenmem lazım

yarın burda görüşmek üzere

herkese iyi geceler muckkkkkss

inşallah seninde bakınca içini huzur dolduran

herşeyden,herkesden değerli

insanın yaşama sebebi olan

dünyalar tatlısı,yumuk yumuk elli

bir yawrun olsun....kızımada arkadaş:))

aminnnnn inş. güzel kardeşim duan kabul olsun inş.

1 buçuk sene oldu canım evleneli 1 senedir korunmuyoz tıkkk yok :) kocacım varikoseli varmış geçtiğimiz pazartesi ameliyat oldu bakalım nasip ne olacak

canim sen bu yaziyi paylaştiğinda bende sana o hastaliğin ne oldugnu sormustumve gecmiş olsun demiştim sonra ben onu yazdğima pişman oldum keşke o ne diye sormasaydim senin özelin sonucta kusura bakma ne olur uyuyamadim içime dert oldu tekrar gelip san bnu yazmak istedim özur dilerim eger yanliş birşey soylediysem

1 buçuk sene oldu canım evleneli 1 senedir korunmuyoz tıkkk yok :) kocacım varikoseli varmış geçtiğimiz pazartesi ameliyat oldu bakalım nasip ne olacak

canim sen bu yaziyi paylaştiğinda ben sana o hastaliğin ne demk oldugnu sormustum sonra sordugma pişman oldum kesek sormasydim dedim sonucta senin özelin içime dert oldu uyayamadim tekrardan gelip sana bunu yazmak istedim ne olur kusura bakma eger yanliş birşey dediysem özur dilerim yanliş anlaşilmak istemem ben konu actiği zamn sende yorum yapmiştin tşk ederim yorumn içinde işe yaradi
tekrardan kusura bakma

bu gece bana destek olan herkese teşekkürler...

balsuyumla ilgilenmem lazım

yarın burda görüşmek üzere

herkese iyi geceler muckkkkkss

Canım şimdi anne babaya olan hüküm islamdada bellidir . İsra suresi 23.ayette- Ve kadâ rabbuke ellâ ta’budû illâ iyyâhu ve bil vâlideyni ihsânâ(ihsânen), immâ yebluganne indekel kibere ehaduhumâ ev kilâ humâ fe lâ tekul lehumâ uffin ve lâ tenher humâ ve kul lehumâ kavlen kerîmâ(kerîmen). Yani meali Rabbin, kendisinden başkasına asla ibadet etmemenizi, anaya babaya iyi davranmanızı kesin olarak emretti. Eğer onlardan biri, ya da her ikisi senin yanında ihtiyarlık çağına ulaşırsa, sakın onlara “öf!” bile deme; onları azarlama; onlara tatlı ve güzel söz söyle.

yani sana islama zıt bir şey emretmedikten sonra dediklerini yapmak zorundasın sabretmek susmak zorundasın . Şimdi diyeceksinki onlar benim öz anne baban değil . Bireyler arasında nikah kıyıldığını andan itibaren Kocanın anne babasıda senin öz anne baban hükmünde düşer. Hatta boşansan bile bu hüküm değişmiyor ahirette dahi kaynanan senın annen olacak ve ona yaptıgın davranışların öz annen hükmünde değerlendirilecek . Sana tavsiyem ne yaparsa yapsın ona karşı yumuşak davran buda senın sınavın rabbım karşılığını ahirette verir inşallah sakın eşine belli ettirme çünkü bir erkek eşiyle annesi arasında kaldımı he iki tarafada çok sıkıntı ediyor sen eşine sakın belli ettirme bir problem olduğunu . Kaynana karşı susmalarını sabretmelerını ne için yaptgığını düşün deki ayet var rabbım öyle emrediyor ve ben aslında kaynanama susarak kaynanamı değil rabbimi razı ediyorum . Yani canım sen aslında Rabbinin rızası için rabbin öyle istediği için yapacaksın . Peki sana sual . Suyu oturarak içmek midenin zarar görmesini engelliyor direk inmediği için 12 ayda 1 ayı oruçlu geçirmek mideyi sağlıklaştırıyor . Bunlar nedir sünnetlerdir . Şimdi aslında bukadar ufak sünnetlere dahi bir gereklilik yerleştiren rabbım bize anne babaya itaati emrettiyse bir gereklilii yokmudur ? Haşa bize eziyet diyemi emretmiştir. Ayeti okyunca insan yani yok yaa diyor o konuşsun laf soksun ben susayım tatlı dilli hoş görülü olayım . Emin olki ALLAH ın emirleri senin faydanadır . Dene gerçekten faydasını göreceksin . İstediği kadar laf soksun kızına çirkin desin onun demesiyle olacak mı hayır olmayacak . Kırılmanı anlıyorum his olarak hak veriyorum sana . Ama çözüm olarak tatlı dilli ol eşine sakın bellı etme kaynananızla sorun oldugunu . Koz verme hiç kaynannana okadar nazik davranki eşin hep senın detsekcın olsun eşin yokkende öyle yap . Ara sor annecim annecim diye . Seni horlasa bile devam et buna çünkü sen rabbının rızası eşin ve cocugun için yapıyorsun . Çok daha kötüye gitmesine izin verme kötülüğün kötülüğü çözdüğü nerede görülmüş. Bir gün bir kadın kaynanasından şikayet için köyündeki bir bilgine gitti . Kaynanam ölsün istiyorum dedi . Bilgin ona bir poşet baharat verdi . Bunu hergün ama hergün kaynananın yemeğine serpeceksin az az dedi bu kırk gün boyunca devam edeck yanlız bu süreç içerisinde tatlı dilli olacak hizmet edecek karşı gelıp kırmaacaksın ancak o zaman tesir eder ve kırk gün sonun da ölür dedi . Kadın baharatı alıp sevıncle eve gıttı her yemekte serptı serptı serptı derkeeeen onun güzel ahlak sergılemesıyle kadının kalbı yumuşadı güzel davranısları karşısında ona ettıklerıne pişman oldu . Araları düzeldi . Gelin iki göz iki çeşme yine o bilgine gitti kaynanam meğer benım bıldıgım gıbı degılmıs ben yanılmısım öyle davranınca melek gıbı bır kadın oldu pişmanım ölsün istemiyorum dedi . Adam gülümsedi kızım o sana verdıgım zaten tuz idi dedi :)).. Yani bu bir örnek her ne kadar kaynanan anında melek kesılmesede en azından umudun var iyi gitkibelki düzelir ara sor . Bak eşinle sıkıntı oluyormuş belli etme yoksa adam senden uzaklaşır bunalır . Evde huzur bulmayan erkek Allah korusun dışarıya gözünü açar . maddi şeyler olsun kim kaybedecek canım siz mi onlar mı belki maddi kayıpta olan sizsiniz ama onlar da asıl sizi kaybediyorlar böyle davranarak unutma . Kefenin cebi yok rızık Allah tan telaş etme maddi şeyleri kendi hayatınızda sıkıntı etmeyin yoklukta varlıkta bir imtihandır ve yaşanılan herşeyde bir gereklilik vardır . Annem çok otoriter bir kadındı çok baskı yapar sıkardı bende biraz özgürlükçü bir kız dım . Şimdi dönüp bakıyorum annem benı sıkmasa salıverse Allah korusun çok daha farklı konumda olabılır çok hata yapabılırdım . Demek istediğim herşeyde bir hikmet vardır görüşüyle yola çık sabret . Bak dene kendini sık ama dene 10 gün 40 gün dene canınıda çıkarsa tatlı dilini eksik etme ha sık sık git ziyaret et demiyorum ama en azından ara halini hatrını sor birde böyle dene bakalım . sonucu haberdar et :)

sevgiliyken,nişanlıyken gelip aile içindeki sorunlarını aanlatan erkek emin olun evlenince de kendi evindeki sorunları kendi ailesine anlatıyor,ama ne yapılır bilemem.dinlememek adamın huyunu değiştirir mi onuda bilmiyorum ama anlatmasına izin vermemeli diye düşünüyorum.

ayrıca eşinin ailesine çok para yardımı olduğu için kira veremeyip ailenizden istediğinizi yazmışsın ama yanlış yapmışsın,alıştırmışsın demekki eşini.şimdi senin ailenden para istemeni hep hoş karşılayacak.adam 1-2 ay kira veremesin sıkışsın bak bakalım kendi ihtiyacı varken bir daha başkasına para verecek mi.paranız olur,siz sıkışmazsınız tabii ki ihtiyaçları dahilinde ailelere destek olunabilir.ama siz kiranızı veremeyecek durumdayken de verilmesi çok anlamsız

Şimdi dönüp bakıyorum annem benı sıkmasa salıverse Allah korusun çok daha farklı konumda olabılır çok hata yapabılırdım . Demek istediğim herşeyde bir hikmet vardır görüşüyle yola çık sabret . Bak dene kendini sık ama dene 10 gün 40 gün dene canınıda çıkarsa tatlı dilini eksik etme ha sık sık git ziyaret et demiyorum ama en azından ara halini hatrını sor birde böyle dene bakalım . sonucu haberdar et :)

söyledeklerini yapmak isterdim ama inan içinden gelmiyor
çok haklısın ama ben artık susup onların böyle bizi sömürlerine dayanamıyorum
oda yetmezmiş gibi çocuğuma kusur bulmalarını hiç kaldıramıyorum
kötülük yapapmam zaten benim karekterimde yok böyle birşey ama
bundan sonrada melek olamam
sewiyeli dawranıcam okadar....
tawsiyelerin çin tşk ederim....
yazımı üşenmeyip okuduğum içinde
çok dolmuşum destan yazmışım resmen:)

yummnaya cvp

Son düzenleme:

eşimin hatası işte hayır diyemiyor hiç kimseye
ailesine zaten asla yok diyemez.
ne yapacağız bilmiyorum
belki ew felan alırsak yollayamaz oda zor görünüyor

Son düzenleme:
eşimin hatası işte hayır diyemiyor hiç kimseye
ailesine zaten asla yok diyemez.
ne yapacağız bilmiyorum
belki ew felan alırsak yollayamaz oda zor götünüyor

bir daha ailenden para istemekendi ailesine para buluyorsa sizede bulsun

bezginliğinin sebebi işte öncesinde seni bıktırmış olmaları paraa konusunda bencede ailenden isteme az az eşine dokundur bızım ıhtıyacımız var dıye . Yani dediğim gibi his olarak anlıyorum senı cocuguna kusur bulmaları sömürmeleri insanın canını sıkar ama kendi evliliğin için bir derece dene :) Rica ederim ne demek burda bunun için burdayız birbirimize yardım etmek için :) Yaz canım ya ferahlarsın içini dçkücek bir yer olmalı sonuçta

hep böyle dewam etmez elbet düzelir.

tabi hiç kapanmayan yaralar kalır....

hep böyle dewam etmez elbet düzelir.

tabi hiç kapanmayan yaralar kalır....

Canım çok çok dua et inanki içten edince sık sık edince rabbimin çevirdiği daha görülmemiştir . Bu konuda dua et üsteni düşeni yap ALLAH a tevekkül et . Nasıl son günlerde bir sıkıntı var mı eşinle yada annesi felan bir şey yapıyor mu ?

allaha şükür hiç bir sıkıntı yok :))

Merhaba balsuyum. Çok hassas bir konu olayın ayrıntılarını bilmeden net bir yorum yapmak yanlış olur. Sonuçta sen de burda yazılanlara göre bir şeyler yapmaya karar verebilirsin. Öncelikle kendi sorunlarınızı kendinizden başka çözebilecek kimse yoktur. Sakın burda söylenenlere göre hareket etme. Ha sen bir şeye karar vermişsindir burdaki yorumlara göre onun yanlış veya doğru olup olmadığını anlayabilirsin.
Bence bu tür durumlarda iyi ölçüp tartılmalı her şey. Mesela düğünden önce altınların hesabı yapılıyorsa demekki ortada çok güç bir durum var. Demekki adam o kadar darlanmış ki artık bu noktaya gelmiş olabilir. bunları iyi düşün. Bu gün bir düğünün maliyeti çoktur. Herkes altından kalkamayabilir. bir de çift düğünden bahsetmişsin düşün bu masraf iki katına çıkmış bir nevi. eşin kayınpederinin borçları için kredi çekmiş dedin. eşin için zor bir durum tabi kim ister babasının zor durumda olmasını. bir yandan da ailenin geçinmesi var. bu noktada eğer bu kredi yüzünden geçiminiz tehlikeli boyutlara ulaşıyorsa eşin haksızdır derim. ama kıt kanaatta olsa geçinebiliyorsanız sabır edin derim kardeşim. ev araba herkesin yok zaten. bugün evi arabası olan lüks bir hayat yaşıyor demektir.
Bu tür durumlarda iyi düşünmek gerekir örneğin, belki kayınpederin düğün esnasında kullandığı nakit, altın vs şeyleri sonradan temin edip geri verecektir. hatta oğlunun çektiği krediyi bile. çünkü kayınpeder açısından da düşünüldüğünde onun içinde zor bir durum. hangi kayınpeder oğlunu böyle bir şeyle karşı karşıya bırakmak ister.
Dediğim gibi sabır herşeyin ilacıdır kardeşim sabret Rabbim mükafatını verecektir. Kat be kat fazlasıyla mükafatını alan kulların zümresinden eylesin Rabbim. Hakkınızda hayırlısını diliyorum kardeşim herşey gönlünüzce olsun.

canim esinin maasi yüksekmide bu kadar herseylerini ödüyor. bikere kredi ne kadar aylik? ve diger verdikleri yani kardeslerinin okul masraflari? size ne kaliyor? ailelerinde hic birseyleri umurlarinda degil sanki senin cocugun torunlari degil anca paranizi yemeyi biliyorlar en cok kizdigim konu bu zaten. hemen para pul

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…