• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık Kavgaları

Tam olarak okumadim konunuzu ama su bir kere evleniyorum u birakin artik nolur
Ben evlenirken herseyin dusuk butcelisini aldim neredeyse kendi ceyizimden bahsetmiyorum Allaha sukur babamin durumu iyi herseyin iyisini aldi ama mobilyadir geljnliktir balayidir bunlar icin cok ust rakamlar harcamadim
Dediginiz gibi esimin ailesi hicbisey yapmadi
Iki oglum var bitane corap almis kul degiller hep benim ailem alir herseyimize kosarlar
Ama biz mutluyuz bence mutlu olmaya bakin
Benim annem babamda evlenirken herseyjn ycuzyny almislar ama simdi o kadar guzel yasiyolarki
Bi kere olacak diye kendinizi yipratmayjn Allah izin verirse bir omur sizin
Allah mesut etsin simdiden

Allah sizi de mutlu mesut etsin inşallah. Yok ben ödemeyeceğim borçların altına girmiyorum ama kendim ödüyorum kendim ayarlayabiliyorum. Bazen ailesi tarafından buna laf ediliyor onlara gereksiz geliyor. Ben de zaten çok pahalı şeyler almıyorum ama bir kere bile ilgilenmeyen gereksiz buluyor diye ben ödün veremem.

Sevgiliylen böyle olmuyor bu durumlar hepımız yasıyoruz neden.cunku eşisin artık işte kafana gore bitiremezsın vs vs vs bı erkeğe ara sıra kesnlokle senı kaybedebileceği duygusunu hatırlatacaksın . boyle bi şey mı yasadınız aramayın.armaaz bılıyprum tavrı bıle her seyı sızın bu hale getirdiğinizi gösteriyorö.ya ne erkekler gördüm hayatta yapmam asla masla dedikleri şeyleri baska bır kadında yaptılar.yanı erkekleri bu kıvama getıren biziz. Eşşek gibi öyle bir arar ki. Sız kararlı olursanız ve umrunuzda değilmiş gibi davranırsanız..tavsiyem bu . nıkahlı karısıyım bla bla triplerinden cıkın.bana yanlos yaparsan benı sureklı uzersen ben de gıdebılırım mesajını vermelısınız ama konusarak degil davranıslarla. kolay gelsin kosusturmacanızda.kendşnizi yıpratmayın.

Teşekkür ederim bir imzanın beni bağlamayacağının farkındayım. Ne kadar üzülecek olsam da eğer hislerimde değişiklik ya da mutsuz olduğumu hissedersem ona göre davranacağım

Arada mesafe varken kavgalar normal deniyor.

Nişanlılık gergin bir süreç, kavgalar normal deniyor.

Evliliğin ilk yılları alışma süreci, kavgalar normal deniyor.

Nişanlılık+ilk yıllar geçtikten, mesafe sorunu da kalmadıktan sonra "e ama huyu bu adamın, normali böyle, alışayım artık senelerdir" deniyor gibime gelmeye başladı buraları okudukça.

Kavga nasıl normal oluyor aklım almıyor.

Nikahım 2015, düğünüm 2016, aynı evde yaşamaya başlamamız 2018. Bırakın nişanlılığı, düğünden sonra da senelerce uzak yaşadık.

Şimdi buna da sağlıksız diyen olacaktır ama biz daha hiç tartışmadık. Uzaktayken de, aynı evde de. Tartışma-kavga sıfır. Henüz hiçkimse sesini yükseltmedi, küslük kesinlikle olmadı, abik gubik tripler görmedim, göstermedim.

Seven insan kırmaktan korkar ben bu kadarını biliyorum. Ama bu durum karşılıklı olunca güzel. Adam haksızken bile tenezzül edip barışma çabasına girmeyecek, ben "aman ağzımızın tadı kaçmasın" kıvamında ayağına gideceğim. Yok öyle bir sistem.

Seviyor diyorsunuz ama egosu sizden önde geliyor anladığım kadarıyla. "Bu kadın benim eşim" deyip özeleştiriyle adım atamayan adam az ötede sevsin.

Kendi kıymetinizi bilin. Kavga etmek, tartışmak normal değildir, normal olan fikir ayrılığına düşüp konuşarak çözmektir.

Bu tartışmada haksızsınız, farkındasınız ve bana göre aramamak için yanlış bir viraj bu. Çünkü kendisinde şikayet ettiğiniz şeyin aynısını şu an siz yapıyorsunuz.

Üzgünüm ama çok sağlıklı değil bence bunlar. Umarım çözebilirsiniz.

Nişanlılık+ilk yıllar geçtikten, mesafe sorunu da kalmadıktan sonra "e ama huyu bu adamın, normali böyle, alışayım artık senelerdir" deniyor gibime gelmeye başladı buraları okudukça.

Nikahım 2015, düğünüm 2016, aynı evde yaşamaya başlamamız 2018. Bırakın nişanlılığı, düğünden sonra da senelerce uzak yaşadık.

Şimdi buna da sağlıksız diyen olacaktır ama biz daha hiç tartışmadık. Uzaktayken de, aynı evde de. Tartışma-kavga sıfır. Henüz hiçkimse sesini yükseltmedi, küslük kesinlikle olmadı, abik gubik tripler görmedim, göstermedim.

Seven insan kırmaktan korkar ben bu kadarını biliyorum. Ama bu durum karşılıklı olunca güzel. Adam haksızken bile tenezzül edip barışma çabasına girmeyecek, ben "aman ağzımızın tadı kaçmasın" kıvamında ayağına gideceğim. Yok öyle bir sistem.

Seviyor diyorsunuz ama egosu sizden önde geliyor anladığım kadarıyla. "Bu kadın benim eşim" deyip özeleştiriyle adım atamayan adam az ötede sevsin.

Kendi kıymetinizi bilin. Kavga etmek, tartışmak normal değildir, normal olan fikir ayrılığına düşüp konuşarak çözmektir.

Bu tartışmada haksızsınız, farkındasınız ve bana göre aramamak için yanlış bir viraj bu. Çünkü kendisinde şikayet ettiğiniz şeyin aynısını şu an siz yapıyorsunuz.

Ne güzel hiç kavga yaşamamanıza bunlara rağmen sevindim. Ben de isterdim başarmayı. Biliyorum haksız olduğumu ama ben yanlış mı düşünüyorum bilmiyorum. Bunca zaman dediğiniz gibi kendi kıymetimi kendi egomu onun önünde tutmadım. Bir kere etraflıca onun düşünüp adım atmasını istiyorum. Yazmak içimden gelmiyor. Umarım çözerim.

Size katılmıyorum evlenmek ya da gelinlik giymek gibi bir amacım yok. Kendime de saygım var ki şu an herhangi birşey yapmayıp sadece düşünyüorum resmi olarak evlenmiş olsam da. Birine yapışmış da değilim hiçbir zaman böyle bie karakterim olmadı. Sadece kavgaları alttan alan taraf olmaktan ben birşeyleri açıkladıktan sonra özür diliyor kendi anlamıyor bunlardan yoruldum. Acımasız bir yorum olmuş ama yine teşwkkür ederim. Doğuya gitme konusuna da gelince kendime saygım olmadığı ya da sırf gelinlik giymek için değil onu sevdiğim için gittim. Gelinlik giymek için bişeyler yapıyor olsaydım biliyorsunuz çok zor değil rastgele biriyle evlenmek önemli olan huzur. Ben de şu an geriye çekilip bunları düşünüyorum.

Size katılmıyorum evlenmek ya da gelinlik giymek gibi bir amacım yok. Kendime de saygım var ki şu an herhangi birşey yapmayıp sadece düşünyüorum resmi olarak evlenmiş olsam da. Birine yapışmış da değilim hiçbir zaman böyle bie karakterim olmadı. Sadece kavgaları alttan alan taraf olmaktan ben birşeyleri açıkladıktan sonra özür diliyor kendi anlamıyor bunlardan yoruldum. Acımasız bir yorum olmuş ama yine teşwkkür ederim. Doğuya gitme konusuna da gelince kendime saygım olmadığı ya da sırf gelinlik giymek için değil onu sevdiğim için gittim. Gelinlik giymek için bişeyler yapıyor olsaydım biliyorsunuz çok zor değil rastgele biriyle evlenmek önemli olan huzur. Ben de şu an geriye çekilip bunları düşünüyorum.
evliliğinde huzur arayan birinin mantığı yok davranışlarınızda.
Her sözüme karşı olmuşsunuz ancak,dediğim gibi malesef.
Bir insan bunca olumsuzluğa neden alttan alır,heleki bir bayan haklıyken bile neden özür diler,tek başına düğün için çırpınır vs vs?
Bana sevgi demeyin,bu sevgi değildir.
Neyse hayat sizin hayatınız.
Aşkın kör ettiği gözlerin,düğünden sonrada ağlamaktan kör olmasını okuyoruz burada hergün nasılsa.

evliliğinde huzur arayan birinin mantığı yok davranışlarınızda.
Her sözüme karşı olmuşsunuz ancak,dediğim gibi malesef.
Bir insan bunca olumsuzluğa neden alttan alır,heleki bir bayan haklıyken bile neden özür diler,tek başına düğün için çırpınır vs vs?
Bana sevgi demeyin,bu sevgi değildir.
Neyse hayat sizin hayatınız.
Aşkın kör ettiği gözlerin,düğünden sonrada ağlamaktan kör olmasını okuyoruz burada hergün nasılsa.

doğru böyle anlamış olabilirsiniz ben kendimi de ifade edememiş olabilirim. İnşallah daha fazla üzülmem teşekkür ederim.

Nişanlılıkta göz ardı edilen her hareket evlenince bir çığ gibi üzerinize düşüyor.şuanki aklım olsa nişanlı iken ayrılırdım.şimdiden küsebilen,aramamayı göze alan ve alttan almayan insanı evli iken gerçekten düşünemiyorum nişanlılık sürecinde insan 1 kez değil 1000 kez düşünmeli çünkü evlilik geri dönüşü zor birşey çok iyi düşünün derim

Aynı şeyleri düşündüm. İlk evliliğimde çok duydum bu normal normal laflarını. Ama hiç de normal gelmedi ve boşandık haliyle. Şimdiki ilişkimde görüyorum ki anlayış ve sevgi/saygı olan ilişkide kavga gürültü yok denecek kadar az oluyor . Okadar yanlış biliyoruz ki toplum olarak bu konuyu..

Nişanlılıkta göz ardı edilen her hareket evlenince bir çığ gibi üzerinize düşüyor.şuanki aklım olsa nişanlı iken ayrılırdım.şimdiden küsebilen,aramamayı göze alan ve alttan almayan insanı evli iken gerçekten düşünemiyorum nişanlılık sürecinde insan 1 kez değil 1000 kez düşünmeli çünkü evlilik geri dönüşü zor birşey çok iyi düşünün derim

Bugün aradı. Epey uzun bir konuşma yaptık o daha çok konuştu ben bir şey söylemeden hatalarını söylemeye başladı. Ben de bana biraz zaman vermesi gerektiğini söyledim. İçimdeki kırgınlığı bir anda geçiremem

Tüm ilişki boyunca haklı da olsanız sizi kırsa da alttan almakla gönlünü almaya çalışmakla yapmışsınız hatayı. Sürekli bunlar yaşanıyorsa bir kere de alttan almayıp ne olacağını onun sizin gönlünüzü alıp almayacağını çaba gösterip göstermeyeceğini görmeniz gerekirdi. 3 gün konuşmamış sizinle yani çok da umrunda olmamış taa uçakla giidp gönül almışsınız onun yapması gerekenler bunlar aslında. O kadar alışmış ki hiç burnundan kıl aldırmıyor. Kaybetmekten mi korktunuz ne bilmiyorum ama evlenmeden önce sorgulamanız gerekirdi bu saatten sonra zor kaldı ki aynı evin içinde de sorunlar olur hep siz mi alttan alacaksınız hiç olmazsa bundan sonra böyle yapmayın

Tüm ilişki boyunca haklı da olsanız sizi kırsa da alttan almakla gönlünü almaya çalışmakla yapmışsınız hatayı. Sürekli bunlar yaşanıyorsa bir kere de alttan almayıp ne olacağını onun sizin gönlünüzü alıp almayacağını çaba gösterip göstermeyeceğini görmeniz gerekirdi. 3 gün konuşmamış sizinle yani çok da umrunda olmamış taa uçakla giidp gönül almışsınız onun yapması gerekenler bunlar aslında. O kadar alışmış ki hiç burnundan kıl aldırmıyor. Kaybetmekten mi korktunuz ne bilmiyorum ama evlenmeden önce sorgulamanız gerekirdi bu saatten sonra zor kaldı ki aynı evin içinde de sorunlar olur hep siz mi alttan alacaksınız hiç olmazsa bundan sonra böyle yapmayın

Haklısınız hata ettim sürekli alttan alarak o da bugün aradı izinler açılınca buraya geleceğini söyledi ben söylemeden daha burdaki yazdığım hatalarından bahsetti ona şans vermemi istedi. Ben de ondan zaman istedim. Yapmayacağım zaten istesem de daha fazla alttan alamam kredim doldu

Yok aklında başkasının olmadığını biliyorum. Konu biraz yanlış anlaşıldı sanırım. Sevgimizden şüphemiz yok sadece kavga ettiğimiz zamanlarda 5 kere ben alttan alıyorsam o 1 kere alıyor. Bu da beni yordu.

Kusura bakmayın ama çok dengesiz bir ilişkiniz var. Siz hep verici olan tarafsınız. Bu durumda üzülen taraf da siz olacaksınız. İlla birinin üzülmesi mi gerekiyor derseniz, evet bir taraf ötekinden çok daha verici olduğu dengesiz ilişkilerde biri üzülür.

Bir düşünün bakalım son 1 yılda siz onun ve ikiniz için neler yaptınız, o sizin ve ikiniz için neler yaptı?

Kusura bakmayın ama çok dengesiz bir ilişkiniz var. Siz hep verici olan tarafsınız. Bu durumda üzülen taraf da siz olacaksınız. İlla birinin üzülmesi mi gerekiyor derseniz, evet bir taraf ötekinden çok daha verici olduğu dengesiz ilişkilerde biri üzülür.

Bir düşünün bakalım son 1 yılda siz onun ve ikiniz için neler yaptınız, o sizin ve ikiniz için neler yaptı?
haklısınız zaten çok verici olduğum geri çekildim onun görmesini istedim artık çabalama sırası onda. Dengeyi kuramadım ama zararın neresinden dönsem kar diye düşünüyorum.

Aynı şekilde evlilik öncesi nikah yapmış ve nişanlılıkta hakli da olsam bir çok konuda alttan almış bir insan olarak yazıyorum,12 yıl oldu,hiçbirşey değişmediği gibi herşey katlanarak arttı, siz mücadele gosterdikce o kaçan,umursamayan,ilgisiz taraf olacak sonuç=mutsuzluk,hüsran.

Şimdi şu aklimla o zamanda olsaydım dediğim o kadar çok şey varki, ama ortada iki tanede çocuk olunca eliniz kolunuz bağlı,aldığınız her kararda on bin kere düşünmek zorunda kalıyorsunuz..

Şimdi ayağınıza dolanan hiç bişey yok aslında,ayrilinda diyemem ama vaktinde vermediğim ciddi tepkilerin sıkıntısını çekiyorum,ve o zamanlarda haddini bildirmedigim için çok pişman oluyorum coookk:(

Aynı şekilde evlilik öncesi nikah yapmış ve nişanlılıkta hakli da olsam bir çok konuda alttan almış bir insan olarak yazıyorum,12 yıl oldu,hiçbirşey değişmediği gibi herşey katlanarak arttı, siz mücadele gosterdikce o kaçan,umursamayan,ilgisiz taraf olacak sonuç=mutsuzluk,hüsran.

Şimdi şu aklimla o zamanda olsaydım dediğim o kadar çok şey varki, ama ortada iki tanede çocuk olunca eliniz kolunuz bağlı,aldığınız her kararda on bin kere düşünmek zorunda kalıyorsunuz..

Şimdi ayağınıza dolanan hiç bişey yok aslında,ayrilinda diyemem ama vaktinde vermediğim ciddi tepkilerin sıkıntısını çekiyorum,ve o zamanlarda haddini bildirmedigim için çok pişman oluyorum coookk:KK43:

üzüldüm pişmanlıklar zor. Ben şimdi tepkimi koyduğumu düşünüyorum düzeldiğini görmezsem ayrılmak benim için zor olmaz bunu o da biliyor. Sadece ailem için üzülürüm.

bazı erkekler tembel karakterlidir. ha, belki işine gücüne gidip geliyordur ama benim kastettiğim tembellik , ikili ilişkideki tembellik. hele de karşısında herşeyi onun yerine düşünen halleden bir kadın varsa bu erkek tipi ömür boyu herseyi ondan bekler, sorumluluk üstlenmez mümkün olduğunca. ilişkiniz sanki bu hali almış ama hala değiştirmek sizin elinizde. siz flört etmiyorsunuz, siz onun eşisiniz artık. nikahınızı yapmışsınız. artık resmen evli bir çiftsiniz. o henüz bunun farkına varamamış sanırım.

Back