• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık Kavgaları

asker ya da polis sanırım eşiniz.
Bilmiyorum çok kopukluk gördüm ben ilişkinizde. Bir de şu yazdıklarınızı kendiniz dışardan bir göz olarak okuyun bakalım. Düzeltmek istiyorsunuz ilişkinizi ama bu hep sadece sizin çabanızla olacak. Yine alttan alan taraf siz olacaksınız. Umarım her şey güzel olur
Belki de ben anlatamamışımdır. Tek sorun bir sorun çıktığında benim düzeltmek için çabalamam. Ama bu da en büyük sorun galiba. Zaten artık çabalamayacağım. Kendi kendime kaldığım için düşündüm biraz ve yorgunluk hissediyorum sadece herkes gibi benim de gururum var o çabalarsa yürüyecek bu durum. Teşekkür ederim umarım :)

Özür dileye dileye adamın totosunu kaldirmissin. Adam da şimdi, küçük dağları ben yarattım havasında geziyor.

Artık taviz verme. Ve alttan alma. Yoksa her kavga da yaşananlar sana yol, su, elektrik olarak katlamali gelecek. Benden demesi.

Bırak konuşmasın. O arayana kadar da arama.

Özür dileye dileye adamın totosunu kaldirmissin. Adam da şimdi, küçük dağları ben yarattım havasında geziyor.

Artık taviz verme. Ve alttan alma. Yoksa her kavga da yaşananlar sana yol, su, elektrik olarak katlamali gelecek. Benden demesi.

Bırak konuşmasın. O arayana kadar da arama.

valla aslında ilişkide strateji sevmem. İplerin birinin elinde olmasını sevmem ama galiba böyle düşüne düşüne ipleri çoktan kaptırdım sanırım. Aramayacağım zaten. Umarım yani:)

Onun da sizin için cabalamasina müsade edin tepkili olarak değil ama ilgisiz olarak anlamasını sağlayın . Erkeklerı nasıl alistirirsaniz o şekilde devam eder . Sakince denge kurmalisiniz .

Bu şekilde dolup dolup patlarsaniz haklıyken haksız olursunuz zamanında müdahale daha iyidir .

Bir de söylemeden geçemeyeceğim aile whatsap grubu bana biraz abartı geliyor (tabi bu benim düşüncem ). Yani daha sizin aranızda tam bir evlilik ve bir düzen yokken aranıza aileniz de olsa 3. Kişileri sokmayın derim . Whatsap grubu deyip geçmeyin bakın günaydın yazılmamasi bile şakayla karışık dile getirilmiş . Böyle muhabbetlere hiç gerek yok daha çok yorulursunuz .

Onun da sizin için cabalamasina müsade edin tepkili olarak değil ama ilgisiz olarak anlamasını sağlayın . Erkeklerı nasıl alistirirsaniz o şekilde devam eder . Sakince denge kurmalisiniz .

Bu şekilde dolup dolup patlarsaniz haklıyken haksız olursunuz zamanında müdahale daha iyidir .

Bir de söylemeden geçemeyeceğim aile whatsap grubu bana biraz abartı geliyor (tabi bu benim düşüncem ). Yani daha sizin aranızda tam bir evlilik ve bir düzen yokken aranıza aileniz de olsa 3. Kişileri sokmayın derim . Whatsap grubu deyip geçmeyin bakın günaydın yazılmamasi bile şakayla karışık dile getirilmiş . Böyle muhabbetlere hiç gerek yok daha çok yorulursunuz .

Çok haklısınız. Ben de zaten annem whatsapp grubuna nişanlımı alınca kızmıştım. Ama benim babam yok ve eve giren erkek gözüyle bakıyor annem nişanlıma haklı ya da haksız hemen benimsedi. Bu konudaki yanlışı biliyorum. Tespitlerinizde de çok doğrusunuz dolup dolup patlıyorum. Eğer gerçekten çabalarsa kırgınlıklarımı dile getireceğim sakince.

Çok haklısınız. Ben de zaten annem whatsapp grubuna nişanlımı alınca kızmıştım. Ama benim babam yok ve eve giren erkek gözüyle bakıyor annem nişanlıma haklı ya da haksız hemen benimsedi. Bu konudaki yanlışı biliyorum. Tespitlerinizde de çok doğrusunuz dolup dolup patlıyorum. Eğer gerçekten çabalarsa kırgınlıklarımı dile getireceğim sakince.

Anlıyorum anneniz benimsemiş hemen ama iki taraf için de en azından birbirlerine gerçek manada alışana kadar bu tarz muhabbetler genellikle olumsuz sonuçlanır istisnalar hariç tabi ki . Siz yine de temkinli olun .

Bu kalan sürede de olabildiğince yükü eşinize bırakın sonuçta hayat müşterek zaten çoğu işi halletmissiniz bırakın kalan detaylarla o ilgilensin olduğu kadar olsun ama o ilgilensin .

İnanın erkeklerin elinden sorumlulukları alınınca özellikle de esleri her işin altından kalkınca bi değişiyor lar . Bunu olumlu olarak avantaja çeviren erkek nadirdir hepsi aynı algı da olmuyor malesef. Sorumlulukların azalmasıyla bi rahatlama ve karşı tarafın görevi olarak kalıyor aman dikkat edin .

Bu şekilde sakince tripsiz ondan adımlar bekleyin her türlü belli edecektir kendini .

Anlıyorum anneniz benimsemiş hemen ama iki taraf için de en azından birbirlerine gerçek manada alışana kadar bu tarz muhabbetler genellikle olumsuz sonuçlanır istisnalar hariç tabi ki . Siz yine de temkinli olun .

Bu kalan sürede de olabildiğince yükü eşinize bırakın sonuçta hayat müşterek zaten çoğu işi halletmissiniz bırakın kalan detaylarla o ilgilensin olduğu kadar olsun ama o ilgilensin .

İnanın erkeklerin elinden sorumlulukları alınınca özellikle de esleri her işin altından kalkınca bi değişiyor lar . Bunu olumlu olarak avantaja çeviren erkek nadirdir hepsi aynı algı da olmuyor malesef. Sorumlulukların azalmasıyla bi rahatlama ve karşı tarafın görevi olarak kalıyor aman dikkat edin .

Bu şekilde sakince tripsiz ondan adımlar bekleyin her türlü belli edecektir kendini .

Haklısınız temkinli davranmaya çalışıyorum. Öyle yapacağım zaten trip atamayacak kadar kendimi yorgun hissediyorum.

Cok guzel tepene cikarmissin aferin evlenince dusunemiyorum.Simdi bile cok dolmussun evlenince napacaksin adam degiscek mi saniyorsun bence iyi dusun daha dugun olmamis.

Sizi üzmek istiyorum kesinlikle ama yogunluk falan bir yere kadar.eşim biz nişanlıyken deli gibi yogundu arada mesaj atardı.ona da sorumluluk yükleyin beyaz eşyaların atıyorum modellerini fiyatlarını o arastırsın siz alın.suan bu yazılanlardan eşinizin cok evlenmek istemediği sonucuna vardım

Sizi üzmek istiyorum kesinlikle ama yogunluk falan bir yere kadar.eşim biz nişanlıyken deli gibi yogundu arada mesaj atardı.ona da sorumluluk yükleyin beyaz eşyaların atıyorum modellerini fiyatlarını o arastırsın siz alın.suan bu yazılanlardan eşinizin cok evlenmek istemediği sonucuna vardım

yok allahtan beyaz eşyayı ve mobilyaları birlikte aldık. Yani evlenmek isteyen ve ısrar eden oydu. Bu saatten sonra istemiyorum derse bu onun problemi galiba. Ama dediğinizi yapacağım elimi artık hiç bir şeye sürmeyeceğim. Mesaj konusuna gelince bana mesaj atıyor ama çalışma saatlerimiz uymadığı için ister istemez kopukluk oluyor. Aile grubunda da keza aynı şekilde.

Cok guzel tepene cikarmissin aferin evlenince dusunemiyorum.Simdi bile cok dolmussun evlenince napacaksin adam degiscek mi saniyorsun bence iyi dusun daha dugun olmamis.

Huy değişmez biliyorum. Ama daha önceleri beni dinlediğinde değiştirdiği davranışları olmuştu. Bunu da değiştirmesi için bir sebep yok çok bişey istemiyorum. Kırgınlığım var gönlümü almak "isterse" alır diye düşünüyorum ve umuyorum.

Sizin evlilik patlar gibi gorunuyor. Hakli, haksiz devamli alttan almalar, gonul almak icin bilmem nerelere gitmeler filan com fazla.
Evet iliskide, evlilikte fedakarliklar olmazsa olmaz ama devamli siz alttan alir boyle hareketler yaparsaniz karsinizdaki size saygi duymaz onu bilin. Herseyin bi siniri var. Boyle davranarak kendinizi ezdiriyorsunuz, adam ezdikce siz dolacak
Ve elbet sacma sapan patlamalar yasayacaksiniz.

Ayri annenizin bir lafiyla gidip adama patlamissiniz mesela bu cok yanlis. Ister yazar, ister yazmaz kendine kalmis bisey annen cok merak ediyorsa damadina sorsaymis.

Esim kendi akrabalarinin wp grubuna dahi bir kelime yazmazdi. Ayip olmasin diye gitmisto gruba :KK70: sonra cikti zaten.

Sizin evlilik patlar gibi gorunuyor. Hakli, haksiz devamli alttan almalar, gonul almak icin bilmem nerelere gitmeler filan com fazla.
Evet iliskide, evlilikte fedakarliklar olmazsa olmaz ama devamli siz alttan alir boyle hareketler yaparsaniz karsinizdaki size saygi duymaz onu bilin. Herseyin bi siniri var. Boyle davranarak kendinizi ezdiriyorsunuz, adam ezdikce siz dolacak
Ve elbet sacma sapan patlamalar yasayacaksiniz.

Ayri annenizin bir lafiyla gidip adama patlamissiniz mesela bu cok yanlis. Ister yazar, ister yazmaz kendine kalmis bisey annen cok merak ediyorsa damadina sorsaymis.

Esim kendi akrabalarinin wp grubuna dahi bir kelime yazmazdi. Ayip olmasin diye gitmisto gruba :KK70: sonra cikti zaten.

Zaten haksızım dedim dikkat ederseniz. Dediğiniz gibi dolup saçma bir patlama yaşadım. Annem genelde hiç laf etmez bana öylesine takılmıştı aslında bu tarz küçük meselelere takılcak bir insan değil benim hatam bunun farkındayım.

Evliliğimin patlamasını istemediğim için buraya yazdım. Kendimi ezmiyorum. Bu zamana kadar alttan aldım ama o da benim üstüme çıkmadı ukalalık yapmadı. Ancak ilk adımı hiç bir zaman atmadı ben de yoruldum. Bekleyeceğim sadece umarım hatasını anlar.

Ben bir sorun görmedim desem

Yakında olan erkekler bile düğün hazırlığına çok heveslenmiyor öyleleri az

Bir de Cidden Watsap grubundan annem günaydın yazdı da cevap vermedin dediniz mi

Aile grubu vs bana çok garip geldi

Doğu nöbet vs dediğinize göre Adam ya polis, asker ya da doktor

Bu konumda ve doğuda olan damat Hakkında günaydın yazdık cevap yazmadı vs demek sizi doldurmak gibi geliyor bana

Evlenince iki aileye de mesafe gerekir zira eşiniz de aynı şehre gelince onun ailesinin de kıymetli oğlu olacak

Ben bir sorun görmedim desem

Yakında olan erkekler bile düğün hazırlığına çok heveslenmiyor öyleleri az

Bir de Cidden Watsap grubundan annem günaydın yazdı da cevap vermedin dediniz mi

Aile grubu vs bana çok garip geldi

Doğu nöbet vs dediğinize göre Adam ya polis, asker ya da doktor

Bu konumda ve doğuda olan damat Hakkında günaydın yazdık cevap yazmadı vs demek sizi doldurmak gibi geliyor bana

Evlenince iki aileye de mesafe gerekir zira eşiniz de aynı şehre gelince onun ailesinin de kıymetli oğlu olacak

Yok ya dolduruşu kendi kendime yaptım annem devamında çocuğun işi gücü var rahatsız oluyodur çıksın isterse ayıp olmaz falan dedi ki annem samimidir bu duygusunda eminim annemi tanıyorum. Tamamen benim hatam aslında. Düğün hazırlığına heveslenmemek değil amacım sadece yardımcı olmuyor. Sorduğumda da bakarız diyor erteliyor. Atıyorum fotoğrafçı adam benim pazarlığımı dikkate almıyor mesela gelinim ya her türlü kabul ederim diye düşünüyor. Ondan yardım istiyorum erteliyor sonra gecikiyoruz gibi. Haliyle ben de yıprandım. Kavgalardan yoruldum. O da inat yapınca artık kırıldım. Dediğim gibi whatsapp grubu tamamen basit bir mevzu ben büyüttüm bit anda.

Valla detayını, geçmişini bilemem ama benim hissettiğim şu oldu bu ilişkide. Tipik, anlaşamayan bir çiftsiniz. İletişiminiz kopuk. Evlenmekte acele etmişsiniz. Daha aynı ev içine girmemişsiniz ama " resmen" evlisiniz. Yazık olmuş. Çünkü perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. İletişimsizlik sorunu bu kadar yüksekse nasıl evlilik yürüteceksiniz ki...

Gerçi kimi insanlar aynı eve girince anlaşmazlıkların düzeleceğini düşünür. Bilemem. Belki.
Ben ikili ilişkilerde strateji, oyun vs sevmem. Neyse o. Açık açık konuşun derdinizi. Bu böyle olmaz deyin. İletişimizi düzeltmeye çalışın.

Yok aklında başkasının olmadığını biliyorum. Konu biraz yanlış anlaşıldı sanırım. Sevgimizden şüphemiz yok sadece kavga ettiğimiz zamanlarda 5 kere ben alttan alıyorsam o 1 kere alıyor. Bu da beni yordu.
Ee o zaman sen de zirt pirt alttan alma
Simdiden boyle alistirma hata yaparsin

Arama sorma.
Ucaga atlayip gonlunj almak nedir
Eminim ayni seyi o sana yapmazdi

Bana kalirsa senin sevdigin gibi sevmiyor o seni

Geri cek biraz kendini.
Zorlami evleniyorsun sanki
Ne bu kadar ustume dusuyorsun?

Valla detayını, geçmişini bilemem ama benim hissettiğim şu oldu bu ilişkide. Tipik, anlaşamayan bir çiftsiniz. İletişiminiz kopuk. Evlenmekte acele etmişsiniz. Daha aynı ev içine girmemişsiniz ama " resmen" evlisiniz. Yazık olmuş. Çünkü perşembenin gelişi çarşambadan bellidir. İletişimsizlik sorunu bu kadar yüksekse nasıl evlilik yürüteceksiniz ki...

Gerçi kimi insanlar aynı eve girince anlaşmazlıkların düzeleceğini düşünür. Bilemem. Belki.
Ben ikili ilişkilerde strateji, oyun vs sevmem. Neyse o. Açık açık konuşun derdinizi. Bu böyle olmaz deyin. İletişimizi düzeltmeye çalışın.
Strateji yapmayacağım ama kendimden ödün vermeyeceğim. Konuştuğumuzda açık açık derdimi ve kırgınlığımı söyleyecğim zaten.

Ee o zaman sen de zirt pirt alttan alma
Simdiden boyle alistirma hata yaparsin

Arama sorma.
Ucaga atlayip gonlunj almak nedir
Eminim ayni seyi o sana yapmazdi

Bana kalirsa senin sevdigin gibi sevmiyor o seni

Geri cek biraz kendini.
Zorlami evleniyorsun sanki
Ne bu kadar ustume dusuyorsun?
Seviyorum çünkü. O an yapsam mı yapmasam mı diye düşünmedim. Geri çekeceğim zaten böylece bana verdiği bir değer varsa görmüş olurum

Kızlar merhaba. Foruma ilk defa konu açıyorum o yüzden yanlışlarım ya da konuda kopukluk olursa şimdiden affola. Ben nişanlıyım ( daha doğrusu nikah yaptım düğünüm eylülde) 2.5 senedir birlikteyiz yaklaşık 1 senedir ikimiz de farklı şehirlerde yaşıyoruz. Bilen bilir uzaktan ilişki yürütmek hele de nişanlılıkta çok zor. Tüm düğün sürecini kendim hazırladım. Düğün salonundan tutun da davetiyeleri dağıtmaya kadar kendim yaptım. Bunu söylediğime bakmayın bir suçlu aradığım için değil içimi dökmek için yazıyorum. Haliyle hem çalışıp hem de her şeye kendim koşuşturmak beni yıprattı. Onun ailesinden zaten herhangi bir destek görmüyorum (maddi,manevi) ha bir destek de aramıyorum çok şükür ikimizin de maaşı var ama biliyorsunuz iş lafa gelince bazı insanlar mangalda kül bırakmıyor herhangi bir destek olmadıkları gibi bir şeyi eksik görünce de bir sürü laf söylüyorlar bu da haliyle sinir bozuyor. Çünkü ben hem çalışıp hem de tek başıma bu kadar yetiştiriyorum. Bir kez evleneceğim için ve kendim ödediğim için de masrafımı ona göre yapıyorum. Tabi bunlar hep sıkıntı oluyor. Ama çok önemli değil. Bu zamana kadar da uzakta olduğumuzdan ve çalışma saatlerimiz zıt olduğundan sadece mesajlaşabildiğimiz için yanlış anlaşılma olmasın diye herhangi bir şey söylemedim. Çünkü nişanlım başlarda gerçekten çok anlayışlıydı.

Ama tabi her erkek gibi desem yanlış demiş olur muyum ama epey ilgisiz. Zaten uzakta olduğu için birşeyle ilgilenemiyor ama sorduğumda da ilgisiz kalıyor. Herhangi bir işin ucundan tutmuyor ancak ben defalarca söylersem yapıyor. Bu da beni haliyle yıpratıyor ve geriyor. Bir de ufak tefek tartışmalar da oldu büyük kavgalarda hep ben alttan aldım haklı da olsam haksız da olsam. O bana göre biraz daha inatçı. Önce özür dileyen ben oldum. Hatta bir gün mesajla söylediğim basit bir şey yanlış anlaşıldı diye 3 gün konuşmadık. Yaşadığım yerden kalkıp 1 günlüğüne uçakla doğuya hiç bilmediğim yerlere gidip ona süpriz yaptım ve gönlünü aldım. Tekrardan söylüyorum kendimi haklı göstermek onu yermek için yazmıyorum bunları. Çaresiz kaldığım için yazıyorum.

Uzakta olunca haliyle çok kavga ettik ve çok yıprandık. Bu ay sonu da yaşadığım yere tayini çıktı gelecek Allahtan aksilik çıkmazsa ama geçtiğimiz perşembe bir kavga ettik. Aslında ben %100 olmasa da kavgada benim de hatam var. Konu da ailecek kurulan whatsapp grubuna cevap yazmaması annem de takıldı bana hiç yazmıyo damat bey günaydın diyoruz cevap vermiyo diye (aslında şaka yaptı gerçekten takılmadı ama benim de tersime mi geldi ne bir anda nişanlıma patladım) ama karşılıklı birbirimize epey kırıcı konuştuk. Sonucunda o günden beri konuşmuyoruz. Ben yazmasam da konuşmayız biliyorum bu da benim ağırıma gidiyor. Her ne kadar aynı eve girmesek de ben onunla nikahlıyım karşısında kim olduğunu bilmiyormuş gibi davranıyor ne olursa olsun hep benim alttan almam benim ağırıma gidiyor artık. Bu konuda hatalı olduğumu bilsem de (ki bu zamana kadar hiç bu tarz sorunlar çıkarmamıştım) gerçekten artık yorulduğumu hissettiğim için yazmak içimden gelmiyor. Bana fikir verin napmalıyım?

Aile WhatsApp grupları en sevmediğim şey. Eminim aileniz iyi niyetlidir ama günaydına cevap vermedi diye... Bilmiyorum... Bende çoğu zaman yazmam gruptan. İşim var gücüm var orayı mı takip edeceğim, halimi soracak olan varsa da arayıp sorsun.

Ve mesajla söylediğiniz şey yanlış anlaşıldı diye sorun olmuş. Demekki adam konuşmayı seviyor. Yani ben ortada bir sorun göremedim. Aksine durmadan mesaj at, mesajımı yanlış anladın diye sorunlar olursa bende soğurum.

Back