• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlılık Kavgaları

Onun yanlış anlamasına ve size 3 gün küsmesine rağmen ayağına mı gittiniz?
Her yoruma "aslında öyle değil" demişsiniz de baya bir öyle kardeşim ya :KK51:
Yani sanki siz evlenmek için uğraşıyormuşsunuz, onun umurunda değilmiş gibi. Şimdi yine aslında öyle değil diyeceksiniz ama yazdıklarınızı 3. bir gözden okuyun bir kere.
Haklıyken de haksızken de alttan alınmaz. Siz onun altında ezilmesi gereken biri misiniz? Eş oluyorsanız eşit de olmanız gerekir.
Kendinizi geri çektiğiniz takdirde onun sizin peşinizden koşmayacağı izlenimi aldım ben.
Boşa kürek çekmeyin.

Onun yanlış anlamasına ve size 3 gün küsmesine rağmen ayağına mı gittiniz?
Her yoruma "aslında öyle değil" demişsiniz de baya bir öyle kardeşim ya :KK51:
Yani sanki siz evlenmek için uğraşıyormuşsunuz, onun umurunda değilmiş gibi. Şimdi yine aslında öyle değil diyeceksiniz ama yazdıklarınızı 3. bir gözden okuyun bir kere.
Haklıyken de haksızken de alttan alınmaz. Siz onun altında ezilmesi gereken biri misiniz? Eş oluyorsanız eşit de olmanız gerekir.
Kendinizi geri çektiğiniz takdirde onun sizin peşinizden koşmayacağı izlenimi aldım ben.
Boşa kürek çekmeyin.

Napmamı tavsiye edersiniz peki ? Adım atarsa da boşanayım? Şans vermeyim?

Aile WhatsApp grupları en sevmediğim şey. Eminim aileniz iyi niyetlidir ama günaydına cevap vermedi diye... Bilmiyorum... Bende çoğu zaman yazmam gruptan. İşim var gücüm var orayı mı takip edeceğim, halimi soracak olan varsa da arayıp sorsun.

Ve mesajla söylediğiniz şey yanlış anlaşıldı diye sorun olmuş. Demekki adam konuşmayı seviyor. Yani ben ortada bir sorun göremedim. Aksine durmadan mesaj at, mesajımı yanlış anladın diye sorunlar olursa bende soğurum.

Haklısınız belki de öyledir. Mesajlaşmak zorunda kaldık epey bir dönem konuşamadık. Ondan böyle oldu. Aile whatsapp grubu saçma zaten o konuda hak vermiyorum. Ama kavgalar biraz yordu beni sevdiğimi hissediyorum ama gururumu ezmek istemiyorum

Napmamı tavsiye edersiniz peki ? Adım atarsa da boşanayım? Şans vermeyim?
Adım atarsa da boşanayım derken?
Şimdi yaptıklarınızın tam tersini yapabilirsiniz. Sürekli verici olmak, sürekli alttan almak yerine biraz da olsa naz yapmak, evlilik işlerine deli gibi koşturmak yerine biraz da ondan bir şeyler beklemek gibi. Sizi dediğiniz kadar seviyorsa sizi kaybetmemek için uğraşır zaten.

Adım atarsa da boşanayım derken?
Şimdi yaptıklarınızın tam tersini yapabilirsiniz. Sürekli verici olmak, sürekli alttan almak yerine biraz da olsa naz yapmak, evlilik işlerine deli gibi koşturmak yerine biraz da ondan bir şeyler beklemek gibi. Sizi dediğiniz kadar seviyorsa sizi kaybetmemek için uğraşır zaten.
Önceki mesajlarsa yazdım ya öyle yapacağım daha fazla kendimi ezdirmeyeceğim dediğiniz gibi. Boşa kürek çekme derken bitir artık dediniz sandım ondan öyle söyledim.

Haklısınız belki de öyledir. Mesajlaşmak zorunda kaldık epey bir dönem konuşamadık. Ondan böyle oldu. Aile whatsapp grubu saçma zaten o konuda hak vermiyorum kendime. Ama kavgalar biraz yordu beni sevdiğimi hissediyorum ama gururumu ezmek istemiyorum

Önceki mesajlarsa yazdım ya öyle yapacağım daha fazla kendimi ezdirmeyeceğim dediğiniz gibi. Boşa kürek çekme derken bitir artık dediniz sandım ondan öyle söyledim.
Yok yani eğer boşaysa çekmeyin. Belki sizin dediğiniz gibidir ama o kadar kendinizden vermişsiniz ki o da buna alışmıştır belki
Bence kavga da çıkarmayın, üstünüze düşmesini bekleyin derim.

Kavga nedeniniz çok saçma olmuş, aile grubu anneme günaydın demedi falan çok yanlış.

Ama genel olarak bi sıkıntınız var belli, bunlar fragman diyim size, bu kavga bi patlama sanki. Bence bi yanınıza gelsin ve bi süre gözlem yapın bence.

Şimdi alttan almayın ama kavga sebebi de çok saçma cidden.

Yok yani eğer boşaysa çekmeyin. Belki sizin dediğiniz gibidir ama o kadar kendinizden vermişsiniz ki o da buna alışmıştır belki
Bence kavga da çıkarmayın, üstünüze düşmesini bekleyin derim.
Haklısınız. Zaten inanın bir kavgayı daha kaldıramıcam. Benden bu şefkati ve değeri görmeyince anlayacağını umuyorum.

Kavga nedeniniz çok saçma olmuş, aile grubu anneme günaydın demedi falan çok yanlış.

Ama genel olarak bi sıkıntınız var belli, bunlar fragman diyim size, bu kavga bi patlama sanki. Bence bi yanınıza gelsin ve bi süre gözlem yapın bence.

Şimdi alttan almayın ama kavga sebebi de çok saçma cidden.
Saçma zaten kendim uzun zaman susup gereksiz bir şeyden dolup ona patladım. Hak veriyorum size. Gözlemleyeceğim daha fazla kendimden ödün vermek beni daha da yoracak istemediğim sonuçlar olacak yoksa.

Aile whatsapp grubu ne biliyim çok çok samimi olunduktan sonra olmalıydı bence.Yani nikah nişan oldu diye yapay bir şekilde samimi olunmuyor ailelerle.Şimdi bu yazdığımı yanlış anlayıp saldıracaklar için belirtiyim , yani damat bey cevap yazmıyor demek hoş gelmedi bana.Aynı şeyi eşinizin annesi size yapsa itiraf edin siz de bi' gıcık olurdunuz.

Onun dışında keşke uçağa binip de oralara kadar gitmeseydiniz.Tamam insan eşi ve ilişkisi için her şeyi yapsın , duygularını açıkça ifade etsin de eşiniz bana biraz taktik yapıyor gibi geldi.O yüzden biraz geri çekilin bence.Yine işlerinizi yapın tabii hazırlıklarınızı yapmaya devam edin , biraz durun bakalım geride.Çünkü bu ilgilenmeme , müşterek istediğini yaptırmaya alışacak gibi duruyor eşiniz.

Aile whatsapp grubu ne biliyim çok çok samimi olunduktan sonra olmalıydı bence.Yani nikah nişan oldu diye yapay bir şekilde samimi olunmuyor ailelerle.Şimdi bu yazdığımı yanlış anlayıp saldıracaklar için belirtiyim , yani damat bey cevap yazmıyor demek hoş gelmedi bana.Aynı şeyi eşinizin annesi size yapsa itiraf edin siz de bi' gıcık olurdunuz.

Onun dışında keşke uçağa binip de oralara kadar gitmeseydiniz.Tamam insan eşi ve ilişkisi için her şeyi yapsın , duygularını açıkça ifade etsin de eşiniz bana biraz taktik yapıyor gibi geldi.O yüzden biraz geri çekilin bence.Yine işlerinizi yapın tabii hazırlıklarınızı yapmaya devam edin , biraz durun bakalım geride.Çünkü bu ilgilenmeme , müşterek istediğini yaptırmaya alışacak gibi duruyor eşiniz.

Haklısınız yapay oldu zayen ama art niyet yoktu gerçekten bunu biliyorum. Ama ne olursa olsun annem samimi de olsa bunu ona yansıtmamalıydım bu benim hatam. Dediğiniz gibi geride duracağım.

Haklısınız yapay oldu zayen ama art niyet yoktu gerçekten bunu biliyorum. Ama ne olursa olsun annem samimi de olsa bunu ona yansıtmamalıydım bu benim hatam. Dediğiniz gibi geride duracağım.
Son cümlede sözlük " müşterek" yazmış , fark etmemişim."küserek" olacak orası.Allah hayırlı uğurlu etsin şimdiden.

Kocamı gördüm yazdıklarınızda. Rabbimden bol bol sabırlar diliyorum sizin ve benim için.
Gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama aynı evin içine girince de yapacak
başka yerde olsa da yapacak
görmezden gelip sinir edecek.
Ben pasif agresif diyorum artık ona.
Sinirlerim o kadar bozuluyor ki bazen bağıra bağıra dayanamıyorum artık diye ağlıyorum.
Değişmiyorlar...

Kocamı gördüm yazdıklarınızda. Rabbimden bol bol sabırlar diliyorum sizin ve benim için.
Gözünüzü korkutmak gibi olmasın ama aynı evin içine girince de yapacak
başka yerde olsa da yapacak
görmezden gelip sinir edecek.
Ben pasif agresif diyorum artık ona.
Sinirlerim o kadar bozuluyor ki bazen bağıra bağıra dayanamıyorum artık diye ağlıyorum.
Değişmiyorlar...

Umarım verdiğimiz emeklere ve sevgiye değer.

Haklı olduğunuz konularda alttan alıp biriktirince en haksız olduğunuz yerde yükselmeniz yanlış olmuş. Bizim de aile WhatsApp grubumuz var eşim de grupta ama anneler malum günaydın yazıyor çay koydum gelen var mı tatlışlıkları yapıyor biz evlat olduğumuz için he hu deyip geçiştiriyoruz ama eşimin böyle bi mecburiyeti yok yani eşimin annesini internette ağırlamak zorunda kalsam ben ağır sinir olurdum o konuda yüzde yüz haksızsınız onu söyleyeyim. Ama sizi anlıyorum çünkü benim de yüzüm aşırı yumuşak ben gerilime gelemediğim için alttan alma eğilimim var kendime engel olmaya haklı olduğum konularda ya herru ya merru yapmaya çalışıyorum siz de kendinizi zorlayarak haklılığınızda soğuk durmaya çalışın ki alakasız bir yerde sinir patlaması yaşamayın. Düğün meselesinde hevessiz olması da bana tuhaf gelmedi siz düğün hayali kurduğunuz için size önemli geliyor ama o nikahı kıydınız gerisi boş beleş işler diye düşünüyordur ben de o kafada olduğum için eşinizi anlayabiliyorum. Yine de sırf gerilim uzamasın diye uçakla yanına giderek kadar uyumlu olmayın bir ilişki sadece mutlu anlarla değil düzgün bir tartışma kültürü olmasıyla da sağlamlaşıyor

Kızlar merhaba. Foruma ilk defa konu açıyorum o yüzden yanlışlarım ya da konuda kopukluk olursa şimdiden affola. Ben nişanlıyım ( daha doğrusu nikah yaptım düğünüm eylülde) 2.5 senedir birlikteyiz yaklaşık 1 senedir ikimiz de farklı şehirlerde yaşıyoruz. Bilen bilir uzaktan ilişki yürütmek hele de nişanlılıkta çok zor. Tüm düğün sürecini kendim hazırladım. Düğün salonundan tutun da davetiyeleri dağıtmaya kadar kendim yaptım. Bunu söylediğime bakmayın bir suçlu aradığım için değil içimi dökmek için yazıyorum. Haliyle hem çalışıp hem de her şeye kendim koşuşturmak beni yıprattı. Onun ailesinden zaten herhangi bir destek görmüyorum (maddi,manevi) ha bir destek de aramıyorum çok şükür ikimizin de maaşı var ama biliyorsunuz iş lafa gelince bazı insanlar mangalda kül bırakmıyor herhangi bir destek olmadıkları gibi bir şeyi eksik görünce de bir sürü laf söylüyorlar bu da haliyle sinir bozuyor. Çünkü ben hem çalışıp hem de tek başıma bu kadar yetiştiriyorum. Bir kez evleneceğim için ve kendim ödediğim için de masrafımı ona göre yapıyorum. Tabi bunlar hep sıkıntı oluyor. Ama çok önemli değil. Bu zamana kadar da uzakta olduğumuzdan ve çalışma saatlerimiz zıt olduğundan sadece mesajlaşabildiğimiz için yanlış anlaşılma olmasın diye herhangi bir şey söylemedim. Çünkü nişanlım başlarda gerçekten çok anlayışlıydı.

Ama tabi her erkek gibi desem yanlış demiş olur muyum ama epey ilgisiz. Zaten uzakta olduğu için birşeyle ilgilenemiyor ama sorduğumda da ilgisiz kalıyor. Herhangi bir işin ucundan tutmuyor ancak ben defalarca söylersem yapıyor. Bu da beni haliyle yıpratıyor ve geriyor. Bir de ufak tefek tartışmalar da oldu büyük kavgalarda hep ben alttan aldım haklı da olsam haksız da olsam. O bana göre biraz daha inatçı. Önce özür dileyen ben oldum. Hatta bir gün mesajla söylediğim basit bir şey yanlış anlaşıldı diye 3 gün konuşmadık. Yaşadığım yerden kalkıp 1 günlüğüne uçakla doğuya hiç bilmediğim yerlere gidip ona süpriz yaptım ve gönlünü aldım. Tekrardan söylüyorum kendimi haklı göstermek onu yermek için yazmıyorum bunları. Çaresiz kaldığım için yazıyorum.

Uzakta olunca haliyle çok kavga ettik ve çok yıprandık. Bu ay sonu da yaşadığım yere tayini çıktı gelecek Allahtan aksilik çıkmazsa ama geçtiğimiz perşembe bir kavga ettik. Aslında ben %100 olmasa da kavgada benim de hatam var. Konu da ailecek kurulan whatsapp grubuna cevap yazmaması annem de takıldı bana hiç yazmıyo damat bey günaydın diyoruz cevap vermiyo diye (aslında şaka yaptı gerçekten takılmadı ama benim de tersime mi geldi ne bir anda nişanlıma patladım) ama karşılıklı birbirimize epey kırıcı konuştuk. Sonucunda o günden beri konuşmuyoruz. Ben yazmasam da konuşmayız biliyorum bu da benim ağırıma gidiyor. Her ne kadar aynı eve girmesek de ben onunla nikahlıyım karşısında kim olduğunu bilmiyormuş gibi davranıyor ne olursa olsun hep benim alttan almam benim ağırıma gidiyor artık. Bu konuda hatalı olduğumu bilsem de (ki bu zamana kadar hiç bu tarz sorunlar çıkarmamıştım) gerçekten artık yorulduğumu hissettiğim için yazmak içimden gelmiyor. Bana fikir verin napmalıyım?
Erkenden yapılan nikahlar sonradan patlıyor. İlgisiz insan zor Allah yardım etsin

Haklısınız belki de öyledir. Mesajlaşmak zorunda kaldık epey bir dönem konuşamadık. Ondan böyle oldu. Aile whatsapp grubu saçma zaten o konuda hak vermiyorum. Ama kavgalar biraz yordu beni sevdiğimi hissediyorum ama gururumu ezmek istemiyorum

Bence biraz adamı serbest bırakın. Hiçbirşey düşünmeyin. Şimdi uzakta olunca siz çok şey düşünüyorsunuz ama ona göre herşey normal yolundadır belkide. Bırakın bir aramayın mesaj atmayın. O atarsa cevap verin, o zaman güzel konuşun. Ha baktınız aramıyor sormuyor özlemiyor o zaman karşınıza alıp konuşursunuz. Beklentileriniz farklıdır. Siz tutkulu yaşamak istersiniz o normal yaşamak ister. O zaman sen yoluna ben yoluma olur. Ama durup dururken ben fedakarlık yaptım, ben alttan aldım ben gururumu ezdim derseniz, çıkıp karşınıza madem laf edecektin yapmasaydın der ve yaptıklarınızın kıymeti olmaz.

Haklı olduğunuz konularda alttan alıp biriktirince en haksız olduğunuz yerde yükselmeniz yanlış olmuş. Bizim de aile WhatsApp grubumuz var eşim de grupta ama anneler malum günaydın yazıyor çay koydum gelen var mı tatlışlıkları yapıyor biz evlat olduğumuz için he hu deyip geçiştiriyoruz ama eşimin böyle bi mecburiyeti yok yani eşimin annesini internette ağırlamak zorunda kalsam ben ağır sinir olurdum o konuda yüzde yüz haksızsınız onu söyleyeyim. Ama sizi anlıyorum çünkü benim de yüzüm aşırı yumuşak ben gerilime gelemediğim için alttan alma eğilimim var kendime engel olmaya haklı olduğum konularda ya herru ya merru yapmaya çalışıyorum siz de kendinizi zorlayarak haklılığınızda soğuk durmaya çalışın ki alakasız bir yerde sinir patlaması yaşamayın. Düğün meselesinde hevessiz olması da bana tuhaf gelmedi siz düğün hayali kurduğunuz için size önemli geliyor ama o nikahı kıydınız gerisi boş beleş işler diye düşünüyordur ben de o kafada olduğum için eşinizi anlayabiliyorum. Yine de sırf gerilim uzamasın diye uçakla yanına giderek kadar uyumlu olmayın bir ilişki sadece mutlu anlarla değil düzgün bir tartışma kültürü olmasıyla da sağlamlaşıyor

Evet haksızım biliyorum yanlış zamanda yanlış yerde patlayıp haksız konuma düştüm. 2.5 senelik ilişkimiz var ve o oraya gittiğinden beri durum böyle belki de ben beceremiyorum bazı şeyleri dediğiniz gibi üstüne çok düşüyorum. Uyumlu olmayacağım artık zaten. Derdim sorun çıkarmak değil ama benim de insan olduğumu ve bir sabrımın olduğunu hatırlamalı.

Back