Nişanlılık dönemi:((

Benim bir arkadasim vardi sizinle ayni seyleri yasamis ona at nisani demistim. Cevreye ayip olur babamin basini egdiremem demisti. Hep sunu dedim nisanlilik tanima asmasidir. Nisandan donmek evlenip kucaginda cocukla donmekten iyidir. Dinlemedi evlendi. Ilk gece dayak yedi. 8 ay sonra bosandi ve baba evine geri dondu. Birde o cevre ne derse desin basiniza bisey gelse onlarmi yardim ediyomus bir lokma ekmegi onlarmi veriyomus.

hep sen fedakarlık yapıyorsun! hem de daha nişanlıyken..kusura bakma ama saglıklı bir evlilik olacağını düşünmüyorum. başını duvara çok vurursun bu adamla evlenirsen.ben olsam ayrılırım...kendimden ödün vermeyi de bırakırım.o neden vermiyor hiç

Eski nişanlım bu modelin biraz daha medenisi idi. Medeniyeti ise sadece kıyafet kısmına karışmazdı, tamamı çok benziyordu. Şükür ki ayrıldık. Üstünden seneler geçti, her yönden onun tam zıttı biri ile evliyim. İyi ki de kafamı kullanıp zamanında hayatımdan çıkarıp önüme bakmışım. Okulu bırakmıştım, bitirdim. İşimi gücümü elime aldım, beni seven, sayan, karışmayan her yönden dünya iyisi bir admala evliyim şükür ki.
Seçim sizin, ya cehennemi yaşayacaksınız ya da cenneti arayacaksınız. Allah doğru yönü bulmanıza yardımcı olsun inşallah.

gelinlik bile benim istedgim gibi olmayacak onun onların istedigi gibi kapalı olacak

at gitsin ya . zaten yeterince katlanmışsın saçmalıklarına.

gelinlik bile benim istedgim gibi olmayacak onun onların istedigi gibi kapalı olacak
bek eğer niyetin kapanmaksa hiç zorlama. kapan . tesettür gelinlik al . giy. baş göz üstüne.
ama kapanmayacaksan niye bunlara katlanıyorsun bilmiyorum.
sen ne kadar kapanmayacağım desen de evlendiğin an kapanacaksın. bunu da sinyal olarak 50 kez vermiş nişanlın sana. belli etmiş . kapanırım dersen devam et . kapanmam dersen etme. ama madem o kadar kapalı dindar insan . neden anneni aramamış anneler gününde . gönül alma neden yok . bi tatlı s öz neden yok . hat hut . önce yumuşak huy lazım sana

Evleneceksin yani ve onların beğendiği gelinliği giyeceksin öyle mi?
onu bile kabul etmiştim önceden ama şimdiki ilgisizlik beni görmezden gelmesi yokmusum gibi davranmasını kaldıramıyorum eve gidip birazdan ailemle konusaagım

Bu ülkenin 2 yüksekokul bir adet lisans bitiren ve devlet memuru olan bir kadını bu kadar boş olmamalı. Sen öyle bir kadın mısın? Eğer öyleysen o zaman bacım sen evlen bununla, kölesi ol, sonra da çarşafa gir tamam mı, burun deliklerini bile kapat. Ayrılmak için neyi bekliyorsun, belli ki ayrılmayacaksın müstehak yani sana.

Bir insan istiyor diye kapanmam bunuda kendisine söyledim oda dedi ben sana kapan demem o sana kalmıs ama kapansan mutlu olurum dedi bende istemedigimi söyledim dindar degil ben her kandilde annesini arar kutlarım ben 5 vakit namazımı kılarım umre ziyaretimi yapmışım sadece acıgım o kadar ama ben defalarca söylememe ragmen onu namaza başlatamadım

bosver yaninda dursun koca mi koca derken kusura bakmayin ama etrafinizdaki herkesin kafasi piril piril o nedemek ya kocami koca cokmu muhimmis yani illa yaninda bir erkek mi olacakmis bana sorarsan ayril o adamdan ondan ne koy olur ne kasaba sizin aranizdaki hersey daha simdiden bitmis

onu bile kabul etmiştim önceden ama şimdiki ilgisizlik beni görmezden gelmesi yokmusum gibi davranmasını kaldıramıyorum eve gidip birazdan ailemle konusaagım

Lütfen dik durun ve kararlı olun. Kurtarın kendinizi.

Ayrıl. Ayrica ayrılmam gerektiğini sen de anlamışsın zaten.Millet ne der diye bu adamı ömrün boyunca niye çekeceksin ki.

Aayyyhhhh bu ne be!!! Evladım sen iyi misin? Bu hanzoyu mu reva gördün kendine???? At o nişanı lütfen!!! Şu erkek ırkının köküne kıran girmiş gibi muamele yapmayın olmadık hödüklere.. mis gibi işin var ne güzel okullar okumuşsun bulsana dengini.. şöyle naif kadın ruhundan anlayan kıymet bilen muhabbet edebileceğin bi adam.. bununla bırak ömrü 5 dakika çay bile içilmez

Ay bu ne.... Zorla okudum. Saf olma lütfen ya. Yok çevre duydu artık bilmem ne... Nişanlandın altı üstü evlenip çoluk çocuğa karışıp şiddet gördükten sonra boşanmak mı tercihin? Yoksa şimdi yüzüğü atmak mı? O baskıyı anlıyorum ama mantıklı düşünmeye çalış hayat senin hayatın ne anneni ne babanı dinleme onlar değil sen evleniyorsun at o yüzüğü sinir oldum adama bak ya... Nişanlılık zaten bir tanıma süreci insanlar bu yüzden önce nişan yapıyorlar evlenmek yerine. Tanıyamamışım evlenince bu bana perde bile açtırmaz yol yakınken ayrılıyorum der atarsın yüzüğü. Okumuş iş güç sahibi insansın ömrünü okullarda evde köle olmak için mi harcadın? Bu adam çalışmana da izin vermez evlenince. Bir tanıdık var çevremizde. Perdeyi açtı diye karısını hastanelik etti hasta herif. Sanki o adamı anlatmışsın bu da aynısını yapacak. Yaz günü yarım kollu giyemiyorsun şuna bak. Şimdi başın kapalı değil ama evlenince görürsün gerekirse döve döve takacak örtüyü başına. Evlenince görürsün sen diyordur içinden. Koca olmaz sana bundan yol yakınken dön. Hayırlı haberlerini bekliyorum!

Bi daha yaziyorum ama inanin sizin iyiliginiz icin.Ya bide bu kadar herseyi kabul etmeniz onu havalara sokmus cebimde nasilsa gibi bakiyor bu ilgisizliginin sebebi de bu olabilir.kendinizden ödun vermemeliydiniz.kendinize olan sayginiz icin atmalisiniz nisani.

Nişanlılık da bir tanışma süreci bile bile kendinizi ateşe atmayın dik durun herkesin için de değil de alın nişanlınızı karşınıza onunla konuşun açık açık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…