Nişanlılık bu kadar zor mu ??

Cimriler diyorsun ama herşeyi istediğin gibi almışlar daha ne olsun...
Aranız da iyiymiş ne güzel bence takma hiçbirşeyi kafana...

frknlfr arkadaşım sıkıntı olan benlik bişey yok tam olarak 2. paragrafında yazdığın göz problemimiz var ve gelirken bana hediye getirmemeleri gibi şeyler çok laf edilio sanki herkesin kayınvalidesi dört dörtlüktü zaten bana alınanlar hediyeler benim için çokta önemli olmayan şeyler saygı sevgi gerek bana onlarda zaten bizde var çok şükür ama laf düşmeyecek kişiler konuşuo ona cnm sıkılıo çoğu kişi bu durum için ailemi gaza getirmeye çalışıo

derincim zaten bana göre cimri deiller ama neden bu şekilde davranılıo bana karşı sanki ben suçluymuşum bişey yapmışım gibi herkes bi tavır içinde bana karşı..

sen kendi gözlemini yap ; kendi sonuçlarının doğruluğundan emin ol... gerisini boşver...
sen ne kadar kararlı olursan etrafındakiler de o kadar sessiz kalmayı tercih edecektir... laf söyletmeyin ne kendinize ; ne neişanlınıza...

Canım bu akrabaların böyle konuşmaları genelde "ben demiş olayımdaa" tavrı. O yüzden çok kulak asmayacaksın en önemli şey senin düşündüğün ve ailen. Okuduğum kadarıyla ailenin de içi rahat. Herkesin görgüsü bilgisi adeti farklı farklı. Bende bilmem mesela hediye ne götürülür gelen ne getirmelidir felan. Herkes kendi bütçesi bilgisi adeti çerçevesinde birşeyler yapar. Sen zaten bu görüşe ve hoşgörüye hakimsin. Birde iş mevzusunda hayırlısı olsun canım senin için. Sen tamamen yeni bir düzen kuracaksın oysa ki o düzenini bozacak ve yeni bir düzen kurmaya çalışacak. Hiç kolay değil böyle şeyler. Konuşanlara bakarsan onlar bir gecede hükümet kurar ekonomiyide düzeltirler ama sözlerine uyarsın bu seferde bana mı güvendin derler, kendi bildiğiniz en doğrusudur. Boşu boşuna direnme akrabalarına çok yorulursun evet amca bu söylediklerini aklımda tutacağım de gülümse geç :))) Tatlı heyecanının keyfini çıkar lütfen çookkk mutluluklar diliyorum müstakbel eşinle sana opuyorumnanaktan

Seni söz resimlerinden tanıyorum gulbeyaz a.s
Öncelikle hayat senin hayatın hiç umursama...
Böylesi pürüzler olur. yerimseniben
ınan bunlar tuzu biberi işin. opuyorumnanaktan
Kayınvalidene cimri demişler, ya eşin olacak insan cimri mi?
Ondan haber ver sen...
:jeyyar:
Ayrıca sana akıl verenler çok cahilce konuşmuş...
Herşeyini kendi yapıyormuş kadıncağız.
Ne güzel işte üretken ve çalışkan bir kadın.
Bizde olsa böyle şeyler el üstünde tutulur.
Kendileri her daim tüketici olduklarından dolayı (laf edenler) kayınvalideni kıskanmışlar... :roflol:
ışin şakası bir yana çok mutlu ol laf edenlere inat... a.s
Ve küçük bir tavsiye:
'NıŞANLILIĞU UZUN TUTMA.'

evet nişanlılık, ayrı şehirlerde olunca çok zor oluyor canım.benimkiler için de çok laf ettiler canım.bayram geldi neden gelmediler?doğumgününde gelmeseler de neden bir şey göndermediler?daha neler neler...ilk başlarda çok kafama taktım nişanlımla bu yüzden bile tartıştım.ama çok gereksiz şeyler bunlar.yanyana gelince kayınvalidemlerin bana gösterdiği o sevgi her şeye bedel. nasıl olsa herkes üstüne düşeni yapıyor gerisi boş dedim sallamadım kimseyi.senin için rahatsa gerisini boşver canım.önemli olan nişanlınla aranın iyi olması gerisi boş...

yazdıklarınızı okuyunca bu konudaki görüşlerimden dahada emin oldum kıslar çok saolun ya Allah hepinzden razı olsun..benm zaten kendi gözlemlerime göre yanlış olan pekte abartılacak mevzu yok aileme görede ole bi nevi...lymira yazdıkların çok hoş çok haklısın yazdıklarını uygulamaya çalışcam.. hayyal kayınvalidemler bizimkilere göre cimri ya inan nişanlım hiçte ole deil yedirmeyi gezdirmeyi çok seven bi insan bişey görür hediye olarak beğenmişsem sonra bana alır arada sürprizler yapar ole birisi yani hatta bi kere ayrılmaya kalkmıştım ertesi günü kendi yanıma geldi annesi kızım siz sevginize sahip çıkın herşey olur dedi ole insan bu insanlar o kadar yani...:teselli:

amcan dört dörtlük müymüş çok merak ettim.. eğer cimri diyorlarsa sana aldıklarını gösterirsin susarlar bence.. böle herşeye gereksiz maydonoz olan insan tipi elbette ki durduk yere bile sorun çıkarır..

frknlfr arkadaşım sıkıntı olan benlik bişey yok tam olarak 2. paragrafında yazdığın göz problemimiz var ve gelirken bana hediye getirmemeleri gibi şeyler çok laf edilio sanki herkesin kayınvalidesi dört dörtlüktü zaten bana alınanlar hediyeler benim için çokta önemli olmayan şeyler saygı sevgi gerek bana onlarda zaten bizde var çok şükür ama laf düşmeyecek kişiler konuşuo ona cnm sıkılıo çoğu kişi bu durum için ailemi gaza getirmeye çalışıo

Bu herzaman olan birşeydir, birileri çıkar beğenmez, herkesin gönlünü yapmak zordur canım. Hem de evlenen sensin, kime göre seçim yapacaksın ki, herkesin tercihleri farklıdır bu hayatta, seninde seçim hakkın var, ona göre buna göre seçim yapacak değilsin. Dediğim gibi önemli olan senin tartıp , biçmen. Başkalarının düşündüğüne belki biraz önem vermek lazım ama ciddi konularda. Böyle yok gözü öyleymiş, yok ailesi cimriymiş ( ki sana bir cimrilik yapmamışlar) gibi nedenlerle , karşıdakini değerlendirenleri dikkate almaya gerek yok bence. Bu nedenler onların ne kadar insanca değerlendirme yapmadıklarının ispatı zaten. Allah huzurunuzu bozmasın, sende başkalarının böyle saçma sebeplerinden dolayı huzurlarını bozma.

tşk ederim frknlfr ama o kadar oluoki bazen çok bunalıorum çünkü dayımla teyzemler sözüm esnasında yüz çevirdiler bana tatlımı bile yemediler onlarla hala küsüz 7 ay oluo işte yeni yeni düzelmeye başlıo aramız nişandan sonrada amcamların bu tavrı biri bitio diğeri başlıo anlayacağın her gittiğim yerde bide bu konu konuşuluo düşünün 7 aydır sözlüyüm 7 aydır sürekli bu mevzu nişanımda bi ark aramıştı tebrik amaçlı sesler çok die yüksek sesle konuştum bide gülerek konuşuorum sonuçta mutluyum kuzenim bana çok gülme gibi laflar edio ordan..herkes ayrı bi şekilde davranıo bana karşı

canım benim ya siz ikiniz bi hayat kurcaksınız bence o ne demiş bu ne demiş hiç ilgilendirmesin çünkü onlarla yaşamıcan sevdiğinle yaşıcan insanlar hep olumsuz şeyleri söylemekten hoşlanır kötü olursa ben demiştim demek için evlenceksiniz inş hayırlısıyla bi 10 sene geçcek çocuklarınız olcak artık kim düşünür teyzeyi amcayı

dış kapının dış mandalları azıcık fazla olmamışlar mı?

alan razı satan razı,onlara ne oluyor?

ağırlığını koy güzelim,evleneceğin adamın ailesi ve kendisi hakkında konuşturtma.

celnur güzel söyledin doğru söylüyosun cnm ... catharsis evet çok oldular ve ben gereken cevapları veriorum o an için susuolar sonra yine aynı hergün mü ağız payı veeercem onlara bilmiorum

afedersin de ağızlarının payını almalarına ragmen hala bık bık bık konuşuyorlarsa, iyice yüzsüzmüş bunlar..
akraba oldukları için yapacak bir şey yok şimdilik ama babanı etkilemelerine izin verme canım..
ayrıca nişanlına bu sıkıntıları belli etme,yarın öbürgün elalem yüzünden yok yere ilişkiniz dejenere olur.

catharsis yok merak etme cnm nişanlımın bunlardan hiçbirinden haberi yok ona mümkün olduğu kadar yansıtmamaya çalışıorum zaten..yoksa ileride problem olur biz kötü olurus bunları bildiğim için bişey demiorum ona

Bu mevzular her nişanlıya bir yerden tanıdık geliyordur:) Her kafadan bir ses çıkar illa ki.Kimse kötü niyetten yapmıyordur eminim..Bu konuda sana ve nişanlına çok iş düşer tatlım..Çok takmayın,kimseyi kırmadan he he deyip geçin gitsin.Bir arkadaşda demiş ya herkesin gönlünü yapamazsın aynen öyle.Memnuniyetsizlikler gırla olur ama sabretmeye değer.Düğünden sonra herkes kendi derdinee..Boşveeerrr..Nişanlılığın keyfini çıkarmaya bak..

ya seni çok iyi anlıyorum . benzer durumlar bende de var ama bizim dünürler gerçekten çok cimri.=) ve ellerini hiçbir şeye sürmüyorlar. 18 yaşından sonra herkes kendine mantığı war. bir de üstüne anlamsız bir gurur ,burunlarından kıl aldırmıyorlar. 3 kere aradı 5 kere aradı kayınvalide herşeyi söz laf ediyor. insanları oluruna bırakmnıyorlar maalesef .. herseye burunlarını sokmak,şimdiden emirleri altına sokmak isteyen cahil bir zihniyet var hala. oğlu sanki elinden gidiyor. ne ilgisi var kardeşim anne sevgisi baska eş sevgisi baska. ya adamı sinir ediyorlar. bir şeye el attıkları da yok ,herseye muhalefet anlamadım gitti. ama senin durumda kayınvalide çok sevecen anlaşılan,hersey daha kolay çözülür bence. alilenin nereden beslendiği kimseyi de ilgilendirmez. farzet ki marketten almadılar da sana elleriyle toplayıp getirdiler. şahsen ben daha çok sewinir dim .hemde masrafınız da yarıya inir. iş konusuna gelince bence oluruna bırak. buraya gelseniz de sizin taraf herseye karışmaya başlar senin canın sıkılır. iş bulmak kolay da degil bu dewirde. .:) şimdi onunda orda kurulu bir düzeni vardır.
bence hallolunmayacak sorunlar yopk canım ,canını sıkma derim .. zamanla düzelir . evlenince herkes elini ayagını çeker mecburen ..

saolun kıslar herşeyi oluruna bırakcam bende ..strawberry sende haklısın cnm sizinkiler cimri olabilir ama nişanlın onlar gibi deilse sende kafana takma galiba evlenene kadar mecbur dinlices herkesi ama duymucaz misali hayırlısı olsun ne dielim

X