Nişanlılık bu kadar zor mu ??

gulbeyaz_31

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2008
817
40
37
arkadaşlar benim bazı sorunlarım var nasıl anlatsam bilmiorum ama bi yerden başlamam gerekio biz erkek arkadaşımla 2 yıl çıktıktan sonra sözlendik geçen yıl temmuz ayında aile arasında sözümüz oldu sözüm kesildiği zaman dayım ve teyzem istemediler erkek arkadaşımla sözüm olmasını sebepse sözlümün zamanında kaza geçirerek bir gözünün yarı kapalı oolması durumuydu neyse herşeye rağmen en azından babam ve yanımdalardı biz ayrı şehirlerdeyiz sözden bir ay sonra ailece onların yanına bi günlüğüne gittik babamda ilk defa gidiordu ve babam dönüşte anneme içim çok rahat artık demiş... sevindim tamam dedim ... martın 27 sinde nişanım oldu salon tutuldu vs herşey çok güsel geçti hele sözdeki o kadar olaydan sonra nişan bana göre harikaydı tabi nişanlımgil gittikten sonra herkes bi yandan bişeyleri ölçüp biçmeye başladı nişanlımın ailesinin tek beğenmediğimiz bir sorunu var cimri olmaları ama şu şekilde şimdi kayınvalidemler herşeyi kendileri yapıolar bahçeleri fln var o yüzden sadece market alışverişi yapıp fazla para harcamıolar dışarıda para harcamayı sevmiolar bu yüzden ama bana alınan eşyalar konusunda nişan valizi mobilya ne aklınıza gelirse herşeyi çok güsel aldılar ve hep benim istediğime göre alındı ve benim kayınvalidemle nişanlımla ilgili aslında hiç bi problemim yok kayınvalidem her tlf açtığında kuzum canım napıosun sorar doğum günümde şarkılar söyleyerek kutlamıştı doğum günümü çevremizdeki yakın akrabalar ama bu cimriliğini söyleyip duruolar dünde amcam babamlara demişki sizin kızı çok üzerler haberiniz olsun babamda dio ki onu buraya getirmeye bak ama babam bile ben 2/3 yıldır iş arıorum o kadar çevresi var bana iş konusunda yardım etmedi illa devlet işi olsun dedi ben var gücümle çalışıorum ama olmuo çalıştığımı babamda annemde bilio bende en sonunda babama dedim ki herkes devlet işi olsun ister ama bende elimden geleni yapıorum olmuo hadi ben buraya getirsem orda düzenli bi işi var 1.5 yıldır aynı yerde çalışıo bu arada ona nasıl iş bulunacak sen bana bile bulmuosun ki iş dedim ..sustu bişey diemedi .. amacım onları kırmak deil annemde kayınvalidemlerin ii insan olduklarını onlardan bana zarar gelmiceğini söylüyo hatta sadece annem deil anneannem yengem halam bunlarda söylüyo aslında babamda onlardan kötü anlamda bişey beklemio ama bi anda bole de oluo anlam veremiorum artık nolur biraz da siz fikirlerinizi söyleyin.. şimdiden en azından bu kadar yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederim...

konu başlıgının cevabı evet tatlım nişanlılık zordur..
ama sadece ilk zamanlar...
iki insan iiçinde hayat degişiyor..stres oluyor hiç merak etme gecer bunlar.

sen bunlarara zorluk , böle aileye cimri diyorsan başka insanların hikayeleri hakkında hiç bir bilgin yok.mesela bir beni dinlesen ahhh.
çok sevindim senin adına ki öle sevecen bir kaynanan var.
bunlar tatluı telaşlar. allah tamamına erdirsin.

tşk ederim super87 inş çabucak geçer ama evleninceye kadar geçmicekmiş gibi duruo..

Rica ederim canım ne dmek..
bunlar neden oluyor biliyomusun...çünki iki kişi arasına bir sürü kişi giriyor..
senin ailen laf söylüyor..onun ailesi bir laf söylüyor..,
bu evrede yıpranıyorsunuz ikinizde..ama takmayın hiç kafanıza bir kulaktan girsin.bir kulaktan çıksın.....
boşuna demiyorlar nişenlılık süresi 6 ayı gecmesin diye...
sizde fazla gecmeyin olurmu..yerimseniben

yok canim ya aslinda nisanlilik super ya . mesela benim nisan donemimde oyle guzel seyler yasadim ki ruya gibiydi. ama dedigin gibi boyle araya amca felan girince isler karisabiliyo bazen. birde ben derim ki hic takmayin onu bunu onlar kiskancliklarindan yapyolar baska bisey deil. benimde amcam istememisti esimle evlenmemi. sepep de suyduikimizde yurt disinda dogmusuz o yuzden cunku kendi kizlari hep ital damat getirdiler. yani diyecegim su sadece kiskanclik. bos ver keyfini cikar ..........

seher yıldızı ben kayınvalidemlere cimri demiorum zaten amcam fln dio babamda aslında ole olmadığını bildiği halde bu konuda sert davranıo bu sfer yoksa benm ne nişanlımla ne kayınvalidemle ilgili sorunum yok benm ailemdeki insanların beni zorlaması bu şekilde zorluo beni yoksa Allah onlardan razı olsun ....super87 saol cnm zaten ramazan bayramından sonra düğün tarihimiz kondu bekliorus bakalım

seher yıldızı ben kayınvalidemlere cimri demiorum zaten amcam fln dio babamda aslında ole olmadığını bildiği halde bu konuda sert davranıo bu sfer yoksa benm ne nişanlımla ne kayınvalidemle ilgili sorunum yok benm ailemdeki insanların beni zorlaması bu şekilde zorluo beni yoksa Allah onlardan razı olsun ....super87 saol cnm zaten ramazan bayramından sonra düğün tarihimiz kondu bekliorus bakalım

sizin aranız iyi olsun yeter..

senle nişanlın arasında birşey yoksa bu durumlar evleninceye kadar canınızı sıkabilir sadece. sabredin. evlenince herşey yoluna girecektir. şimdiden mutluluklar.. bu arada her söyleneni de duymayıverin..

öncelikle küçük bir rica; noktalama işretlerine biraz daha özen gösterelim. bu şekilde yazınca anlaşılması gerçekten güç oluyor.

evlenmeden önce de evlendikten sonra da illa ki sorunlar olur. umarım her sorununuz bu kadar kolay halledilebilecek şeyler olur.
eğer nişanlınızın düzenli bir işi varsa bırakmasın bence. şu işsizlikte iş bulmak çok zor.
sizde devlet işi olsun diye boşa zaman harcayacağınıza özel sektör de bakın biraz da.
bunlar hallolacak şeyler, çok kafanıza takmayın.

doğru söylüyosun essmeralda noktalama işaretlerini unutmuşum.. bende nişanlımın işini bırakmasını istemiorum zaten.. çünkü orda ,çalıştığı yerde çok mutlu ve gayet güzel toleranslar gösterilio ama ailemin bu yaptıkları çok sinirimi bozuo ..

ilk soruna cevap vereyim tatlım, nişanlılık zordur, yaşadım Biliyorum o yüzden şuanki sevgilimle nişanlanmıyorum, düğünden 6 ay önce nişanlanacağız, öyle anlaştık.. ama çok Büyük Bir proBlem yok canını sıkma.. keyfini çıkar.. Bir de Benım nişanlıyken çektiklerimi dinlesen daral gelir, sus Burcu dersin =))) allah tamamına erdirsin canım..

canım benim bence nişanlının ailesinde cimrilkle ilgili bişey yok gibi geldi bana, şu var kendi bahcesinde onu bunu yetiştiren kişiler niye marketten alsınki sadec ihtiyaclarını alır mrkette ki senin hayatın farklı olacak onların gibi olmayacak, snin her dediğin alınıyorsa bişey demiyorlarsa ne gibi sorun varki demekki gereksiz masrafı sevmiyorlar, cimri dediğin öyle lmazki tutumlu denir ona, ve ahh şu çevre yok mu çevre benimde başımda var öyle bi dert. neyse iş konusuna gelince sakın güzelim işini bırakmasın çünkü benim ailemde memur olsun vs. diye söyleyip duruyorlar bakalım ne oolacak artık, eğer bir işi varsa onda devam etsin hiç bırakıp da daha da rezil olmayın madem tutturmuş bi iş geleceğide varsa hani çıkarılma vs. si çok değilse devam etsin tabi siz daha iyi bilirsiniz ama... neyse diyeceğim şu nişanlılık çook ama çook zor bişeymiş.. nedense herkes senin üzerinde konuşma karar verme hakkı varmış gibi hissediyor ya beni deli ediyor... ha birde ailelerde anlamadığım şu var evlenecek olan çiftlerin kendisininki gibi bi yaşam sürmesini hayat yaşamasını istiyorlar. onlar gibi davranmalarınıı onların standartlarında kurallarında vs. olmasını istiyorlar bende bunu anlamıyoum benimde basımda bu var deli oluyor yaa,, sen sıkma canını bi naşanlının agzını ara bakalım o işi bırakıp memurlukta vs. ailenin oraya tasınması gibi fikri varmı

burcu benm de çok samimi bi arkadaşım var burcu o benden daha çok sorunlar yaşıo valla o da nişanlı .. inşallah şu anki sevdiğin kişiyle herşey yolunda gider cnm tşk ederim moral verdiğin için de opuyorumnanaktan

mor salkım nişanlım şuanki işinden memnun buraya gelir belki ama eğer ben burda dediğim gibi bi devlet işinde çalışırsam mesela adliyenin katiplik sınavına girmiştim o zamanlare bu soruyu soruyodum hep eğer senin iin orda olursa gelirim dio du ama gelmeyi de çok istemio aslında çünkü orda onun kendine ait bide evi var işi de var dio bide burda sana iş bulmak daha basit yaşam dah akolay o yüzden pek istemio cnm o da haklı hak veriorum..kayınvalidemlerin cimrilik meseleside şundan ibaret mesela bana gelirken ellerinde bişey getirmio deiller getiriolar ama az dayısıgil geldiler ilk defa geldikleri halde sadece nişanda çeyrek takmışlar hediye fln almamışlar o yüzden bole laflar edildi ve mesela annemler fln masraf yapıolar bizde şunu yapalım demediler hiç bu sebeplerden dolayı bu şekilde düşünüolar cnmm süprizzzzz

Evet zordur nişanlılık dönemi,o güne kadar hiç bilmediğin,başka yaşam biçimi,alışkanlıkları,kültürleri olan ikinci bir ailen olur.Ailen olarak görürsün görmezsin fakat hayatını birleştireceğin insanın ailesi olduğu için uyum sağlaman gerekebilir,onları eleştirmeden önyargılı olmadan anlamaya çalış.Başkalarının değil senin düşüncelerin önemli.Evlenince sizin farklı ailesinin farklı yaşam biçimi olur.Bir arada yaşamayacağınız için bunları problem etme.Hepsi geçici.

Bir başkasının dünyasına giriyorsun, ailesine giriyorsun, tabi ki zorlukları var. Bir çok şey tuhaf gelebilir. Nişan bitecek, evlilik başlayacak. Evlilik daha da zor. Her güzelliğin bedeli var ya, hem güzel hem zor işte. Ama ben sizin ne sıkıntı yaşadığınızı pek anlayamadım açıkçası. Cimri olmalarından, daha doğrusu haklarında böyle konuştuklarından bahsetmişsiniz, ama sizin her istediğiniz isteğinize göre olmuş. Bu durumda ortada hiçbir sıkıntı yok. Onlar ne yer içer, kimseye kalmamış. Size gayet özenli davranmışlar ne güzel. Kayınvalidenin davranışlarından da gayet güzel bahsetmişsiniz, o zaman sıkıntı ne?

Sıkıntı başkalarının konuştukları ise, hele de bahsedildiği gibi gözüyle ilgili sıkıntı ise, çok ayıp gerçekten. Hem siz kabul ettikten sonra kimseye birşey düşmez. Başkalarının laflarına bakıp canınızı sıkmayın, siz karşıdakini ölçmeye çalışın. Nişanlılık tanıma süreci sonuçta. Sizin nasıl tanıdığınız ve kararlarınız önemli.
Allah bozmasın.Allah tamamına erdirsin.

nişanlılık zordur, herkes burnunu bi şeylere sokmaya çalışır, her kafadan başka bi ses çıkar işte, sabır edicen artık, insanları değiştiremezsin ki, sabırlı ol dua et:Saruboceq:

X