nişanlılar-evliler- fikir istiyorum..çeyiz

Arkadaslar cok mantikli yorumlamis, diyecek fazla birsey yok..
Maddi durumun iyiyse ceyize baslamanda fayda var.. Kolay gelsin tatlim..:nazar:

Resmi bir durum yaşanmadan almamanı tavsiye ederim . Çünkü o zamana kadar farklı ürünler çıkıyor ve sen önceden aldığın ürünleri beğenmeyip , bir de yenilerini alıyorsun . Sonra herşeyin çifter çifter olunca önüne gelene dağıtıyorsun :)))

bende mutlaka başla diyenlerdenim, benimde ortada söz nişan yok nezaman olacağıda kesin değil ama başlayalı 3 ay oldu. arkadaşlar çok güzel tavsiyelerde bulunmuşlar mutlaka dikkate almanı tavsiye ederim modasi geçmiyecek şeyleri almaya başlamanı öneriyorum bende. çeyiz işi gerçekten zamana yayılması gereken bir iş, kampanyaları indirimleri takip ederek yaparsan daha uygun fiyatlara mal etmiş oluyorsun

Bide şu modası geçer alma yorumlarına karşılıkta bişi demek istiyorum, ben şimdi çeyizimin ilk parçalarını 6 yıl önce almışım ama hala çok beğeniyorum kahvaltı katımım, yemek takımıma hala hayranım çünkü hepsini aşık olarak aldım. Şuan nişanlıyım hala eksiklerim var hep iyiki almışım dedim. Bir tek elektronik eşyaları almamıştım onalrı alıyorum. Çünkü elektronikte her zaman daha pratik ve yeni şeyler çıkıyor. Birde yeniliğin önüne geçemezsin, bunu unutmamak lazım. Bu sene bu moda bunu aldın seneye evlendin yeni bişey çıktı daha güzeli napocan her sene yenii yemek takımıydı yeni eşyamı alcan.
Sen herşeyden birar tane al zaman geçti nişanlandın beğenmedin mi günlüğe kullanırsın, tekrar birer takım daha alırsın, Çünkü herşey birere tane yetmiyo zaten. Birde en büyük tavsiyem zamanı olan arkadaşlaraa KAMPANYA VE İNDİRİMLERİ takip edin. Çeyizinizi daha ucuza maledersiniz. Ama nişanlandığınız zaman almaya başlarsanız herşeyi bir anda almak için alırsınız hem pahalıya hemde aceleyle zevkiniz olmayan şeyler alabilirsiniz.
Oh be rahatladımm :9::9::9::9:

çok saolun arkadaşlarım fikirleriniz için. yavaş yavaş başlayayım bende sonra sıkışıklığa gelmesin.. :) yavaştan başlamak gerek

başladım ben çeyize sizin fikirlerinizle.:) nevresim takımları-tencere tava seti felan aldım:21:
çok ta detaya girmiyorum şimdi nişan olunca felan daha çok alırım:32:

kızlar bende bu konuya taktım bugünlerde elimde sadece yemek takımım, çelik tencere setim kettle, normal bir set üstü ocağım (bekar olduğum için onu kullanıyorum) falan var.. eee para biriktiremiyorum. düşümeye baladımda hani ne yapayım diye farzedinki bugün evlenen bir çift bütün masrafları kendi karşılasa ve o adar uçuk olmayan normal standartlarda ve eşyaları alsa ev kurmak ne kadara mal olur. yani oooo kadar çok para sorun oluyomu. benim bir arkadaşaım vardı evlendi ikisi kendileri aldılar eşyaları eksikleride vardı evlendiğinde evinde halısı falan yoktu misafirde alamadı ama 1 yıl olacak herşey yoluna girdi dedi. yani ne bileyim oda sıfır eşyalar aldı sonuçta ama en fazla 8-9 ayda borçları bitti sanısam. belkide azaldı ve rahatladılar. ama buradaki yorumları okuyunca benim gibi elinde parası olmayan çeyizi olmayan bide aile desteği alamayan ne yapsın

bencede güncellensin bu topik boş bırakmayın bende bekar biri olarak sizi bekliyorum ve fikirlerinize güveniyorum:kkk:

selam arkadaşlar nişanlı felan değilim ama çeyiz yapıyorum.yane nereye kadar yapayım.tencere seti, mutfak eşyaları, yatak örtüsü,yemek takımları gibi şeyleri almak için erken mi ? yoksa nişan olduktan sonramı alınsın. nasıl yapayım?yoksa alıp bi kenaramı koysam sizler nasıl yaptınız?

maddi açıdan çok sağlam da oılsanız son zaman bırakmayın türlü türlü amrka vr toptan almaya kalkarsan çok yorulursun sıkışır beğenmezsin aradığını bulamazsın oluversin diye alırsın bişeyler snra keşke dha önceden inceleyip arayıp istediğim gibi bişey alsaydım diye pişman olabilirsin.ben 2 yıldır alıyorum birer birer ancak daha sona yaklaştım diyebilirm ck az birşeylerim kaldı sadece. al al bitmiyor az gibi görünüyor ama lbir çeyiz listesi çıkıyor mübarek tuvalet kağıdı rulosu gibi ... bence birer birer al ..

ben nişanlıyım ama daha daha ortada çeyizim yok :27:
bence, özellikle mobilya ve yemek takımlarımda moda çok çabuk değişiyo ve çok güzel çok değişik şeyler geliyo mağazalara,
bu yüzden ben kendi adıma düğün tarihim kesinleşmeden almicam eşyamı..
düğün tarihim kesinleşince gidip toplu alıcam birkaç günde hallederim diye düşünüyorum..
gerçi birkaç güne sığdırmaya çalıştığım için eksikler fln kalıcak, çok yorulucam biliyorum ama dediğim gibi düğün tarihim kesinleşmeden çeyize başlamak istemiyorum..
umarım doğru yapıyorumdur :26:

bence birkaç gün diyerek kandırmayın kendinizi o birkaç ay olur ancak canım. tecrübeyle sabit o kdr çk çeşit o kdr çk desenin içinde ben tam 3 hfta boyunca hafta sonları bievdiro yk evim.net yk bernardo karaca kütahya gezdim sadece bir baharatlık takımı için çatalkaşığı saymıyorm bile 3 ayda yenı karar verdim.ve de ben kararsız biri kesnlkle değilimdir sadece aradığımı bulmak istedimo da brz zaman aldı. sn ana sakın bırakmayın derim beğenmediğiniz içinize sinmeyen şeyleri az zaman kaldı yetişmeyecek stresıyle almak zorunda kalabilirsiniz bnden söylemesi.

çok çabuk değişiyor demişsiniz evleniceksnz belki 6 ay snra moda renkler değişicek yine eşya değiştirmeyı yada aldıklarınızı değiştirmeyi düşünmüyorsunz herhlde.ha bir de unutmadan küçük bir ayrıntıyı tüm çeyiz yapan bayanlar atlıyor. modayı bizler oluşturuyoruz. mesela şu kare yemek takımları yalnzca 1 hfta piyasda bir kişi bile kare yemek takımı almasa firmaların etekleri tutuşucak ve yeni modeller geliştirmeye başlayacaklar kar yemek takmları piyasadan çeklmeye başlayacak modası geçmş diyeceksinz..moda renklerde desenlerde şekillerde bizim elimizde. örnek:kırmızı takımlar çk satmaya başladıkca tüm çeyizciler mobilyaclar perdeciler vitrinleri kırmızılarla donattılar mürdümlerle donattılar herkes de vitrinlerde bunlr ck diye hayran olmaya başladı moda moda diye hücum ettiler halbuki modayı birkaç kişi başlattı firmalar çoğalttı herkes de moda bu dedi evlerini bunlarla donattı. 5 yıl önce kırmızı yok muydu??? tabiki de vrdı ama bu kdr popüler değildi...bir bayan söylemiş ağzına sağlık biz modayı değil moda bizi takip etsin ... biz modanın esiri değil moda bizm esirimiz olsun :40:

anlaşılan bu işlerde son dakikayı beklememek gerekir. bunu anladım sizlerden ricam çeyizlik ürünlerde marka ve kalite konusunda bizlere akıl vermeniz ve birde kampanyalardan haberiniz olduğunda buraya yazmanız bizde başlayalım artık hazırlıklara

Ben birşeylerin önceden alınabileceğine inananlardanım canım.Çünkü eminimki çeyizi kafanda düşündüğüne göre belli bir yaşa gelmişsin ve zevklerin oturmuş.Şuan aldığın bişiyi evlenirken aman allahım neden aldım demezsin.Çünkü verdiğin karar yetişkinken verilmiş bir karar olucak..

Ayrıca o zaman geldiğinde görüceksinki şuan olduğu gibi bol vaktin olmayacak bişileri araştırmak için.Mağaza mağaza gezemeyeceksin ürün aramak için.Rende ihtiyacın olacak ilk gördüğünü alacaksın belkide.Yediğin kazıkta cabası.Bende yapıyorum çeyiz denk geldiğim,farklı gördüğüm şeyleri alıveriyorum.Aldığım şeylerde fiyat araştırması yaptığımda görüyorum araştırma yaparak almanın önemini.Şimdi başlaman doğru tercih.Çünkü gezmek için bol vaktin var.Ayrıca fiyat araştırmasıda yapıyorsundur eminim uzun uzun..

Back
X