Kendi giyeceğiniz elbiseyi kendiniz alacaksınız tabii ki, niye elaleme yıkıyorsunuz ki? Hem utanmayacak mısınız istemeyen insanlara zorla elbise aldırtmaya? Yorumlar ısrarla adet adet demiş ya... İnsanlar adet adı altında kendilerini küçük düşürmeye ne kadar meraklılar, şaşıyorum.
Kendi giydiği elbiseyi ya da gelinliği kendinin almasını olağanüstü birşeymiş, fedakarlıkmuş gibi anlatanı da anlamıyorum.
Bir de şu kullanılmak deyimi var. Kendi evliliğiniz için yaptığınız şeyi, kendi üstünüze giyeceğiniz elbisenin parasını vermeyi nasıl kullanılmak olarak görüyorsunuz? Kullanılan biri varsa o da başkasının her türlü masrafını karşılaması istenen kişi bence. Sizin kullanılma ve taviz verme anlayışınızı çok garip buldum kendi adıma.
Sonuçta senin evliliğinden, nişanlığından, gelinliğinden ona ne? Kendin giyiyorsun ne alıyorsan.
Bu başlık parası zihniyeti bitmedi gitti yüzyıllardır. Habire bekle, bekle, bekle, gelin alıyorlar ya, donuna kadar giydirmeliler o gelini. Bol bol gelinin masrafını yüklenmeliler. Çünkü gelin alıyorlar, para ödemeleri lazım tabii. Bu zihniyeti hiç kabul edemeyeceğim.
En iyisi herşeyini kendin yapmak. Benim adetime göre de olması gereken bu.