- 17 Kasım 2014
- 1.665
- 1.021
- 158
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
Aslında sorun mu değil mi ondan pek emin değilim, ancak ailem bu konuda söylendikleri için benim de kafama takıldı.
2 ay sonra nişanım var kızlar. Mekan tutuldu ama daha alışverişe çıkılmadı. Geçtiğimiz gün kayınvalidem annemi arayıp dışarda kahveye davet etti. Kayınvalidem, onun kız kardeşi ve büyük gelini de vardı. Annem de dayımın eşiyle gitti. Ben farklı bir şehirde çalıştığım için onlara katılamadım. Tarihler ve alışveriş konusunda konuşmak istemiş. Konuşma esnasında takım elbise ve nişanlığın alınmasına gelince kayınvalidem yarım ağızla "Biz alabiliriz nişanlığı." demiş. Ordan büyük gelin (sevgilimin büyük abisinin eşi) "Ben nişanlığımı kendim aldım." vs diye atılmış. Benim annem kibar bir insandır, asla siz alın diye diretmez. Onlar öyle gönülsüz konuşunca herkes kendisi alsın o zaman demiş. Teyze de "Tamam o zaman herkes için de uygunsa biz takım elbiseyi, siz de nişanlığı alırsınız."demiş ve bu konu da böylece kapanmış.
Benim billdiğim nişanlığı damat tarafı alır, bizimkiler de bayağı bozuldular ve evde bayağı söylendiler. Hatta ben anneme madem bu kdr bozuldun o zaman orda bunu belli etseydin, bizim adetimiz böyle deseydn dedim ama annem "Belli ki bu konuşmayı önceden planlamışlar, teyze de gelin de bu sebeple ordaydı ve kayınvaliden de yarım ğızla konuştu, ne yapsaydım."dedi. Biraz canım sıkıldı arkadaşlar. Sizce bu normal mi? Nişan kıyafetini kendisi alan var mı? Salonda nişan yapıoruz, mekanı tuttuk. Artı damada bohça vs yapılacak daha. Fotoğraf, kuaför masrafı vs gibi daha bir sürü detay var. Bunların hepsini kız tarafı mı öder?
ah canim benim insan boyle seylere cok kiriliyor dogal olarak benim nisanda takilan takilarimi esim aldi esimin dugun icin biriktirdigi parayla da kv kp araba aldi sonra takilari yok su benden su bundan diye takmaya kalktilar bende hayir dedim herkesin icindr ustumde gelinlik onlari esim aldi damattan deyin lutfen dedim :). bende 1.5 aylik evliyim ve nisanimda ayni sizin gibi kv gelip anneme biz esya alamayiz bunu yapamayiz yapacaksa oglum ceksin kredisini evini esyasini dugununu yapsin dedi cekti gitti. ben hep sustum ama dugun gunu cok iyi aldilar cevaplarini once kv denin evine gitmek gerekirmis ben almaya geldiklerindr direk evime gidicem size gelemem dedim tabi baya tartistilar esimle ama gene de ben bu eve gelin gelmedim mesajini hissettirdim pnlara cunku 7 aylik nisanomda beni 3 kere zor aramistir 4 kerede evimize geldiler ... hic takma derim onlar ne yaparsa onlarin sani olacak seninde ona gore sevgin sekillencek.