• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlığımı kendim alacağım

Aslında sorun mu değil mi ondan pek emin değilim, ancak ailem bu konuda söylendikleri için benim de kafama takıldı.

2 ay sonra nişanım var kızlar. Mekan tutuldu ama daha alışverişe çıkılmadı. Geçtiğimiz gün kayınvalidem annemi arayıp dışarda kahveye davet etti. Kayınvalidem, onun kız kardeşi ve büyük gelini de vardı. Annem de dayımın eşiyle gitti. Ben farklı bir şehirde çalıştığım için onlara katılamadım. Tarihler ve alışveriş konusunda konuşmak istemiş. Konuşma esnasında takım elbise ve nişanlığın alınmasına gelince kayınvalidem yarım ağızla "Biz alabiliriz nişanlığı." demiş. Ordan büyük gelin (sevgilimin büyük abisinin eşi) "Ben nişanlığımı kendim aldım." vs diye atılmış. Benim annem kibar bir insandır, asla siz alın diye diretmez. Onlar öyle gönülsüz konuşunca herkes kendisi alsın o zaman demiş. Teyze de "Tamam o zaman herkes için de uygunsa biz takım elbiseyi, siz de nişanlığı alırsınız."demiş ve bu konu da böylece kapanmış.

Benim billdiğim nişanlığı damat tarafı alır, bizimkiler de bayağı bozuldular ve evde bayağı söylendiler. Hatta ben anneme madem bu kdr bozuldun o zaman orda bunu belli etseydin, bizim adetimiz böyle deseydn dedim ama annem "Belli ki bu konuşmayı önceden planlamışlar, teyze de gelin de bu sebeple ordaydı ve kayınvaliden de yarım ğızla konuştu, ne yapsaydım."dedi. Biraz canım sıkıldı arkadaşlar. Sizce bu normal mi? Nişan kıyafetini kendisi alan var mı? Salonda nişan yapıoruz, mekanı tuttuk. Artı damada bohça vs yapılacak daha. Fotoğraf, kuaför masrafı vs gibi daha bir sürü detay var. Bunların hepsini kız tarafı mı öder?

çalışan insansın kendi kıyafetini neden başkası alsın ki?
annenler de almasın, sen kendin almalısın bence.

bence böyle şeyler hiç önemli değil. ben daha nişan olmadan önce indirimlerde tam istediğim gibi bir elbise denk gelince hemen almıştım. sonra nişan bohçası hazırlanırken nişanlım zorla parasını vermek istedi, kabul etmeyince de normal zamanda giyebileceğim güzel bir elbise aldı.

ben böyle şeylere takılmam açıkçası herkes kendi kıyafetini kendisi de alabilir ya da erkek tarafı gönüllüyse nişanlığı onlar karşılayabilir. ama benim annemde kesin laf ederdi:) bundan daha beteri var ki annesi babası vefat eden bir arkadaşım nişanlandı bu yaz. annesini babasını kaybettikten sonra kendi bir ev tuttu çalışarak geçinmeye çalışıyor bi şekilde. onun nişanlığını bile erkek tarafı almadı. kız zorla şerle parayı denkleştirdi de içine sinen bir elbise alabildi şansına uygun fiyata.

Adetler konuşulacaksa bir kere , başkaları işin içine karıştırılmaz. Ayrıca da bir kayınvalide olarak bu konuyu dışarıda değilde evde konuşulması daha münasip olur hani. Seninkini alsalar sanki batacaklar , benim kv.de de aynı şeyi yaptı sayılır , annemi hep dışarıya davet etti annem eve çağırdı , alışverişe çıktık bana 800tl ye nişanlık alınınca suratı asıldı sanki para onun cebinden çıkıyor bizede 800tl ye nişanlımın ilk giydiği takımı aldırttı hemde nişanlım soyunma kabinindeyken ona sormadan karar verdi tek başına. 800e 800 kısas yaptı hiç sevmem böyle entrikacıları ama işte ...
Aman küslük dargınlık olmasın karşı tarafı kırmayım diye düşünürken karşı taraf iyi niyeti suistimal ediyor, hatta tepene bile çıkıyor ben bunu öğrendim yaşayarak canım , o yüzden eğer ki çok fakir değiller ise tüm adetleri koyun ortaya öyle veya böyle zaten kötü olcaksınız işin rengini belli etmiş kv.den sonradan iyi olur muyuz diye bekleme , bunu yapan neler yapar pehh sizde içinizde tutmayın söyleyin gitsin.

Aslında sorun mu değil mi ondan pek emin değilim, ancak ailem bu konuda söylendikleri için benim de kafama takıldı.

2 ay sonra nişanım var kızlar. Mekan tutuldu ama daha alışverişe çıkılmadı. Geçtiğimiz gün kayınvalidem annemi arayıp dışarda kahveye davet etti. Kayınvalidem, onun kız kardeşi ve büyük gelini de vardı. Annem de dayımın eşiyle gitti. Ben farklı bir şehirde çalıştığım için onlara katılamadım. Tarihler ve alışveriş konusunda konuşmak istemiş. Konuşma esnasında takım elbise ve nişanlığın alınmasına gelince kayınvalidem yarım ağızla "Biz alabiliriz nişanlığı." demiş. Ordan büyük gelin (sevgilimin büyük abisinin eşi) "Ben nişanlığımı kendim aldım." vs diye atılmış. Benim annem kibar bir insandır, asla siz alın diye diretmez. Onlar öyle gönülsüz konuşunca herkes kendisi alsın o zaman demiş. Teyze de "Tamam o zaman herkes için de uygunsa biz takım elbiseyi, siz de nişanlığı alırsınız."demiş ve bu konu da böylece kapanmış.

Benim billdiğim nişanlığı damat tarafı alır, bizimkiler de bayağı bozuldular ve evde bayağı söylendiler. Hatta ben anneme madem bu kdr bozuldun o zaman orda bunu belli etseydin, bizim adetimiz böyle deseydn dedim ama annem "Belli ki bu konuşmayı önceden planlamışlar, teyze de gelin de bu sebeple ordaydı ve kayınvaliden de yarım ğızla konuştu, ne yapsaydım."dedi. Biraz canım sıkıldı arkadaşlar. Sizce bu normal mi? Nişan kıyafetini kendisi alan var mı? Salonda nişan yapıoruz, mekanı tuttuk. Artı damada bohça vs yapılacak daha. Fotoğraf, kuaför masrafı vs gibi daha bir sürü detay var. Bunların hepsini kız tarafı mı öder?
Kayınvalideniz içtenpazarlıklı biri belli ki. Bence de çirkin bir davranış bu.. Bu işi damat adayıyla halledebilirsiniz diye düşünüyorum. Nişanlınızla konuşun, bu durumdan rahatsız olduğunuzu açıkça söyleyin bence. Biliyorum, konuşması hiç kolay değil bu konuları ama hiçbir şeyi içinize atmayın.

Konu hortlamış bu arada. ben de yeni fark ettim.

Son düzenleme:
başka bir konunuzda da; "Antepte bir abiye mağazasına gittim. Gerçekten çok hoş modeller var. Normalde inanılmaz zor beğenen, herşeye takılan birisiyim ama burda üç modeli çok beğendim. Ve ilk giydiğim elbise inanılmaz içime sindi. Tam istediğim gibi. Sadece bedeni bir beden küçük, onu da arkasına ek yparak halleder 2 günde teslim ederiz dediler. Fiyatı normalde 2bin tl ama tanıdık olduğu için 1600tl ye indi." yazmışsınız bulmaca gibisiniz :)

PArdon kaç tane nişan elbisesi giydiniz? bir konunuzda istanbul/kadıköyde bir butikte özel dikim oldu demişsiniz?

Bir tane nişanım + bir tane nişanlığım oldu. Kayınvalidemin arkadaşının Kadıköy'deki moda evinde, kayınvalidem(ki kendisi de terzidir), moda evinin sahibi terzi arkadaşıyla, kendi elleriyle dikti nişanlığımı. Oldu mu?

başka bir konunuzda da; "Antepte bir abiye mağazasına gittim. Gerçekten çok hoş modeller var. Normalde inanılmaz zor beğenen, herşeye takılan birisiyim ama burda üç modeli çok beğendim. Ve ilk giydiğim elbise inanılmaz içime sindi. Tam istediğim gibi. Sadece bedeni bir beden küçük, onu da arkasına ek yparak halleder 2 günde teslim ederiz dediler. Fiyatı normalde 2bin tl ama tanıdık olduğu için 1600tl ye indi." yazmışsınız bulmaca gibisiniz :)

Anlaşılan dedektifcilik oynamak istiyorsunuz ama biraz tuhaf kaçıyor :) Nişanlık bakarken bir çok dükkan gezdim, bu bahsettiğim başka bir modeldi. Amacınızı anlayamadım? Açık yakalamaya çalışır gibi bir haliniz var ama benim cevaplayamayacağım bir soru yok.

Anlaşılan dedektifcilik oynamak istiyorsunuz ama biraz tuhaf kaçıyor :) Nişanlık bakarken bir çok dükkan gezdim, bu bahsettiğim başka bir modeldi. Amacınızı anlayamadım? Açık yakalamaya çalışır gibi bir haliniz var ama benim cevaplayamayacağım bir soru yok.

yazdıklarınız çok tutarsız kusura bakmayın buna siz sebepsiniz!

Back