Nişanlığımı kendim alacağım

Ay birde o 2o kisiyi yemegede gotururlwr dinyanin masrafi yok yere

adetleri falan bilmiyorum ama annenin tavrı hoş olmamış alınma bana ama şimdiden seni ortada bırakmış. madem alınmasını istiyordu söyleseydibiz alırız dedikten sonra seni tiftiklemesinin manası yok bence.

Para mara adet fln sorun degil de sirf o buyuk gelin kendini ortaya attigi icin..
Sirf onun gicikligina "sende baska bende baska guzelim bizde nisanligida bindalliyida gelinligide erkek tarafi alir.. Sende kendin almasaydin sen kendin aldin diye bende senin gibi yapmak mecburiyetindemiyim"diye yapistirirdim valla..

Ev kuracaksiniz aliverin bi nisanlilik değil mi?ben kendim almistim Esimde ben alirdim demişti. Amannn gereksiz bunları düşünüp konuşmak. Keyfini cikart su günlerin.

Ben evlenirken eşimle herşeyi birlikte yaptık, hiç bi zaman şu adetlerle uğraşmadık ama adetleri bilirim. Nişanı kız tarafı yapar ama kızın elbisesini erkek tarafı öder... Ama kayınvalidenler resmen annenin dediği gibi planlamışlar olayı böyle 3-5 kuruş için yüz göz olmaya değmez.. Ama bi sonra ki adım için dikkatli olun.
Umarım bir daha bu tarz birşey yaşamazsınız..

Para mevzuları önemlidir. Hele ki evlenme aşamasında. Bir tarafın diğer tarafı ezmeye, kullanmaya hakkı yoktur. Sonuçta bir yuva kurulacak ve tüm hayat (ki içinde para da var) paylaşılacak. Nişanlınızla maddi açıdan her durumu konuşun. Neler alınacak, nasıl alınacak? Karşılıklı anlaştıktan sonra ailelerinize bildirin. Sonra da kimseyi karıştırmayın. Nişanlınızla yapacağınız konuşma esnasında onun paraya ne kadar önem verdiğini, tutumlu, savruk ya da cimri olduğunu anlayabilirsiniz. Uygulama aşamasında ise sözünde ne kadar duruyor, size ne kadar değer veriyor gibi konuları anlayabilirsiniz. Bu aşamalarda olumsuz şeyler yaşarsanız evlilik isteğinizi gözden geçirebilirsiniz.

Nişanı kız tarafı yapar
yani salon müzik pasta kamera fotoğraf damadın takım elbisesi aklına ne gelirse kız tarafı
kuaför ve nişanlık bunları erkek yapar
nişan böyle olacak madem düğünde böyle oyunlara gelmeyin

Ben de nişanlığımı kendim aldım ama damadın takımına maddi açıdan el sürmedim bana nişanda çeyrek bile takmadılar amaaaannnn boşver önemli olan sizin saadetiniz

Ne gıcık mevzu hele kız annesinin buna takılması boş, ben nişan nikah isteme kına hepsini ben aldım eşimde kendi kıyafetini kendi aldı gelinliğimi tabiki eşim aldı ama ben damatlığınalmadım hiç takılmadık bile bu konulara gitmiş almış benim haberim bile olmadı gelinlik içinde benim hesabıma para yollamıştı keyfine göre al diye biz hiç aileleri karıştırmadık hatta annem gelinliği eşin almıyor mu demişti:) yok bana parayı yolladı dedim, yani niyet güzel olsun çünkü zaten 2 tarafta evlilik arifesi durmadan para harcıyor

Bence çiftler hiç karışmasın bu sefer birbirlerine düşerler bana da bir şey yapılmadı umursamadım eşimin gözünde elmas isem varsın onların gözünde teneke olayım

Nişanı kız tarafı yapar sözünden ne anlarsınız demek ki onların adetleri öyle elbisesini de kız alıyor siz damat bohçası yapacaksanız onlar da tabii ki zaten size nişan bohçası yapacaklar zaten alışverişler hakkında çağırmışlar kaldı ki sözlünüzle bu konuları hiç konuşmadınız mı. Bence büyütülecek birşey yok alıverin ne var yani onlarda düğünde alacaklar herşeyi. Sevdiğinizi için evleniyorsunuz neden maddi şeyler sorun oluyor bizde öyle değil elbisesi alınır kızın deseydi anneniz.

bence hiç önemı yok..ne olacak yanı alsan?altı ustu 150 200 tllık nısanlık işte
bu tarz seyler için aileni sen yumusatacaksın kı aileler bırbırınden nefret etmesın

Bence boşverin ya siz mutluluk için evleneceksiniz olmayan olmasın alınmayan alınmasın eksik kalan eksik kalsın
Sorun ederseniz bunları mutluluğunuzun üstüne Gölge düşecek siz çekeceksiniz ceremesini
Annenize adetleri öyleymiş diyiverin
Bende KINA kıyafetimi kendim aldım nişan yapmadım gelinliğimi aldılar ama çamaşır falan almadılar alınması gereken ne varsa hemen hemen hiçbiri alınmadı altın bizde kaldı ama ertesi gün düğün borcu için bozdurduk hepsi borca gitti
Şimdi herşeyim var eşim sağolsun alıyor alıyoruz paramız oldukça boşyere yıpratmayın birbirinizi

hayır canım nişanlılığı erkek tarafı takım elbiseyi kız tarafı alır ve kuaför masraflarını erkek karşılar. ayrıca siz ona alyans alırsınız onlarda sana alyans alır. herşey karşılıklı olur. utanmasalar gelinliği de kendin al diyecekler

iyi de nişanı kız tarafı yapmaz mı? eee nişanlığı da kızın alması gerekmez mi? damat kendi takım elbisesini alsın zaten... biz de geline nişanlık almamıştık, kendi elbisesi vardı. nişan da gelinin evinde oldu zaten...

Su gibi konular okudukca hep kendi nisan- dugun surecim aklima geliyor da nasil bunaliyorum. Benim herseyimi esim yapmasina ragmen o kv nasil abartti herseyi, nasil doldurdu esimi, biz iki kurus masraf icin nasil kavga ettik esimle. O kadar kavga, dovusten sonra ne nisanin, nisanligin, ne dugunun, ne gelinligin tadi kaldi. Simdiki aklim olsa herseyimi kendim alirdim da o kv yi cak cak arkamdan konusturup, esimi de kendimi de germeden aradan cikardim, hem de herseyin en ucuzunu degil, gonlumun istedigini almis olurdum. Konu sahibi arkadasim bunun lafi geliyorsa simdiden ortalikta, Hic kendini uzmeden caninin istedigini al. O insanlardan da 5 kurusluk birsey isteme. Zaten alsalar da tadi kalmaz artik.

Merhaba cnm ben nisan elbisemi kendim aldim cokda rahat ettim.gidip istedigimi kendi paramla calisiyodum aldim basimida yaptirdim.nisan yeri de ailem tutmustu hepsi bzdeydi.benim kv falan cok pintiydiler bende verem olmustum aman onlarin agzina mi bakicam. Bohca biz erkek tarafina onlar da bana aldilar.nisan pastasi falan hep ben aldim nisani kiz tatafi yspar zaten.ailemde tabi yardim etti. Ama nikah kina gelinlik ve diger hersey zorla da olsa erkek tarafi yapti ki zaten normsli de budur.
Tabi esya lar ev doseme igneden iplige esimle beraber hallettik ve cok da mutluyuz kimseye minnetimiz yok.eger nisanlinin durumu iyiyse alsinlar derim ama gonulleri yoksa kendin al bosver ya begendigini al cik.meraketme dugunde acisini cikarirsin.nisanlia patlama sakin araniz acilir mutluluklar dilerim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…