- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Ay birde o 2o kisiyi yemegede gotururlwr dinyanin masrafi yok yere20 kişi mi? Yazik ya. Zaten bu kullanilmiyor diyenlere de uyuz oluyorum, sizene ya siz alirken iyiydi tabi..
Ben de her seyimi esimle hallettim çok şükür. Ne benim ailem ne de esimin ailesi hickimse karismadi ve gelmediler. Sadece nişan kiyafetim için kaynanam bakalim demisti baktik ama bulamadik sonra yine kendim gittim kendim begendim.. En rahati da böyle tabi... 20 kişi de çok ya. Magazaya sisığmaz ki
Çekirge sürüsü gibiydik düşün işteDükkana zor sığıyor bir de fikrini beyan edenleri bekliyorduk. 9 aylık hamilemiz bile eksik değildi.
Ay birde o 2o kisiyi yemegede gotururlwr dinyanin masrafi yok yere
Ay otur agla ay dusununce aglayasim geldi hahahHahahahahahahayy söyle bi gözümde canlandi da çok komik ya. Ve zavalli kizcagiz, her agizdan bir ses teeeyyy
Ben de nişanlığımı kendim aldım ama damadın takımına maddi açıdan el sürmedim bana nişanda çeyrek bile takmadılar amaaaannnn boşver önemli olan sizin saadetinizAslında sorun mu değil mi ondan pek emin değilim, ancak ailem bu konuda söylendikleri için benim de kafama takıldı.
2 ay sonra nişanım var kızlar. Mekan tutuldu ama daha alışverişe çıkılmadı. Geçtiğimiz gün kayınvalidem annemi arayıp dışarda kahveye davet etti. Kayınvalidem, onun kız kardeşi ve büyük gelini de vardı. Annem de dayımın eşiyle gitti. Ben farklı bir şehirde çalıştığım için onlara katılamadım. Tarihler ve alışveriş konusunda konuşmak istemiş. Konuşma esnasında takım elbise ve nişanlığın alınmasına gelince kayınvalidem yarım ağızla "Biz alabiliriz nişanlığı." demiş. Ordan büyük gelin (sevgilimin büyük abisinin eşi) "Ben nişanlığımı kendim aldım." vs diye atılmış. Benim annem kibar bir insandır, asla siz alın diye diretmez. Onlar öyle gönülsüz konuşunca herkes kendisi alsın o zaman demiş. Teyze de "Tamam o zaman herkes için de uygunsa biz takım elbiseyi, siz de nişanlığı alırsınız."demiş ve bu konu da böylece kapanmış.
Benim billdiğim nişanlığı damat tarafı alır, bizimkiler de bayağı bozuldular ve evde bayağı söylendiler. Hatta ben anneme madem bu kdr bozuldun o zaman orda bunu belli etseydin, bizim adetimiz böyle deseydn dedim ama annem "Belli ki bu konuşmayı önceden planlamışlar, teyze de gelin de bu sebeple ordaydı ve kayınvaliden de yarım ğızla konuştu, ne yapsaydım."dedi. Biraz canım sıkıldı arkadaşlar. Sizce bu normal mi? Nişan kıyafetini kendisi alan var mı? Salonda nişan yapıoruz, mekanı tuttuk. Artı damada bohça vs yapılacak daha. Fotoğraf, kuaför masrafı vs gibi daha bir sürü detay var. Bunların hepsini kız tarafı mı öder?
Bence çiftler hiç karışmasın bu sefer birbirlerine düşerler bana da bir şey yapılmadı umursamadım eşimin gözünde elmas isem varsın onların gözünde teneke olayımPara mevzuları önemlidir. Hele ki evlenme aşamasında. Bir tarafın diğer tarafı ezmeye, kullanmaya hakkı yoktur. Sonuçta bir yuva kurulacak ve tüm hayat (ki içinde para da var) paylaşılacak. Nişanlınızla maddi açıdan her durumu konuşun. Neler alınacak, nasıl alınacak? Karşılıklı anlaştıktan sonra ailelerinize bildirin. Sonra da kimseyi karıştırmayın. Nişanlınızla yapacağınız konuşma esnasında onun paraya ne kadar önem verdiğini, tutumlu, savruk ya da cimri olduğunu anlayabilirsiniz. Uygulama aşamasında ise sözünde ne kadar duruyor, size ne kadar değer veriyor gibi konuları anlayabilirsiniz. Bu aşamalarda olumsuz şeyler yaşarsanız evlilik isteğinizi gözden geçirebilirsiniz.
Aslında sorun mu değil mi ondan pek emin değilim, ancak ailem bu konuda söylendikleri için benim de kafama takıldı.
2 ay sonra nişanım var kızlar. Mekan tutuldu ama daha alışverişe çıkılmadı. Geçtiğimiz gün kayınvalidem annemi arayıp dışarda kahveye davet etti. Kayınvalidem, onun kız kardeşi ve büyük gelini de vardı. Annem de dayımın eşiyle gitti. Ben farklı bir şehirde çalıştığım için onlara katılamadım. Tarihler ve alışveriş konusunda konuşmak istemiş. Konuşma esnasında takım elbise ve nişanlığın alınmasına gelince kayınvalidem yarım ağızla "Biz alabiliriz nişanlığı." demiş. Ordan büyük gelin (sevgilimin büyük abisinin eşi) "Ben nişanlığımı kendim aldım." vs diye atılmış. Benim annem kibar bir insandır, asla siz alın diye diretmez. Onlar öyle gönülsüz konuşunca herkes kendisi alsın o zaman demiş. Teyze de "Tamam o zaman herkes için de uygunsa biz takım elbiseyi, siz de nişanlığı alırsınız."demiş ve bu konu da böylece kapanmış.
Benim billdiğim nişanlığı damat tarafı alır, bizimkiler de bayağı bozuldular ve evde bayağı söylendiler. Hatta ben anneme madem bu kdr bozuldun o zaman orda bunu belli etseydin, bizim adetimiz böyle deseydn dedim ama annem "Belli ki bu konuşmayı önceden planlamışlar, teyze de gelin de bu sebeple ordaydı ve kayınvaliden de yarım ğızla konuştu, ne yapsaydım."dedi. Biraz canım sıkıldı arkadaşlar. Sizce bu normal mi? Nişan kıyafetini kendisi alan var mı? Salonda nişan yapıoruz, mekanı tuttuk. Artı damada bohça vs yapılacak daha. Fotoğraf, kuaför masrafı vs gibi daha bir sürü detay var. Bunların hepsini kız tarafı mı öder?
Bişey farketmiyor da hoş değil gelin hanıma bi nişan kiyafetine bile layık değilmiş gibi muamale yapmak ..damatlığı da kız tarafı alır.ne farkediyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?