- 23 Ağustos 2012
- 50.002
- 1
- 232.227
- 898
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Dediğim gibi büyük gelinin o buluşmada yer alması bile önceden sözleşildiğinin, bu nişan elbisesi mevzusunun konuşulduğunun bir göstergesi bence. Kayınvalidem yarım ağız teklif etmiş o da aa bak kayınvalidesi ne kadar da kesin bu konuda vs denmesin diye. Ama büyük gelin hemen atlamış ben de kendim aldım nişanlığımı diye. Zaten teyze de hemen tamam o zaman herkes kendi kıyafetini alsın tarzında konuşmuş. Ve konu kapanmış. Bu durumda, büyük gelin de ordayken annem "Valla kızım sen kendin almışsın ama bizde adet böyle , bizde alınacak." vs diyemezdi. Zaten bir elbise alamayacak durumda değiliz allaha şükür nişanı zaten yapıyoruz. Ailemin rahatsız olduğu durum sizin adetleriniz nedir diye sorulmadan bu mevzulara girilmesi, gelin hanımın kendi fikrini beyan etmesi vs vs.
biz sitemizde 2 düğün yaptık aynen bu şekilde evlendi çocuklar.sonuçta çalışıyoruz her şeyimizi kendimiz yapacağız dediler.aileler sadece hediyelerini yaptılar ve gelen misafirleri ağırladılar ki ailelerin de durumu gayet iyi .:)Siz siz olun hele ki erkekte kızda çalışıyorsa bir toplu iğnenizi bile ailelere yaptırtmayın, çarşıya mı çıkılacak delikanlıyla kız gidip kendilerince herşeylerini alsın, eşya mı ortak alın, adetlere riayet eskidenmiş, günümüzde aileler bile kız mı evlendiriyor, erkek mi evlendiriyor belli değil, herkes hesap kitap derdine düşmüş, aileler düğüne derneğe misafir gibi gelsin gitsin, şimdi bir bakıyorsunuz gençler evlenince senin ailen onu aldı, yok bunu yapmadı kavgaları çıkıyor, erkek tarafı veya kız tarafı dünya kadar masraf yaptık takıları bize vereceksiniz diyor bir sürü kavga kıyamet, gençler canım cicim aylarını üzüntü ve gözyaşıyla geçiriyor.
İyisi mi ne yapıyorsanız kendiniz yapın, varsın 2 minder 3 tencereyle evlenin ama siz almış olun, kimsenin evinizde, evliliğinizde söz hakkı olmaz o zaman.
Canınızı üzmeyin, bunların hepsi çok kolay halledilen şeyler. Cebinize paranızı koyun, hangi mağazalardan seçim yapabileceğinizi kafanızda belirleyin. İnanın hepi topu 1 saatlik iş.Canım ne yazık ki o kahve toplantılarına ihtiyaç var çünkü ben başka bir şehirde yaşıyorum ve nişandan 1 hafta önce onların yaşadığı şehre gidebileceğim. müstakbel nişanlımla ayrı şehirlerdeyiz yani.Bu alışverişler vs ne zaman yapılacak hiçbir fikrim yok zaten :/
Zaten onlar sizin nişanlığınızı alsaydı siz de onun takım elbisesini alacaktınız. Bugün iyi bir takım dediğin 600 TL'den başlar. :) Yani sizin için aynı hesaba gelmiş.
Size bir önerim var: Biz nişanlımla kıyafet almaya ikimiz çıktık; hem onun takımını, hem benim elbisemi halledip döndük. Ki ben Mango'dan 80 TL'lik elbise aldım zatenHâlâ ikimizin de ailesi kim neyi ödedi bilmiyor.
İşlerinizi ikiniz hallederseniz, kimsenin sizinle ilgili ayrıntıları konuşacağı kahve toplantıları yapmasına gerek kalmaz.
biz sitemizde 2 düğün yaptık aynen bu şekilde evlendi çocuklar.sonuçta çalışıyoruz her şeyimizi kendimiz yapacağız dediler.aileler sadece hediyelerini yaptılar ve gelen misafirleri ağırladılar ki ailelerin de durumu gayet iyi .:)
Her yerin adeti farklıdır,bizde nişanda eğer nişan büyük bir mekanda yapılıyorsa,düğün salonu yada Cafe tarzı mekanın parasını kız tarafı verir,kuaför,fotograf bu tür işlerin parasında kız tarafına aittir yine eğer şehir dışından geliyorlarsa ulaşım ve kalacak yerde bize ait,eğer nişanda kızın giyeceği kıyafeti erkek tarafı alıyorsa bizde damadın takım elbisesini,ayakkabı,çorap,mendil tüm takım bize aittir.Kızın Alyansını erkek tarafı,erkeğin Alyansını kız tarafı alır,damada bohça yapıyorsanız onun masrafıda size ait olur,şayet erkek tarafıda size bohça yapıyorsa onun masrafıda erkek tarafına aittir.Aslında sorun mu değil mi ondan pek emin değilim, ancak ailem bu konuda söylendikleri için benim de kafama takıldı.
2 ay sonra nişanım var kızlar. Mekan tutuldu ama daha alışverişe çıkılmadı. Geçtiğimiz gün kayınvalidem annemi arayıp dışarda kahveye davet etti. Kayınvalidem, onun kız kardeşi ve büyük gelini de vardı. Annem de dayımın eşiyle gitti. Ben farklı bir şehirde çalıştığım için onlara katılamadım. Tarihler ve alışveriş konusunda konuşmak istemiş. Konuşma esnasında takım elbise ve nişanlığın alınmasına gelince kayınvalidem yarım ağızla "Biz alabiliriz nişanlığı." demiş. Ordan büyük gelin (sevgilimin büyük abisinin eşi) "Ben nişanlığımı kendim aldım." vs diye atılmış. Benim annem kibar bir insandır, asla siz alın diye diretmez. Onlar öyle gönülsüz konuşunca herkes kendisi alsın o zaman demiş. Teyze de "Tamam o zaman herkes için de uygunsa biz takım elbiseyi, siz de nişanlığı alırsınız."demiş ve bu konu da böylece kapanmış.
Benim billdiğim nişanlığı damat tarafı alır, bizimkiler de bayağı bozuldular ve evde bayağı söylendiler. Hatta ben anneme madem bu kdr bozuldun o zaman orda bunu belli etseydin, bizim adetimiz böyle deseydn dedim ama annem "Belli ki bu konuşmayı önceden planlamışlar, teyze de gelin de bu sebeple ordaydı ve kayınvaliden de yarım ğızla konuştu, ne yapsaydım."dedi. Biraz canım sıkıldı arkadaşlar. Sizce bu normal mi? Nişan kıyafetini kendisi alan var mı? Salonda nişan yapıoruz, mekanı tuttuk. Artı damada bohça vs yapılacak daha. Fotoğraf, kuaför masrafı vs gibi daha bir sürü detay var. Bunların hepsini kız tarafı mı öder?
Aynen öyle. Hem aileler müdahil olunca sadece bütçe değil, beğendiğin elbiseyi almak bile bir olay oluyor. Herkesin ayrı ayrı fikri oluyor malum. :)Bende indirimden 80 tlye bir elbise almıştım, eşim de sarardan 750 tllik bir takım beğenmişti. Beraber aldık beraber ödedik. Aileler karşılıklı alsaydı o zaman fiyatları da denk tutmaya uğraşacaktık. Beğendiğimiz oldu ikimizinde, gerisi hiç önemli değil.
Aynen öyle. Hem aileler müdahil olunca sadece bütçe değil, beğendiğin elbiseyi almak bile bir olay oluyor. Herkesin ayrı ayrı fikri oluyor malum. :)
Aslında sorun mu değil mi ondan pek emin değilim, ancak ailem bu konuda söylendikleri için benim de kafama takıldı.
2 ay sonra nişanım var kızlar. Mekan tutuldu ama daha alışverişe çıkılmadı. Geçtiğimiz gün kayınvalidem annemi arayıp dışarda kahveye davet etti. Kayınvalidem, onun kız kardeşi ve büyük gelini de vardı. Annem de dayımın eşiyle gitti. Ben farklı bir şehirde çalıştığım için onlara katılamadım. Tarihler ve alışveriş konusunda konuşmak istemiş. Konuşma esnasında takım elbise ve nişanlığın alınmasına gelince kayınvalidem yarım ağızla "Biz alabiliriz nişanlığı." demiş. Ordan büyük gelin (sevgilimin büyük abisinin eşi) "Ben nişanlığımı kendim aldım." vs diye atılmış. Benim annem kibar bir insandır, asla siz alın diye diretmez. Onlar öyle gönülsüz konuşunca herkes kendisi alsın o zaman demiş. Teyze de "Tamam o zaman herkes için de uygunsa biz takım elbiseyi, siz de nişanlığı alırsınız."demiş ve bu konu da böylece kapanmış.
Benim billdiğim nişanlığı damat tarafı alır, bizimkiler de bayağı bozuldular ve evde bayağı söylendiler. Hatta ben anneme madem bu kdr bozuldun o zaman orda bunu belli etseydin, bizim adetimiz böyle deseydn dedim ama annem "Belli ki bu konuşmayı önceden planlamışlar, teyze de gelin de bu sebeple ordaydı ve kayınvaliden de yarım ğızla konuştu, ne yapsaydım."dedi. Biraz canım sıkıldı arkadaşlar. Sizce bu normal mi? Nişan kıyafetini kendisi alan var mı? Salonda nişan yapıoruz, mekanı tuttuk. Artı damada bohça vs yapılacak daha. Fotoğraf, kuaför masrafı vs gibi daha bir sürü detay var. Bunların hepsini kız tarafı mı öder?
Ay evet ya bence bu adetler cok geridw kaldi ay camasir olayi falan onca kalabalikta hic kolay degilYok o açık, burasını beğenmedim, pahalı vs. en güzeli gerekirse borca girip böyle şeylerle uğraşmamak. Çok üzülüyorum iki genç koca bir kalabalığın içinde çamaşır, elbise vs seçmeye çalışıyorlar. Biri diyor al biri diyor alma. Ben gelinliğimi bile eşimle seçtim. Ailelerimiz de hiç karışmadılar. Çok şanslıymışım.
Konu sahibi ikinizin alma imkanınız yok mu? Aileleri karıştırmasanız?
Ay evet ya bence bu adetler cok geridw kaldi ay camasir olayi falan onca kalabalikta hic kolay degil
Bende sansli kesimdenim
benim kv de melek gibi biriydi kizim sen alcan sen kullanicaksin dedi
Ay ne kadar zor bir durum 2o kisi resmen ya nasil adetler bunlar kimbikir yengenun nelerde hevesi kaldiBen dayım evlenirken gitmiştim. 20 kişi vardık rahat. Yengeme saten gecelik alınacak, o da heves etmişti belli ki. Teyzem aman kullanılmıyor boşver sen atlet al yerine 5 tane dedi. Kız cevap veremedi yutkundu. Bir süre sonra tamam diyebildi sadece. Belki sadece dayım olsa hevesim var diyebilirdi.
Ay ne kadar zor bir durum 2o kisi resmen ya nasil adetler bunlar kimbikir yengenun nelerde hevesi kaldi
Ben dayım evlenirken gitmiştim. 20 kişi vardık rahat. Yengeme saten gecelik alınacak, o da heves etmişti belli ki. Teyzem aman kullanılmıyor boşver sen atlet al yerine 5 tane dedi. Kız cevap veremedi yutkundu. Bir süre sonra tamam diyebildi sadece. Belki sadece dayım olsa hevesim var diyebilirdi.
Oyi bir tecrube olmus yas kucuk olsadaGelinlik bile istediği gibi olmadı. Bende o zaman karar vermiştim eşimle gitmeye alışverişe 12 yaşındaydım daha. Allah nasip etti çok şükür.
20 kişi mi? Yazik ya. Zaten bu kullanilmiyor diyenlere de uyuz oluyorum, sizene ya siz alirken iyiydi tabi..
Ben de her seyimi esimle hallettim çok şükür. Ne benim ailem ne de esimin ailesi hickimse karismadi ve gelmediler. Sadece nişan kiyafetim için kaynanam bakalim demisti baktik ama bulamadik sonra yine kendim gittim kendim begendim.. En rahati da böyle tabi... 20 kişi de çok ya. Magazaya sisığmaz ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?