Nişanlığımı kendim alacağım

Ben size katiliyorum, buyuk gelini sizi oyuna getirmek amaciyla getirmisler. Yani alti ustu bir elbise icin bu kadar kurgu yapmalari cok garip, bu kadar mi cimriler ? Hayret ettim.

Bence bir elbiseyi bu kadar takma. Ama mutlaka yeri geldiğinde bunu nişanlınla konuş. Ben aldım sizin yerinize gibi değil ama annesi ve yengesinin böyle ufak birşeyi bile planlayarak karşınıza çıkmasıyla ilgili konuş. Baştan net bir şekilde siz yapın denseydi hiç birşey olmazdı. Burada ayıp olan elbiseyi sizin almanız değil bunun içten pazarlıklı bir şekilde size yıkılması. Bence dert etmeniz gereken şey başka. Şimdiden bunu yapan düğün dernek zamanı kimbilir daha neler yapar. Çok yumuşak bir dille nişanlınızı bu konjuda uyanık tutmalısınız.

biz sitemizde 2 düğün yaptık aynen bu şekilde evlendi çocuklar.sonuçta çalışıyoruz her şeyimizi kendimiz yapacağız dediler.aileler sadece hediyelerini yaptılar ve gelen misafirleri ağırladılar ki ailelerin de durumu gayet iyi .:)

bizim buralarda nişanı kız tarafı yapar. yani elbisesinden tut mekanına kuaförüne kadar her şeyi kız tarafı öder. erkek tarafı gelir takısını takar.

Canınızı üzmeyin, bunların hepsi çok kolay halledilen şeyler. Cebinize paranızı koyun, hangi mağazalardan seçim yapabileceğinizi kafanızda belirleyin. İnanın hepi topu 1 saatlik iş.

Bohça+elbise bir günde çok rahatlıkla halledilir.

Bende indirimden 80 tlye bir elbise almıştım, eşim de sarardan 750 tllik bir takım beğenmişti. Beraber aldık beraber ödedik. Aileler karşılıklı alsaydı o zaman fiyatları da denk tutmaya uğraşacaktık. Beğendiğimiz oldu ikimizinde, gerisi hiç önemli değil.

Valla bu zamanda en güzeli böylesi Egem, böylece gençlerde aileleri yüzünden birbirine girmemiş, kimse kimseyle yüz göz olmamış oluyor, öbür türlü yok borçlandık, yok masraf yaptık, ver takıları, senin ailen benim ailem kavgaları bitmiyor, arada gençler çok yıpranıyor.

20 yıl önce hiçbirşeyimize karıştırmadan evlendik, bir yatak bir sandık çeyiziyle, ne oldu? Eşimle herşeyimizi kendimiz yaptık, aileler tek kuruş masraf etmedi ama kimse de evliliğimize karışamadı.
Ne eşimin ailesi ne benim ailem, hala da öyledir, eş benim eşim, ev benim evimNe o bana ne ben ona tek söz ettirmeyiz.

Her yerin adeti farklıdır,bizde nişanda eğer nişan büyük bir mekanda yapılıyorsa,düğün salonu yada Cafe tarzı mekanın parasını kız tarafı verir,kuaför,fotograf bu tür işlerin parasında kız tarafına aittir yine eğer şehir dışından geliyorlarsa ulaşım ve kalacak yerde bize ait,eğer nişanda kızın giyeceği kıyafeti erkek tarafı alıyorsa bizde damadın takım elbisesini,ayakkabı,çorap,mendil tüm takım bize aittir.Kızın Alyansını erkek tarafı,erkeğin Alyansını kız tarafı alır,damada bohça yapıyorsanız onun masrafıda size ait olur,şayet erkek tarafıda size bohça yapıyorsa onun masrafıda erkek tarafına aittir.

Aynen öyle. Hem aileler müdahil olunca sadece bütçe değil, beğendiğin elbiseyi almak bile bir olay oluyor. Herkesin ayrı ayrı fikri oluyor malum. :)

Mune dogru soyliyir simduden nisanlinizla konusun
biz bohca ev esyasi ev bakma altij alisverisi akla ne gelirse esimle ikimiz gitttik cok keyifliydi

Aynen öyle. Hem aileler müdahil olunca sadece bütçe değil, beğendiğin elbiseyi almak bile bir olay oluyor. Herkesin ayrı ayrı fikri oluyor malum. :)

Yok o açık, burasını beğenmedim, pahalı vs. en güzeli gerekirse borca girip böyle şeylerle uğraşmamak. Çok üzülüyorum iki genç koca bir kalabalığın içinde çamaşır, elbise vs seçmeye çalışıyorlar. Biri diyor al biri diyor alma. Ben gelinliğimi bile eşimle seçtim. Ailelerimiz de hiç karışmadılar. Çok şanslıymışım.

Konu sahibi ikinizin alma imkanınız yok mu? Aileleri karıştırmasanız?

Arkadaşım sen eş adayınla mutlu olmaya bak bu bohça elbise işleri teferruat
Eşimin ailesinde düğün gereksiz kimse düğün yapmıyo nikahtan evleniyorlar.
Bende ise tam aksi 2. Evlilikler bile düğünsüz olmaz baktım ikna edemiyorum

Kendim yaptım düğünümü param olmasa yine yapardım takıların hepsini orda bırakırdım

çoğu yerde takım elbiseyi kız tarafı, nişanlığı erkek alır. ama herkes kendi kıyafetini alacağı için durum eşitlenmiş oluyor.
hem bakma daha iyi. şimdi sen gidicen pahalı birşey beğeicen. onlar da ona laf edecekler falan. senin moralin bozulacak. kendi paranla al alacağını. rahat edersin.
bu duruma da hiçüzülme

Ay evet ya bence bu adetler cok geridw kaldi ay camasir olayi falan onca kalabalikta hic kolay degil
Bende sansli kesimdenim
benim kv de melek gibi biriydi kizim sen alcan sen kullanicaksin dedi

Ay evet ya bence bu adetler cok geridw kaldi ay camasir olayi falan onca kalabalikta hic kolay degil
Bende sansli kesimdenim
benim kv de melek gibi biriydi kizim sen alcan sen kullanicaksin dedi

Ben dayım evlenirken gitmiştim. 20 kişi vardık rahat. Yengeme saten gecelik alınacak, o da heves etmişti belli ki. Teyzem aman kullanılmıyor boşver sen atlet al yerine 5 tane dedi. Kız cevap veremedi yutkundu. Bir süre sonra tamam diyebildi sadece. Belki sadece dayım olsa hevesim var diyebilirdi.

Ay ne kadar zor bir durum 2o kisi resmen ya nasil adetler bunlar kimbikir yengenun nelerde hevesi kaldi

20 kişi mi? Yazik ya. Zaten bu kullanilmiyor diyenlere de uyuz oluyorum, sizene ya siz alirken iyiydi tabi..
Ben de her seyimi esimle hallettim çok şükür. Ne benim ailem ne de esimin ailesi hickimse karismadi ve gelmediler. Sadece nişan kiyafetim için kaynanam bakalim demisti baktik ama bulamadik sonra yine kendim gittim kendim begendim.. En rahati da böyle tabi... 20 kişi de çok ya. Magazaya sisığmaz ki

Gelinlik bile istediği gibi olmadı. Bende o zaman karar vermiştim eşimle gitmeye alışverişe 12 yaşındaydım daha. Allah nasip etti çok şükür.
Oyi bir tecrube olmus yas kucuk olsada
Bizde esimle ayni dusunduk puruz cikaranda olmadi
sizin adinizada sevindim
tum gelinlik kizlaeimiz bizler gibu rahat alisvwris yaparlar insalla

Çekirge sürüsü gibiydik düşün işte Dükkana zor sığıyor bir de fikrini beyan edenleri bekliyorduk. 9 aylık hamilemiz bile eksik değildi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…