- 5 Temmuz 2011
- 384
- 32
- 118
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Açıkçası bilemiyorum. Bu durumdan erkek arkadaşıma bahsetmedim. Onun hiçbir şeyden haberi yok. Aksine ailenin kadınları bir araya geldi ve çok iyi anlaştılar diye çok mutlu. Annesi de teyzesi de benim annemi çok sevmişler, o da pek mutlu olmuş. Ne iyi kaynaştılar anlaştılar deyip duruyor. Ee tabii planladıkları gibi gitti herşey de ondan diyemedim. Bence büyük gelinin o buluşmada olması bile nişan elbisesini kendilerinin almaması yönünde yapılan bir plan gibi. Sonuçta o orda ve ben de kendim aldım dedikten sonra annem nasıl benim kızıma alın diyecek ki?
Dunya cok mdern olduda bitmi gormedik?Kime göre öyle olması gerekiyor ? İnsanlar niye zorunlu hale getiriliyor Kur ' an da mı yazıyo erkek tarafı alacak diye ? Allah Allah ya enteresan ,o onu yapacak ,bu bunu ne kadar net ..
Yani ..bence de madem sorun edecekti orada isteklerni söylemeliydi
Dunya cok mdern olduda bitmi gormedik?
Yoksa adetler degisti bizimmi haberimiz yok . Her adeti yerli yerinde yapilmasi gerekiyor diye birsey yok ama bazi seyleride bir zahmet yapsinlar .
Ben esimle dugunumude nisanimida kendim yaptim evimide kendim dosedim adetlere bakmadan ama bir elbjse alinacaksa alsinlar bukadarda degil yani , gelin alirken damat aileleri altinlari ceblerine indiriyorda bir elbisemi alamiyorlar.
Nisanı kiz tarafi yapar ama elbiseyi erkek tarafı alirrrbence sizinki saçma,iş nedeniyle çok şehir gezdim,her yerde nişanı kız tarafı yapıyordu.
Herkesin adetleri farkli demekAslında sorun mu değil mi ondan pek emin değilim, ancak ailem bu konuda söylendikleri için benim de kafama takıldı.
2 ay sonra nişanım var kızlar. Mekan tutuldu ama daha alışverişe çıkılmadı. Geçtiğimiz gün kayınvalidem annemi arayıp dışarda kahveye davet etti. Kayınvalidem, onun kız kardeşi ve büyük gelini de vardı. Annem de dayımın eşiyle gitti. Ben farklı bir şehirde çalıştığım için onlara katılamadım. Tarihler ve alışveriş konusunda konuşmak istemiş. Konuşma esnasında takım elbise ve nişanlığın alınmasına gelince kayınvalidem yarım ağızla "Biz alabiliriz nişanlığı." demiş. Ordan büyük gelin (sevgilimin büyük abisinin eşi) "Ben nişanlığımı kendim aldım." vs diye atılmış. Benim annem kibar bir insandır, asla siz alın diye diretmez. Onlar öyle gönülsüz konuşunca herkes kendisi alsın o zaman demiş. Teyze de "Tamam o zaman herkes için de uygunsa biz takım elbiseyi, siz de nişanlığı alırsınız."demiş ve bu konu da böylece kapanmış.
Benim billdiğim nişanlığı damat tarafı alır, bizimkiler de bayağı bozuldular ve evde bayağı söylendiler. Hatta ben anneme madem bu kdr bozuldun o zaman orda bunu belli etseydin, bizim adetimiz böyle deseydn dedim ama annem "Belli ki bu konuşmayı önceden planlamışlar, teyze de gelin de bu sebeple ordaydı ve kayınvaliden de yarım ğızla konuştu, ne yapsaydım."dedi. Biraz canım sıkıldı arkadaşlar. Sizce bu normal mi? Nişan kıyafetini kendisi alan var mı? Salonda nişan yapıoruz, mekanı tuttuk. Artı damada bohça vs yapılacak daha. Fotoğraf, kuaför masrafı vs gibi daha bir sürü detay var. Bunların hepsini kız tarafı mı öder?
Yani ..
Basta ne yaparsan oyle kalir ...
Bence bir elbisenin peşine takılmak ,altınları cebe indirmekle aynı ...
Zaten onlar sizin nişanlığınızı alsaydı siz de onun takım elbisesini alacaktınız. Bugün iyi bir takım dediğin 600 TL'den başlar. :) Yani sizin için aynı hesaba gelmiş.Düğünü onlar yapacaklar zaten. Maddi durumları çok iyi değil, belki de fazla masraf olsun istememişlerdir. Kötü düşünmek istemiyorum, şeytanın avukatını oynadım kendime biraz da iyilik meleğini oynayayım
damatlığı da kız tarafı alır.ne farkediyor.Nisanı kiz tarafi yapar ama elbiseyi erkek tarafı alirrr
Zaten sorun elbiseyi almak degil , Sorun bir elbise yi , konu haline getirmeleri ..Dediğim gibi büyük gelinin o buluşmada yer alması bile önceden sözleşildiğinin, bu nişan elbisesi mevzusunun konuşulduğunun bir göstergesi bence. Kayınvalidem yarım ağız teklif etmiş o da aa bak kayınvalidesi ne kadar da kesin bu konuda vs denmesin diye. Ama büyük gelin hemen atlamış ben de kendim aldım nişanlığımı diye. Zaten teyze de hemen tamam o zaman herkes kendi kıyafetini alsın tarzında konuşmuş. Ve konu kapanmış. Bu durumda, büyük gelin de ordayken annem "Valla kızım sen kendin almışsın ama bizde adet böyle , bizde alınacak." vs diyemezdi. Zaten bir elbise alamayacak durumda değiliz allaha şükür nişanı zaten yapıyoruz. Ailemin rahatsız olduğu durum sizin adetleriniz nedir diye sorulmadan bu mevzulara girilmesi, gelin hanımın kendi fikrini beyan etmesi vs vs.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?