- Konu Sahibi AngelHeart
-
- #1.821
Dua edicem canım.
Nişanlın için kötü olmuş gerçekten.
Kendini kötü hissetmiştir.
Bir erkek kolay kolay ağlamaz üzüldüm onun için.
Tabiki senin durumunda zor iki arada kalmışsın.
Allah hakkınızda hayırlısını versin canım. İnşallah kara bulutlar üstünüzden kalkar ve huzura kavuşursunuz.
senin baştan beri mi eleştiriler vardı canım ve herkese karşı mı bu şekilde davranıyorlar..nasıl ne zaman iyi olacağız merak ediyorum ama artık neyi düşündüğümü istediğimi bilemiyorum bi ara akşına bıraktım demiştim ya artık nereye akıyor göremiyorum...sonumuz hayrola inşallah ben çok yoruldum..
Sana meleklerle yaşamak kitabını öneriyorum. İyi geliceğini düşünüyorum.
Eleştiri nişandan sonra daha çok arttı bana karşı. Kayınvalidem birkaç kez birşeyler demişti. Ama şimdi birşey demiyor.
Çünkü bu konuda kopma noktasına gelmiştik.
Nişanlım en ufak birşeyde hemen eleştiriyor. onun da babası onu eleştiriyordu sürekli. ve o ben artık kendimi kötü hissediyorum diye babasıyla işini ayırdı ama aynısını bana yapıyor şimdi.
ne zamandır bir kitap bile okumadım bu düşüncelerden dolayı bakıcam ama bu kitaba saol..
o zaman nişanlına babasıyla arasında olan durumun şimdi ikiniz arasında gerçekleştiğini önceden onun yaşadıklarını şimdi senin yaşadığını belirt..onun içinde kolay değil babası tarafından sürekli eleştirilmek belkide farketmeden acısını senden çıkarıyordur.
Söyledim canım. babana yaptığını bana yapıyorsun dedim.
Bana karşı bir tahammülsüzlüğü var.
Bayramın 3. günü babaannesinin yazlığına gitmiştik 2 saat maç izlemek için. balkonda oturduk v.s
Bana diyor yemek yap. 2 saat için ne yapıyım şimdi dedim.
bir de biraz başbaşa kalalım arada bir görüşüyoruz dedim. dışardan yiyelim dedim bugün.
Onu söylüyor bugün bana gene. annem buraya gelicne 5 güm yemek yapıyor. sen yapmadın diye.
ordada söylemişti. bir de ben barbie bebekmişim.
Benim böyle beceriksiz olduğumu bilse nişanlanmazmış v.s
ooo o son cümleyi de söylediyse çok ayıp etmiş yani o kısa vakitte birbirinizle zaman geçirmek varken yemek yapmanı istiyor senden evli olsanız tamam ama yemek yapmak sana mı kalır ki orda..nişanlın bazı durumlara kafayı takmış durumda sanırsam o yüzden gözüne batıyor ve abartıyor..
1 ay görüşemiycez belkide...
zATEN babaannesi yoktu evde malzeme yoktu hiçbişey yoktu.
Bize geldiğinde dedim hep yapıyorum aç bırakmıyorum hiç seni ama herşeyin yeri ve zamanı var.
o gün de diyorki tüm evlerden yemek kokusu geliyor sen beni aç bıraktın.
Bugün de diyor beni aç bıraktın diye. Dışarıdan pide söyleyip yedik hiç te aç kalmadık o gün.
Evet kafayı takmış durumda. Sen zaten barbie bebeksin diyor.
Tuttuğumu koparamıyormuşum. Erkek gibi olmam lazımmış v.s
Kayınvalidemin laflarının aynısını söyleyip duruyor.
Kayınvalidemde bana sözlüyken sen lady gibisin demişti. hızlı olmalısın, nazlı olma gibi bişeyler demişti.
annesinin de dolduruşuna geliyor olabilir yemeğine düşkün biri anlaşılan ama seni bu şekildeyken tanımış kabul etmiştiler şimdi seni eleştirerek kişiliğini değiştirmeni bekliyorlar..
herkes bir değil ki bende herşeyi çok ince düşünen bu durumu kendime dert eden biriyim değiştiremiyorum bu huyumu...herkesin yetişme tarzı yaşadığı hayat gördüğü zorluklar güzellikler farklı...kendi istedikleri gibi değil senin olduğun gibi olmanı beklemeliler..sadece bak şöyle yapsan etsen senin için daha iyi olabilir deyip kendilerini değil seni düşünmeliler..
rt
Dediğin gibi canım ben tek çocuğum ve yetişme tarzım daha farklı olabilir ama şımarık değilim mütevaziyim herkes öyle olduğumu söyler.
Temizlik yemek konuları için annem yardım istediğinde yardım ederim zaten.
Yada misafirlerimiz varsa hizmet ederim.
Hatta nişanlım yeni iş açıcak. gelir yardım ederim dedim. Benden nasıl olmamı bekliyorlar bilmiyorum ki?
Ben buyum ve böyleyim.
Babamda biliyordu sabah ona da anlattım. çok zor böyle bu durum iyi düşün diyor. evlenince eleştiriler daha çok artar diyor.
Beni olduğum gibi sevmesini isterdim. Çünkü sevilmiycek bir insan değilim.
sevilmeyecek kişi yok tabi ki helede bayan olarak daha fazla sevgi ve ilgiye ihtiyacımız oluyor..kolay mutlu olabilirken mutsuz olduğumuz durumları belirttiğimiz halde bu şekilde devam etmeyi kabul ediyorlarsa bişeylerin değişmesi ya da bitmesi gerekiyor..
annem hep der evlendiğimde ev işi bilirdim sadece tarla bahçe hayvan inek işi bilmezdim yapmayı bilmiyorum dediğim halde en iyisini yapmaya çalıştım ama yine de en kötü ben oldum der...hayatta hep böyle sen yaptıkça hep fazlası istenip bekleniyo ve kişi kendini yıprattığıyla kalıyor kıymet bilinmiyor...
canım derdine derman oluyum derken dertlendirdim senide ama durup kendime ve çevremde yaşanılanlara bakıyorum kendinden ödün verdikçe kaybeden oluyorsun ve değerinde bilinmiyor.
Canım ben onu değiştirmeye çalışmıyorum.
Neyimi beğenmiyor anlamıyorum ki?!
Hiçbirşey anlıyamıyorum. Telefonumu kapattım öğlen.
Kızgınmıyım kırgınmıyım ayırt edemiyorum.
neyse konuşmayız deyincede oh iyi bende 5 gün işimi gücümü yaparım diyor.
İnan işteyken ben bir kere bile aramıyorum onu.
İş derken iş açmaya çalışıyor işte.
Ayrılıp yoluma devam etmelimiyim? onu düşünüyorum.
Dediğin gibi büşracım bazı inssanlar kadir kıymet bilmiyor.
sen değiştirmeye çalışıyorsun demedim canm nişanlın için söyledim yanlış anlama..
seni anlıyorum canım ya kafanda bazı sorular var ve sesli olarak sormaya bile korkuyorsun belkide bana öyle oluyor artık..hiçbirşeyden keyif almıyorum psikolojim altüst olmuş durumda yemek bile yiyemiyorum ben ben değilim...
Allah yardımcımız olsun daha sonra bu yazdıklarımızı gülerek okuyalım inşallah ne diyeceğimi yapacağımı bilemiyorum.
Tek yapıcağımız şey ayrılmayı da göze almak ve nişanlınla konuşmak.
Ben konuştum biraz önce. ararken de kararlıydım ve de Allahım hakkımda ayrılmak hayırlısıysa şimdi olsun değilse hatasını anlasın dedim.
Ona rahatsız olduğumu söyledim. ve seni anladım bir daha sana böyle birşey söylemiycem dedi.
Dedim olmuyorsa ayrılabiliriz. beni sevmek beğenmek zorunda değilsin yaptıklarımı dedim.
Söz veriyorum sana böyle şeyler duymıycaksın artık benden dedi.
Dedim bu sözün de diğer sözler gibi olmasın eğer ki sözünü bozarsan ve benim zamanımı çalarsan sana hakkımı helal etmem dedim.
tamam dedi. Ama başım ağrıdı anlatıcam diye.
Tek çare herkesi karşına alıp konuşmak canım.
Hayata bir kez geliyoruz ve mutsuzlukla geçiremeyiz. Sen de kendini helak ettin. toparlanmalısın artık. Ve Allahtan hayırlısını dilemeliyiz canım.
iyi yapmışsın canım birdaha bu durumları yaşamazsınız sözünde durur inşallah sevindim senin adına herşeyi açıkça söyledin oda söz verdi hayırlısı olmuştur inşallah...
annem aradı nişanlımın annesini anlattı içimiz rahat etmiyor tahlil rapor gönderin bizde burda baktıralım filan diye ben odamdan dinledim zaten gözümde yaş bekliyorum her an.uzunca konuştular güvenilmiyor mu yada istenildiği gibi olursa nolcak diye konuştular annemin sesi de çok üzüntülü..annem babam bütün gün konuştular bu durumu ben odamdan çıkmıyorum artık bana söyledikleri daha önce niye söylemedin sende bizde bu kadar üzülmezdik kimbilir başka neler var onlar herşeyi biliyo sen bize birşey demiyorsun herşeyi zaten planlamışsınız biz bişey bilmiyoruz niye kaderini zorluyorsun gibi..tek söylemedikleri ayrılmanı istiyoruz biliyorum şuan bunu istiyorlar.
nişanlımla bugün hiç konuşmadık ordada ortam gergin ve kötüdür kimbilir neler konuşuluo..
toparlanmam için bu durumun bir açıklığa kavuşması lazım...birbirimizi bu kadar severken nasıl ayrılalım..artık hayırlısı olsun hakkımızda demekten başka dua da edemiyorum dilim dönmüo...
Ailende senin için korkuyorlar herhalde canım. Hastalık ne kadar ciddi boyutta diye düşünüyorlardır ya evladımıza bulaşırsa birşey olursa kızımıza diye korkuyorlar.
Sen raporu gördün mü?
Bulaşıcımı?
rapor değilde tahlil sonuçları var yıllardır kontrole gidiyor hep...hastalık cinsel yolla bulaşıyor sadece bende onun için aşılandım zaten ailem hastalığın ilerleyip ona zarar verme ihtimalini düşünüyor..karaciğeri etkileyen bir hastalık ne zaman ilerleyeceği belli olmuyormuş.
iki tarafta karşı tarafın yanında olduğumu düşünüyor..halbuki ben hiçkimsenin tarafında değilim öyle bi durumda yok olamaz zaten.
ailemin korkusu ileride başımıza gelebilecekler..tamam bi saat sonra nolacağımız belli değil diyorlar ama göz göre göre de bu durumu kabullenmemi istemiyorlar..
uzun zamandır herşeyi bu kadar düşünmekten Allah korusun ben bi hastalığa yakalanacağım diye korkuyorum.
canım çok seviyorsan zaten bırakamassın ki.
senin başına da gelebilirdi bu hastalık ama ailenin korkması da normal tabiki.
O dediğim kitabı oku ve hayırlısı iste Allahtan canım.
Herşey olucağına varıcak kendini çaresiz hissetme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?