- 15 Eylül 2022
- 4.011
- 16.899
- 123
- Konu Sahibi loveofmylove
-
aa demek böyle de olabiliyormuş bizde de damat ve ailesi gelir bayramlaşır daha sonra damat ile birlilte gelin tarafı gezilir sonra da beraber damat tarafı gezilir
adetlere göre bayramda nişanlımın yada ailesinin bana bayramlık alması gerekiyormuş gelinleri olduğum için, benim aklımı kurcalayan bizimde nişanlıma almamız gerekiyor mu damat olduğu için nasıl oluyor bilen varsa beni aydınlatabilir mi
sormayın bende hiç uğraşmak istemiyorum inanın ki ama iki tarafda gelenek görenek diyor sürekli bir an önce evlensekte kurtulsak diyoruzCanım yanlış anlama kırmak için yazmıyorum. Ama böyle sülalece bir arada evlenme durumu için yaşın genç değil mi? Hani bundan 25 30 sene önce gönül kırmamak için bu yapılabilir. Ama şimdi gerçekten canın böyle şeylerle uğraşmaya hevesleniyor mu?
O dönemlerde güzel bir hediye olmustur eminim. Ama şuan kolay ulaşilan bir sey her adım başi mağazayken eskisi gibi olmuyordur.
"erkek ve ailesi tarafindan kiza bayram hediyesi" şeklinde alisverise cikilmasini ya da kiyafet getirilmesini istemezdim ve kabul etmezdim ben boyle bir şey.
Eş adayi kendi dusunup, kendi parasiyla hediye alsa daha guzel durur sanki.
Eskiden bayramlik alinirmis, nedeni ise bizim cagimizdaki gibi dolaba hergun yeni kiyafet girmemesiymis. Annem anlatmisti.adetlere göre bayramda nişanlımın yada ailesinin bana bayramlık alması gerekiyormuş gelinleri olduğum için, benim aklımı kurcalayan bizimde nişanlıma almamız gerekiyor mu damat olduğu için nasıl oluyor bilen varsa beni aydınlatabilir mi
sormayın bende hiç uğraşmak istemiyorum inanın ki ama iki tarafda gelenek görenek diyor sürekli bir an önce evlensekte kurtulsak diyoruz
yok kendisi söyledi bizde böyle oluyor diye bende gerek yok bence gereksiz masraf ve saçma dedim olmaz alınacak dedi kendisiNişanlınız size, "Bizde nişanlanan kıza bayramlık alınır; böyle bir adetimiz var. Sana bayramlık almak istiyorum vb" mi dedi ?
Yoksa siz, o memleketten olan insanlara sorarak; bir adet duydunuz ve nişanlınız uygulasın mı istiyorsunuz ?
çocuğu iç güveysi alın rahatlayınsormayın bende hiç uğraşmak istemiyorum inanın ki ama iki tarafda gelenek görenek diyor sürekli bir an önce evlensekte kurtulsak diyoruz
mantıklı aslında evetO zaman bu bayramdaki hediyeleşme faslını biz birbirimize yemek ısmarlayacağız diyerek ortadan kaldır.
aynen öyle bayramlık diyorlar ama geline yapılan bie hoşluk olarak adlandırıyorlarNişanlınıza sorun o samimiyet vardır illaki. Farklı kültürlermi. Bizde de vardır o adet. Adı bayramlık olarak geçsede gelin kıza hoşluk hediye dir aslında. Ama bayramlık aldım bunu giyin gezdirelim muhabbeti yok bizde. Erkeğe de birşey alınmıyor. Erkek evine giydirmek için eskiden gelen adetler kaldırılsa iyi olur aslında
sormayın bende hiç uğraşmak istemiyorum inanın ki ama iki tarafda gelenek görenek diyor sürekli bir an önce evlensekte kurtulsak diyoruz
AhhahahaBende alayım biletimi bir burhan yanı diyorum aslında bayramda
FenaaaaBuram buram naftalin kokuyor hshshsh
Bebişim seviliyorsun.Bende alayım biletimi bir burhan yanı diyorum aslında bayramda
İlla gelenekse madem ben olsam derim ki bizde gelinin ziyarete gittiği her evde bir çeyrek verirler kırmızı bi kesedeişte bizim gelinimiz diye anlatıyorlarmış galiba yakınlarına falan biraz gelenek göreneklerine bağlı ve özenen insanlar
Sen deBebişim seviliyorsun.
Keşke kişiye özel istek seçeneği de olsa mesela geleneklerin di miİlla gelenekse madem ben olsam derim ki bizde gelinin ziyarete gittiği her evde bir çeyrek verirler kırmızı bi kesedeyok böyle bir adet ama derim olsun bundan sonra
gelenek görenek dedikleri alınacaklar adetler yapılması gerekenler iki tarafta bir şey eksik kalmasın istiyorDiğer konunuza göre: sizin babanız geleneksel bir adam değil ki. Damat adayına: "Her hafta gel, bizim evde yatıya kal diyen, evde yatıran, bizden çekinme vb" diyen geleneksel bir aile hiç duymadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?