• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlısından ayrılan oldu mu?

Daha öncede yazmıştım size nişanlıyken bile sizi döven adamla hala devam ediyorsunuz
Ve korkarım ki evleneceksiniz dayak yemeyede devam edeceksiniz

Arkadaşlar bir konu açmıştım nişanlımla yaşadığımız sorunlardan biraz bahsetmiştim şimdi uzun uzun oralara girmeyeyim. iki kere bi kadın psikoloğa gittik ben çok memnun kalmadım başkasına gittik. Gerçekten işinde çok iyi eşler üzerinde çalışan biriydi. Sorunlarımızı anlattık, Çok güzel açıklamalarda bulundu. Mesela arkadaş konusunu sorduk eğer o arkadaşlar ilişkinize müdahale etmiyor iki kişi arasına girmiyorsa nişanlının arkadaşlarına karışamazsın dedi. Nişanlım bunu kabul edemediğini aşırı rahatsızlık duyduğunu söylediğinde biliyorum lütfen bana bırak bi kaç seans sonunda neden ve nasıl kabul edeceğini öğrenmiş olacaksın artık bu durumdan rahatsız olmayacaksın dedi. Öfke konusunda da yardımcı olacaktı. Burdan çıkınca sakın seansın kritiğini yapmayın birbirinizle burda anlattıklarınızla ilgili konuşmayın ilk olarak göreviniz bu dedi tabi nişanlım durur mu çıkar çıkmaz üstüme geldi arkadaş konusunu neden açtım diye. O konu kapanmıştı görüşmeyeceğini söylemiştim o kızlarla diye bağırdı sakin kalmaya çalıştım canım bize konuşmayın dedi lütfen konuşmayalm dedim dinlemedi. Bi daha bu psikoloğa gelmiyoruz ben beğenmedim bunu dedi. Oysa kendi önceden tanıdığı biriydi o istedi diye oraya gitmiştik. Nişanlım ve ailesi çok muhafazakar, o psikologlada bir cemaatte sohbet ortamında tanışmışlar yıllar önce. Ben bu adam muhafazakar biraz islamdan bahseder dinimize göre anlatır diye bekledim erkek nasıl eşinin görüştüğü kişilere karışmaz dinde öyle bir şey yok benim karım rahatsız olduğum insanlarla görüşemez dedi. Ben öfkem için başka psikolog bulurum gerekirse psikatriye gider ilaç kullanırım bi daha sana ne elim kalkar ne kötü söz söylerim ama sorunlarımızı çözmek için bi daha bu adama gelmiyoruz dedi. Bugün de gelinlik provam vardı şimdi bazıları üstüme gelecek hâlâ provaya mı gidiyorsun diyecek biliyorum ama bir yandan hayat devam ediyor bir taraftan ya düzelirse düşüncesi ile bi şeyler yapılıyor bir taraftan düzelmezse ne yapacağım nasıl ayrılacağım düşünceleriyle geceleri gözüme uyku girmiyor. Provada ağladım. O da ağladı. Gelinliğim yıllardır hayalini kurduğum gelinlikten çok çok çok daha güzeldi içim parçalandı aynada kendime bakarken neden dedim neden ufacık bir şeyi bu kadar büyüttü de bizi bu hale getirdi belki bu gelinliği giymek bana nasip olmayacak diye kahroldum ordan eve geçtik evim yine öyle. Ailesi ne istesem ne desem yapmıştı öyle güzel bir evimiz olmuştu ki...
Çok zor durumdayım ayrılırsam ailem çok karşı cıkıyor arkamda durmuyor. Önceki konuda anlatmıştım ailemden çok fiziksel ve psikolojik şiddet gördüm. Şu an sırf annemin deyimiyle koca buldum evleniyorum diye annem benimle çok iyi. Onun için koca bulabilmem çok büyük marifet. Üniversiteyi kazandığımda bu kadar sevinmemişti...
neyse Muhtemelen yine olacak aynı şeyler. Daha önce ailesi ayrılmasına müsade etmedği halde ve düğüne bu kadar az kala nişanlısından ayrılan oldu mu neler yaşadı nasıl başetti sorunlarla merak ediyorum. Yaşadığınız tecrübelerinizi paylaşır bir yardım ederseniz çok sevinirim dostlar 🙏🏻 Allah hepimizin karşısına Kadir kıymet bilen sevgiden aşktan önce saygı duyan insanlar cıkarsın. Hep derlerdi ama yaşayınca daha iyi anladım gerçekten çok sevmek çok aşık olmak saygı olmayınca hiç değeri olmayan şeyler oluyor insan gözünde...

Bir cehennemden çıkıp diğerine girmenin ne anlamı var?
Şiddet ve öfke sorunu olan bir adam size ne verebilecek?
Daha nişanlısınız yok arkadaşın yok cartın curtun
Kolunu morartmışta oturup ağlamış pehhh kendini kandırma

Bence sonu belli olan bir yola girmeyin.bu adam daha nisanliyken evliymissiniz gibi muamele etmis yalnis anlasilmasin dayagin ne zamani nede yeri fark etmez tamamen kabul edilemiyecek birseydir.gozunuzu olumlu seylere koymussunuz ama terazinin oteki tarafinda cok agir olaylar sizi bekliyor hemen ayrilin derim.insan evlendiginde sorumluluklarin agir gelmesi bebek logusalik gecim derdi filan derken sorun yasarda psikologa gider aile terapisti uygulanir siz daha bir yola girmeden bunlar baslamis dusunun ileride neler olur.sakin vaadlerine kanmayin sinirli ofke kontrolu olmayan biri asla verdigi sozleri tutamiyor ki sizin nisanliniz evlendiginde ufak tefek sorunlar ciktiginda bu yeni duruma alisamamisligin verdigi sikintilarla neler yapar allah korusun yol yakinken donun bu durumdan.en kotu aile dayakci kocadan iyidir

Bence evlen baktın düzelmiyor birde seni hergün dövüyor, aşağlıyor
Eziyor, gururunu incitiyor
Evlenmek önemli

Boşanırsın

Bence sonu belli olan bir yola girmeyin.bu adam daha nisanliyken evliymissiniz gibi muamele etmis yalnis anlasilmasin dayagin ne zamani nede yeri fark etmez tamamen kabul edilemiyecek birseydir.gozunuzu olumlu seylere koymussunuz ama terazinin oteki tarafinda cok agir olaylar sizi bekliyor hemen ayrilin derim.insan evlendiginde sorumluluklarin agir gelmesi bebek logusalik gecim derdi filan derken sorun yasarda psikologa gider aile terapisti uygulanir siz daha bir yola girmeden bunlar baslamis dusunun ileride neler olur.sakin vaadlerine kanmayin sinirli ofke kontrolu olmayan biri asla verdigi sozleri tutamiyor ki sizin nisanliniz evlendiginde ufak tefek sorunlar ciktiginda bu yeni duruma alisamamisligin verdigi sikintilarla neler yapar allah korusun yol yakinken donun bu durumdan.en kotu aile dayakci kocadan iyidir
Bende anneme bugün onu anlattım, ortada bir yuva olurdu ya yuva yıkmak öyle kolay mı bi emek verelim bi psikoloğa terapiste gidip bi deneyelim dersin ben şu an neyin çabasını veriyorum anne dedim. Evlenmek için zorluyorum resmen böyle evlilik olmaz ki. Bu adam bana vurmuş sebebi ne olursa olsun kendini ne kadar haklı görse de kolumu sıktı diyorum bende nişanlıyken babandan dayak yedim evlenince geçer geçmezse ben arkandayım ceker alırım diyor. Duyda İnan. Annen nişanlıyken ayrıl diyemiyorsun evlenince sen kızın ne yasarsa yaşasın boşan demezsin dedim. Aileni bırak umursama Çek git gerekirse ayrı eve çık vs deniyor ama bunlar yazıldığı gibi kolay yapılan şeyler değil insan o psikolojiyle hatadan hataya düşebiliyor nitekim benim kötü aile psikolojisi ile yanlış biriyle evlenme kararı aldığım gibi. Şu anda çift olarak değil kendim bireyse psikoloğa gidiyorum yarın tekrar görüşeceğim psikolojim çok bozuldu devamlı ağlama krizlerine giriyorum aşırı hassasım ufacık şeyler beni saatlerce ağlatabiliyor. Bu şekilde bir karar almam sağlıklı değil bir karar alsam da yani tamam hadi evden ayrılayım desem de bunun da bana getireceği ağır yükler olacak. İyi olmam lazım ki iyi karar alabileyim

Kendi ailem çalışmama karşı değil üniversiteyi bitirdim çalıştım bir süre şu an KPSS ye hazırlanıyorum diye işi bıraktım kursa gidiyorum. Nişanlımda şu an okumuşsun tabiki çalışırsın önünde durmam diyor onun ailesi de öyle bizim kızımızda okuyor çalışacak sende çalış tabi diyor ama ilerde ne olur bilmiyorum. Evden daha önce de bir süre ayrılmıştım annemin baskı ve psikolojik şiddeti artık son noktaya dayanınca. Keşke hiç geri gelmeseydim aradı Eve çağırdı özür diledi bir süre iyi gitt sonra yine başladı sorunlarımız Nişanlımla da o dönemde tanışmıştım belki sağlıklı bir kafada olsaydım hiç kabul etmezdim...
Hiç kabul etmezdim dediğimiz bir insanla nasıl evleneceksiniz? Şu anda nişanlıyken ayrılmak zor geliyorsa evlendikten sonra 10 katı zor olacak Ayrıca evlendikten sonra bu adamn hareketlerinde daha ilerisini göreceksiniz bunu kesinlikle göz önünde bulundurun. Evlilikte de böyledir Tartışmanzkavgnz nasılsa her defasında Bir üst basamağa çıkar. Ve çıkılan basamaktan 1 adım hiçbir zaman alt seviyesine inilmez. Eskiler boşa dememiş saygı saygı saygı. Saygı olmayınca sevgi biter. Senin görüşüne saygısı yok.

Back
X