• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişanlım telefonumu karıştırınca

kküçük gibi görunse de bence çok buyuk bır sorun bu.
ailesıne soyledıgınde sana karsı dolacaklarını bılmıyor mu ?
nasıl toplarlamayı düşünüyor bundan sonrasını acaba?
yetmıyor bır de annesının senın hakkında soyledıgını de soyluyor olmaz demiş falan.
aranız nasıl düzelecek acaba bundan sonra ? annesı senın yüzüne -sen onun ailesine nasıl bakacaksın.?
bu sorulara bır cevabı var mı çok merak edıyorum cevaplarsanız sevınırım.

dün bütün gece bunları düşündüm ve bir çıkışa varamadım bir çıkış yolu yok bu işin yolun sonuna geldım sanırım...
Bütün çıkmazlar beni buluyor .

nişan atmak dünyanın sonu değil ya. ortada çocuk yok nikah yok. neden intihar falan diyip kendinizi üzüyorsunuz. nişanlınıza böyle mi ders vereceksiniz sanki ömür boyu sizin yasınızı mı tutacak unutup gidecek.nişanlılık adı üstünde deneme zamanı. olmazsa olmaz. zorlamayın. hakkınızda hayırlısı olsun. ama nişanlınızın yaptığı çok çocukça.çok ayıp

böyle bir şey nasıl tatlıya bağlanır kii..... ben o insanlara nasıl bakabılırım nasıl hal hatır sorabılırım bu saatten sonra

nişan atmak dünyanın sonu değil ya. ortada çocuk yok nikah yok. neden intihar falan diyip kendinizi üzüyorsunuz. nişanlınıza böyle mi ders vereceksiniz sanki ömür boyu sizin yasınızı mı tutacak unutup gidecek.nişanlılık adı üstünde deneme zamanı. olmazsa olmaz. zorlamayın. hakkınızda hayırlısı olsun. ama nişanlınızın yaptığı çok çocukça.çok ayıp

Çok pişman olacak ve nikaha bir hafta kaldı atamaz diye düşünüyor şuan, ama yanılıyor... Evet çok zor herşeyi bir anda kesip atmak 1,5 yılım gitti yazık günah ... emeklerim herşeylerim birde etraftakı dedikodular, burası köy küçük yer .. ben nasıl insan içine çıkarım

bu kdr abartılcak birsey gormedim heleki bir adamın hemen ailesine yetiştirmesi tamamen cocukca

Ah bu erkekler herkesi kendileri gibi sanıyorlar.
Nişanlın da sana değil kendisine güvenmediği için yapıyor bunu.

aklı sıra bana gözdağı verdi... ayrıca ailesinle eğer yüzyüze gelirsek herşeyi izah ederim. ben bu kadar kötü bir şey yapmadım. İnsan evleneceği kişiye biraz olsun güvenir . Saygı gösterr

Çok pişman olacak ve nikaha bir hafta kaldı atamaz diye düşünüyor şuan, ama yanılıyor... Evet çok zor herşeyi bir anda kesip atmak 1,5 yılım gitti yazık günah ... emeklerim herşeylerim birde etraftakı dedikodular, burası köy küçük yer .. ben nasıl insan içine çıkarım
öyle düşünmeyin. herşeyin hayırlısı olsun. evlenip boşanmakta var hayatta. önemli olan sizsiniz. milleti boşverin. belkide halledersiniz sorunları. sakin olun. birazda akışına bakın. bi gelsinler madem ailecek görüşün.

İnsanlar ne der diye yaşayarak en büyük hataları yapıyoruz. Ne derlerse desinler. Ben ailesinin hakkında çok büyük bir şey dediğinizi de düşünmüyorum... Onun yaptığı çok kötü bir şey... Demek ki ufacık tartışmanızı annesine yetiştirecek böyle evlilik mi olur?
Çok büyük affedilemez bir şey dememişsiniz ki, bakın bu küçük bir soru gibig özükebilir ama ciddi bir yorun, nikaha bir hafta kala değil evlenip ayrılanlar var. Dünyanın sonu değil. Babamın kuzenide nikah yapıp düğün yapmadan ayrılmıştı.

telefonunu karıştırmak gibi bir hakkı yok, diyelim karıştırdı teyzeniz ile konuşmayı okumaya hakkı yok teyzeniz o sizin ona ne? Yabancı birisi olur bu kim der hesap sorar... Ne yaoacağınızı bilmiyorum ama sakın sakın özür falan dilemeyin. Hayırlısı herşeyin belki de bu bir bahanedir Allah'ın bir işaretidir. Sakın taviz vermeyin.

Bence abartıyorsunuz biraz nişan atmak ne? Tüm açık yüreklilikle şunun cevabını verir misiniz. Bu durumun tam tersi olsa siz ailenize anlatmazmısınız? Tamam hoş birşey değil ama nişan attıracak kadar da değil. Belli ki gururu incinmiş. Sonuçta siz teyzenize anlattınız özelinizi o da ailesinene anlatmış. Tamam hata ama sizin de yaptığınız hoş değil. Sakin olun bir karar almadan önce. Pire için yorgan yakmayın oturun yüzyüze konuşun nişanlınızla

aklı sıra bana gözdağı verdi... ayrıca ailesinle eğer yüzyüze gelirsek herşeyi izah ederim. ben bu kadar kötü bir şey yapmadım. İnsan evleneceği kişiye biraz olsun güvenir . Saygı gösterr

Hemen her kavgayı ailesine yetiştirecekse yandın...

Galiba biz nikahı erteleyeceğiz ortada büyük bir problem var nasıl çözerim nasıl durumun altından kalkacağım bilemiyorum. Şöyle anlatayım nikahımıza bir hafta var. Biz dün nişanlımla görüştük gezdik eğlendik. dün akşam nişanlım telefonumu karıştırdı watsaptaki yazışmalarımı okumuş, bende önceden teyzeme demiştim kii , çocuk tek başına uğraşıyor ailesi destek olmuyor hiç yazmıştım ki aylar öncesi bunu okumuş bu ne dedi dedim aylar öncesi yazdığım birşeydi diye izah etim. şuanda öyle bir şey düşünmüyorum dedi. kükredi vay efendim sen benim ailemi nede başkalarına kötülüyorsun bilmem ne bana ne desemde inanmadı. Eve gitmiş ailesine durumu anlatmış olayı büyütmüş ailesi de böyle içten pazarlıklı olacaksa olmasın bu iş demiş, bende dedim ki hemen ailene yetiştirdin mi ya dedim, Nikah arifesinde yaptığın beni düşürdüğün duruma bak dedim. Dedi ki benim içim rahat ben bilip bilmediğim şeyleri kimseye anlatmıyorum diye mesaj atmış. bu söylediklerini de mesaj olarak yazdı eve gidince, ben cevap yazmadım... Ne yapmaya çalıştığını anlayamadım.... Dün gece uyuyamadım ve şuan iş yerindeyim... ağlaya ağlaya dua ettim rabbim bilir işini ..
alinmis kirilmis olabilir de, neden hemen ailesine yetistirmis ki? senin, yani mustakbel esinin dusecegi durum hic mi onemli degil onun icin? demek bi sknti olsa umursamayacak senin zorda kalisini, herkesten once o zor durumda birakiyo seni.. ondan once sen gozden gecir bence bu iliskiyi..

böyle bir şey nasıl tatlıya bağlanır kii..... ben o insanlara nasıl bakabılırım nasıl hal hatır sorabılırım bu saatten sonra
Oooo bu kadarcık şeyin altında ezilme bu kadar . Ne demişsin yani teyzene dert yanmışsın sdce başını dik tut yazdıklarının arkasında dur. Sanki küfürmü ettin..bunlar ufak şeyler neler neler oluyorda hayatta insan unutmak zorunda kalıyor. Hiç yüzyüze gelme ailesiyle bu konuda sorarlarsa söylersin açıklama yapmak zorunda değilse asıl oğulları terbiyesizlik etmiş..
Asıl derdin nişanlın olmalı bnu gidipte hemen ailesine yetiştirmiş ayıptır yaa.. Evliyken annen şöyle böyle deniyor yeri gelip kızılabiliyor eşe, hepsini gidip herkes anasına yetiştirse herkes boşanır..herşey olacağına varır kendini suçlama sadece..

• Beğen
Reactions: anu
Telefonunuzu karıştırmasına bir şey diyemem, yazılanlara alınmakta da haklı olabilir, ancak ben de herkesle aynı fikirdeyim ki olanları ailesine taşımakla çok büyük bir hata yapmış.

Muhtemelen "nasıl başlarsa öyle gider, benim ailem şimdiden baskın çıksın" diye düşünüp sizi bir köşeye sindirmek istedi, ve özür mözür dilemeye kalkarsanız da aynen öyle olacak. Her hatanızda o mesajlar size hatırlatılacak susup oturmak zorunda kalacaksınız. Her anlaşmazlığınızda aileler devreye girecek, dolayısıyla en ufak sorununuz büyüyecek ve çözüme ulaşmak imkansızlaşacak.

Bu arada, nişanlınız için alınmakta haklı demiştim ama bu sizin o konuda haksız olduğunuz anlamına gelmiyor. Evlilik öncesi dönemler oldukça stresli geçen dönemlerdir, bunu bir yakınınızla paylaşmanız çok normal. Anormal olan büyütülmesiydi ve nişanlınız durumu ailelere taşıyarak ilişkinizi telafisi olmayacak bir duruma sokmuş.

Yerinizde olsam o adamla evlenmezdim, inanın çok çekilmez bir hayatınız olacaktır o aileyle.

bu akşam aradım ailenide al gel konuşacağız dedim. Ne olacaksa olur dedim.. anlatmakla hata yaptın dedim. sen anlatıyosunda ben anlatıncamı kötü oluyor dedi.. ben kimseye bir şey anlatmadım teyzemle o ara dertleştim dedim. karı gibi yetiştiren sen oldun dedim. geliyorlar şuan bize ama titriyorum sinirden gözlerim şiş ağlamaktan

• Beğen
Reactions: ZOE
bu akşam aradım ailenide al gel konuşacağız dedim. Ne olacaksa olur dedim.. anlatmakla hata yaptın dedim. sen anlatıyosunda ben anlatıncamı kötü oluyor dedi.. ben kimseye bir şey anlatmadım teyzemle o ara dertleştim dedim. karı gibi yetiştiren sen oldun dedim. geliyorlar şuan bize ama titriyorum sinirden gözlerim şiş ağlamaktan

Keşke ilk adımı atan siz olmasaydınız.. Neyse, sizin için hayırlısı ne ise o olsun.

Ya şu ezberlenmiş lafları görünce cidden çok sinirleniyorum.

''Kimse ailesine laf söyletmez.'' Ne söyletmez? Hakaret ettirmez, tamam.

Ama yardım etmeyen aile için yardım etmiyor denir, doğrusu da bu, uydurmaya gerek yok. Yardım etmek zorunda değilller elbette, duyan da kendi fikrine göre yorumlayacaktır bunu. Yazdığınız cümlede hiçbir şey yok.

Normali hiçbir şey yapmayan ailenin her yerde düğünü ben yaptım, şunu ben aldım diye konuşmasına izin vermek değil yani. Resmen kadınlar alıştı buna artık, normal görüyorlar. Halbuki inanılmaz bir karaktersizlik örneği.

Sadece ailesine yetiştirmesinde değil yani bana göre sorun. Nişanlısının telefonunda böyle bir şey gören, ya bak öyle değil ama şunu yapıyorlar der, ya da evet yardım etmiyorlar, zorunda değiller der. Böyle bir şeye alınamaz yani. Hakaret yok ortada.

Sakın üzülme çok ama çok karakterli bir kızsın en doğrusunu yapıyorsun yüzleşmekle.. Bu olayın sonucu ne olursa olsun eminim hayrına olucak çünkü en iyisini hak ediyorsun .. Dimdik dur çünkü yüzünü eğicek hiç bir şey yapmadın

Sakın üzülme çok ama çok karakterli bir kızsın en doğrusunu yapıyorsun yüzleşmekle.. Bu olayın sonucu ne olursa olsun eminim hayrına olucak çünkü en iyisini hak ediyorsun .. Dimdik dur çünkü yüzünü eğicek hiç bir şey yapmadın

morel verdiğin için çok teşekkür ederim ama yüzleşmesem bu iş çözülemez.. hep korku tereddüt içinde yaşamaktansa gecelerce uyuyamadıktan sonra, konuşacağımızı konuşuruz herkeste rahat uyur. Babam beyin hastası en çok ona üzülüyorum üzülecek diye .. annemi alıştırdım oda beni destekliyor. çünkü ben uyuyamayınca oda uyuyamıyor anne yüreği işte.. nişanlımla konuşurken bana dediki ne diyim de getireyim dedi.. dün nasıl anlattıysan öyle de dedim...

Keşke ilk adımı atan siz olmasaydınız.. Neyse, sizin için hayırlısı ne ise o olsun.

kendisi ailesiyle benim aramı bozmadan önce düşüenekti.. çünkü ben hiç saygısızlık yapmadım onlara hep hizmet ettim her gelmelerinde, onlarında benıı içten pazarlıklı olarak tanımlamaları çok zoruma gitti..

morel verdiğin için çok teşekkür ederim ama yüzleşmesem bu iş çözülemez.. hep korku tereddüt içinde yaşamaktansa gecelerce uyuyamadıktan sonra, konuşacağımızı konuşuruz herkeste rahat uyur. Babam beyin hastası en çok ona üzülüyorum üzülecek diye .. annemi alıştırdım oda beni destekliyor. çünkü ben uyuyamayınca oda uyuyamıyor anne yüreği işte.. nişanlımla konuşurken bana dediki ne diyim de getireyim dedi.. dün nasıl anlattıysan öyle de dedim...
Dualarım seninle canım benim sakun daha çok perişan etme kendini .. Allah çok büyüktür ..sen yanlış hiç bir şey yapmadın sen sadece dertleştin bu çok küçük basit bir konu .. Eminim çözüceksiniz

Back
X