Nişan nişanını salonda yapmayıp pişman olan var mı?bende olurmuyum acaba kızlar?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

esinnnnn02

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Şubat 2010
451
1
96
İstanbul
ya fazla veya gereksiz masraf görerekten nişanı salonda yapma diye fikirler geliyo,böle evde,bahçede vb. yerlerde yapcakmışım...ama bana da hiç sıcak gelmedi bu fikir:sinifsinif:
bazen düşünyorum,o parayla başka bişey mi değerlendrsem diyorum,bazen de bi daha mı nişan yapcam,1-2 milyardan ölmeyiz ya diyorum...kızlar sizde bi fikir verin de,kafam netleşemyio bi türlü...yapmayanlar pişmanlık duydumu sonra acaba?benneyaptımki

bence salonda yapın
tabii çevreyede bağlı salonda azıcık kişi olcaksa değmez ama en güzeli salon yinede sonuçta bir kere nişanlanıyosun ve en güzeli olsun istersin..

Salonda yapıp pişman olanda wardır belki biz salonda yaptık pişman olmadım ama çok fazla telaş oldu salonda olacağı için. Yok davetiyesi, kıyafet diktirmesi, salonu, müzikçi ayarlanması, davetli sayısını kestiremeyip tahmin ettiğimizden fazla kişi gelmiş olması:) üstüne giden 6milyarda cabasıkaydirigubbakcemile3 ama güzel oldu yalnız evde olsaydı diyorum hiç bu kadar uğraştırmazdı aylarca. En basitinden evde olsa kıyafet diktirmezdim çıkıp 1-2 gün bakıp hazır bi abiye alırdım yada davetiye olmazdı yada küçük formaliteleri ayarlamakla uğraşmazdık. Bir haftada hazırlıklar tamamlanır yalnız akrabalarla yapılıp biterdi ama tabi ozamanda bukadar eğlenceli olmazdı, malum mutlulukta paylaştıkça büyüyor:) kısacası ikisininde iyi yada kötü yanları war eğerki stres yapmam,rahat bi insanım, senin gibi ayrıntıcı değilim:), parada zaten okdr gitmez dersen salonda yap tabiki

Biz evde yaptık,hiç de pişman olmadım.
ıki düğün yaptık sonra..
Şu an nişanlansam bir çay bahçesi kapatırım ohhh ferah ferah yaparım nişanımı.
o 1-2 milyar o kadar kıymetli oluyor ki arkadaşım.
Hiçbirşey olmasa balayına gidersin o parayla..

canım aynen benim gibi düşünmüşsün ama iş gerçeğe dönünce böyle olmuyo,
nişan günümüze karar verince ben tutturdum evde yapalım nişanı filan diye, babam da diğer yandan salonda olcak diye başımın etini yiyiyo, en sonunda geçen yaz kızını evde nişan yapan bi kadın var annemin arkadaşı tesadüfen onla karşılaştık, kadın resmen o gün yorgunluktan ölmüş, kızımın gününden de bişey anlayamadım çünkü bütün gecem gelene gidene muhabbetle geçti dedi, ve herkes gidince ev acayip dağılmıştı nişanın ertesi günü de temizlik yaptık dedi. ben de bunları göz önünde bulundurarak ve belki de böylesi daha iyi olur deyip salonda yapmaya karar verdim, ve şimdi de diyorum ki ıYı Kı YAPMIŞIM, şimdi kınama da aynı salonun üst katını tuttum, kesinlikle salon derim bana göre tabi yanlış anlama cnm güzün yeterse, dediğin gibi salon tutmak 1-2 milyar, ama bence verecek durumun varsa bir kere oluyor ve gerçekten değer, hatta sonrasında bi sürü nişanlı evli arkadaşlarım var, çoğu nişan yapmadı ya da evde yaptı, keşke biz de bi salon tutsaydık daha farklı oldu filan dedi, yine de herşeyden önemlisi senn içine sinmesi, sonrasında keşke demeyeceğin şekilde davran canım, allah iine sindirsin inşallah....

canım öncelikle hayırlı olsun.. benim nişanım salonda oldu... ev almaz diye düşündük... dediğin gibi fazladan 2 milyar paradan çıkıyorsun.. hatta daha fazla.. salon için kıyafet farklı olacak, saçın bile daha farklı yapılacak.. her konuda daha masraflı yani...bence o kadar tantanaya gerek yokmuş ...bilmiyorum belki de yaşadığım için düşünüyorum ama o para sonradan önemli olabiliyor.. hele hele de düğünle arasında çok zaman yoksa hiç gerek yok.. evde de yapsan sen aynı heyecanı yaşarsın.. ama tabiki de sen bilirsin karar senin canım.. mutluluklar..

cnm bizim nişana 300 kişi geldiiii salondan başka hiç biyer bize uymadıgı için salonda yaptık..eger yeriniz müsaitse ve kalabalık olmuycaksa lüzümsuz masrafa gerek yok tabiki:)
mesela gecen arkadaşımın nişanına gittikkkkk kocaman düğün salonunda 50 kişi anca vardı ölede komik durduu..gelcek kişiye göre yeri ayarlayın bence:)

Bende katılıyorum düğünle arada az zaman varsa hiç gerek yok. Bizim düğün nerden baksan 2yılı bulacak:1no2: birazda o yüzden salonda yaptık biz nasılsa arası çok ve evde yapsak ozamana kadar nişanıda evde yaptık diye düğünle ilgili beklentilerimiz artacaktı:) ve de düğün yakın zamana olmadığı için o paraya o zaman için ihtiyacımız yoktu. Ama nişanla düğün aynı yılın içinde olsaydı nişana verilecek parayla atıyorum evime eşya aldırmayı tercih ederdim.

Bak bu konuda haklı arkadaşlar,bizim nişan düğün arasında 6 ay vardı gerek yoktu o kadar masrafa.
2 yıl gibi bir süre olsaydı salonda yapardım kesinlikle.
bir de bir arkadaş söylemiş biz gurbette oturuyoruz yani nişana o kadar çok kişi gelemezdi.
o yüzden salonda yapmak mantıklı değildi.
düğün gibi olmayacaktı.

Merhaba canim vallah benim nisanim henüz olmadi ama bu yaz yani temmuzda biyer tutup orda yapmayi düsünüyoruz..
Acik havada mesela.. Evde yapicaksan hazirlik falan yapmak gerekli.. Bence biyer tutun orda yapin.. O gün sizin gününüz.. Hayatinda bikere nisanlanicaksin, oda istedigin gibi gecsin..
Tabi bu benim fikrim..
Allah tamamina erdirsin

canım evde yapınca koşuşturmadan tat alamıyomuşsun pek..
sözümde ben ne oldu anlamadım evde
ufak bi restoranda filan bile yapılabilir yorgunluk olmaz
bence evde yapmayın

yavru kuşlar öncelklen çok teşekkr ederim fikirler içn...şimdi aslnda evet bizde kalabalığz çok...300-400 olur diyorum ben:teytey: hadi bunu biz aile arasnda yapmayı düşndük diyelim,annemde öle dedi,ne nişandan bişey anlarız,ne temzilik kalır evde...o yüzden bana daha mantklı geliyo salon!bide tabi hayal ya...boshayallersmile işte bakcas kızlar

canım sakın evde yapmaaa..içimde kalan uhdelerden biridirr.maddi duruma göre bi yer ayarlayabilirsinizz..hatta havalarda güzel bahçede bile yapılabilirr.ben evde tavsiye etmem...

bir de bir arkadaş söylemiş biz gurbette oturuyoruz yani nişana o kadar çok kişi gelemezdi.
o yüzden salonda yapmak mantıklı değildi.
düğün gibi olmayacaktı.

benimde damat tarafınında tümmm ailesi istanbul dışındaydı. Yakın akrabalar yani amca,dayı,teyze dışında kimse gelmedi bizimde ama yinede 230-240kişi wardı 200kişilik salonda bizimde kimsemiz istanbulda değil kolu komşu anca 100kişi olur dedik ama 2tarafında arkadaşları, ailelerin tanıdıkları arkadaşları komşular derken bir baktık ki kimsemiz yok dememek lazımmış=)

ya ben nişanda verilen paraya da ,verilen emeğe de acıyorum
nişanla söz arasında hiçbir fark göremiyorum
maksat işte bol bol kutlama yapmak
çok lüzumsuz geliyorboshayallersmile

arkadaşlar konu sahibinin izniyle ben de sizden salon fiyatları hakkında bilgi alabilir miyim? bu konu benim de kafamda soru işareti çünkü..

arkadaşlar konu sahibinin izniyle ben de sizden salon fiyatları hakkında bilgi alabilir miyim? bu konu benim de kafamda soru işareti çünkü..

cnm yerine göre salonun büyüklüğüne göre değişir fiyatlar. Birde balıkesirdeymişsin sanırım ancak ordaki salonlardan en net bilgiyi alabilirsin ama bakınca 1milyarada salon war 10milyarada... yemekli/yemeksiz-nerede-ve kaç kişilik yapacağına göre çok fark ediyor

teşekkür ederim canım ben en az 1000 lirayı gözden çıkarmalıyım sanırım..

teşekkür canlarm herkese...tabe tabe canm,düğün mekanı öğrenebilrz tabi...fekat bana da ozamn nişana uygun şöle çay bahçesi tarznda biyer biliyorsanız söleyebilrsiniz:)evde yapmamaya ikna olmuş durumdayım da kısmetse..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…