nişanım vardı iptal oldu çok üzgünüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tam ifade edememişim biz tek bir sey alacaktık nisanda takım elbise ya da damatlık. Bizde ikisinden biri alınır adetlerimizde. Bende illa adet diye tutturan biri değilim ama aileler istediği için nisanlimda " üzmeyelim olsun istedikleri " demisti o zaman. Biraz stres ve sorun çıkmasın diye istedikleri gibi yaptık.
Bizde tek bir sey alındığı için ben damatlik aldim. Demek istediğim bunu söz evresinde dile getirmemiştim ve o zaman aramiz da konusu bile geçmemişti. Yani ben sana damatlık alicam bak şimdi takım almiyorum diye yanlış anlama vs gbi bir sey dememiştim.
Zamanı gelince elbette aldik☺ bizi zaten bize bıraksalar sen şunu al ben bunu alayım sacma bile buluyorum. Zaten bir süre sonra birbirine karıştı bizde. Mesela annem salon , mutfak perdelerini verdi onceden almış bizde masraf yapmamak için kabul ettik. Normalde erkek tarafı alır ama biz almış olduk. Eşimde beraber hali bakmaya gitmiştik hepsini birden aldı cıktı. Yatak odasını illa sen al demedi bana. Düğün masraflı olur diye istemedik. Kına gecesi için ben yer tuttuğumda eşim yarısını ödeyeyim demisti mesela.(pandemi sebebiyle iptal etmek durumunda kaldık sonra gerci:) )
Demek istediğim şuydu ki para muhabbeti yapan erkekten hayır gelmeyebilir.

Son düzenleme:
Annenız çok guzel yapmış .Evet olaylar çirkınleşmış ama hıc gerek yok bence

Allah rizasi icin devam etme bunlarla. cok sinirleniyorum cok. ozur de dileme. simdi seni ikna etseler bile sonra acisini cikarirlar. seni manipule etmeye calisiyor, kendini kotu hissettiriyor.
Çok kötü manipüle etti gerçekten. Dedim ikimiz olalım aileler karışmasın, eşyaları da kendimiz alalım ama bu konuda diretti maalesef.

Ben de avukatim, bir avukat issiz kalmadan is bulur yapmayin Allah askina
siz ne anladınız?ben yurtdışında kardeşi olan üyeyi eleştirenlere yazdım o yurtdışında bizle aynı şartta değil diye.bu arada da genel olarak ülkede işten ayrılınca tekrar iş bulmanın aylar sürdüğünden bahsettim.avukat dayım ve kuzenim var.iş imkanlarını kazançlarını biliyorum vakıfım.sadece ilk 1 2 yıl ezilirler avukatlar

Üzülmen gereken hiç bir sey yok .Enflasyonu bılıosun .Eger bır dugunmolucsksa ıkı tarafda hazır olmalı .Ben bunu aldım sen bunu al dıyen bır evlılık evlılık olmuyor zaten .Hep dorun oluyor.Cevremde cok var .

İlk olarak evrensel ne demek onu bir öğrenin.

İkinci olarak bu kadar para mevzusu konusurken utanmiyor musunuz?

Kaynanam bana ne kadar altin istersin dediginde ben cevap veremedim. Annemle konuşursanız daha uygun olur dedim. Annem de acikca bir sey istemedi. Ne yapilirsa olur dedi. Zaten onlar almadilar altinlari, esim aldi.

Ne çok sinirsel evrensel sözleri geçmiş yazıda. Coll olacağim derken imansız anlamsız diyologlar silsilesi yasanmis. Net olarak bu kadar maddi durum ve aileler karıştı ise bu Nisan olayına bitmesi en doğrusu siz yoksa çok üzülürsünüz

Siz güzellikle ne güzel halletmişsiniz. Biz de sıkıntı üslup işte. Ben masraf olmasın diye isteme söz nişan bir yapalım tek elbise giyeyim dedim hayır dendi sen beğen elbiseni at bana alalım dendi. Yine zorladım ama hayır dedi. Elbiseyi atınca da patladı işte anlamadım. Öyle ki dolap uygulamasından ikinci el abiye elbise de baktım.

aynı şokla okuyorum.
evrensel adetler var nişanı kız tarafı yapar düğünü erkek tarafı demiş annesi e o zaman nişanı kim yapıyorsa elbiseyi o alır.
erkek tarafı düğünü yaparken de gelinlik alacak ama kız tarafı bir damatlıkla olayı kapatacak nasıl akıllı hareketler bunlar.

İnşallah, valla bizim bura zor, eşim özelde, biraz önce geldi benim elektriği kapayıp gitti, düşünün artık
Biliyorum cok uzucu daha dun esimle israil hakkinda bi dokumanter izledik
Turkiye hakkinda konusuyoduk Allah yardimcilari olsun cok zor bi durum cok uzucu. Okadar guzel ulkemiz varki degerlendirilecek cok faktorler var ama mahfettiler guzelim ülkeyi Allah sonunu hayir etsin diye konusuyoruz.
Buyuzden artik insanlar birbirine destek olmali
Nisan olacak oglan tarafi kiz tarafi bir araya gelip paylassalar alinacaklari. Yok ayakkabiyi sen al elbiseyi ben... Aileden destek olmasida sart bu genclerin
Kardesimin nisaninda annemin durumu cok iyi degil kendi yaginda kavruluyo oyuzden biz paylastik. Nebilim lokumu babama aldirdim, cicegi abime baklavasiydi cartu curtuydu ben aldim kardesimede elbisesi yuzukleri kaldi
Konuyu nerelere tasidim ben ya

Ay Ben yanlis anladim sorry evet hele Burda almanyada avukata is mi yok

Çok kötü manipüle etti gerçekten. Dedim ikimiz olalım aileler karışmasın, eşyaları da kendimiz alalım ama bu konuda diretti maalesef.
ben tahmin ediyorum senin neler yasadigini. ve isin buralara nasil geldigini.

senin hatalarini soyleyeyim
1) tecrubesizsin
2) ailelere cok laf vermissin, senin yonetebilmen gerekiyordu
3) ozur dilemissin, hem de annen adina, bence yanlis.

karsi tarafin hatasi daha cok.
boyle tipler hem adet olsun ister, hem de ne kadar az kurus harcarsam kar kafasinda. bir de ustune anneni hesap sorar gibi aramis. annen de idare edememis ama seni korumus. helal olsun kadina. zaten annen ezik olsa, iyice ustune gelirlerdi. anneni bastiramadiklari icin onlar da kusmeye baslamislar.

ya o kadar cok red flag var ki konuda, sana anlatamam. sakin devam etme bu adamla da bu aileyle de.
gariban aile olsalar belki isin icine maddi zorluklar girmis derdim ama bunlar oyle degil.

aileleri karistirmayalim - yok
nisan soz beraber yapalim - mirin kirin

emin ol bunlara da ailesi karar veriyordur

cok sinir oldum.

Merhaba; bence aranızda şu konuşmanin geçmesi germis ortamı; 'ben şimdilik karttan alayım; sen bana sonra odersin' o adam sizin eşiniz olacak. Buna gerek var mı? Sen de takım elbiseni al diyebilirdiniz. Ben gelinliğimi ve nisanligimi kendim aldım. Eşim de kendi damatligini kendi aldı. Aileleri işin içine sokmadik asla. İsteme söz bir oldu. Çikolata çiçek vs ikimiz ayarladık. Ben kendi isteme çiçeğini kendim seçtim ve aldım. Onlar getirdiler. Parası pulu aramızda söz konusu bile olmadı. Bizim zaten her şeyimiz ortakti. Yuzuklerimizi ortak ödedik. Sadece tek taşı o aldı. Adetten diye yaptığımız sadece bu var. Nikah yaptık sadece. Ve her şeyimizi kendi hesabımizdan ailelere bir kuruş ödetmeden yaptık. Niye bunu ben alıyorum? Bunu sen neden almıyorsun diye bir şey asla olmadı. Bohça falan asla yapmadık. Şimdi o bana istediğimi evlendikten sonra alıyor ben ona istediğini evlendikten sonra alıyorum. Bırakın, evlenmeden önce her şeyiniz dört dörtlük olmayiversin. Huzur olsun. Parayı asla ilişkinize sokmayın. Durumunuz yoksa eksiğinizi evlendikten sonra zamanla kapatın. Bunlar gerçekten gereksiz takismalar.. umarım hakkınızda hayırlısı olur

Cimri adamla ne yapacaktınız?Daha yolun başında sıradan bir elbisenin lafını yapan birisi.Düğününüz de burnunuzdan gelirdi evliliğiniz de.Çocuğunuza istediğiniz birşeyi dahi alamazdınız.Erkek arkdaşınızın zaten değer vermediği ayan beyan ortada.Muhtemelen annesinin dolduruşuna da geliyor damatlık alman lazım adet vs bunları erkekler bilmez anneleri beyinlerine işler.Yol yakınken nişan dahi olmadan bitmesi çoook yerinde olmuş bence.Evlendikten sonra burada kv şöyle dedi eşim böyle yaptı diye konu açmaya devam ederdiniz.

Sizde sıkıntı üslup değil ki keşke bunu anlasanız öncelikle.
Sıkıntı işin içine dahil olan 3. Kişiler,adetle,görenekler,çocuk gibi takım elbise al diye tutturan erkek arkadaşınız.
Aslında o da haklı bir yerde ben karşı tarafa kıyafet alıyosam onlarında bana almasını beklerim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…