Aranızda daha başka sorun var mıydı bilmiyorum ama ikinizde de hata var bence. Evrensel gelenek diye bir şey yok. Ben 5 yıl önce evlendim. Nişan kına kıyafetimi kendi paramla aldım. Bana çok saçma gelmişti çünkü kendi kıyafetimi başkasına ödetmek mesela. İlla gekenekmiş diye de eşime gelinliği ödettim (4000 civarıydı) eşimin smokinini ben aldım (7000 civarıydı çünkü smokini başka zaman giyebilecekti ben gelinliği giyemeyecektim
benim tercihimle oldu). Bohça mohça yapmadık. Yahu bana niye kayınvalidem çamaşır alsın dedim
Nişanla isteme aynı zamanda oldu ben kendim ödedim ailemi de katmadım. Nikahı ve düğünü çok ısrar ettikleri için eşimin ailesi ödedi siz karışmayın dediler. Eşyaları da ortak aldık. En az yarısını ben ödedim. Yani demek istediğim evrensel gelenek diye bir şey yok. Sene 2022 oldu
artık gelenekmiş görenekmiş bunları gerçekten aşmamız lazım sonra gelenek diye eş ailesi gelip eve çörekleniyor. Gelenek diye gelinden hizmet falan bekleniyor.
Ama siz bu yan etkilerden rahatsız değilseniz ve geleneklere bağlıysanız beklentinizi karşılayacak bir eş adayı bulmanız lazım çünkü belli ki eski nişanlınızın durumu yok. Benim de param yokken yok elbisemi öde, düğün müğün dedeydi biri çok soğurdum. Ben nikah yapabilirim, elbiseye 1500 veremem, gelinlik de alamam derdim. Ne yapsın yoksa yok. O da baştan hayır diyeceğine bana takım elbise al diyor
çok ilginç bir insan gerçekten.