nişanım vardı iptal oldu çok üzgünüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben iki tarafıda suçlu buldum.
Ben adetlere karşı biri olduğum için ne elbisemi eşime aldırdım ne o na bir şey aldım.
Sadece gelinliği kendisi karşıladı. Ay cidde okurken yok artıl dedim. Ve evlenince ne yapacaksınız diye düşündüm. En ucuz tuvalet kağıdı olmuş 80₺. Karşınızda ki kişi size yaprak toplayıp getirebilir o yüzden en hayırlısı olmuş.
Adamın takım elbise , sizin de nişan elbisesi / söz elbisesi diye tutturmanız zaten evliliğe hazır olmadığınızı gösteriyor. Artık ekonominin bu kadar kötü olduğu bir zaman da kimse adet diye diretmemeli.
Daha geçen haberlerde gördüm artık aşiretler bile 50.000₺ geçmeyelim diyorlar

Çocuklarımız var Sakın bişi sorgulama

Maffi anlamda hazır değil üstelik saygısız. Ayrılmanız yada nişan olayını ertelemeniz daha mantıklı

Gecmis olsun. Lakin erkek arkadasinizin sizi hic sevmedigini dusunduruyor yaziniz. Insan, sevdigine harcama yaparken degil hesabini yapmak mutluluktan 4 kose olur. Sevmedigine ise harcarken eli titrer, 40 kez dusunur, turlu sorunlar cikartir.
Size nisan elbisenizi bile alamayacak kadar dusuk gelirde olan sahisla bence evlilik konusuna gecmeyin. Surekli sizin iyi niyetiniz sayesinde tek tarafa yaslanilan iliski yurumez. Cunku siz de 1 yerden sonra isyan edersiniz. Karsi taraf ve ailesi, alti ustu 1 nisan elbisesi alamiyorsa nasil dugun yapacak? Dugun olmasa nasil ev kuracak ki? Bence duygularinizi dinlendirip mantikli dusunmeye calismaniz yerinde olur.

ikisinin de parası yokken evlenmeye kalkışmaları hata zaten.

Sözü nişanı evde yaptık öyle Masa da kurmadık organizasyon falan da yapmadık eşime dedim kıyafet alalım sana o yok vallahi aldırmam gerek yok düğünde alınsın dedi ablasının düğününde giydiği takım elbisesini giydi bende ille de yenisi alınsın triplerine girmedim o da beni hiç yormadı. İki bilezik çikolata çiçekle bitirdik olayı yetti arttı mutluluğumuza. Nişanlının sorunları çözemeyip annesini devreye sokması zaten herşeyi özetliyor barışsanız bile nişanlınız herşeyi yüze vurabilecek birisi. Ki böyle şeylerde o özür dilesin bu özür dilesin muhabbeti kurabiliyorsa o nişanlın ondan hayır bekleme sidik yarışına girmiş. Olmaz bu iş barışmayın bence.

net. evlenme.hamama giren terler kusura bakmasınlar. durum yok yok deyip şu güzel günlerin içine etmesinler. biliriz biz o yokları...ayrıca erkek ark takım elbise konusundan bahsetmesi de çok basit bir hareket. seni isteyen ne yapar eder ailenin gönlünü yapar senin gönlünü yapar alır . hiç bir şey yapma o çocuk için bu saatten sonra. sen hevesli görünme.

Adam avukat Kadin doktor.

ay Ben de avukati gibi oldum konu sahibinin ama detaylari hep sonra verdi
Doktor hanım mi sinirsel olmuş
Sanırsın iki taraf da zor durumda nasıl bu kadar aileleri karıştırmıslar yaa adam koca avukat takım elbiseyi rüyalarında görüyor doktor hanım desen eğitim almamış biri gibi konuşuyor hiç aileleri katmadan bir nişan yapamıyorlarsa evlenmesinler bu arada nisan söz bir arada yaptım evde hazırlık yaptım bir yer tutturmadim çok da güzel oldu

Çocuklarımız var Sakın bişi sorgulama
Ya ama allah aşkına üniversite okumuş bi insan olarak illa nişanlımın 1500lük elbisesini ödeyeceksin çünkü evrensel gelenekler bunu gerektiriyor yoksa nişanşım çok sinirsel oluyor filan diyecekse valla folik asitlerime yazık
Düşün bi de o kadar vitamin kullanmasam ne olurmuş

Ben konuyu okurken konu sahibi yurtdışında yaşıyor sanmıştım
Gerçi dur bakalım belki yurtdışında öğretmen ve avukattırlar
Hala umudumu kaybetmek istemiyorum
Yine de vizyonsuzca gerçi
Gelenekler söz konusu oldu mu hiçbi eğitim bazılarını 1 adım ileri götüremiyor
Üzülüyorum

Kız konu sahibi öğretmen nişanlısı avukat
Bence adama sürekli masrafı kasınca adam da en son biri vasıtasıyla aydınlandı bana niye hiçni şey alınmıyor diye
Çünkü başta paşa paşa ödüyormuş takım elbise derdi de yokmuş

Söz kesme kız isteme ile aynı gün yapılır. Aileler tanışmış oluyor. Hiç görmediğimiz insanlara bir saatin içinde kız verecek değiliz. Avrupada tabii kültür farkı vardır.

Yok biz avrupada yaşamıyoruz. 1 saatte kız verilir ve nişan da olur yaptık oldu. Çevremdeki herkes de böyle yaptı. Valla maddi durumdan da değil üstelik. Bir kere 2-3 kere insanları oradan oraya sürüklemek yorucu ne gerek var diye yapmadık . Yani Türkiyede de kişilere göre gelenekler görenekler farklı bizde zaten 1 saat gördüğü aileye kız mı vereceğiz diyen aile de yok yahu beni bu yaşıma (30 dum zaten 25 ten önce evleneceğim desem salak mısın evladım derlerdi ) getirmişler. Çalışıyorum, kazanıyorum. Doğru düzgün seçim yapacağıma da elbette güvenmek zorundalar. Kız mız verme öylesine. Biz evleniyoruz sizin de haberiniz olsun diye ailelere haber veriliyor artık bu devirde bizim geleneklere göre

Kız öğretmen. Çalışmıyormuş daha kpss ye hazırlanıyormuş. Erkek de avukat ama ülkede mühendis, avukat, öğretmen o kadar bol oldu ki çoğu çok az paraya çalışıyor şu anda. Asgari ücretli bu meslekleri yapanları çok duydum. O yüzden adam avukat diye parası vardır diye düşünülmemeli. Bence yok ki konu sahibi demiş durumları yok diye.

Ayrıldığım eski sevgilimle nişanlanmıştık. Tek çalışan bendim o daha işsizdi ama işe girmek üzereydi. Dolayısıyla her şeyi ben karşılayacaktım. Maddi olarak sıkışmıştım ve bunu isterim demesi bile cinlerimi tepeme çıkartmaya yetiyordu o yüzden eski damat beyle gayet empati kurdum. 1500 tlm yoktu bir nişan kıyafetine verecek. Düğünü zar zor denkleştirmişim. Evim neyse ki hazırdı (zaten oturuyordum her şey vardı yani) bir de elbiseye para lazım dese boğazını sıkıverirdim neyseki ayrıldık. Yani insanları yargılamamak lazım 1500 tl bir elbiseye verememiş mi diye. Kızın hiç geliri yok o zaman? Kızın da yok 1500 tlsi adam evlenmesin parası yoksa diyorsanız kız da evlenmesin madem işsiz.

Peki bi elbise almanızı anladım da günler bu kadar yakınken neden evinizde olan baska bi elbise giymediniz sahsen bende tesetturluyum nisan icin aldım ama isteme icin evden bi elbise giydim cozum bulmaktan cok baska yerlere gitmiş konu bence bitirmeniz en hayırlısı bu ilişkiyi

Şimdi ben anlamadım eğer Nisani kız yapacaksa bir elbise alır insan yani sonuçta ortak giderlerin içinde bı katkısı olmalı
Ama zaten sözü de oğlan yapiyorsa evrensel geleneklerimize aykırı bı durum söz ve nişan kız tarafı yapar . Ya biz nisan yapılırken çok cahildik bı gazla Nisan yapalim diye tutturdu aileler ikimizde işsizdik bu kadar hiç olay olmadı ben bı yer tutalım diye tutturmadim gayet güzel oldu bu kadar maddiyatin konuşulduğu ilişki düğünde bilemiyorum

yorumları okumadım sadece konuyu okuyarak yazıyorum

bu noktaya gelmesine sizde izin vermişsiniz ama
takım elbise alıcaz deyip almamışsınız, habire bana takım elbise alacaktın ne oldu niye almıyorsun öyle alıcam demiştin demiş,
sizde durumumuz yok demişsiniz...
madem öyle neden alıcaz dediniz?
o da durumum yok deyince kızmışsınız, madem adetler var o adetler karşılıklı...
küçük hesapların bile yapıldığı erkek tarafı şunu alır diye liste çıkarıldığı adetlerde erkek tarafıda kız tarafından ister tabii onunda istemeye hakkı var o zaman ?

adamında çok para muhabbeti yapması sizinde aynı şekilde inanın çok itici görünüyor

Kıza nişanda her şey tam olacak
Ama damada düğünde takım elbise alınacak
Nişanında yok elbise melbise
Çünkü kız tarafının durumu yokmuş
Ama erkek tarafının durumunun olmama hakkı yok
Çünkü evrensel gelenekler
Biliyorsun

Ay yanlis yazdim ya ogretmen doyecektim

Bir akşam oğlan tarafı kızın evine yemeğe gider. Bir organizasyon yapılır. Siz ne yapcaksınız biz ne yapalım. Beklentileriniz neler gibisinden. Bi plan program yapılır. Sonra alışverişe çıkılır imkanlar dahilinde.

Bu nasıl bir iletişim şekli çok karışık. Herkes birilerinin yerine bişey söylüyor. Geçiştiriyor. Kimin ne dediği ne yaptığı belli değil. Anneniz yargı dağıtıyor. Sevgiliniz de büyük ihtimalle kendi ailesi tarafından baskı altında. Çok ütopikmiş gibi anlatmışsınız ama nişanda kıza elbise oğlana takım alınır karşılıklı bu çoğu yerde uygulanan bir şey. Düğünde de gelinlik ve damatlık karşılıklı alınır. Yani bunlar olağan şeyler. Baştan konuşup bizim durumumuz yok. Sana takım alamayız diye sevgilinize söyleseydiniz. Siz geçiştirdikçe sevgiliniz de cevap almaya çalışmış. Yine cevap vermek yerine annenizi devreye sokmuşsunuz. O da zaten iyice ballamış. Depo parası flan ne alaka.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…