nişanım vardı iptal oldu çok üzgünüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz daha bir olamamışsınız zaten. Araya aileler, kıyafetler bir sürü şey girmiş. Şöyle söyleyeyim evlilik süreci sancılıdır ama bunu kurtarabilecek olan evlenecek kişiler. Siz daha rahat rahat bir iletişim bile kuramıyorsunuz, ne düşündüğünüzü bile rahatça birbirinize söyleyemiyorsunuz, aileler yüz göz olmuş. Bu şekilde nasıl evlenip, bir evliliği devam ettireceksiniz. Çok çok zor. Böyle bir evlilik yapılmaz.

Niğde'de erkek tarafı muhakkak ev alırmış. Kız tarafı da evi döşermiş. Bunu duyduğumda çok şaşırmıştım, bu şartlar altında kimse evlenemez mesela. (tayin vvs durumundan ev alamayacak olanlarda o dönem için ev parası kadar altın takarlarmış)

Valla maddi durumum olduğu halde nişan / söz bir arada yaptım. Güzel bir masa hazırladık. Benim şansım eşimin restaurantı olmadı. Şef getirdi eve ve garson getirdi. Sağ olsunlar çok güzel bir şekilde verdik.
Düğünümüzü de güzel bir yemekle yaptık.
Ben bu gelenek göreneğe harcanan paraya acıyorum. Onun yerine gez dünyayı. Bende istesem düğün yaptırırdım en pahalı yerde .onun yerine 20 güne yakın bakayı yaptık yurt dışında. Düğüne giden paranın yarısı bile gitmedi.

Sakın sakın evlenme. Adam içinden kurmuş demek ki ban bana takım elbise almadılar biz onlara alıyoruz diye kin yapmış. İnan ki ilk başta bir elbise için bu cümleleri kuran ilerde neler için kurar. Benim eski eşimin ailesi de nişan için konuşmaya geldiğinde annem nişan alışverişine ne zaman çıkılacak, bohça için demişti. Ailesi de gün vermişti. İşte ailesi eve gittikten sonra oğullarına söylemişler sanırım. O zaman beni arayıp aynen şu cümleyi kurmuştu: bizim alacağımız iki parça kıyafete mi ihtiyacın var bu bohça nerden çıktı? Ben şoka girmiştim çünkü ona masraf olmasın diye nişan söz aynı yapılacaktı. Nişan elbisemi, ayakkabı mı bile kendim almıştım. Bohçayı da ben değil annem kendi yanından söylemişti. Hatta annem demişti ki bana önemli olan bohça değil sen kendi nişan kıyafetini ayakkabını aldın zaten. Benim amacım bi alışveriş yapalım, insan biraz da alışveriş yaparken belli olur diye bohça meselesini açmıştı. Ah ahh aptal kafam orda bırakacaktım işte. Evlendim ne mi oldu? Seninle kadro için evlenmiştim sen anlamadın cümlesini duydu bu kulaklar… al sana aynı yaşanmış bir hikaye geleceğin için özet olsun..

ben isteyene saygı duyuyorum ama ben yapmadım ya
düğünüm ve nişanım cidden çok sadeydi ailem yaptı
ben olay çıkarmadım kimseden altın da istemedim
isteyecek olan da aileyi ve eşi ona göre seçmeli bence
eşimin ailesi de evimizin eşyasının bir kısmını karşıladı diğerine ailem yardım etti
bizde ben diyordum bekliyelim durumumuz tam iyi değil eşyaları falan almayız diye hepsini alacaklaeını söylediler yapmadılar niye yapmadınız da demedim
ben ailelerin evlenecek çocuklarına yardımda bulunması gerektiğini düşünüyorum çünkü eşim ve ben yeni işe başlamıştık ve onlar destek olmazsa cidden çok zor olurdu
bunun yanında ben yeni gelin tribini anlayamıyorum kimseye bana şu kadar altın takacaksın mobilya en en iyisi olacak şöyle düğün böyle gelinlik anlayamıyorum
kendin yapamıyorsan makul davranmak gerekiyor tabi ki yapılır ama insanlara durumunu sorarak n kadar bütçesi olduğunu bilerek yapılmalı herşey

Şurada bir geçim konusu açıldığında herkes ağlıyor domatesin kilosu şu kadar olmuş, peynir bu kadar olmuş, elektrik faturamız 500 gelmiş diye.
Ama başkasına ödetirken ne kolay değil mi "1500 liralık elbise alamayan adam hiç evlenmesin daha iyi" demek?

Bizim eşimle gelirimiz ve birikimimiz ortaktı. O yüzden ondan çıkan her para aslında benden de çıkıyordu. Kendi çiçek çikolatamı bile ben almış oldum yani. Bir elbiseye de 1500 lira vermedim.

Aslında geliri ortak olmayan insanlar için de aynı şey geçerli. Yani bugün nişanlından çıkan her para aslında senden çıkmış sayılıyor. Yarın evlenince aynı eve girilmiyor mu? O borçlar birlikte ödenmiyor mu? Düğünden sonra herkes kendi evine dağılıyormuş gibi düğün öncesi senin paran benim param muhabbeti yapmak ve itekleyebildiğin kadar şeyi karşı tarafa iteklemeye çalışmak saçmalıktan başka bir şey değil.

Bir abiyeyi almak icin zorlanan insanlar dugunu nasil yapacak?
Bastan konusulmus bir de, emrivaki yapilmamis, alinacagi belli bir sey.
Ayrica cok yüzgöz olunmuş. Bundan sonra barışsanız bile bu dava devam eder. Zaten erkek arkadasin kompleksli birine benziyor, ömür boyu hem bir sey yapmaz hem de seni suçlar

Cok uzundu hepsini okuyamadim ama başında yazdiginiza cevap vereyim.calisiyordum esimde calisiyordu ama onlarin durumu yoktu.. alisverise çıktık nisan elbisemi ayakkabimi eşarbimi onlar aldi bir takim elbise alamayacaklarsa zaten evlenme bacim ama söz kiyafeti sana ait neden onlara aldiriyosunki evden bisey giyeceksin yada sen alacaksin erkekte evden biseyler giyecek.kiza sadece nisanda giyilecek elbise alinir cikolata getirilir cicek getirilir bu kadar yani bu masrafı kaldiramiyolarsa evlenme zaten

Ekonominin bu kadar kötüye gittiğini bir ortamda evrensel adetler için çaba sarf etmek manasiz geliyor bana.
Erkek arkadaşınız da siz de maddiyatı çok fazla önplana almışsınız. Olmaz artık sizin iş

Gerçekten öğretmen miymiş? Üzüldüm
İlla elbisem ödenecek diyebilir bişey diyemem.
Ama evrensel adet?
Sinirsel olmak?
Ben yurtdışında büyümüş olacağına hala bi ihtimal vermek istiyorum
Türkiyede doğup büyüdüğü halde kendini böyle ifade ettiyse müsaadenizle bayılazaam
Ne geliyorsa başa zaten bu gelenekten geliyor bak biz hiç bir gelenği yapmadık . Neden ? Çünlü her şeyi kocişkom yaptı hdhdhdh
Kız sus sus
Söyleme öyle
Dönüp nişanı bi kere daha atacak konu sahibi senin yüzünden
Mutlu ve huzurlu olamamışlar işte
Lüks seven insan lütfen önce kendi karşılayabilecek durumda olsun
Zengin avına çıkmış gibi olmasın

Benim geçen bi arkadaşım nişanlandı
Kapalıydı konu sahibi gibi
Elbisesi bin liradan aşağıdaydı
Var yani bulunuyor
Ama karşı taraf öderken 1500 çok cazip geliyor
Anlatabiliyor muyum?
Damada elbiseye gelince durumumuz yok kendine elbiseye gelince omo 1500 lorodon oşoğo foyotto yoktu
Liste yapmış hala para muhabbeti yapmıyorum diyor
Gemicik gibi düşün
3 bilezikcik
Nedir ki yani
İnsan kendi kazanmadığı para için nasıl rahat oluyor di mi?

Vaybee bir elbise icin cikan mevzuya bak bizde herseyi erkek yapar ceyiz parasini bile biz veririz sadece gelini alir evinden cikaririz hepsi bu :) haa bana söz verilip yapilmadi o ayri mesele.. o degilde bak simdi bizim geline cok icerlendim hala bizi begenmez altinindan evine nisanindan tut dugunune herseyi ailem yaptı sorsan hala bana naptınız der

Hahaha ortada adam kalmamış nişan elbisesi hazır ama … jxjejdjjsjd ne demek istediğimi anladı bence

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…