nişanım vardı iptal oldu çok üzgünüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ya boşver üzülme erkenden ortaya çıkmış şükür et hatta :) ben erkek tarafini da hakli bulmuştum basta her ne kadar takim elbise diye tutturmasi çirkin gelse de. Sen detayli anlatınca sana da hak verdim. Annenin söyledikleri olayı dönülmez bir noktaya taşımış ama belki o da bir miktar hakli. Yani çoğu kişi yazmis zaten artık bu ilişkiden pek hayir gelmez adam zaten hesapci. Soyle böyle olmuştu diye önüne serer her şeyi. Deneyim kabul et devam et kendini yıpratma

Piyasadan haberiniz var mi gercekten herşey ateş pahası abiye elbise bu.
1500 tl gayette uygun.
13 yıl önce aldım ben 1000 tlye gelinliğimi şuan herşey almış başını gitmiş.
2 sene önce de ben gelinliğimi 2000 tl ye aldımNişan elbisemi de 300 tl ye.Gayet de güzel ve kaliteli duruyorlardı.Kimse inanmadı gelinliğimin 2000 tl olduğuna

Sorun zaten onun annesi ile aynı ağızdan konuşmasıydı. Ben dedim aramızda halledelim , takjm elb alırım sorun değil dedim ( kaldı ki şu an çalışmıyorum kpss kursuna gidiyorum hazırlanıyorum) biriktirdiğim para ile alacaktım ama üslup üslup…

Evrensel adet? Bu adetlerden bir benim haberim yok heralde. Eşim kendi damatlık takım elbisesini vs kendi aldı. Nişan elbisemi de ben aldım. Hiiiiiç mevzu muhabbet kavgası geçmedi, sen al deseydim alırdı ama ne gerek var? Sizin işten bir cacık olmaz, çok yüz göz olmuşsunuz.

Evlilik işine adet ,gelenek ,görenek adı altında dayatmada bulunulmasına asla anlam veremiyorum . Erkek her şeyi yüklenmek zorunda değil .bugün baştan evlensem yine bir şey istiyorsam kendim çabalar almaya çalışırım sırf benimle nişanlanıyor ya da evleniyor diye aptal saptal şeylere maruz kalmak zorunda değil erkek siz öyle yapmışsınız demiyorum ama evlilik sürecinde bu tarz konular bence çok gereksiz ve yıpratıcı .

Konuyla alakasız olacak ama ne öğretmeni olduğunuzu çok merak ettim. Yazım yanlışlarınızı geçtim ama cümleleriniz ifade hatalarıyla dolu. Özellikle "sinirsel" kelimesine takıldığımı söylemeden geçemeyeceğim. Bir de lütfen erk ark, elb gibi kısaltmalar kullanmayın. Eliniz alışmış belli ama öğretmenlik yapacaksınız. Lütfen biraz özenli olun. Bunları söylerken kötü niyetli değilim kesinlikle. Umarım KPSS'yi kazanırsınız.
Nişan konusunda da üzülmeyin, hayırlısı böyleymiş. Aileleri karıştırmadan, her şeyi çiftin karşılayacağı, sen-ben muhabbetinin yapılmadığı bir evlilik hazırlığı olmadığında işin böyle yerlere gitmesi çok kolay oluyor. Çift dışında herkes söz sahibi oluyor, iş iyice tavsıyor.

Evrensel adet mi olur zaten Allah aşkına ? Yoreseldir o evrensel olsa duramazsin :))) valla ben Ege'nin incisi bir koydenim bizde düğün kız tarafında yapılır erkek ev yapıyorsa kadın da evin yatak odası hariç tüm eşyalarını alır vs vs . Mantık kız gittiği yerde ezilmesin . Evrensel değil demek ki adetler

Yüzükleri takıp hayırlı olsun dediyseniz ; düğünü veya nikahı ne zaman yapacağınızı da konuştuysanız sizin nişan da olmuş. Kardeşinize mutluluklar :)

Son düzenleme:
Valla olmaması bence de isabet olmuş. Yok ben bunu aldim yok sen takım elbise almadın yok iki depo yakıt harcadım vs ne kadar absürt muhabbetler bunlar. Bir nişan alisverisini bile alacak verecek davasına cevirmissiniz. Bu ilişkiden hayır gelmezmiş zaten, üzülmeyin. Ama naçizane tavsiyem, ileride ikili ilişkilerinize annenizi bulastirmayin, üslubu çok kötü.

Bizim de memleketimiz de adetler vardı ama kimse diretmedi maddi durumu biliyormuşsunuz nişan elbisesini aldırıyorsunuz bari sözde kendiniz ayarlasaydınız.Bunca tantana olmamış olurdu.Sonuç olarak baştan böyle bir olay yaşandıysa sağlıklı bir evlilik olmaz

Evrensel adetler ve sinirsel gecen kisimlara okudukca sinir oldum. Bir de haspam 1500 tllik nisan kiyafeti arti 250 tllik soz kiyafeti istemis. 1500 tllik guc bela cooook uygun (!) Kiyafet bulmus. Nasil da dalga gecer gibi yaziyor. Turkiyede sartlar belli degilmis gibi. Damat adayi bozulunca da kiriliyor. Madem evrensel abuk subuk adetlerini uygulatacaktin zenginini bulsaydin! Adam ben fakirim diyor sen gidip 1500 tllik elbise ve 250 tllik soz elbisesi alip ona zorla odetmeye calisiyosun anasinin babasinin ekmegine catal batiriyosun resmen. O para 3 kisilik bi evin aylik mutfak masrafi kadar sen ne sacmaliyosun acaba guc bela cuzi fiyata buldum diyerek?

2000 yılına milenyum demişlerdi de günlerce konuşulmuştu zamanında. Vay efendim milenyuma girince hayatımız nasıl değişecekten tutun da , çağ mı atlayacağız muhabbetlerine dek.

Sonra insanları ayrıştırmak için dediler ki kuşak muhabbeti çıkaralım. X kuşağı , y kuşağı , son gelenler z kuşağı.

Sözde genç nesil daha aydın ve ileri görüşlü olacaktı.

Ancak nasıl olduysa gördük ki insanoğlu işine gelen her konuyu kabullenmeyi , gerisini dışlamayı tercih ediyor halen.

Konuyu baştan sona okudum. Erkeği ve erkek tarafını yerenleri hayretle okudum.
1500 tllik elbiseyi ne zamandır ucuz diye nitelendiriyoruz ?

Vakti zamanında şahane bir ticari taktikle abiye elbiseyi hayatımıza sokan zat-ı muhterem dışında kime faydası var bu abiye elbisenin ?

Düğünlerde bir ev salonuna fon perde olması gereken , salonun yarısını kaplayan gelinlikleri moda diye kabullendirdiler. Simli pullu, taşlı tuşlu abiye olmazsa olmaz dediler. Dediler de kim dedi ? Para senin , keyif senin.

Memleket vermeyeyim ancak gördüm ki ben istanbulda büyümüş biri olarak memleketimde aaa bizde adet denen çoğu şeyi son 2-3 senede gördüm ,duydum. Sonradan adet bulmuşlar iyi mi !

Herkes işine geldiği gibi adet uyduruyor. Açıyor bir romantik film ; ne görse yazıyor adet diye.

Bakın son dönemdeki en basit listeye :

İsteme elbisesi ( söz , nişan bir aradaysa ne ala değilse geç alta )

Nişan elbisesi
Kına elbisesi
Bindallı
Nikah elbisesi
Gelinlik
Düğün sonrası parti elbisesi veya düğünde 2 gelinlik vs giyenler

Bohça geçmişte çok mantıklı temelleri olan bir konu iken bugün çok farklı yerlere çekiliyor.

Bohça geçmişte neden vardı ? Bundan 45 sene ve daha da öncesinde çoğunlukla köy ortamında geçen bir adet ağırlıklı olarak. Köyden kasabaya gidip her daim alışveriş imkanı olmadığı içindi o duyduğunuz 12 atlet , 12 don , çorap , şalvarlık kumaş alışverişi. Düşününce çok mantıklı. Köy yerlerinde sene de bir panayır olurdu eskilerin de avmsi oydu. 1 seneyi geçirmeyi hedefliyor bohçalar o dönemde.

Şimdi girdiğin markette bile o dönemin bohçasindaki herşeye ulaşabildiğine göre , sor kendine bohça neyime.

Son düzenleme:
yahu adet adet diye tutturuyorsunuz ama işinize gelenleri yapıyorsunuz sadece. madem her şey adete uygun olsun istiyorsunuz, kendinize 1500e elbise aldırırken tabi ki karşınızdakine de nişanda giymesi için takım elbise alırsınız. kendi kendinize mi nişanlanıyorsunuz? söz elbisesiydi, nişandı, kınaydı, gelinlikti bir ton şey alınacak zaten size. madem maddiyattan söz edilmesin istiyorsunuz, bir takım elbiseyi de alır yaktığınız benzinin hesabını yapmazsınız. çok farklı görmedim sizi ben karşı tarafla. zira "evrensel adet" vs dediniz diye yazdım bunu. bu zamanda saçma geliyor şu muhabbetler artık. evlilikte mutlu olunacağı varsa da "evrensel adet" yüzünden bin pişman olunuyor yapılan her şeye.. biz zaten bir şey beklemiyorduk deyip karşı taraftan içten içe her şey bekleniyor yani. zorlaştırmaktan başka bir şey değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…