nişanım vardı iptal oldu çok üzgünüm

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
senin konuna ve abine bu kadar sahip çıkışına çok şaşırdım
terör sebebiyle ülkemizde hapis yatmış ve yurt dışına kaçmış bir aileyle dünür olacağınız için bu kadar hevesli olacağınızı düşünmemiştim
hatta abine kızıyordun nasıl böyle bir hata yapar diye uzak durmak istiyordun bu olaylardan
seni sindirmeye çalışıyorlardı sakın dinleme tavrını koru diyordum gitmiş desteklemişsin o aileyle aynı sofrada bile oturmak istemem diyordun ?
çalışmayan adam bir zahmet nişanı düğünü beklesin gerekirse ertelesin ,hele ki ailesini çiğneyip hiç olmaması gereken bir evliliği yapacak biri ...

Nişanı kız tarafı yapar. İllaki biri karşılayacaksa. Ayrıca benim söz, nişan ve nikahımda kimse birşey almadı. Aramızda da hiç böyle maddiyat konuşulmadı. Bu para sohbetleri hep bana itici geliyor. Evlenmeden aileler bile yüz göz oluyor. Herkes pekalada kendi kıyafetini alabilir. Sıfır beklenti, sonsuz mutluluk, deneyin işe yarıyor:)

Merhaba
Benzerini yaşadığım bir sürecim olmuştu, biz nişanlanmıştık. Benzer muhabbetler
Nişandan sonrada düzelmiyor aklınızda olsun, 6 ay nişanlı kalmıştık biz. Hergün bir diğerinden kötü. Hayatımda iyiki dediğim an o nişanın bitmesi ve o kadar ders aldımkii. Burada bir durum var görmeniz gereken, lütfen görün
Bakın sonrasında tekrar nişanlandım, zerre para muhabbeti geçmedi. Bohça, elbise cs. Canımızın istediği gibi yaptık. O bana aklında kalmasın al dedikçe, bende aklımda kalmaz deyip almak istemedim. Ben sana şunu aldım, sen de bana bunu al,çocuk gibi. Eski nişanlımdan bahsediyorum ve sizin erkek arkadaşınızdan.

Ogretmenmiymis olamaz ya o kadar cok kelimeyi, tamlamayi, betimlemeleri yanlis kullaniyor ki ilkokula giden cocuk bile gercekten yapmaz. Okul okumayi gectim eline kitap almadigina eminim. Internet ortami iste insanlar atip tutuyor ama konusunca hersey ayan beyan belli oldu.

Gerçekten öğretmen miymiş? Üzüldüm
İlla elbisem ödenecek diyebilir bişey diyemem.
Ama evrensel adet?
Sinirsel olmak?

Evrensel adetler? İki tarafında maddi durumu pek yok ve 1.500TL'ye nişan elbisesi beğeniliyor. O zaman şöyle söyleyeyim ben cok yoğun calıstığım için nişanlılık döneminde evde söz nişan bir arada yaptık ve kendi elbisemi ben aldım oda kendi takım elbisesini aldı. Abiye falanda almadım öyle aldığım elbise de 300 tl gibi bir rakamda sade şık beyaz bir isteme elbisesiydi. Adetlerden gidiyorsunuz bildiğim kadarıyla şöyle oluyor o sizin nişan elbisenizi ödeyecekse sizinde ona takım elbise almanız gerekiyor. :) Kaldı ki durumlar yok 1500 tlye nişan elbisesi almanız çok mantık hatası. Çok daha uygun fiyatlı alabileceğiniz elbiseler vardır bence abiye giymenize gerek yoktu...

İşin içine bu denli para durumları, sen yaparsın ben yaparım durumları girmiş aileler girmiş bence tamamen bitmesi iki taraf içinde en hayırlısı. Ben şahsi fikrim iki tarafı da çok hatalı görüyorum. Durumlar yoksa beklenebilir ya da çok daha basit aile içi ufak çaplı yüzük takma ile halledilebilirdi.

Ne geliyorsa başa zaten bu gelenekten geliyor bak biz hiç bir gelenği yapmadık . Neden ? Çünlü her şeyi kocişkom yaptı hdhdhdh

ben sizi suçlu buldum , asla elbise için kimseden para istemem. herşeyimi annem aldı . damatta ne giyerse giysin onun problemi. siz onu al bunu ver deyince adamda inada bindirmiş. sen aynısını yapma . bak nasıl oluyor demeye getirmiş. madem durumlar yok niye nişan yapıyorsun . nişan kız evinedir ayrıca

Aaa nişanı da mı adamlar yapacak ben şu mantığı anlamıyorum
bir insan gerçekten lüksten hoşlanabilir lüks sevebilir o zaman bunu karşılayabilecek bir aile bir eş bulmalı
olmayan parayı nasıl verebilir benim elbisem de 1500 tl idi tek elbise giydim ama tek masrafım buydu eşimin ailesine ki durumları bayaa bayaaa iyidir
bilmiyorum bu kadar maddi konular dönünce nasıl yuvada mutlu huzurlu olabilirsin

Gerçekten öğretmen miymiş? Üzüldüm
İlla elbisem ödenecek diyebilir bişey diyemem.
Ama evrensel adet?
Sinirsel olmak?
Bu arada yukarıda bahsettim, 2. Nişanım hem pandemiyr denk geldi hem de çok ani karar verdik. Elbise baktım, bulamadım. Evde vardı tatlış bir elbisem onu giydim, onu giydiğim için değersizde olmadım. Bohça vs girmedik zaten bu işe. Ben anlamıyorum bu adet vs işlerini. Adet diye tuttursalar evlenemem zaten stresten, düğünde yapmıycam. Mis gibi nikah
Ama illa elbise diyebilir, saygı duyarım ne yapalım

O değilde adet gelenek görenek eyvallah
Ama iki ifadeye takıldım ben normalde öğretmenlerin eleştirilmesinden de hoşlanmam, öğretmen kimliğinin oluşturduğu baskıdan daha doğrusu.
Ama bu iki ifade öğretmene yakışmıyor hocam, üzgünüm.
Lütfen lütfen lütfen....
Lütfen düzeltmeyi deneyin, okuyun, birşeyler yapın

Karşı tarafın samimiyetine inanıyorsanız kimin ne kadar harcadiginin bir önemi yok.herkes bütçesine göre yapar .ayrıca erkek dediğin biraz dik durur.kendinden emin olur.sürekli para konusu açıp kendini acindiran erkeği sevmiyorum.

Hay adete scayım arkadaş çok mu lazım?
O nişan düğün dediğiniz her şey para tuzağından başka bişey değil.
Siz bir eve eşya alabilecek durumda mısınız karı koca? İkiniz bir evi geçindirebilecek durumda mısınız? Kira fatura mobilya borcu yeme içme bunları ödeyebilecek durumda mısınız? Cevap evet ise adet madet bunlarla harcamışsınız kendinizi. Ha cevap hayırsa zaten evlenmeyin hiç. Yani evlenmek demek bi imzaya bakar bi tutturmuşsunuz ikiniz de adet bilmem ne diye. Günümüze dönün lütfen, biz 2022'ye girdik çünkü. Hoş, bir elbiseye durumu yokken 1500 TL veren insanın zekasını sorgularım.

Evrensel adetler vardır deyip durmuşsunuz, bu devirde başlık parası almadınız diye alkış bekliyorsunuz. Üç kuruşun hesabını yapıyosunuz siz ve anneniz, nişanlınız zaten faul. Bir nişanlığı bile karşıya ödetme hesabı yapıyosanız durumunuz yoksa nişanlanmayın yani. Erkek gibi hissettim ne demek yani karşı taraf sürünmedi ben süründüm. Çok çirkin bence, ayrılmanız iyi olmuş. Siz ve anneniz böyle hesap yaparsanız düzgün bi evlilik yapmanız da zor

Ayynen öyle, evrensel gelenek hep kız tarafına çalışıyor, kayınvalide temizlik bayram ziyareti isteyince bi anda “frau yıldırım neler diyorsunuz” şoklarına giriliyor. Nişanlık diye ayılıp bayılacağına da ucuzunu bulsaymış asla inanmıyorum 1500₺ dan ucuz abiye yok hikayesine, kuzenime nişanlık aldık geçen gün bütçemiz de vardı, kız ucuzunu beğendi 500₺ ya aldık. 500₺ yı erkek arkadasına fatura ile beyan edip geri ödeme de beklemedi değersiz bir insan sanırsam

Zararın neresinden dönersen kardır, sen Allah' ın sevgili kuluymuşsun ki seni korumuş. Sakın ha evleneyim falan deme o insanla, sakın!

Karşı taraf çok sıkıntılı herşeyde bi hayır var. Şimdiden çok yıpranmış sürekli.alttan almışsın. Biten bitsin karşına daha neler çıkar. Bu adamla ömür geçmez. Yol ver gitsin.
He bununla devam edersen bu olay sürekli dile gelir. Herif ananla konuşmaz. Annenler ona karşı kırgın olur. Kv hiç.susmaz seni ezer . Sonuç yine mahkemede biter.
En iyisi yol yakınken bitmesi. Üzülme lütfen. Ömrüne yazık. Kurtulmuşsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…